Ας μιλήσουμε λίγο για τα αντίθετα ζευγάρια του ζωδιακού κύκλου και πως αλληλοσυμπληρώνονται! Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το πως το ένα ζώδιο συμπληρώνει το άλλο, δημιουργώντας έναν υπέροχο κύκλο ισορροπίας!

Ο Κριός καταστρέφει το παλιό, μάχεται για κάτι καινούργιο, δημιουργεί το χάος ενώ ο Ζυγός, φέρνει την ηρεμία και την ειρήνη και αποκαθιστά την χαμένη ισορροπία. Ο ένας διδάσκει το πάθος για μάχη, ενώ ο άλλος το πάθος για δημιουργική συνύπαρξη!

Ο Ταύρος, βλέπει την ομορφιά γύρω του και προσπαθεί να ξορκίσει την ασχήμια με την ομορφιά, αγκαλιάζοντάς την! Ο Σκορπιός, διδάσκει τον Ταύρο, πως να εγκαταλείπει την ύλη, να βλέπει πέρα από την επιφάνεια και να κάνει βουτιά στο βαθύ ασυνείδητο, χωρίς να πάθει… ζημιά!

Ο Δίδυμος θέλει να αρπάξει την πληροφορία και να την κάνει όπλο του, ενώ ο Τοξότης, θέλει να μαζέψει όσες περισσότερες πληροφορίες και να τις μετατρέψει σε γνώση και σοφία.

Ο Καρκίνος λειτουργεί όμορφα μέσα στην εστία του με αγάπη και συναίσθημα, ενώ ο Αιγόκερως μας διδάσκει πως να κατακτούμε την κορυφή μέσα από την αυτοπειθαρχία και τον έλεγχο του συναισθήματος. Ανάποδα, ο Αιγόκερως μαθαίνει να ζει με το συναίσθημα κι όχι να το ξορκίζει.

Ο Λέοντας διδάσκει πως να σέβεσαι τον εαυτό σου, ενώ ο Υδροχόος, το πως να σέβεσαι τους άλλους! Το εγώ και οι άλλοι, έρχονται και βρίσκουν μια ισορροπία στην αντίληψη κάθε ατόμου.

Η Παρθένος ξέρει να βάζει όρια και να λέει «όχι», ενώ ο Ιχθύς διδάσκει το πως να βάζεις πρώτα τις ανάγκες των άλλων. Ανάποδα, ο Ιχθύς μαθαίνει να βάζει όρια κι η Παρθένος να δίνει αγάπη, χωρίς όρια!

Διάβασε επίσης:

Εσύ, πώς τα πας με το διπλανό σου ζώδιο;

Ζώδια από τα πιο ανυπόμονα στα πιο υπονομονετικά