Ο τρελός ολοκληρώνει το ταξίδι του στον Κόσμο!

Το ταξίδι του Τρελού μέσα από τις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα

Ο τρελός ολοκληρώνει το ταξίδι του στον Κόσμο!

Η τράπουλα Ταρό αποτελείται από 78 κάρτες και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

- Τα 56 φύλλα της μικρής Αρκάνα που συμβολίζουν την καθημερινή πλευρά της ζωής, τις ανθρώπινες πράξεις και τις επιλογές μας.

- Τις 21 αριθμημένες μεγάλες Αρκάνες που συμβολίζουν τις εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος προκειμένου να τα βρει με τον εαυτό του

- Την κάρτα Νο 0, τον Τρελό, που συμβολίζει το πνευματικό ταξίδι του ανθρώπου στη γη με σκοπό την ολοκλήρωση του και την επιστροφή στην πηγή.

Οι εικόνες που περιέχονται στις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα θεωρούνται ισχυρά αρχέτυπα που αν κάποιος μπορέσει και τα αποσυμβολίσει, η μυστηριώδης γλώσσα των Ταρό θα απλουστευτεί.

Η πρώτη κάρτα, ο Τρελός συμβολίζει τη θεϊκή ψυχή, καθώς αποκτά υλική υπόσταση. Τον βλέπουμε να στέκεται στην άκρη ενός βράχου και να κοιτάει πάνω και μακριά. Δεν γνωρίζει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έρχονται. Ο βράχος συμβολίζει τον κόσμο της ύλης. Έχει τον αριθμό 0 που στην αριθμολογία σημαίνει απεριόριστες δυνατότητες.

Δείτε εδώ τις προηγούμενες εμπειρίες του Τρελού και διαβαστε τη συνέχεια παρακάτω:

5ο μέρος

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ο Τρελός συνεχίζει το ταξίδι του και βρίσκεται μπροστά σε έναν άγγελο που φυσά μια τρομπέτα.

Είναι η Κρίση, όχι όμως με τη σημασία που γνωρίζουμε. Είναι εποχή ο Τρελός να αναθεωρήσει και συγχωρέσει. Να αποδεχθεί τις παλιές εμπειρίες του και να τις προσπεράσει.

Ο άγγελος στην εικόνα είναι ο αρχάγγελος Γαβριήλ, ο αγγελιοφόρος του Θεού. Μεταφέρει το μήνυμα της αλήθειας και της κατανόησης.

Η τρομπέτα είναι η δίοδος για να μεταφερθεί το μήνυμα.

Οι 7 ακτίνες στο κάτω μέρος της τρομπέτας συμβολίζουν τα 7 τσάκρα και τις 7 μουσικές νότες.

Ο σταυρός αναφέρεται στον Αυτοκράτορα (4) και δείχνει ισορροπία και σταθερότητα, απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή κρίση.

Επίσης συμβολίζει τα 4 στοιχεία: Γη – εκδήλωση, Νερό – φαντασία και συναίσθημα, Αέρας – διάκριση και δράση και Φωτιά - έμπνευση

Βλέπουμε ανθρώπους να βγαίνουν από τα φέρετρα, να κοιτάνε επάνω και να απλώνουν τα χέρια τους στον άγγελο. Τα φέρετρα υπονοούν απελευθέρωση από περιορισμένες αντιλήψεις. Σηκώνονται από τα σκοτάδια και πάνε στο φως.

Κοιτάνε επάνω γιατί έχουν επίγνωση το τι θα τους συμβεί. .

Το χρώμα τους είναι γκρι κάτι που δείχνει σοφία και ισορροπία και είναι γυμνοί γιατί δεν ντρέπονται για τον αληθινό εαυτό τους.

Βλέπουμε ένα παιδί με ορθάνοιχτά χέρια και γυρισμένη πλάτη που σημαίνει ότι για να μάθούμε και να γίνουμε συνειδητοί πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στον κόσμο όπως τον ξέρουμε, έναν άνδρα και μια γυναίκα που υπονοούν αντίστοιχα αυτοσυνειδησία και υποσυνείδητο.

Είναι εποχή για τον Τρελό να κάνει τον απολογισμό του και να δώσει άφεση στον εαυτό του. Έτσι θα αφήσει πίσω του το παρελθόν και να προχωρήσει στο μέλλον.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 20 που μειώνεται στο 2 και υποδεικνύει τη δυαδικότητα.

Ο Τρελός έχει φτάσει στον προορισμό του. Τώρα έχει όλα όσα επιθυμούσε και ήθελε να αποκτήσει στο ταξίδι του στη Μεγάλη Αρκάνα.Η ψυχή αυτοπραγμάτωσε το πεπρωμένο της και τώρα είναι ένα με όλον τον Κόσμο.

Ο Κόσμος είναι η τελευταία κάρτα της Μεγάλης Αρκάνα.

Μέσα σε ένα οβάλ στεφάνι βλέπουμε να χορεύει μια γυμνή νεαρή κοπέλα με χαρακτηριστικά προσώπου μάλλον ανδρικά. Το φύλο της καλύπτεται από το πέπλο της. Αυτή η ερμαφρόδιτη μορφή συμβολίζει την ενοποιήσει του αρσενικού με το θηλυκό σε μια ολοκληρωμένη ύπαρξη.

Είναι γνωστή και ως χορεύτρια, υπονοώντας το ώριμο άτομο.

Επίσης συμβολίζει το Σίβα τον άρχοντα του κοσμικού χορού, του χορού της καταστροφής και της αναγέννησης.

Το στεφάνι, αν το κοιτάξουμε προσεκτικά θα δούμε ότι έχει 22 δέσμες, συμβολίζοντας τις 22 καταστάσεις συνείδησης όπως απεικονίζονται στο Ταρό. Στο επάνω και κάτω μέρος του βλέπουμε το σύμβολο του απείρου, υποδηλώνοντας το «όπως πάνω έτσι και κάτω».

Το πόδι της υπονοεί ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση ευημερίας και συναισθημάτων.

Τα ανοιχτά της χέρια δείχνουν ότι είναι ανοιχτή σε καινούργιες εμπειρίες. Κρατά δυο ραβδιά, σύμβολα της Φωτιάς και της θέλησης.

Ο μανδύας της έχει το σχήμα του εβραϊκού γράμματος Kaph, το χέρι που αρπάζει.

Στο κεφάλι της έχει ένα στεφάνι, το στεφάνι της νίκης του κατορθώματος, του επιτεύγματος και της επιτυχίας.

Τα 4 κεφάλια στις γωνίες της εικόνας είναι οι φύλακες των 4 κατευθύνσεων του σύμπαντος. Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι αντιστοιχούν στα 4 στοιχεία .Ο Ταύρος στο στοιχείο της Γης, το Λιοντάρι στο στοιχείο της Φωτιάς, ο Αετός στο στοιχείο του Νερού και ο Άγγελος στο στοιχείο του Αέρα.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή αντιπροσωπεύουν τις 4 γωνιές των σταθερών ζωδίων. Ο ταύρος τον Ταύρο, ο λέων τον Λέοντα, ο αετός τον Σκορπιό και ο Άγγελος τον Υδροχόο.

Ο Τρελός εκπλήρωσε τους στόχους του και απολαμβάνει όλα αυτά που με τόσους κόπους απέκτησε.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 21 που μειώνεται στο 3 παραπέμποντας στη δημιουργία και την αρμονία.

Ο Τρελός ολοκλήρωσε το ταξίδι του.

Αν θέλετε να μυηθείτε στα Ταρώ, μπορείτε να ξεκινήσετε με το βιβλίο της Νίας Θεοφανίδου «Ταρό για όλους», όπου η συγγραφέας εξηγεί αναλυτικά πως ερμηνεύονται όλες οι κάρτες της Μεγάλης και της Μικρής Αρκάνα. Πρόκειται για έναν πολύτιμο σύμβουλο σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν και σιγά-σιγά να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των Ταρώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved