Αστρολογική εκτίμηση Ιανουαρίου για την Ελλάδα

Τι προβλέπεται για το μήνα Ιανουάριο, σχετικά με το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό, στην Ελλάδα;

Αστρολογική εκτίμηση Ιανουαρίου για την Ελλάδα

«Φαίνεται πάντα αδύνατο... μέχρι να γίνει» Νέλσον Μαντέλα

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrology.gr καλώς ήρθατε στην πρώτη αστρολογική εκτίμηση για το έτος 2016. Εύχομαι χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειες σας και η νέα χρόνια να είναι η αρχή μιας ευτυχούς πορείας για όλους.
Το 2016 μπαίνει με αρκετούς και «περιέργους» οιωνούς σχετικά με την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια πολιτική σκακιέρα. Η κυβέρνηση πέρασε το «παράλληλο πρόγραμμα» παρά το «απαγορευτικό» των Βρυξελλών ενώ δυο καλλικρατικοί δήμοι βαράνε πτώχευση.
Στην αντίπερα πλευρά του Αιγαίου , στην «γείτονα» Τουρκία τα πράγματα περιπλέκονται, αφού μέχρι τώρα η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους της «στοίχισε» 20 δις$ και έπεται συνέχεια. Ήδη αν σκεφτεί κανείς πως η Τουρκία εισάγει το 97% της ενέργειάς της και ότι το 80% των εισαγόμενων υδρογονανθράκων προέρχεται από Ρωσία και Ιράν, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πως δεν θέλει και πολύ η Τουρκία να γυρίσει στην εποχή... με τις λάμπες φωτιστικού πετρελαίου.

Ο μήνας Ιανουάριος είναι η αρχή ενός έτους μεγάλων αλλαγών. Τόσο σε πολιτικό όσο και σε κομματικό επίπεδο αφού ο διελαύνων πλανήτης της Uranian Astrology ο KRONOS συναντά τους προοδευμένους άξονες Μεσουρανήματος /Ηλίου, Σελήνης/Ουρανού και Ουρανού/ Πλούτωνα αντίστοιχα, γεγονός που δείχνει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα μπορούσε να συσπειρώσει δυνάμεις ή πρόσωπα που το ισχύον πολιτικό σύστημα δεν τους εκφράζει.

Ο προοδευμένος Vulcanus τελικά δείχνει πως κάτι θα μπορούσε να φέρει από επενδύσεις ενώ η κυβέρνηση θα αρχίσει κάπως να πτοείται από τις δημοσκοπήσεις και από τα σχόλια και την γνώμη του κόσμου.

Ο Προοδευμένος Βόρειος Δεσμός που σηματοδοτεί και το πεπρωμένο της χώρας προμηνύει την έλευση ενός νέου ηγέτη, πιθανόν ανεξάρτητου ή εκτός του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Αν λάβουμε υπόψη μας και την προοδευμένη Αφροδίτη που συναντά το γενέθλιο Μεσουράνημα αλλά και τον γενέθλιο άξονα Ωροσκόπου/ Kronos που μιλά για ένα άτομο αξιαγάπητο που ξέρει να πιάνει τον παλμό του κόσμου, τότε είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως το υπάρχον πολιτικό σύστημα.. .καταρρέει. Το ερώτημα είναι το εξής; Ποιας ακριβώς ιδεολογίας; Εκ δεξιών ή εξ ευωνύμων;

Ο προοδευμένος Δίας συναντά εξαιρετικούς άξονες και αυτό δίνει αρκετούς έξτρα πόντους στην χώρα. Έτσι, η συμμετοχή των αξόνων Ηλίου/Ουρανού και Zeus/Kronos σηματοδοτεί την προσπάθεια να τα βρει η κυβέρνηση με τις Τράπεζες (*θέματα κόκκινων δανείων και α’ κατοικίας) αλλά και την προστασία που θα έχουμε από εχθροπραξίες και «στησίματα» θερμών επεισοδίων. Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί συνεργασία με άλλες χώρες ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός ενεργειακός άξονας.

Ο προοδευμένος Πλούτωνας που μιλά για τις αργές, πλην όμως βαθιές, αλλαγές συναντά, μεταξύ άλλων, τους γενέθλιους άξονες Μηδενικής Κριού / Μεσουρανήματος και Ερμή/Δία γεγονός που σηματοδοτεί μια τυχερή αλλαγή πολιτικής πλεύσης. Μια άρνηση της Κυβέρνησης θα αρχίσει να της δημιουργεί τα μύρια όσα προβλήματα.

Αυτός που προβληματίζει είναι ο προοδευμένος Hades που μιλά για θύελλες και ναυάγια εν πλω αλλά και για έντονη σεισμική δραστηριότητα. Ίσως ο κρατικός μηχανισμός χρειαστεί να είναι σε εγρήγορση, αφού η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει τη μανία της φύσης.

Ο προοδευμένος Ωροσκόπος που σηματοδοτεί τις εξελίξεις μέσα από πρόσωπα και καταστάσεις του περιβάλλοντος μας υποδεικνύει πως έχουμε μπει σε περίοδο όπου θα συζητηθεί αρκετά σχετικά με το τι είναι ηθικό και τι όχι. Παράλληλα λόγω της επαφής με τον άξονα Άρη /Hades υπάρχει περίπτωση δολοφονίας ή τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ο πλανήτης της δράσης, ο Άρης, από πρόοδο σηματοδοτεί εξελίξεις στα οικονομικά αφού η χώρα θα αναζητήσει λύσεις με πιο πρακτικούς τρόπους . Η ένωση - συνεργασία με μια ομάδα κρατών για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού θα δημιουργήσει μια «τανάλια» απέναντι σε κάθε επιθετική δραστηριότητα εσωτερικής, εξωτερικής και στρεφομένης.

Ο προοδευμένος Kronos που δείχνει τις δράσεις της κυβέρνησης εδώ προκύπτει ένα μείζον πρόβλημα και ίσως είναι ένα «μοιραίο» λάθος της ίδιας της κυβέρνησης, αφού πιθανόν να προκύψουν ζητήματα με τα σπίτια και δημιουργήσει από μόνη της κοινωνικές αναταραχές. Επιπρόσθετα, ο προοδευμένος Ερμής μας προειδοποιεί για ένα μήνυμα από Βρυξέλλες (*ή μάλλον από Βερολίνο αφού στις Βρυξέλλες βρίσκεται απλά το κέντρο αποφάσεων) δείχνει πως η χώρα θα λάβει μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά έστω και με προσωρινή έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.

Οι διελεύσεις πυροδοτούν εξελίξεις: «Αυτός που δεν μπορεί να μισήσει το διάβολο δεν μπορεί να αγαπήσει το Θεό.» Γκέμπελς

Ο Cupido από διέλευση συναντά κάποιους ιδιαιτέρους άξονες και ένας εξ αυτών είναι το Kronos/Poseidon που δείχνει τη δημιουργία ενός φορέα πολιτικού που έρχεται να ταράξει τα νερά. Η δημιουργία του λογικά θα είναι λίγο μετά τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για να κρατηθούν και τα προσχήματα...

Ο διελαύνων Admetos προεικονίζει έναν «βρώμικο» πόλεμο μέσα στα κόμματα, αφού μικρές ομάδες τελικά πολεμούν η μια την άλλη. Παράλληλα ζητήματα με ορυχεία θα φέρουν σε μια περίεργη θέση την κυβέρνηση αφού με λακωνικές δηλώσεις, θα επιχειρήσει να θολώσει τα νερά.

Το νέο έτος είναι έτος ανατροπής και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αφού ανά πάσα ώρα μπορεί να ξαναβρεθούμε στα... σχολεία για ραντεβού με τις κάλπες...

*Ο αστρολογικός χάρτης της Ελλάδος είναι υπολογισμένος για 24/7/1974

Διάβασε επίσης:

Ετήσιες προβλέψεις 2016: Οικονομικές και κοινωνικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα

Ετήσιες προβλέψεις 2016: Οι πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον των κομμάτων για την Ελλάδα

Ετήσιες προβλέψεις 2016: Πολιτικές προβλέψεις για την Ελλάδα και τον κόσμο σε video

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved