Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (25 έως 31/10)

Πολλές και κρίσιμες είναι οι όψεις του επταημέρου, με τον Άρη, τον Πλούτωνα και τον Ουρανό να δεσπόζουν στις εξελίξεις και να επιχειρούν μια καταιγιστική «απόβαση» στην καθημερινότητα μας. Ως «D-Day» έχει οριστεί ημερολογιακά η Πέμπτη 31 Οκτωβρίου αλλά όπως γίνεται συνήθως η ενεργοποίηση τους μπορεί να συμβεί αρκετές ημέρες νωρίτερα και πρακτικά μέσα στο Σ/Κ.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε συλλογικό επίπεδο, όπου μπορεί να γίνουμε μάρτυρες ποικίλων καταστροφών ή ακραίων καταστάσεων, με ειδική μνεία αυτήν την φορά και στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον διαμηνύει η αντίθεση του αστρικού Άρη με τον αστρικό Χείρωνα επάνω στην γενέθλια αντίθεση Κρόνου-Ήλιου της Ελλάδος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μάλιστα, οι δύο πλανήτες δείχνουν πρόθυμοι να επαναλάβουν δυσάρεστα φαινόμενα του μακρινού παρελθόντος, ξύνοντας πληγές και ταράζοντας μνήμες.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της επί προσωπικού επιρροής των τριών «ταραχοποιών» του ζωδιακού, αυτά μπορεί να ποικίλουν από άκρως ενοχλητικά, μέχρι άκρως δημιουργικά, ανάλογα με το πόσο «ετοιμοπόλεμοι» είμαστε. Το βέβαιο είναι ότι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θα κληθούμε να πάρουμε θέση και αποφάσεις γύρω από κρίσιμα ζητήματα.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ...αντίδοτο, που ακούει στο όνομα Ποσειδώνας. Ο πλανήτης της υπέρβασης και της φυγής έχει την διάθεση να υψώσει ένα τείχος προστασίας για τους πιστούς του, που έχουν μάθει να ακούν τη διαίσθηση τους, δίνοντας δικαίωμα στον φύλακα άγγελο τους να πράξει το καθήκον του. Παράλληλα, ο ενεργός Ποσειδώνας αυτών των ημερών, μπορεί να συμβάλλει στην χαλάρωση μας, την εμψύχωση μας αλλά και την αναβίωση κάποιων ανθρωπιστικών αξιών ή οραμάτων και ιδανικών που τα έχουμε πολύ ανάγκη.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού διακήρυξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και στην συγκεκριμένη περίπτωση το κέρδος μας μπορεί να είναι η ανθρωπιά και τα θαύματα της.

Ας δούμε όμως βήμα-βήμα όλες τις όψεις του επταημέρου.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (Σκορπιός-Ιχθύες), υπενθυμίζοντας μας ότι μερικά πράγματα που δεν γίνονται είναι για το καλό μας.

Mainstream: Έμπνευση, φαντασία, υπέρβαση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Διαφυγή από τα δύσκολα. Ένα ψέμα που σώζει. Κρυφή προστασία. Μια κατά λάθος επιτυχία. Μια ευεργετική ακύρωση. Προσφορά σε πάσχοντες, ανθρωπισμός, δωρεά. «Δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε». Χαλάρωση, ύπνος. Ελπίδα, αισιοδοξία. Ψυχική θεραπεία.
SOS: Αφέλεια, εξαπάτηση. Παραπλάνηση, αποπλάνηση. Παρασιτισμός. Μούχλα, υπερβολική υγρασία.

Το Σάββατο επικρατεί... τρικυμία στους ουρανούς, με τέσσερις σημαντικές όψεις να διεκδικούν την προσοχή μας.

Τα καλά νέα έρχονται από το κρυφό τετράγωνο ανάμεσα στην τροπική Δήμητρα και τον αστρικό Δία (Παρθένος-Δίδυμοι), μια όψη που μας επηρεάζει για αρκετές ημέρες.

Mainstream: Μια εξαιρετικά επωφελής συνεργασία, βοήθεια από τους άλλους. Διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου, κερδισμένες εντυπώσεις. Γνωριμία με διακεκριμένα πρόσωπα. Μεγάλη αποδοχή από το κοινό, εμπορική επιτυχία. Ελπιδοφόρο ξεκίνημα στους τομείς της ενημέρωσης. Μια νικηφόρα πολιτική πρωτοβουλία. Ένα εξαιρετικά κερδοφόρο... διαζύγιο!
SOS: Εντυπώσεις χωρίς ουσία, σπατάλη ενέργειας. Ανώριμη ενασχόληση με τις ζωές των άλλων, κουτσομπολιό, ελαφρότητα. Δημαγωγία. Σκάνδαλο στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Με πιο ουδέτερη αλλά και... high tec διάθεση, ο ανάδρομος Ερμής σχηματίζει ως αστρικός μια «κρυφή» αντίθεση με την τροπική Έριδα (Ζυγός-Κριός).

Mainstream: Ψηφιακή τεχνολογία. Ρύθμιση τεχνικών λεπτομερειών. Οργάνωση, ειδίκευση, καταμέτρηση, ταξινόμηση. «Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά». Ιατρικές εξετάσεις. Επαφές για εργασιακά θέματα, μεσολάβηση, ανάληψη έργου.
SOS: Τεχνικές δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις. Γραφειοκρατία.

Παράλληλα όμως έχουμε και ένα εξόχως ανατρεπτικό «κρυφό» τ-τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Ήλιο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.

Ο αστρικός Ήλιος σε τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα (Ζυγός-Αιγόκερως), δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για «ξεκαθαρίσματα» με οιοδήποτε κόστος.

Mainstream: Αναγέννηση, ξεκίνημα από το μηδέν. Εκκαθάριση παλαιών υποθέσεων. Αποκάλυψη ενός «σκοτεινού» κυκλώματος. Οφέλη από ζημιές τρίτων. Μια «μοιραία» αποκατάσταση της δικαιοσύνης, νέμεση, κάθαρση.
SOS: Ένα αναπότρεπτο τέλος. Καταστροφή, ζημιά. «Στημένο» παιχνίδι, εκβιασμός, τοκογλυφία. Κρυφοί και πανίσχυροι εχθροί. Κυκλώματα της νύχτας, «προστασία», μαφία.

Ο αστρικός Ήλιος σε αντίθεση με τον τροπικό Ουρανό (Ζυγός-Κριός) σαλπίζει υπέρ των αλλαγών... μας αρέσουν, δεν μας αρέσουν!

Mainstream: Αναθεώρηση, αλλαγή. Μια ευχάριστη ή επωφελής ανατροπή των δεδομένων. Αιφνιδιασμός που αποδίδει. Μια συνεργασία που εκπλήσσει. Ενασχόληση με πολύ ιδιαίτερα θέματα. Έρευνα, αποκάλυψη. Συμπαράσταση από ξένους.
SOS: Στάση, ανταρσία. Αλλόκοτη συμπεριφορά, πρόκληση. Ένας δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Υπέρβαση των ορίων, ακρότητες. Σύγκρουση με οικεία πρόσωπα.

Την Κυριακή οι ουρανοί επιμένουν... συγκρουσιακά, αφού ο αστρικός Άρης σχηματίζει ένα κρυφό τετράγωνο με τον τροπικό Κρόνο (Λέων-Σκορπιός), θυμίζοντας μας ότι εκτός από τις δικές μας κινήσεις θα πρέπει να προσέχουμε και εκείνες των άλλων..

Mainstream: Αμοιβαία υποχώρηση, στρατηγική. Συμβιβασμός σε εργασιακά ή οικονομικά θέματα. Σκληρή εργασία.
SOS: Έλλειμμα ενέργειας, κατάπτωση. Ατυχήματα, συγκρούσεις. Δράση σε λάθος χρόνο, κακός υπολογισμός. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Ρήξη με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Προβλήματα με τα παιδιά. Οικονομικό μπλοκάρισμα, μείωση αποδοχών.

Την ίδια ημέρα, η αστρική Δήμητρα σχηματίζει μια επίσης «κρυφή» αντίθεση με τον τροπικό Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες), ανοίγοντας μεταξύ άλλων δρόμους... παρηγοριάς ή διαφυγής από τα δύσκολα.

Mainstream: Εξωραϊσμός της δημόσιας εικόνας. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ. Μια ένωση ή συμμαχία με όραμα. Ανθρωπιστική δράση. Απονομή χάρης. Επαφές υψηλού επιπέδου με ιερωμένους ή πνευματικούς ανθρώπους.
SOS: Μια απατηλή συνεργασία. Μια άκυρη νομική πράξη. Φήμες και διαδόσεις, πλαστά στοιχεία.

Την Τρίτη τον λόγο έχει ο ανάδρομος Ερμής, ο οποίος συνδιαλέγεται σχεδόν ταυτόχρονα με τους δύο... άσπονδους φίλους του ζωδιακού, τον Δία και τον Κρόνο, επιβεβαιώνοντας πως στη ζωή εκεί που οι μεν χάνουν ή αγκομαχούν, κάποιοι άλλοι κερδίζουν με υγιεινό περίπατο!

Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Κρόνο στο Σκορπιό μας επισημαίνει ότι είναι σκόπιμο να καλύψουμε τις τυπικές υποχρεώσεις μας και επιπλέον να κρατάμε μικρό καλάθι...

Mainstream: Έμφαση στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις. Καταμέτρηση, απολογισμός. Μια λεπτομερής εργασία. Οικονομικός έλεγχος. Επιτυχημένες εξετάσεις. Δικαίωση της πρόνοιας και της νομιμότητας. Βαθιά σκέψη, γραπτός λόγος. Αξιοποίηση παλαιού υλικού, πωλήσεις. Συλλογή αποδείξεων. «Μάζευε κι ας είν' και ρώγες».
SOS: Καθυστέρηση, μπλοκάρισμα. Έλλειψη ρευστότητας. Τεχνικά προβλήματα και αναγκαία έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών. Προβλήματα στις συναλλαγές με μηχανήματα. Δυσχέρειες στα ταξίδια και τις μετακινήσεις. Ομίχλη, μποτιλιάρισμα. Απόρριψη αιτήματος. Τιμωρία, ποινή. Μια κακή αγορά ή επένδυση. Ελαττωματικά προϊόντα. «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Έλλειψη νόμιμων εγγράφων. Απαισιοδοξία, κατάθλιψη.

Ο αστρικός Ερμής σε «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Δία (Ζυγός-Καρκίνος), πιστοποιεί ποιοί είναι οι τυχεροί της υπόθεσης.

Mainstream: Οφέλη από την ατυχία των άλλων. Αξιοποίηση μιας γνωριμίας ή μιας πληροφορίας, παράκαμψη των δυσκολιών. Ένα τυχερό κέρδος. «Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα». Καλή παρέα, γλέντι.
SOS: Μια αναξιοποίητη ευκαιρία. «Του χάρισαν γάιδαρο και τον κοιτάει στα δόντια». Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας.

Την Τετάρτη, η τροπική Δήμητρα σχηματίζει μια ακόμη «κρυφή» αντίθεση με την αστρική Έριδα (Παρθένος-Ιχθύες), συμβάλλοντας μεταξύ άλλων σε σημαντικές εργασιακές συμφωνίες.

Mainstream: Προσλήψεις, εργασιακές συμβάσεις. Συνδικαλιστικά αιτήματα. Διαφήμιση προϊόντων. Συνεργασία μεταξύ δύο κλάδων. Ένα επιστημονικό συνέδριο. Οικολογικές παρεμβάσεις. Ο τεχνοκράτης. Ρύθμιση νομικών λεπτομερειών. Το «μικρό» στη μόδα.
SOS: Μια συνεργασία με τεχνικά ή νομικά κωλύματα. Απεργία.

Την Πέμπτη, ο Άρης κλείνει τις δύο εξαιρετικά κρίσιμες όψεις του με τον Χείρωνα και τον Πλούτωνα.

Ο Άρης σε αντίθεση με τον Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες) αναμοχλεύει το παρελθόν κι ο... Θεός βοηθός!

Mainstream: Αναζήτηση στο παρελθόν, ανασκαφή. Εσωτερική αναζήτηση, θεραπεία μιας παλιάς πληγής. Μια δραστική παραδοσιακή θεραπεία. Σαμανισμός. Δυναμική αγκαλιά, μαχητική προστασία. Αποτελεσματική άμυνα, ταμπούρωμα. Οικοδομικές εργασίες στο σπίτι ή το γραφείο.
SOS: Αναβίωση ενός πολεμικού παρελθόντος, εφιάλτης από τα παλιά. Επικίνδυνα θαμμένα υλικά. Βίαια απωθημένα. Κίνδυνος σε κλειστούς χώρους, αναγκαστική εκκένωση. Ζημιές ή ατυχήματα στο σπίτι, ενδοοικογενειακή βία. «Επιδρομή» κατά των ακινήτων. Πλημμύρα, σεισμός, πυρκαγιά. Αναζωπύρωση μιας παλιάς έχθρας, βεντέτα. Απαγωγή. Κτηματικές ή περιουσιακές διαφορές. Ρατσισμός, οργή, μίσος. Εμφύλιος πόλεμος.

Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα (Παρθένος-Αιγόκερως) στοχεύει βαθιά και κάνει πράξη την δράση «ηφαιστειακού τύπου».

Mainstream: Έρευνα σε βάθος, σκάψιμο, διάτρηση. Μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία. Κυτταρική ανανέωση, «ανάσταση». Πολεμικές τέχνες. Εξάρθρωση παράνομου κυκλώματος, αποκαλύψεις. Εξόντωση βλαβερών παραγόντων. Απαντήσεις σε μυστήρια. Μεταφυσική, αποκρυφισμός. Διαφυγή στο... και πέντε από έναν μεγάλο κίνδυνο. Αποχετευτικές ή υδραυλικές εργασίες.
SOS: Σεξουαλική παρενόχληση. Αρρωστημένη ζήλεια, μοιραίο πάθος, εκρηκτικά απωθημένα. Αύξηση της εγκληματικότητας. Υπονομευτικές πρακτικές, τρομοκρατία, βομβιστικές επιθέσεις. Υποχώρηση εδάφους, λακκούβα, τρύπα. Μια αυτοκαταστροφική επιλογή. Βρωμιές που κατακλύζουν. Σμήγμα, πύον. Ραδιενεργή προσβολή.

Και βέβαια κάτω από αυτές τις συνθήκες η δευτερεύουσα αλλά πιεστική όψη χιαστί Άρη-Ουρανού (Παρθένος-Κριός) διεκδικεί κι αυτή τις... δάφνες της!

Mainstream: Ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αιφνιδιασμός. Αιωροπτερισμός extreme sports. Πτήση. Τεχνικές εργασίες με ειδικά μηχανήματα.
SOS: Ένας απρόβλεπτος κίνδυνος. Πτώση από ψηλά, γκρέμισμα. Προβλήματα ή ατυχήματα στην αεροπλοΐα. Ανταρσία, στάση. Γερό ταρακούνημα, αστροπελέκι.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved