Έκτακτο αστρολογικό δελτίο: Ποιός φοβάται την 6η Ιουνίου;

Η ενεργοποίηση της Ηλιακής έκλειψης δημιουργεί ανησυχίες

Έκτακτο αστρολογικό δελτίο: Ποιός φοβάται την 6η Ιουνίου;

Το πρωί της Πέμπτης η διελαύνουσα Σελήνη περνά από την μοίρα της Ηλιακής έκλειψης που έγινε στις 10 Μαΐου, στις 19 και 30΄ του Ταύρου και όπως διδάσκει η αστρολογική εμπειρία, η ημέρα μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για όσες ή όσους έχουν κάποιον σημαντικό δείκτη σε αυτήν την περιοχή του σταθερού σταυρού (εκτός από τον Ταύρο, δηλαδή, στο Σκορπιό, το Λέοντα ή τον Υδροχόο). Η ανοχή είναι 1-2 μοίρες αλλά μπορεί να μεγαλώσει στην περίπτωση που σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχουν σύνοδοι, τετράγωνα ή αντιθέσεις που «κουμπώνουν» πάνω σε αυτές τις ευαίσθητες μοίρες.

Για παράδειγμα, αν έχουμε έναν γενέθλιο Ήλιο στις 23 του Ταύρου και έναν γενέθλιο Άρη στις 18 Υδροχόου -σχηματίζουν δηλαδή τετράγωνο μεταξύ τους- τότε ο συγκεκριμένος Ήλιος... εμπίπτει στις «διατάξεις» της έκλειψης του Μαΐου, παρότι η θέση του είναι πέραν του ορίου των 2 μοιρών.
Ακόμη, ως ευαίσθητες μοίρες νοούνται
και εκείνες της έκλειψης στην αστρική της όμως εκδοχή, δηλαδή κοντά στην 25η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως).

Η διέλευση της Σελήνης γίνεται ακριβώς στις 9 και 30 πμ, ορίζοντας ουσιαστικά ένα 24ωρο (12 ώρες πριν και 12 μετά) στη διάρκεια του οποίου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αισθανθούμε τις επιπτώσεις -θετικές ή αρνητικές- της έκλειψης.

Σε συλλογικό επίπεδο, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι μήπως βιώσουμε κάποιο είδος ακραίου φυσικού φαινομένου, ενώ δυνατά «παίζουν» τόσο η οικονομία, όσο και η εγκληματικότητα. Για τις δύο τελευταίες όμως το «πρόσημο» είναι μεικτό. Ο γωνιακός Δίας στον χάρτη της έκλειψης (είναι πάνω στην ακμή του 4ου οίκου) ευνοεί τόσο τις κερδοσκοπικές κινήσεις σε βάρος των πολλών, όσο και την ανάπτυξη. Αντίστοιχα, όσο πιθανό είναι ένα «ξέσπασμα» ατόμων ή ομάδων του περιθωρίου, άλλο τόσο είναι και μια εντυπωσιακή επιχείρηση αποδόμησης τους.
Κι όλα αυτά δεν αποκλείεται να έχουν ως φόντο την πολύ γνωστή σε όλους μας «διαπλοκή», αφού στο ωροσκόπιο της έκλειψης ο Δίας σχηματίζει ένα εντυπωσιακό τ-τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα και τον αστρικό Ουρανό. Το συγκεκριμένο σχήμα είναι εξαιρετικά «αποκαλυπτικό», αφήνει διάχυτη μια οσμή σκανδάλου και με αυτούς τους τρεις «χορηγούς» της έκλειψης, η Αθήνα και η Ελλάδα διεκδικούν μια από τις πρώτες θέσεις στην διεθνή ειδησεογραφία, ελπίζω όχι ως «σοκ και δέος».

Εδώ βέβαια οφείλω να επισημάνω ότι η 6η Ιουνίου δεν είναι το «κύκνειο άσμα» της Ηλιακής έκλειψης του Μαΐου. Ακολουθεί η 10η Ιουνίου (Δευτέρα), όπου ο διελαύνων Ήλιος θα βρεθεί «πάνω» στον Δία και την ακμή του 4ου οίκου της έκλειψης, έχοντας ήδη ενεργοποιήσει και τον αστρικό Πλούτωνα της έκλειψης στην 17η μοίρα του Τοξότη.

Πρακτικά, λοιπόν, πρόκειται για ένα «εκλειπτικό» πενθήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στο ερχόμενο Σ/Κ το ανατρεπτικό τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα θα βρεθεί στις... δόξες του, αφού από τη μια πλευρά θα έχουμε τον Καρκινικό Ερμή να πέφτει στις δαγκάνες των δύο «μεγάλων» και από την άλλη τον Ήλιο να εμπλέκεται επίσης σε ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο με την αφεντιά τους.

Κλείνοντας με την ευχή να κυριαρχήσουν οι θετικές εξελίξεις και οι δημιουργικές εφαρμογές, να προσθέσω ότι σε προσωπικό επίπεδο καλό είναι να εκμεταλλευθούμε κάθε ανατροπή των δεδομένων -ακόμη και την πιο ενοχλητική- επικεντρωμένοι στην αναδημιουργία και όχι στη μιζέρια του «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»...

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved