Ταρό - Η διάταξη του ωροσκοπίου

Σ’ αυτή τη μέθοδο συναντώνται Ταρό και Αστρολογία

Ταρό - Η διάταξη του ωροσκοπίου

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να ρίξετε τα Ταρό. Για όσους γνωρίζουν αστρολογία υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος ριξίματος – η διάταξη του ωροσκοπίου. Με αυτή τη μέθοδο παίρνετε απαντήσεις για πολλά θέματα ταυτόχρονα.

Ας δούμε τώρα ένα παράδειγμα.

Η διάταξη του ωροσκοπίου

Σ’ αυτή τη μέθοδο συναντώνται Ταρό και Αστρολογία. Ο ερμηνευτής ξεχωρίζει το δείκτη, ανακατεύει τα χαρτιά, και ο ενδιαφερόμενος τα κόβει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα ή και τις εβδομήντα οκτώ κάρτες των Ταρό.

Ο ερμηνευτής τοποθετεί το δείκτη στο κέντρο κι έπειτα βάζει τις πρώτες δώδεκα κάρτες του πακέτου κυκλικά και αντίθετα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Αυτές οι δώδεκα θέσεις σημειοδοτούν τους ζωδιακούς οίκους. Κάθε οίκος κυβερνά μια ξεχωριστή περιοχή της ζωής του ατόμου.

Από το βιβλίο Ταρό για όλους, σελ.120, εκδόσεις Ερεχθηίδος

ri3imo4

Οι δώδεκα θέσεις που αντιστοιχούν στους δώδεκα οίκους-ζώδια είναι οι εξής:

1ος οίκος: Αναφέρεται στην προσωπικότητα, στην εμφάνιση, στις προοπτικές και στην υγεία του ενδιαφερομένου. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού που κυβερνά κάθε νέο ξεκίνημα και κάθε είδους αρχή.

2ο οίκος: Δείχνει τις ικανότητες του ενδιαφερομένου στο να κερδίζει χρήματα, τα υπάρχοντα και τις αξίες του. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου, το οποίο συντηρεί και παρέχει ασφάλεια.

3ος οίκος: Σημειοδοτεί την ευφυΐα, τα αδέλφια, το περιβάλλον, τα μικρά ταξίδια. Αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων, που φέρνει τους ανθρώπους σ’ επαφή με τη σκέψη και την επικοινωνία.

4ος οίκος: Αναφέρεται στο σπίτι, στην οικογένεια, στην ακίνητη περιουσία και στον ένα γονέα (στον πατέρα). Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου, που καθορίζει το τέλος μιας υπόθεσης.

5ο οίκος: Κυριαρχεί στις ερωτικές υποθέσεις, στα παιδιά, στα αθλήματα, στη διασκέδαση, στην αγάπη που προσφέρεται. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λέοντα, που δηλώνει δημιουργικότητα.

6ο οίκος: Έχει σχέση με το περιβάλλον της εργασίας, την απασχόληση, τη διατροφή, τις συνήθειες, τις ασθένειες. Αντιστοιχεί στο ζώδιο της Παρθένου, που δείχνει τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχετε.

7ος οίκος: Κυβερνά το/τη σύζυγο, τους συνεργάτες, τις δικαστικές υποθέσεις, τους φανερούς εχθρούς. Αντιστοιχεί στο Ζυγό, που είναι το ζώδιο της συντροφικότητας και των σχέσεων.

8ος οίκος: Εξουσιάζει το σεξ, το θάνατο (συμβολικό ή πραγματικό), τα χρήματα του/της συντρόφου, τις κληρονομιές. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού, που κυβερνά το θάνατο και την αναγέννηση.

9ος οίκος: Δείχνει το νόμο, τις ψυχικές εμπειρίες, τα μεγάλα ταξίδια, τις ανώτερες σπουδές, τα πεθερικά. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη, που έχει σχέση με τη θρησκεία και τη φιλοσοφία.

10ος οίκος: Κυβερνά το επάγγελμα, την κοινωνική θέση, τη φήμη, την εξουσία, τον ένα γονιό (τη μητέρα). Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Αιγόκερου, που δείχνει τη δυνατότητα του ατόμου ν’ αποκτήσει κύρος και σταδιοδρομία.

11ος οίκος: Σχετίζεται με τους στόχους, τους φίλους, τις ελπίδες, τα οικονομικά από ελεύθερο επάγγελμα, την αγάπη που δεχόμαστε. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Υδροχόου, που συμβολίζει τις ομάδες και τις φιλοδοξίες.

12ος οίκος: Έχει σχέση με περιορισμούς, μυστικά και κρυφούς εχθρούς. Αντιστοιχεί στο ζώδιο των Ιχθύων, που δείχνει τις κρυμμένες δυνάμεις της ψυχής.

Περισσότερα στο βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved