Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 30/8 έως 2/9

Ανάπλασε την πολιτική σου οντότητα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 30/8 έως 2/9

Η Δήμητρα ξεσπαθώνει στους ουρανούς, με σκοπό να σε πείσει ότι με συνεργατικό πνεύμα και δικτύωση τα αποτελέσματα των ενεργειών σου μπορεί να είναι πολλαπλάσια θετικά.

Κι αν κινηθείς στους ρυθμούς της θα διαπιστώσεις του λόγου το αληθές.

Η ισχύς εν τη ενώσει...
Ξέρεις υποθέτω την ιστορία με τα κλαδάκια που ένα-ένα είναι εύκολο να τα σπάσει κάποιος αλλά όλα μαζί όχι.

Πέρα όμως από τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσεις βγαίνοντας από την εσωστρέφεια σου, η Δήμητρα απευθυνόμενη στην πολιτική σου διάσταση στέλνει κι ένα μήνυμα, που μπορεί να αλλάξει την ζωή σου. Δικαιούται να το κάνει, αφού η πολιτική είναι μέσα στις βασικές αρμοδιότητες της.

Πολιτικό μήνυμα;
Όχι, μην βιαστείς να «κόψεις λάσπη»!
Κατανοώ τους δισταγμούς σου, ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή που είναι «φυτεμένη» στο κύτταρο σου.

Ο άνθρωπος είναι από την φύση του ένα πολιτικό ον, έγραψε ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά» του συμπληρώνοντας ότι η βασικότερη προϋπόθεση της πολιτικής αρετής είναι η ηθική αρετή.

Και οι αρχαίοι πρόγονοι σου κουτσά-στραβά προσπάθησαν και τίμησαν την άμεση Δημοκρατία. Την έφεραν στο φως κι από τότε σε στοιχειώνει, αφού είναι μια τέλεια επινόηση, που όλο κάτι συμβαίνει και ξεστρατίζει. Ειδικά αυτό περί «ηθικής αρετής» είναι ένα ποθούμενο, που δεν εκπληρώνεται σχεδόν ποτέ.
Η άμεση Δημοκρατία έγινε ιμιτασιόν και «αντιπροσωπευτική».

Και σήμερα στο όνομα της πίνουν νερό οι πολιτικοί σου αλλά μόνον στο όνομα της. Γιατί στην πράξη τα έχουν κάνει μαντάρα και η αλήθεια είναι ότι βοήθησες κι εσύ σε αυτό.

Το γνήσιο ενδιαφέρον σου για την πολιτική εγκλωβίστηκε σε φανατισμούς και τους λοιπούς –ισμούς. Και για να μην πάμε πολύ μακριά, πριν από μερικές δεκαετίες συντηρούσες το πολιτικό ενδιαφέρον σου σε μπλε, πράσινα ή κόκκινα καφενεία, εφαρμόζοντας άθελα σου το δόγμα του εκάστοτε δυνάστη σου: «Διαίρει και βασίλευε».

Ξεκίνησες ορεξάτος με ιδεολογίες και οράματα, που όμως στην πορεία τους έπεσαν θύματα των συμφερόντων. Κι εσύ έπεσες-ξέπεσες μαζί τους κι έμαθες να χρησιμοποιείς τις «υψηλές» πολιτικές γνωριμίες σου αποκλειστικά και μόνον για το συμφέρον σου. Ξέρεις τώρα, ένα ρουσφέτι, ένας διορισμός, μια «συμφέρουσα» ρύθμιση και τόσα άλλα.
Ακόμη κι ο στρατηγός Μακρυγιάννης, αυτός ο σοφός θεματοφύλακας της δημοκρατίας σου, επωφελήθηκε από «ένδον» πληροφορίες κι αγόρασε μπιρ παρά κάτι κτηματάκια στην Αθήνα λίγο πριν ανακηρυχτεί πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Έμαθες στην πράξη ότι όλα είναι μιλημένα-πουλημένα και είδες τους διαπρεπείς ιδεολόγους σου να καταλαμβάνουν τον έναν μετά τον άλλον τους κυβερνητικούς θώκους. Θα σε έσωζαν, στο όνομα της δημοκρατίας φυσικά, όμως δεν σώθηκες ποτέ.
Ακολουθούσαν διαρκώς νέοι σωτήρες, που σε έσωζαν από τους προηγούμενους κι αυτή η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

"Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες", αναρωτήθηκε ο Ρωμαίος σατυρικός ποιητής Γιουβενάλης πριν από 2000 χρόνια κι απόκριση δεν πήρε ακόμη...

Κατάλαβες ότι εκείνοι που φτάνουν ψηλά, έχουν ήδη υπογράψει τα σκοτεινά «συμβόλαια» τους, αλλιώς δεν θα έφταναν ποτέ.
Κι έμαθες βέβαια να πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας, όχι άδικα, αφού η ιστορία της πατρίδας σου βρίθει συνωμοσιών. Η πατρίδα σου έγινε και γίνεται παιχνίδι στα χέρια ξένων και εγχώριων συμφερόντων, με εσένα να άγεσαι και να φέρεσαι από την εκάστοτε προπαγάνδα.

Γνωρίζοντας τα όλα αυτά και ξέροντας ότι έχεις να κάνεις με θεριά, που πάντα βρίσκουν τρόπο να σε χρησιμοποιούν, τελικά αποσύρθηκες στον καναπέ σου. Βλέπεις όλα τα στραβά αλλά δεν κάνεις τίποτα. Μια φωνή μέσα σου λέει ότι πάλι θα προδοθείς.

Και έχοντας νωπές τις ιστορικές σου μνήμες, δίκαια θα μου πεις για ποια πολιτική και ποια δημοκρατία μου γράφεις; Γιατί μου σκοτίζεις το μυαλό με ουτοπίες;

Ουτοπία; Όχι πια!
Σου γράφω για την άμεση Δημοκρατία, που χάθηκε πνιγμένη στα συμφέροντα αλλά στις μέρες σου ξαναζωντάνεψε.
Σου γράφω για την Ισλανδία.

Πέρασαν κι εκεί κρίση, Ουρανούς, Πλούτωνες και Κρόνους, όμως οι πολίτες της άδραξαν την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν το αδιανόητο. Αφού πέταξαν στη θάλασσα τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους τοποτηρητές τους, έφτιαξαν το δικό τους Σύνταγμα, αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Να λοιπόν μια χρήση του διαδικτύου, που φοβούνται όλοι οι εξουσιαστές σου και... σφυρίζουν κλέφτικα!

Και βέβαια δεν θέλει ρώτημα το γιατί μια τέτοια είδηση που θα έπρεπε να «παίζει» διαρκώς στα ΜΜΕ, θάφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Εδώ δεν μιλάμε για «αν» και «θα» αλλά για μια πραγματικότητα, που είναι τόσο καυτή, όσο η απλή αλήθεια. Καίει κάθε σχέδιο χειραγώγησης σου, καίει την «βολική» ψήφο στους «σωτήρες» σου και είναι αυτό που απεύχονται οι απανταχού εξουσιαστές σου και τα συμφέροντα που τους υποκινούν ή τους ελέγχουν.

Κι επειδή απ' όσο γνωρίζω κανείς πολιτικός φορέας δεν σου εισηγείται ένα ανάλογο σχέδιο για την πατρίδα σου, μένει σε σένα να το απαιτήσεις.

Ξέρεις ότι γίνεται και μπορείς πια να ξαναπλάσεις την πολιτική σου οντότητα, περνώντας από την ταλαιπωρημένη αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, στην άμεση.
Μπορείς μάλιστα να ξεκινήσεις από την γειτονιά σου, από τον τόπο σου, κτίζοντας κοινότητες, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν λόγο στα πράγματα.
Αν το θέλεις πραγματικά, θα γίνει.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved