Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (22 έως 28/11)
Το πιο ενδιαφέρον «δρώμενο» του επταημέρου είναι σίγουρα το τ-τετράγωνο της Δήμητρας με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ένας σχηματισμός που μεταξύ άλλων προοιωνίζει ανατροπές και «σεισμούς» στις συνεργασίες μας αλλά και στο πολιτικό σκηνικό. Οι όψεις της Δήμητρας με τους δύο «μεγάλους» κλείνουν με ακρίβεια την Δευτέρα και την Παρασκευή, ουσιαστικά όμως θα μας επηρεάσουν για περίπου δέκα ημέρες και το χειρότερο σενάριο παραπέμπει σε μια καταστροφή με πολλά θύματα.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η «κρυφή» αντίθεση του αστρικού Κρόνου με την τροπική Έριδα (Ζυγός-Κριός, 22η μοίρα), μια όψη που η επιρροή της έχει επίσης ένα σχετικά μεγάλο χρονικό εύρος και σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να μπλοκάρει εργασιακά θέματα, να περιορίσει δικαιώματα των εργαζομένων ή να κλείσει επιχειρήσεις-οργανισμούς. Με δεδομένο μάλιστα το ότι η Έρις σχετίζεται άμεσα με τον ιατρικό κλάδο, αναμένεται να ξεσπάσει ένα μπαράζ περιορισμών ή δυσλειτουργιών σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου, με χρονική σειρά.

Το Σάββατο, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο (Αιγόκερως-Σκορπιός, 16η μοίρα), θέτοντας επί τάπητος τα καθήκοντα μας.

Mainstream: Ανάληψη καθηκόντων, εκπλήρωση υποχρεώσεων. «Χρήσιμες» σχέσεις. Οικονομία, τακτοποίηση. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Μια προσοδοφόρα πώληση.
SOS: Ερωτική απογοήτευση, θλίψη. Μια σχέση με δεσμευμένο/η. Ένας αναγκαστικός οικονομικός περιορισμός, απώλεια εσόδων.

Την Κυριακή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (Τοξότης-Ιχθύες, 2η μοίρα), μπερδεύοντας τις αλήθειες με τα ψέματα.

Mainstream: Φαντασία, ρομαντισμός, εξιδανίκευση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έμπνευση, διαίσθηση. Προσευχή, διαλογισμός. Εμψύχωση, οραματισμός. Μια μεγάλη χάρη, ένα θαύμα. Θρησκευτικό συναίσθημα. Μεταφυσική.
SOS: Απάτη, αυταπάτη. Άστοχοι ή επιζήμιοι χειρισμοί σε πρακτικά θέματα, ιδίως οικονομικού ενδιαφέροντος. Ακύρωση δραστηριοτήτων. Φρούδες ελπίδες.

Την ίδια ημέρα, ο αστρικός Ερμής «κλείνει» το τετράγωνο του με τον τροπικό Δία και όλα γίνονται λίγο πιο χαρούμενα (Ζυγός-Καρκίνος, 20η μοίρα).

Mainstream: Καλή παρέα, διασκέδαση, παιχνίδι. Μια ευχάριστη είδηση. Τύχη, βοήθεια, κέρδος.
SOS: Υπερβολές, αμετροέπεια, επιπολαιότητα. Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας. Επικοινωνιακό κομφούζιο, άσκοπα πήγαινε-έλα.

Την Δευτέρα έχουμε τέσσερις ενδιαφέρουσες όψεις, με τις δύο από αυτές να απευθύνονται στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας.

Κατ' αρχήν, η Δήμητρα «κλείνει» την αντίθεση της με τον Ουρανό, φέρνοντας στο προσκήνιο την διαφορετικότητα.

Mainstream: Αναθεώρηση μιας συνεργασίας. Συμφωνία μεταξύ δύο αντίθετων πόλων. Χειραφέτηση, απεξάρτηση. Αλλαγή εμφάνισης.
SOS: Ρήξη, σπάσιμο μιας συμφωνίας. Πολιτική ανταρσία-κρίση. Ακραία συμπεριφορά, «προβοκάτσια». Κοινωνική αναταραχή, τρομοκρατία.

Σε μια πιο ερωτική διάσταση κινείται το «κρυφό» τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με τον τροπικό Άρη (Τοξότης-Παρθένος, 23η μοίρα).

Mainstream: Μια «δυνατή» σχέση. Ερωτική απόλαυση, πάθος. Έντονος τρόπος ζωής.
SOS: Ζήλεια, ακραίος ανταγωνισμός. Απιστία, χωρισμός.

Το επίσης «κρυφό» τετράγωνο του τροπικού Ερμή με τον αστρικό Χείρωνα, μεταξύ άλλων αναμένεται να συμβάλλει στην ολική επαναφορά προσώπων ή καταστάσεων του παρελθόντος (Σκορπιός-Υδροχόος, 15η μοίρα).

Mainstream: Αναβίωση του παρελθόντος, επανασύνδεση προσώπων. Μια συγκέντρωση στο σπίτι, reunion. Ανεύρεση παλαιών αντικειμένων ή εγγράφων, Αγορά οικιακού εξοπλισμού. Αρχιτεκτονική, Ιστορία, Μυθολογία. Επανάληψη μιας ακολουθίας καταστάσεων ή γεγονότων.
SOS: Νοητικό μπλοκάρισμα, αμνησία. Άσκοπη παρελθοντολογία. Μια δυσάρεστη υπενθύμιση από το παρελθόν.

Τέλος, αργά το βράδυ, η «κρυφή» αντίθεση του αστρικού Ερμή με την τροπική Έριδα (Ζυγός-Κριός, 22η μοίρα), απαιτεί να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί με τις λεπτομέρειες.

Mainstream: Οργάνωση, τακτοποίηση, ταξινόμηση. Επιστημονικά ενδιαφέροντα. Ιατρικές εξετάσεις. Επαφές για εργασιακά θέματα.
SOS: Άγονη εμμονή στις λεπτομέρειες, «ψείρισμα». Γραφειοκρατία.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Ερμής συναντά τον Κρόνο στον Σκορπιό (16η μοίρα), δυσχεραίνοντας κατά τι την καθημερινότητα μας.

Mainstream: Οργάνωση, κατάταξη, αξιολόγηση. Επιτυχημένες εξετάσεις, Δικαίωση της εμπειρίας και της προνοητικότητας. Ανάλυση ενός θέματος, γραπτός λόγος.
SOS: Καθυστέρηση και ταλαιπωρία στις μετακινήσεις. Εμπόδια. Προβλήματα στην επικοινωνία, τεχνικά προβλήματα. Έλλειψη νόμιμων εγγράφων. Ποινή, τιμωρία, περιορισμός.

Την Πέμπτη έχουμε ακόμη ένα καρέ όψεων, με τον Δία να κερδίζει τη μάχη των εντυπώσεων.

Κατ' αρχήν, ο Ερμής και η Αφροδίτη σε εξάγωνο (Σκορπιός-Αιγόκερως, 19η μοίρα) μας υπόσχονται περισσότερες ευχάριστες στιγμές

Mainstream: Κοινωνική ζωή, ποικίλες δραστηριότητες. Επισκέψεις, επαφές, αγορές.
SOS: Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις, κουτσομπολιό.

Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία (Σκορπιός-Καρκίνος, 19η μοίρα), πριμοδοτεί ακόμη περισσότερο το θετικό κλίμα.

Mainstream: Χαρά, γέλιο, αισιοδοξία, παιχνίδι. Μια ευχάριστη είδηση. Τύχη, κέρδη, κέρασμα. Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Επιπολαιότητα, αμετροέπεια, υπερβολές. Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας. Ανευθυνότητα, σπατάλη. Πολύ κακό για το τίποτα.

Και η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Δία (Αιγόκερως-Καρκίνος, 19η μοίρα), βάζει το κερασάκι στην τούρτα των απολαύσεων.

Mainstream: Τύχη, διασκέδαση. Δώρα. «τυχερά». Μια καλή αγορά. Μια σημαντική ή επιβοηθητική γνωριμία.
SOS: Ανεύθυνη συμπεριφορά. Καταχρήσεις, σκάνδαλα.

Ωστόσο το τετράγωνο της Δήμητρας με τον Πλούτωνα (Ζυγός-Αιγόκερως, 10η μοίρα) κινείται σε μια όλως διόλου διαφορετική κατεύθυνση.

Mainstream: Αποκάλυψη παρανομιών ή φαινομένων διαπλοκής. Ένταξη σε μια μυστική οργάνωση. «Γκόθικ» πινελιές.
SOS: Το τέλος μιας συνεργασίας. Υπονόμευση, εκβιασμός, χειραγώγηση. Τρομοκρατία. Μια συνεργασία με πολύ σκληρούς όρους. «Μαφιόζικες» πρακτικές.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved