Μπορεί να έχει τον Ήλιο για κυβερνήτη πλανήτη, αλλά κι ο Λέοντας μπορεί να έχει μια πλευρά, που όταν την δεις, μάλλον θα τρομάξεις!

1. Όταν χάσει την αυτοπεποίθηση του κι αρχίσει να νιώθει άσχημα για τον εαυτό του, τρέξε να κρυφτείς. Δεν υπάρχει πιο θλιβερό θέαμα, από ένα Λιοντάρι που έχει ξεχάσει πως… να βρυχάται!

2. Να θυμάσαι πως δεν πρέπει ποτέ να μειώσεις μπροστά σε άλλους έναν Λέοντα! Πριν το καταλάβεις, θα σε έχει τελειώσει… Δεν χαρίζεται σε κανέναν που τον προσβάλλει μπροστά σε τρίτους!

3. Αν χάσει την λεπτή γραμμή μεταξύ αυτοπεποίθησης και εγωισμού, το Λιοντάρι μπορεί να βγει προς τα έξω, ως εγωκεντρικό, ή πλήρως… ψωνισμένο ή ματαιόδοξο! Ε, τι να κάνουμε; Είναι κι αυτός ένας κίνδυνος που διατρέχει ο Βασιλιάς!

4. Δεν ξέρω κατά πόσο του το έχεις, αλλά ο Λέων είναι πεισματάρης. Πρόσθεσε εδώ και την ιδέα που έχει ότι αποκλείεται να κάνει λάθος, κι έχεις έναν υπέροχο συνδυασμό αγύριστου κεφαλιού, που θα κάνει το δικό του, βρέξει-χιονίσει! Ο κόσμος να έρθει ανάποδα, δεν θα του αλλάξεις γνώμη! Τέλος!

5. Επειδή μια φορά, το δράμα το αγαπάει και το έχει στο αίμα του, καμιά φορά μπορεί να ξεπεράσει τα όρια και σου κάνει την τρίχα… τριχιά! Δεν το κάνει επίτηδες, αλλά από υπερβολικό ενθουσιασμό!

6. Και μιας κα το έφερε η κουβέντα, μπορεί καμία φορά, να μην ξέρεις πως να φερθείς σε ένα Λιοντάρι! Σαν να έχεις τον Ήλιο ολόκληρο σε ένα δωμάτιο, τείνει να καλύπτει όλους τους άλλους, να τους σκιάζει και να τους βάζει στο περιθώριο! Σαν να μην έφτανε αυτό, μπορεί ο extra large χαρακτήρας του, να σε μουδιάσει και να σε φέρει σε αμηχανία! Πάλι όμως, δεν το κάνει επίτηδες, απλά… ο ήλιος, δεν κρύβεται!

7. Τέλος, μην υποτιμήσεις ποτέ την ανταγωνιστικότητα ενός Λιονταριού! Κι αν προσθέσεις εδώ και το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι και σπορ, αλλά κι ένας ακόμα τρόπος να επικυρώσει την αξία του και την περηφάνια του, ε, τότε έχεις ένα θανατηφόρο κι επικίνδυνο συνδυασμό!

Διάβασε επίσης:

Βάζω τo Λιοντάρι σε 8 λέξεις

Όταν μιλάς σε Λιοντάρι πρέπει να μετράς τις κουβέντες σου!

Σιγά μη σκάσω! Αν δε σε συμπαθώ, θα το καταλάβεις!