Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (11 έως 17/10)

Λίγες αλλά... εκδηλωτικές είναι οι όψεις του επταημέρου, με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μεταφέρουν στην καθημερινότητα μας την ενέργεια και τις τάσεις των αργών «συναδέλφων» τους. Αυτό σημαίνει ότι επικοινωνιακά και συναισθηματικά οι ημέρες είναι ενδιαφέρουσες και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών με ευελιξία και σύνεση.
Αξιοσημείωτη είναι και η είσοδος του Άρη στην Παρθένο (τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου), αφού αναμένεται να ενεργοποιήσει άμεσα την αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα, η οποία θα κλείσει με ακρίβεια στις 20 του μηνός. Από την Τετάρτη λοιπόν και μετά χρειάζεται προσοχή στην επαφή μας με το υγρό στοιχείο και την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ καλό είναι να λάβουμε προληπτικά μέτρα κατά μιας πλημμύρας, μιας πιθανής ίωσης ή δηλητηρίασης. Ακόμη, ας έχουμε τον νου μας για κινήσεις που ίσως γίνουν πίσω από την πλάτη μας αλλά και για αστοχίες υλικών ή «λάθος συναγερμούς», Από την άλλη πλευρά όμως η συγκεκριμένη όψη προάγει ενθαρρύνει και... προτείνει κάθε είδους καλλιτεχνική δραστηριότητα, με έμφαση στο χορό.

Ωστόσο το επταήμερο ξεκινά με έναν πολύ ενεργό Δία, ο οποίος καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας και ανοίγει προοπτικές.

Την Παρασκευή, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον τροπικό Δία (Ζυγός-Καρκίνος), ανοίγοντας για κάποιους τον ασκό της... τύχης!

Mainstream: Μια ευχάριστη είδηση. Αποδοχή αιτήματος. Χάρη, δώρο. Ένα τυχερό συναπάντημα. Καθαρή τύχη. Μια πολύτιμη πληροφορία. Καλή παρέα, χιούμορ, γλέντι.
SOS: Σπατάλη, υπερβολή. Εντυπώσεις χωρίς ουσία.

Το Σάββατο έχουμε ένα ακόμη τετράγωνο του Δία, αυτήν την φορά με τον Ήλιο (Καρκίνος-Ζυγός). Εδώ πέρα από την τύχη και τις βοήθειες, που παρέχει αφειδώς ο Δίας, απαιτείται και η γνώση των ορίων μας, ώστε να μην εκτεθούμε, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες μας. Ακόμη πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ποικίλα κρούσματα επιπολαιότητας, ανευθυνότητας και αναξιοκρατίας.

Mainstream: Χαρά, αισιοδοξία. Βοήθεια από έναν ισχυρό, τύχη, προστασία. Το «μέσον». Ευνοϊκή ρύθμιση οικογενειακών ή περιουσιακών θεμάτων. Μια καλή αρχή. Γλέντι, διασκέδαση.
SOS: Αμετροέπεια, επιπολαιότητα, υπέρβαση ορίων. Υπερβολικό άνοιγμα, έκθεση στα μάτια των άλλων. Σπατάλες, αχρείαστες αγορές. Αναξιοκρατία.

Την ίδια ημέρα όμως η αστρική Αφροδίτη συναντά τον τροπικό Κρόνο στο Σκορπιό, ρίχνοντας μια... κάποια «σκιά» στις αισθηματικές και οικονομικές υποθέσεις.

Mainstream: Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Επίσημη δέσμευση. Αποταμίευση, δίαιτα.
SOS: Στενοχώρια, πίκρα. Μια σχέση σε κρίσιμη καμπή, χωρισμός. Αγορά ελαττωματικών προϊόντων, έλλειψη αγαθών. «Μπλέξιμο» με παντρεμένο/η.

Την Δευτέρα, ο Ερμής σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Χείρωνα (Σκορπιός-Υδροχόος), φέρνοντας στο προσκήνιο πρόσωπα ή καταστάσεις που «κάτι μας θυμίζουν».

Mainstream: Συναντήσεις με πρόσωπα του παρελθόντος. Επιστροφή στην παιδική ηλικία. Επανάληψη ενός θέματος, deja vu. Επιβεβαίωση της παράδοσης. Διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου. Οικογενειακές συζητήσεις, μια συγκέντρωση στο σπίτι. Αρχιτεκτονική, Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία.
SOS: «Κόλλημα» στο παρελθόν. Παλινδρόμηση σε μια κακή συνήθεια. Αμνησία.

Την Τρίτη, ο αστρικός Ερμής συναντά τον τροπικό Ήλιο στο Ζυγό, προοιωνίζοντας μια περίοδο όπου η επικοινωνία μπορεί να «κτυπήσει κόκκινο».

Mainstream: Επαφές, μετακινήσεις, τεχνικές εργασίες σχετικές με την επικοινωνία. Γραπτά, σπουδές. Υπογραφή μιας συμφωνίας.
SOS: Έλλειψη συγκρότησης ή συνοχής. «Περί ανέμων και υδάτων».

Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με την Έριδα (Ζυγός-Κριός), αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, ως πρωταγωνίστρια την τεχνολογία.

Mainstream: Οργάνωση, ειδίκευση. Χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Ρομποτική, ψηφιακή τεχνολογία. Ενασχόληση με θέματα υγείας, ιατρική επίσκεψη. Μικρογραφία, μινιατούρα.
SOS: Γραφειοκρατία, «ψείρισμα».

Την Τετάρτη, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Χείρωνα, κάνοντας πιο όμορφη τη ζωή μέσα στο σπίτι αλλά και πολύ πιο δυνατές τις αναμνήσεις.

Mainstream: Τρυφερότητα, αγκαλιά, στοργή, συγκίνηση. Εξωραϊσμός του σπιτιού, εσωτερική διακόσμηση. Μια παραδοσιακή συνταγή. Επανασύνδεση με ένα πρόσωπο του παρελθόντος. Μια σχέση με προοπτικές γάμου ή συμβίωσης.
SOS: Συναισθηματική αδυναμία, οπισθοδρόμηση.

Τέλος, την Τετάρτη προς Πέμπτη έχουμε ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Ουρανό (Τοξότης-Κριός), μια όψη που υπόσχεται να μεταβάλλει την καθημερινότητα μας προς το... διαφορετικότερο!

Mainstream: Πρωτοτυπία, μοναδικότητα. Ανεξαρτησία, χειραφέτηση. Μια εξωτική εμπειρία. Πρόσωπα ή καταστάσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα. Έλξη μεταξύ διαφορετικών τύπων. Μια πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση ή αγορά. Μια ξαφνική όσο και ενδιαφέρουσα γνωριμία. Συμπαράσταση ή κατανόηση από ξένους. Αλλαγή εμφάνισης. Αστρολογία, Ψυχολογία, Κοινωνικές επιστήμες, εξωγήινη ζωή.
SOS: Ιδιοτροπία, προκλητικότητα, ξέσπασμα. Διατάραξη των σχέσεων με οικείους. Κρίση, στη σχέση, χωρισμός «στα καλά καθούμενα».

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved