Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 21 έως 24 Δεκεμβρίου

Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας σε αντίθετους ρόλους

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 21 έως 24 Δεκεμβρίου


Ακούστε. Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμ' εγώ κι ο κτίστης,
ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης.
Και θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι...

...Των πρωτογέννητων καιρών η πλάση με τ' αγρίμια
ξανάρχεται. Καλώς να ρθή. Γκρεμίζω τη ασκήμια.

Εξαιρετικά... επίκαιρο και σοφό το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Ο γκρεμιστής», με τον Άρη και τον Ουρανό να το... παίρνουν επάνω τους!

Για την αντίθεση των δύο πλανητών, τα έγραψα ήδη στα «SOS της εβδομάδος».

«Η όψη δρομολογεί αιρετικές όσο και ανατρεπτικές ή ακραίες διαδικασίες, ενώ μεταξύ άλλων, επιμένει ότι οφείλουμε να κοιτάζουμε ψηλά, όχι όμως για να προσευχηθούμε αλλά για να διαπιστώσουμε αν έρχεται κάτι καταπάνω μας!»

Πριν αλέκτωρ λαλήσει κόντεψαν να σκοτωθούν τόσοι άνθρωποι στο Λονδίνο, όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής του θεάτρου Apollo. Όσο για τα εγχώρια, να 'σου οι πολιτικές ανταρσίες των βουλευτών και το «στ' άρματα, στ' άρματα» του Πάνου Καμμένου... Κι όπως λέει ένα τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα... να δεις τι σου' χω για μετά!

Οι δύο «ταραχοποιοί» του ζωδιακού έχουν βέβαια ειδικότητα στις πτώσεις και τα κάθε είδους κεραυνοβολήματα αλλά συνολικά η επινοητικότητα τους στη δημιουργία κινδύνων ή ακραίων καταστάσεων είναι αξεπέραστη. Μέχρι και μετεωρίτες επιστρατεύουν για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, χώρια που βάζουν το διάολο μέσα μας κόντρα σε κάθε ηθική δεοντολογία. Είναι αυτό που λέμε «δεν ξέρεις από που θα σου έρθει»...
Γι' αυτό οι σοφότεροι ημών, αναλαμβάνοντας ένα ενεργητικό ρόλο, θα φροντίσουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτήν την ενέργεια για λογαριασμό τους, να αιφνιδιάσουν δηλαδή πριν αιφνιδιαστούν και να γκρεμίσουν πριν να γκρεμιστούν.

Οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι είναι οι πρώτοι που καλούνται να διαχειριστούν τις ιδιαίτερες πτυχές της όψης, με την ελπίδα πώς δεν θα πέσουν θύματα κάποιας απίστευτης παραδοξότητας.
Μαζί τους, αρκετά πιο στριμωγμένοι από τη μοίρα και τα τετελεσμένα, συμπορεύονται όσες και όσοι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 15η μοίρα του ζωδίου τους.

Οι επόμενες ημέρες ωστόσο χαρακτηρίζονται και από την ενεργή παρουσία του Ποσειδώνα, κάτι που δένει άψογα με το θρησκευτικό και εορταστικό πνεύμα των ημερών, όσο τουλάχιστον μας έχει απομείνει, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας...
Ξέρετε ότι τον φίλο μας τον αγαπώ και τον εκτιμώ για τις υπερβατικές, θεραπευτικές και απελευθερωτικές διαστάσεις του, οι οποίες βέβαια θυμίζω ότι είναι προσιτές και αξιοποιήσιμες μόνον σε ατομικό επίπεδο.
Όλοι μας λοιπόν καλούμαστε να χαλαρώσουμε, να ρομαντζάρουμε, να ζήσουμε το όνειρο, να εκφράσουμε τις καλλιτεχνικές τάσεις μας ή να αναζητήσουμε τη χώρα της ελπίδας της ειρήνης και της αγάπης, εκεί που δεν υπάρχουν ούτε χρέη, ούτε πόνος.
Αλλά πάνω απ' όλα, καλούμαστε να εκφράσουμε τον ανθρωπισμό μας, απέναντι σε όσες ή όσους τον αποζητούν σαν μια αχτίδα φωτός στην κατατρεγμένη ζωή τους.
Εδώ οι πρωταγωνιστές είναι οι εκπρόσωποι των μεταβλητών αλλά κι εκείνες ή εκείνοι εκ των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 9η μοίρα του ζωδίου τους.

Αυτά επί προσωπικού και με την προϋπόθεση να μην έχουμε υποστείλει τη σημαία της πνευματικότητας...
Αντίθετα όμως σε συλλογικό επίπεδο, ή στις εγκλωβισμένες από την ύλη ψυχές, όπου η συνειδητότητα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Ποσειδώνας εμφανίζεται συνήθως ως ο κήρυκας του ψεύδους ή της απάτης. Γι αυτό ας έχουμε τον νου μας...

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved