Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 21 έως 25 Μαΐου

Ζητείται... Άγιο Πνεύμα!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 21 έως 25 Μαΐου


Η Σεληνιακή έκλειψη του Σαββάτου αναπαράγει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα διλήμματα. Αστρολογικά, ο διχασμός του Ανθρώπου ανάμεσα στην Πίστη και την Γνώση είναι μια υπόθεση του «μεταβλητού σταυρού» και πιστοποιήθηκε την περίοδο του Διαφωτισμού, όταν ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας πραγματοποίησαν δύο διαδοχικές συνόδους στο ζώδιο του Τοξότη. Σύμφωνα με τον Κ Γιουγκ εκείνη την εποχή η εαρινή ισημερία είχε για φόντο το μεσοδιάστημα ανάμεσα στα δύο «ψάρια» του αστερισμού των Ιχθύων.
Ο ιδρυτής της Αναλυτικής σχολής και διαπρεπής μελετητής των κοσμικών αρχετύπων, διείδε σε αυτόν τον συμβολισμό, το πέρασμα σε μια νέα πολιτισμική φάση,
όπου ο αναγεννημένος ορθολογισμός θα έκανε την «αντεπίθεση» του απέναντι στις «τυφλές» παραδοχές της Πίστης.

Και πραγματικά η Εποχή των Ιχθύων στην δεύτερη φάση της ανέδειξε πλείστα από τα στοιχεία του απέναντι ζωδίου, της Παρθένου, φέρνοντας στο προσκήνιο κάποιους νέους «Θεούς» όπως για παράδειγμα τις επιστήμες την τεχνολογία και την ειδίκευση.
Στη «μάχη» -εξ αιτίας των συνόδων του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα στο ζώδιο- μπήκαν δυνατά και οι «πληροφορικάριοι» Δίδυμοι κι έτσι η διάσταση ανάμεσα στο Ιχθυακό «πιστεύω» και το «γνωρίζω» άρχισε πλέον να αγγίζει τα όρια της... σχιζοφρένειας!

Είναι γνωστό πως με εξαίρεση την Παρθένο, τα τρία από τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια είναι «παντός καιρού», γι αυτό εξ άλλου φέρουν και τον συγκεκριμένο προσδιορισμό. Επιπλέον όμως όλα συγκροτούν τις διαφορετικές πλευρές της πνευματικής και συνειδησιακής μας εξέλιξης και κάθε φορά που ενεργοποιούνται από διελεύσεις, εκλείψεις κλπ, ένα από τα κορυφαία θέματα που τίθενται επί τάπητος είναι κι αυτό της πνευματικής αναζήτησης, της «Οδύσσειας» στον κόσμο των ιδεών, της γνώσης, της πίστης και των εφαρμογών τους.

Κατά τη γνώμη μου εκεί είναι που καλούμαστε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και στην παρούσα φάση, πολύ περισσότερο που στην έκλειψη της 25ης Μαΐου, δεσπόζουν ο Ποσειδώνας και ο Δίας.
Αμφότεροι σε πρακτικό επίπεδο έχουν θα έλεγα μια Χολλυγουντιανή διάσταση, αφήνουν δηλαδή διάπλατα ανοικτή την πόρτα σε σενάρια με happy end, τα οποία ωστόσο... δεν είναι του κόσμου τούτου! Αντίθετα, υπό την «καθοδήγηση» των δύο πλανητών, οι πολλά υποσχόμενες προοπτικές έχουν πολύ καλές πιθανότητες να εξελιχθούν σε «φούσκες» και πραγματικά πέρα από οτιδήποτε άλλο η συγκεκριμένη έκλειψη σε σχέση με την καθημερινότητα μας μπορεί να εξελιχθεί σε... έκλειψη αλήθειας ή ουσίας.

Παράλληλα όμως σε πιο πνευματικούς τομείς -των τεχνών συμπεριλαμβανομένων- η δραστική επιρροή των δύο πλανητών μπορεί να μας οδηγήσει κοντά στο «θαύμα». Κι αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε την Πίστη με τη Γνώση θα έχουμε επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον μας.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα μας να γνωρίζουμε και να πιστεύουμε ταυτόχρονα, έχοντας ως συνδετικό ιστό την Αγάπη και αξιοποιώντας κυρίως την «διεισδυτικότητα» του Ποσειδώνα στον κόσμο των αρχετύπων, και των θαυμάτων-υπερβάσεων. Γιατί όσο χρήσιμη μπορεί να είναι η «αποδεδειγμένη» γνώση και η λογική μας, άλλο τόσο θαυμαστά είναι και τα έργα της «διαισθητικής» αντίληψης. Ο κόσμος των αισθήσεων, είναι εξ ορισμού περιορισμένος, σε αντίθεση με εκείνον που μας οδηγεί σε μια μεγάλη και θεωρητικά «αδύνατη» υπέρβαση.

Μια πολύ γνωστή τέτοια «εφαρμογή» έχει καταγραφεί στη Χριστιανική παράδοση και μάλιστα συνιστά την απαρχή της Εκκλησίας.
Ήταν τότε στο κατώφλι της εποχής των Ιχθύων, που ένα πλήθος συγκεντρωμένων και σχεδόν αγράμματων μαθητών του Ιησού έλαβε το Άγιο Πνεύμα και άρχισε να κηρύττει τον Λόγο του Θεού. Κι εκείνο το «θαύμα» ας είναι ο οδηγός μας στο σήμερα.
Η αναφορά στην Πεντηκοστή δεν είναι τυχαία. Στην αρχαιότητα η αστρονομία και η αστρολογία ήταν το ένα και το αυτό και μάλιστα κατά τη γνώμη μου τα Ευαγγέλια βρίθουν τέτοιων αναφορών-συμβολισμών. Υπάρχει λοιπόν σοβαρή πιθανότητα η «κάθοδος του Αγίου Πνεύματος» να συνδέεται με την Ηλιακή έκλειψη του 29 μ Χ στο ζώδιο των Διδύμων, στην οποία συμμετείχαν όλα σχεδόν τα τότε γνωστά ουράνια σώματα (6 από 7), κάτι που σίγουρα για τους τότε σοφούς και διανοητές, έφερε τη σημαντικότητα της σπανιότητας του.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα είναι ότι χωρίς επαφή με τις εσωτερικές αξίες και τα οράματα-ιδανικά μας, χωρίς τελικά τη «Θεία χάρη», κάθε γνώση κινδυνεύει να καταλήξει σε στείρο δόγμα και κατά συνέπεια αντί για απελευθερωτής της συνείδησης μας να γίνει προπαγάνδα ή «Πύργος της Βαβέλ», είτε δηλαδή ένα εργαλείο εξουσίας και χειραγώγησης, είτε ένα «πολυπολιτισμικό» διαβατήριο ασυνεννοησίας. Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα...

Οι πρώτοι που καλούνται να ανακαλύψουν το μονοπάτι της πνευματικότητας και να ξεκινήσουν το πνευματικό ταξίδι τους είναι βέβαια οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες, ιδιαίτερα όσες και όσοι έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου τους. Συνοδοιπόροι σε αυτήν την εν δυνάμει αναζήτηση μπορεί να είναι και τινές εκ των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), που τυχαίνει να έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 10η μοίρα του ζωδίου τους.
Ωστόσο στην αναζήτηση της εσωτερικής αλήθειας έχουμε δικαίωμα όλοι, αρκεί να υπερβούμε τα δεσμά της πραγματικότητας που με κομπορρημοσύνη διατεινόμαστε πως «γνωρίζουμε», σε... πείσμα του Σωκράτη, ο οποίος στο πνεύμα των καιρών και με τις αξίες μας να φλερτάρουν με το μηδέν, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί πλέον, απλά και μόνον ένας διαπλεκόμενος αυτόπτης μάρτυς.
Έν είδα ότι ουδέν είδα...

Όσο για τα τεκταινόμενα (και προβλεπόμενα) στις -υποτίθεται- πιο «ρεαλιστικές» επιδιώξεις μας (οικονομικά, επαγγελματικά, κλπ), όπως σημείωσα και παραπάνω, η Σεληνιακή έκλειψη προάγει το «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο».
Για τις σχέσεις μας όμως το κοσμικό κοκτέιλ είναι αρκετά δυνατό, τόσο που να δημιουργεί «καούρες» και να δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις.

Πάθη ή πάθος;

Ο Πλούτωνας είναι αυτός που έχει αναλάβει να μας ξεναγήσει στα βαθύτερα μυστήρια του έρωτα και της ψυχής, σχηματίζοντας ως αστρικός δύο «κρυφές» αντιθέσεις με τον Ερμή και την Αφροδίτη.
Εδώ, οι υπερβάσεις αρχίζουν να «χλομιάζουν» και μάλλον δεν χωράνε ημίμετρα. Ή ταν ή επί τας!
Πρωταγωνιστές είναι και πάλι οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων, περισσότερο όμως όσες και όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους. Θέλοντας και μη πασχίζουν για την πλήρη αναγέννηση τους, έστω κι αν αφήσουν πίσω κάποια από τα κομμάτια τους. Παράλληλα οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Κριοί ακολουθούν... αγόγγυστα, μαθημένοι πια στα «τερτίπια» του μεγάλου «νάνου».

Ευχή για όλους μας, ο «αφορισμός» του Ρουμάνου συγγραφέα και ποιητή Mihai Eminescu: «Τα πάθη ταπεινώνουν, το πάθος εξυψώνει».

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved