Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιανουαρίου

Δυο Σεληνιακά φαινόμενα ιδιαίτερα, διότι θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις του έτους 2015.

Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιανουαρίου

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» Ισοκράτης

Φίλοι και φίλες του astrology.gr καλώς ήρθατε στα σεληνιακά φαινόμενα του μηνός Ιανουαρίου 2015.

Δυο Σεληνιακά φαινόμενα ιδιαίτερα, διότι θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις του έτους 2015.
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιήθηκε στις 22/12 στις 03:36 στην μηδενική μοίρα του Αιγόκερω και είναι εξαιρετικά κρίσιμη αφού τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη είναι στην μηδενική μοίρα του Αιγόκερω και κατά συνέπεια σε «επαφή» με την μηδενική μοίρα του Κριού, πράγμα που σηματοδοτεί γεγονότα που με βάση την Uranian Astrology θα απασχολήσουν το σύνολο της κοινής γνώμης. Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί την 5η Ιανουαρίου στην 14η μοίρα του Καρκίνου στις 06:53 και θα πυροδοτήσει προβλήματα και ζητήματα με ειδή διατροφής, τις σχέσεις παιδιών-γονιών, πατρίδας, ιστορίας, κατοικίας, ή στο υδάτινο στοιχείο ή σε σχέση με αυτό. Ας επιχειρήσουμε να δούμε πιο διεξοδικά τα σεληνιακά φαινόμενα.

Μια πρώτη εκτίμηση-Γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στην μηδενική μοίρα του Αιγόκερω. Η μηδενική μοίρα είναι μια «φαρμακερή» μοίρα αφού προσδίδει στην Νέα Σελήνη ατόφια χαρακτηριστικά του Αιγόκερω. Θα μας απασχολήσουν γεγονότα ωμής παραβίασης δικαιωμάτων, καταστρατήγηση διαδικασιών αλλά και πολιτικές ή κρατικές συμμαχίες που θα αλλάξουν ισορροπίες. Άτομα που θα «πέσουν» εν ώρα καθηκόντων, ανακαλύψεις που σχετίζονται με οστά, την αρχαιολογία και ζητήματα με αρχηγούς στρατεύματος, επιχείρησης, κόμματος ή χώρας. Υποθέσεις και θεωρίες σχετικά με παλιά θέματα και αρχαία ευρήματα ίσως επανελεγχθούν. Επιπλέον, θα απασχολήσουν ζητήματα σε σχέση με άτομα προχωρημένης ηλικίας, πρόσωπα ιερά τέρατα στο χώρο τους, προέδρους και κάποιο grand finale.

Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου στην 14η μοίρα. Αυτό πρακτικά υποδηλώνει κορυφώσεις γεγονότων. Αυτό θα έχει αποτελέσματα και αποδέκτες με ιδιότητες Καρκίνου εμποτισμένες με δράσεις που ενέχουν μέσα τους τάσεις και συμπεριφορές που σχετίζονται με το ζώδιο του Ταύρου. Έτσι η εμμονή και η ανάγκη για ηθική και υλική ικανοποίηση θα είναι σε συνδυασμό με συναισθηματική χειραγώγηση και θα «αναγκάσει» κάποιους να δεχτούν πράγματα κόντρα στην δική τους οπτική. Θα πρέπει να προσεχθούν ζητήματα με υπό αμφισβήτηση εδάφη, ανακαλύψεις αρχαιολογικές που θα συγκλονίσουν και θεάματα ή δηλώσεις που θα αφήσουν μια δυσάρεστη εντύπωση. Κίνδυνοι από κατολισθήσεις, λάσπες, πλημμύρες και προβλήματα τέτοιου είδους σε οικισμούς ή ακόμα και ολόκληρες περιοχές. Κάθε λογής γεγονότα, επιθέσεις και πιθανά οικονομικά ή ηθικά σκάνδαλα σε σχέση με πρόσωπα της αντιπολίτευσης.
Ας δούμε όμως τι μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα.

Νέα Σελήνη: ««Τέσσερα πράγματα είναι πάντοτε μεγαλύτερα απ' όσο νομίζουμε: τα χρόνια μας, τα χρέη μας, τα σφάλματά μας και οι εχθροί μας.» ΦΟΝ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ

Η Νέα Σελήνη κρύβει πολλά μυστικά και είναι «φαρμακερή» αφού βρίσκεται σε επαφή με την μηδενική των παρορμητικών και αυτό την κάνει να έχει ένα επιπλέον ρόλο και μάλιστα σημαντικό αφού θα είναι σε άμεση επαφή με την μηδενική Κριού (Widderpunkt) όπου σχετίζεται με γεγονότα που αποσκοπούν στην μάζα, στην κοινή γνώμη. Ο Άρης είναι σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Armus που βγάζει ατίμωση ενώ ο Κρόνος επάνω στον απλανή αστέρα Rigel που σχετίζεται με τις θέσεις που είναι τιμητικές. Δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή στρατηγικής επάνω στην εκλογή Π. τ Δ. ή ακόμα και αλλαγή προσώπου.

Προχωρώντας στην μελέτη του αυτοτελούς χάρτη της Νέας Σελήνης το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης προμηνύει έναν «πόλεμο» από πλευράς της κυβέρνησης ενώ παράλληλα δείχνει πως κάποια άτομα θα αλλάξουν ή θα διαχωρίσουν τις θέσεις τους και ίσως έχουμε επιπρόσθετες μετατοπίσεις υποψηφίων «πολιτευτών» από το ένα στρατόπεδο στο άλλο αφού κανείς δεν θα θέλει να είναι στην «λάθος πλευρά» την κατάλληλη στιγμή. Σάλο ίσως προκαλέσει μια γυναίκα με τις θέσεις της ή τις δηλώσεις της. Ο Ωροσκόπος (η παθογένεια, τα γεγονότα και οι πράξεις τρίτων και ο αντίκτυπος επάνω στην χώρα) βγάζει ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά προβλήματα σε κτήρια κρατικών υποδομών και ενδιαφέροντος αλλά και εγκατάλειψη μιας προσπάθειας. Ίσως κάποιοι, προφανώς, διαπιστώσουν πως η όποια προσπάθεια επιβολής της άποψης τους θα είναι μάταιη. Το Μεσουράνημα δείχνει την επιχείρηση κάποιων να πουλήσουν προστασία στην χώρα ενώ θετικά κείμενες προς εμάς θα είναι οι δηλώσεις κάποιων αξιωματούχων εκτός Ελλάδας.

Η σύγκριση του χάρτη της Νέας Σελήνης με τον γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης είναι αρκετά κατατοπιστική. Το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης σηματοδοτεί μια προσπάθεια να φανούν πως όλα πήγαν βάση σχεδίου αλλά και προβλήματα που δημιουργούνται εντός της πολιτικής σκηνής με κεντρικό πρόσωπο μια γυναίκα. Το Μεσουράνημα μας μιλά για προσωπικές επιλογές ως χώρα οι οποίες θα είναι εντελώς λανθασμένες και οι οποίες θα μας οδηγήσουν ως χώρα σε μαζική εξαπάτηση. Ο Ωροσκόπος μιλά για την προσπάθεια ευρέσεως εξιλαστήριου θύματος για τα δεινά αυτής της χώρας. Μιλά για επίθεση σε επώνυμο πρόσωπο ίσως ακόμα και πολιτικό.

Η Νέα Σελήνη σε σχέση με το προοδευμένο ωροσκόπιο της Ελλάδος (SARC) μας προδιαθέτει για στιγμές όπου θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «η ώρα των σκιών». Το μεσοδιάστημα Ηλίου /Σελήνης μιλά για το κοινό που θα δώσει δυναμικές απαντήσεις όταν και όπου χρειαστεί. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως ο Ωροσκόπος συναντά το WI (μηδενική Κριού) και τον άξονα Κρόνου/Άδμητου και αυτό βγάζει οικονομική κατάρρευση ή προετοιμασία αυτής.

Η Νέα Σελήνη συνεπώς είναι η απαρχή μιας νέας εποχής. Αυτό αποδεικνύεται και από τα γεγονότα που συμβαίνουν όποτε έχει έρθει σε επαφή το Σημείο της χειμερινής ισημερίας με την Σελήνη σε θέση όπου έρχεται σε επαφή με την Μηδενική Κριού (τα σημεία αυτά είναι οι μηδενικές μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, η 15η μοίρα των σταθερών και η 7η.30' των μεταβλητών). Το 2006 είχαμε τα σκάνδαλα υποκλοπών του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και είχε αρχίσει η διαδικασία της πολιτικής του αποδόμησης. Δεν θέλω να πάω πιο πίσω. Όμως για τους θιασώτες της κλασσικής αστρολογίας και του 19ετη κύκλου (Μετωνικός κύκλος της Σελήνης ) είχαμε την Σελήνη σε σύνοδο με τον Ήλιο στην μηδενική του Αιγόκερω στις 22/12/1995 δηλαδή για το έτος 1996 όπου είχαμε την Κρίση των Ιμίων και τους βουλευτές της τότε ΠΟΛ.ΑΝ (κόμμα του νυν πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά) να απέχει από τις συνεδριάσεις της Βουλής μέχρι ότου αρθεί η πολιτική ανωμαλία από την ασθένεια του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Μήπως σας θυμίζουν κάτι τα τότε συμβάντα με το σήμερα;

Πανσέληνος: «μη μόνον τους αμαρτάνοντας κόλαζε αλλά και τους μέλλοντας κώλυε»
Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 5/1/2015 χαρακτηρίζεται από την παραπάνω φράση του Περίανδρου του Κορινθίου και σημαίνει « Να μην τιμωρείς αυτούς που διαπράττουν σφάλματα αλλά να εμποδίζεις και εκείνους που πρόκειται να τα κάνουν.». Κι αυτό γιατί την περίοδο αυτή θα αντιληφθούμε πως στην Δικαιοσύνη (ως έννοια κι ως θεσμός εν λειτουργία) υπάρχουν διάφορα μέτρα και σταθμά.
Ας δούμε όμως διεξοδικά το τι θα μας «βγάλει» η Πανσέληνος.

Η Πανσέληνος (και συγκεκριμένα η Σελήνη) θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Sirius (Σείριο κατά το ελληνικότερο) που κατά τον Πτολεμαίο είναι φύσεως Άρη –Δία. Δίνει τιμές, δόξα. Μάλλον η χώρα μας θα γίνει πάλι πρωτοσέλιδο! Ο Άρης είναι σε σύνοδο με τον Sadalsuud που δείχνει τρομακτικές δυσκολίες ενώ ο Βόρειος Δεσμός είναι σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Algorab που βγάζει προβλήματα από πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων.

Κοιτώντας τον αυτοτελή χάρτη της Πανσελήνου διαπιστώνει, εύκολα, κανείς πως πρόκειται για μια περίοδο αναταραχών που μπορεί να φτάσουν και στα όρια πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από φανατισμό. Το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για άτομα που θα περάσουν με το έτσι θέλω τις θέσεις τους ενώ άτομα από τον πολιτικό στίβο θα δεχτούν λάσπη. Το Μεσουράνημα για προβλήματα με τις δυνάμεις τις φύση, κακοκαιρία αλλά και επίδειξη ισχύος από τρίτους. Ο Ωροσκόπος μίλα για άτομα που θα εκδηλώσουν την ευγνωμοσύνη τους δημόσια για την ευτυχή κατάληξη μιας υπόθεσης.

Η σύγκριση με τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Μεταπολίτευσης προμηνύει καταστάσεις συναισθηματικού ροκ σε σημείο ψυχαναγκασμού. Ο Ωροσκόπος μιλά για προβλήματα που δημιουργούνται από κάποιες γυναίκες που είναι «ατυχήσασες» στην ζωή. Μιλά για ένα ξαφνικό «χτύπημα» της μοίρας το οποίο σηματοδοτεί σε κόμμα ή κόμματα της αρχή του τέλους. Ένα ερωτικό σκάνδαλο για έρωτα με διαφορά ηλικίας ίσως ταράξει το πολιτικό σκηνικό. Το Μεσουράνημα προδικάζει για ένα ισχυρό περιορισμό στον οικονομικό τομέα αλλά και ντοκουμέντα και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και θα προκαλέσουν πανικό.

Μελετώντας τον προοδευτικό χάρτη της Ελλάδας (SARC) της Ελλάδας το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης βγάζει προβλήματα με γυναίκες αλλά και με εργαζόμενους στην βιομηχανία σε κλάδο ο όποιος είναι κάτι σαν μονοπώλιο. Πράξεις και συζητήσεις προκαλούν στον λαό μεγάλη συγκίνηση. Ο Ωροσκόπος μιλά για προβληματική διαχείριση καταστάσεων αλλά και για την δραστηριοποίηση ενός πρώην αξιωματούχου, ενός ανώτατου άρχοντα, βασιλιά ή ενός ατόμου που έχει διατελέσει σε θέση κλειδί ή που έχει διατελέσει κάτι σαν αρχηγός Ενόπλων δυνάμεων.

Η αλληλουχία Νέας Σελήνης και Πανσελήνου μιλά για την φυλάκιση ενός ατόμου (ή τον περιορισμό) από τον χώρο της πολιτικής σκηνής ενώ κάποιοι ίσως νοιώσουν πως τους «οφείλουν» χάρες που είναι προϊόν συναλλαγής. Παράλληλα θα «πέσουν» οι μάσκες για πρόσωπα του πολιτικού στίβου, γεγονός που θα τους στείλει αυτομάτως στην πολιτική λήθη.

Καλή Χρονιά να έχετε, με υγεία, αγάπη και ευτυχία!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved