Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιουλίου

Οι επιδράσεις της Νέας Σελήνης και της Πανσελήνου στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο

Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιουλίου

«Πρώτα έρχεται η Περηφάνια και μετά η Πτώση.....»

Αγαπητοί φίλοι κι αναγνώστες καλώς ήρθατε στα Σεληνιακά Φαινόμενα του μηνός Ιουλίου.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 27 Ιουνίου 2014 στο ζώδιο του Καρκίνου ενώ η Πανσέληνος στο ζώδιο του Αιγόκερω, στις 12 Ιουλίου 2014. Έννοιες όπως πατρίδα και εξουσία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα.

Η Νέα Σελήνη στην 5η μοίρα του Καρκίνου προδιαθέτει σημαντικές προσπάθειες για αλλαγή οι οποίες όμως θα είναι περισσότερο για το «φαίνεσθαι». Όπως έχουμε πει η 5η μοίρα σχετίζεται με την «γοητεία» ενώ η Σελήνη που υποδεικνύει την «ψυχολογία» του λαού θα μας αποδείξει περίτρανα ότι πολλά πράγματα γίνονται με γνώμονα την «ωραιοποίηση». Αντίθετα, η Πανσέληνος στην 20η μοίρα του Αιγόκερω δηλώνει την σκορπίσια εμμονή για παραμονή στην εξουσία αλλά και κινήσεις που θα σοκάρουν με τον κυνισμό τους.

Μια πρώτη εκτίμηση - Γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Νέα Σελήνη δείχνει ότι καταστάσεις θα «μυρίζουν» μαγειρέματα αφού σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επιτευχτεί μια έστω «τεχνητή» αλλαγή του κλίματος. Η εμπλοκή της 5ης μοίρας (αντιστοιχία στο ζώδιο του Λέοντα) βγάζει μια θεατρικότητα και υποκρισία. Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν φύγει από τη ζωή ή έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία θα βρεθούν στο προσκήνιο όπως και ζητήματα με γέννες, παιδιά, οικογένειες, σπίτια διασήμων ή μη. Σε αθλητικές διοργανώσεις ίσως υπάρχουν εκπλήξεις με κάποιους να υποστηρίζονται εξόφθαλμα. Σε θέματα εδαφών και διεκδικήσεων θα υπάρξουν αντεγκλήσεις και «λεονταρισμοί» ενώ επ' αυτών οι περισσότεροι Διεθνείς Οργανισμοί θα δηλώνουν «αναρμόδιοι».

Μέσα σε όλη αυτή την περίοδο ίσως αναδειχτούν νέες προσωπικότητες –άτομα της διπλανής πόρτας που θα αναγκασθούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Γάμοι, βαπτίσεις, βραβεύσεις και ευχάριστα γεγονότα σε σχέση με πρόσωπα που εκπροσωπούν την πατρίδα τους, έχουν σχέση με τη θάλασσα, τη μαγειρική, τη φιλοξενία, την ιστορία, την παράδοση και τη λαϊκή τέχνη θα βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής.

Η Πανσέληνος είναι «πιο σκληρή» αφού δείχνει πως θα δοθούν μάχες πραγματικές σε οικονομικό επίπεδο ενώ κάποιοι θα κάνουν επίδειξη ισχύος σκορπώντας τον πανικό. Προβλήματα από απόπειρες ή ακόμα και τετελεσμένα χτυπήματα σε άτομα με εξουσία και «κύρος».

Η Νέα Σελήνη και η επιρροή της στην Ελλάδα

«Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο πιο πολύ χτυπιούνται τόσο πιο βαθειά μπαίνουν» Κικέρωνας

Η Νέα Σελήνη (ως αυτοτελής αστρολογικός χάρτης) μιλά για μέρες όπου θα τους βρει κανείς όλους απέναντι του, για μια κυβέρνηση που δεν κρατά τις υποσχέσεις της, μα και για «κακοτυχία» ενός λαού. Το Μεσουράνημα δείχνει κινήσεις για απόκτηση τεχνογνωσίας από το εξωτερικό ενώ ο Ωροσκόπος μίλα για προσπάθειες που επικεντρώνονται προς ένα στόχο, για ενέργειες εξ αποστάσεως που σκορπούν τρόμο και για αδυναμία κατανόησης.

Η Νέα Σελήνη ως προς τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας προοιωνίζει δραστικές αλλαγές και κυβερνητικά προβλήματα. Το MC δείχνει πιέσεις επάνω σε άτομα που είναι εν δυνάμει στην εξουσία αλλά και αντιδράσεις. Ο ASC εμπλέκεται με τον Ποσειδώνα και ως φυσικό επόμενο είναι να υπάρχει αναλήθεια αλλά και άρνηση σε μια συζήτηση.
Ο προοδευμένος χάρτης της Ελλάδας προεικονίζει καταστάσεις αρκετά επώδυνες αφού το μεσοδιάστημα Ήλιος/Σελήνη είναι σε απευθείας επαφή με τον «προβληματικό» Άρη στον Ζυγό δημιουργώντας ζητήματα σε σχέση με την καθημερινότητα και την εργασία κάποιου ενώ έντονα θα απασχολήσει ένα πομπώδες πρόσωπο. Ο ASC δείχνει επιτυχίες οι οποίες τελικά δεν έχουν ουδεμία χρησιμότητα ενώ θα υπάρξουν δυσκολίες και ατυχήματα. Έντονη θα είναι η απουσία υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε κάποιες καταστάσεις.

Εν κατακλείδι, αυτή η Νέα Σελήνη θα δημιουργήσει προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν με «το καλό»....

Η Πανσέληνος και η επιρροή της στην Ελλάδα

«Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό ενδιαφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό.» Νίτσε.

Το παραπάνω απόφθεγμα αντικατοπτρίζει την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση θεωρεί πως ο Αλ. Τσίπρας είναι ο ιδανικός εχθρός αφού είναι πολιτικά άπειρος και ηγέτης σε ένα κόμμα που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με φιλαρμονική που αποτελείται από μουσικούς χωρίς μουσική παιδεία. Η Πανσέληνος της 12ης Ιουλίου που συμβαίνει εντός του 7ου οίκου του γενέθλιου ωροσκόπιου της Ελλάδος δείχνει να προκύπτουν προβλήματα από άτομα εξωθεσμικά αναρμόδια.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στην 20η μοίρα του Αιγόκερω, μοίρα με ιδιότητες Σκορπιού. Ζητήματα με ιδιότητες Κρόνου (έλεγχοι, ζητήματα προεδρίας, διοίκησης, πολιτικής) λόγω ότι είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω και Πλούτωνα (σκοτεινές ενέργειες, «χτυπήματα», θάνατοι, εγκληματικές πράξεις, φορολογικά, χρηματοπιστωτικά θέματα), λόγω μοίρας, θα απασχολήσουν. Εμμονή και πάθος για εξουσία. Όταν όμως έχουμε τέτοια εμπλοκή τα πράγματα γίνονται ζόρικα.

Επιπλέον, αν αναλύσουμε τον αυτοτελή χάρτη της Πανσελήνου, το μεσοδιάστημά της μιλά για μεγάλες αλλαγές, αλλά και για διαχείριση της δύναμης που έχει κάποιος. Ίσως, η αντιπολίτευση και οι «υποστηρικτές» αυτής να διαθέτουν ισχυρά ατού στα χέρια τους. Ειδήσεις για επενδύσεις με μεγάλες προοπτικές θα βρεθούν στο προσκήνιο όπως δείχνει ο ASC της Πανσελήνου που ισούται με τον υποθετικό πλανήτη Απόλλων της Ελλάδος. Το Μεσουράνημα προεικονίζει ευχάριστες ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και δη της συγγραφής ή της λογοτεχνίας.

Η Πανσέληνος σε σύγκριση με τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας δείχνει ένα βαθύ μετασχηματισμό που υποστηρίζεται από το γεγονός ότι το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης πέφτει επάνω στα ιδιαιτέρως καταργητικά μεσοδιαστήματα της Ελλάδος, Σελήνης/Άδμητος και Πλούτωνα/Άδμητος.

Γενικά, θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως η Πανσέληνος αυτή είναι αρκετά επώδυνη αφού θα δοκιμαστούν οι αντοχές της χώρας. Το MC μιλά για ένα άτομο όπου έχει το χάρισμα της διαίσθησης ή ιδιαίτερο ταλέντο και θα απασχολήσει την επικαιρότητα.

Συμπερασματικά, τόσο η Νέα Σελήνη όσο και η Πανσέληνος, φέρνουν θεσμικές αλλαγές προετοιμάζοντας γεγονότα και καταστάσεις που θα εκδηλωθούν τον Ιούλιο και θα είναι φωτιά και λαύρα.

Κατέβασε τώρα το νέο application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

****************************

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved