Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 5 έως 9 Ιουλίου

Στον αστερισμό της ανατροπής

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 5 έως 9 Ιουλίου

Όλο γλύκες είναι οι Γερμανοί το τελευταίο διάστημα. Μέχρι που ο Σόιμπλε, σε στυλ «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», προεξόφλησε (ουσιαστικά υπέδειξε) θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μην γίνει καμιά ζημιά στα ξαφνικά... Το δε νεύμα της Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό μας ήταν από αυτά που λέμε πως «δεν υπάρχουν», άσχετα αν θύμισε εκείνο το περιβόητο νεύμα του Ανδρέα προς τη Δήμητρα στις σκάλες του αεροπλάνου. Ο κ Σαμαράς βέβαια δεν είναι αεροσυνοδός κι ελπίζω να γνωρίζει ότι όλες αυτές οι γλύκες θα τελειώσουν τον Σεπτέμβριο. Αγκαλιές φιλιά, ό, τι προλάβει, τώρα... Μόλις η φράου εξασφαλίσει την τρίτη θητεία θα μεταμορφωθεί αυτομάτως από ουρί του παραδείσου σε αιμοδιψή Άρπυια.

Και τότε ίσως γίνουν επίκαιροι οι στίχοι του γνωστού λαϊκού άσματος, με τους εδώ κυβερνώντες να... μιμούνται την Πίτσα Παπαδοπούλου.

Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια
Γκρέμιστα, γκρέμιστα σκληρή καρδιά
Αφού όλα αρχίσανε στραβά
Η αγάπη στο ντουνιά κατάντησε ζημιά
Κάντα όλα τώρα ρημαδιό
Μα εγώ θα σ' αγαπώ μα εγώ θα σ αγαπώ
Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια
Γκρέμιστα, γκρέμιστα σκληρή καρδιά
Αφού κατά βάθος με πονάς
Γιατί με τυραννάς γιατί δε με πονάς
Πες μου τι σου έκανα η ψυχή
Που γίνομαι χαλί, που γίνομαι χαλί.

Αυτά λένε οι γνωρίζοντες και δεν έχουμε κανέναν λόγο για να μην τους πιστέψουμε, αφού αυτά λέει και η λογική. Βλέπετε πάντως πως αλλάζουν τα πράγματα ανάλογα με τα συμφέροντα. κι εδώ οι πλανήτες δεν έχουν κανένα λόγο να μην βάλουν την ουρά τους.

Αυτές τις ημέρες ο Ουρανός «είναι στα χάι του» και σαν γνήσιος αντιδραστικός που είναι φέρνει τα πάνω κάτω. Όπου βρει ισορροπία και τάξη τις διασαλεύει αλλά αν τυχόν πέσει πάνω σε αναμπουμπούλα, τότε μεταμορφώνεται σε Κρόνο και θυμάται νόμους και κανόνες, αρχές, ηθικές και συμβιβασμούς.
Ύστερα από δεκάδες χρόνια παρατηρήσεων το μόνο που είναι βέβαιο με την αφεντιά του, είναι η σταθερή προσήλωση του στην ανατροπή κι από αυτήν την άποψη δεν είναι άξιος ουδεμιάς εμπιστοσύνης.
Και τώρα που μιλάμε, δεν αποκλείεται να του τη «σβουρίξει» κι εκεί που όλοι έχουν σίγουρη την Μνημονιακή ομαλότητα, να αρχίσουν ξαφνικά τα όργανα, «δι' ασήμαντον αφορμήν». Σκεφτείτε για παράδειγμα να «τα πάρει» ο Τόμσεν επειδή δεν του άρεσαν τα βερίκοκα που ψώνισε αυτοπροσώπως την Πέμπτη από το Κολωνάκι. Όχι πως το ΔΝΤ παίζει τα δικά του παιχνίδια, τα βερίκοκα θα φταίνε...

Πέρα όμως από τα επιβεβλημένα Μνημόνια και την κακή μας μοίρα με όλους αυτούς που έχουμε μπλέξει, θα πρέπει να μην ξεχνάμε και τα μικρότερα «Μνημόνια» που ταλανίζουν την καθημερινότητα μας, επί σειρά ετών. Πόσους επαίσχυντους συμβιβασμούς έχει κάνει ο καθένας μας στη ζωή του, πόσες μετατάξεις ιδεών στο όνομα της... φουκαριάρας της τσέπης του; Πόσα ιδανικά έχουν μπει σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, προκειμένου να καλυφθούν οι εν πολλοίς πλαστές ανάγκες μας; Πόσο ξεπουλημένοι είμαστε, τελικά;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει στον καθρέφτη μας ένας κλασικός Ουρανός, ερωτήματα ρητορικά, αφού συνήθως πριν λάβει οποιαδήποτε απάντηση, έχει ήδη ρίξει τον κύβο της αποκάλυψης-ανατροπής, ενίοτε μάλιστα βίαιης.
Από την άλλη πλευρά εξ αιτίας της αναποδιασμένης φύσης του ο Ουρανός είναι και μια ουσιαστική ελπίδα των κατατρεγμένων, των απόκληρων και όσων βρίσκονται σε δυσχερή θέση. «Θα γυρίσει ο τροχός» σου λένε και κάτι τέτοιες ημέρες μπορεί και να δικαιωθούν...

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι καλούνται να διαχειριστούν πρώτοι τις ιδιοτροπίες του Ουρανού, επιδιώκοντας να προλάβουν την όποια ξαφνική ζημιά, αιφνιδιάζοντας οι ίδιοι τους άλλους ή επιβάλλοντας την διαφορετικότητα τους. Παράλληλα κάτω από αυτές τις συνθήκες, η χάραξη μιας νέας πορείας δεν είναι κενό γράμμα αλλά μια ουσιαστική επιλογή στο πνεύμα των καιρών.
Μαζί τους κάθε «Ουράνιος» τύπος, Υδροχόοι και κρυφό-Υδροχόοι, κάθε Λέων που... σέβεται το ψώνιο του αλλά και μια σημαντική μερίδα των εκπροσώπων των μεταβλητών ζωδίων, που καλούνται να προκαλέσουν την τύχη τους και να τα παίξουν όλα σε μια ζαριά.
Κατ' αρχήν οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 19η μοίρα του ζωδίου τους, είναι κυριολεκτικά «στο μάτι του κυκλώνα» που ακούει στο όνομα Ουρανός. Είναι όμως κι εκείνοι του τελευταίου δεκαημέρου που δοκιμάζονται από τον Άρη, την έτερη εκδοχή της σκληρής αλήθειας ή του «εδώ και τώρα».
Οι Δίδυμοι βέβαια, στην παρούσα φάση έχουν κάποιες... μεγάλες άκρες και όλη αυτή η αναταραχή μπορεί τελικά να τους ωφελήσει, για τους υπόλοιπους τρεις όμως... βρέχει εντάσεις, που δεν θα βρουν απαραίτητα μια δημιουργική διέξοδο.
Όσο για τους εκπροσώπους των άλλων δύο σταθερών ζωδίων (Ταύροι και Σκορπιοί), αυτοί μάλλον τα πίνουν παρέα με τον... Κρόνο τους, σιγομουρμουρίζοντας «αρχίστε την επανάσταση, χωρίς εμένα»!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved