Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 25 έως 28 Μαΐου

Άρτος και θεάματα!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 25 έως 28 Μαΐου



Αν θέλεις να κρατάς το πλήθος υπό έλεγχο δεν έχεις παρά να του προσφέρεις ότι το τρέφει, το συναρπάζει και ανταποκρίνεται περισσότερο στα χαμηλότερα των ενστίκτων του. Έτσι τα πραγματικά προβλήματα πηγαίνουν περίπατο... Κάτι ήξεραν οι φίλοι μας οι Ρωμαίοι και η πατέντα τους δεν έμεινε αναξιοποίητη από τους απανταχού εξουσιαστές. Ακόμη κι αν η δίψα για αίμα στο Κολοσσαίο, αντικαταστάθηκε διαδοχικά από το ποδοσφαιρικό «υπερθέαμα», τις life style αποχαυνωτικές και κουτσομπολίστικες συνταγές και τα ξεκατινιάσματα στα τηλεοπτικά παράθυρα, η ουσία παραμένει: Ζήτω οι εντυπώσεις, κάτω οι προβληματισμοί ή αλλιώς «δώσε το Δία στο λαό!»

Και παρότι όλα χρειάζονται σε αυτή τη ζωή -και η ανεμελιά, και τα γλέντια και οι εύκολες συνταγές- τελικά η έμφυτη αδυναμία των πληβείων να νομίζουν ότι με τα θεάματα μοιράζονται τη ζωή των πατρικίων, είναι και το διαρκές διαβατήριο των τελευταίων προς τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους. Και μην μου πείτε πως δεν έχετε δει ανέργους απόκληρους και κάποιους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, να εκστασιάζονται μπροστά στις «περιπέτειες» ή τα καμώματα των «celebrities», τρέφοντας τη δυστυχία τους με σαπουνόπερες;

Αυτό είναι ένα από τα στραβά του Δία, ενός Δία όμως που έχει απολέσει οριστικά τον τίτλο του «φιλοσόφου» και οι επεκτατικές του ιδιότητες εξαντλούνται σε θέματα που ουδόλως έχουν να κάνουν είτε με τη σοφία, είτε με τη δικαιοσύνη. Για παράδειγμα αν έχεις δυνατό Δία, τότε το κέικ θα φτάσει μέχρι το ταβάνι, οι μυς σου θα φουσκώσουν και τα «νούμερα» θα κάνουν... νούμερα. Κανείς πλέον δεν θεωρεί πως με έναν δυνατό Δία «θα συνομιλείς με τους σοφούς στον Ναό», όπως ο Ιησούς. Θα έχεις ας πούμε μια πλήρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη ή θα είσαι «τέρας μορφώσεως». Αυτός μπορεί να είναι ο παλιός, ο μυθικός Δίας. Η γνώση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και τέτοιου είδους παρεξηγήσεις έχουν λυθεί οριστικά μέσα από τη φράση «παντού υπάρχει ένας μύθος».

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο Χοντρός δεν παύει να λειτουργεί ως χρυσός χορηγός απέναντι στους προστατευόμενους του, ενώ δεν φείδεται στο να τάζει και να εντυπωσιάζει, σαν διαχρονικός Ρωμαίος αυτοκράτορας.
Κι αν περισσέψει κάτι για τους υπόλοιπους, don't worry-be happy, θα το πάρει πίσω κερδοσκοπώντας...

Ωστόσο, δεν παύει να έχει και τα ωραία του, ιδιαίτερα όταν έχει ως παρτενέρ τον Ερμή και την Αφροδίτη, καλή ώρα...
Θα ξεκινήσω λοιπόν, με αυτό που αυτές τις ημέρες μπορεί να τέρψει άμεσα την όραση μας. Σίγουρα, απλά εύκολα και χωρίς χρέωση, όπως αρμόζει στην αφεντιά του. Αν κοιτάξουμε τον δυτικό ορίζοντα λίγο μετά τη δύση του Ηλίου θα δούμε τον Ερμή, την Αφροδίτη και το Δία πιασμένους χέρι-χέρι να λαμπυρίζουν, ως πραγματικοί stars που είναι, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα σε όλους εμάς τους γήινους: «Τέρμα στη μιζέρια, it's show time!»

Και τουλάχιστον οι εκπρόσωποι των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) αν κάνουν τον κόπο να τσεκάρουν το κοσμικό γραμματοκιβώτιο τους, μπορεί να ενθουσιαστούν με τα χαρμόσυνα νέα από τον κόσμο τoυ no charge. Βλέπετε κάποιος επίγειος αυτοκράτορας αποφάσισε να μοιράσει λίγα από αυτά που κέρδισε ως γιος του Παρ 'τα όλα και ψάχνει για άλλοθι και συνενόχους, ποντάροντας στην υστεροφημία του. Να μου κάνουν κι έναν αδριάντα, βρε παιδί μου, ένα δρόμο μια πλατεία, κάτι για να θυμούνται τις ευεργεσίες μου τέλος πάντων... Μεγάλος ευεργέτης ο Ανδρέας Συγγρός... Χάρισε στο κράτος και τους πτωχούς μερικά από αυτά που κέρδισε με τις χρηματιστηριακές λοβιτούρες του σε βάρος των ανυποψίαστων. Και μπράβο του θα μου πείτε, αφού θα μπορούσε να γίνει Λούης, χωρίς να αφήσει δεκάρα τσακιστή ή στο κάτω-κάτω να εφεύρει τις off shore πριν την ώρα τους...

Στην ομάδα των τυχερών ανήκουν και οι τελευταίοι των σταθερών και πιο συγκεκριμένα οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 28η μοίρα του ζωδίου τους.
Στην ίδια μοίρα πάνω-κάτω θα βρεθούν ανεξαρτήτως ζωδίου, οι απανταχού «Οβελίξ» της τύχης, όσες και όσοι δηλαδή, έπεσαν μωρά στην μαρμίτα του Χοντρού και καλόμαθαν στο να κερδίζουν μπόνους κι εντυπώσεις, έτσι με ένα κλικ του ματιού ή του... ποντικιού.

Εδώ βέβαια να μην ακούσω λέξη περί αξιοκρατίας και ουσίας, που κάτι τέτοιες ημέρες βρίσκονται στα αζήτητα, αφού όσες και όσοι τύχει να τις διαθέτουν πολύ εύκολα θα χαρακτηριστούν βαρετοί κι ανεπιθύμητοι.
Για τους «Δίιους» τύπους που πουλάνε άριστα τον υποτιθέμενο πόνο τους και τα ακόμη πιο υποτιθέμενα προσόντα τους, τα έχω ξαναγράψει. Έχουν παντού «μπαρμπάδες», έτσι για να σκανδαλίζουν τους υπόλοιπους ή να τους ταλαιπωρούν με τα μεγαλειώδη προβλήματα τους. Ξέρετε, ο καταραμένος πόντος που έφυγε άσπλαχνα από το καλσόν μιας στάρλετ, το δράμα του σκύλου της που ξεμάκρυνε για να βρει τον μεγάλο έρωτα του, το τι έφαγε, αν έσκυψε, τι είπε και τι δεν είπε, δεν θα πάψει ποτέ να είναι ένα κορυφαίο ζήτημα για τα media χαμηλών συχνοτήτων, είτε τα ηλεκτρονικά, είτε αυτά... της γειτονιάς.
Όσο για το «αντίπαλον δέος» του Χοντρού, τον φίλο του τον Κρόνο, που είναι ίσως ο μόνος ικανός να περιορίσει τις πομπές του, φαίνεται να λείπει σε διακοπές, αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο σε κάθε είδους αμετροέπεια.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε εκλείψεις, σεισμούς λιμούς και καταποντισμούς που έρχονται, τους Ουρανοπλουτωναίους με τον Άρη να πιάνουν αγκαζέ τον Ερμή και την Αφροδίτη, κι έναν Ποσειδώνα να τάζει λαγούς με πετραχήλια για να βγάλει κι αυτός τα προς το ζην. Το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά, θα το διαβάσετε στα «SOS της εβδομάδος» που βρίθουν λεπτομερειών κι εναλλακτικών. Τελικά όμως, με αυτόν τον χαμό που γίνεται στους ουρανούς, θα έλεγε κανείς ότι λίγος Δίας δεν βλάπτει. Σωστά... Αλλά ο λίγος, όχι ο φαταούλας!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved