Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 15 έως 18 Φεβρουαρίου

Πώς να συμβιβαστείς με το απροσδόκητο;

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 15 έως 18 Φεβρουαρίου

Ξεκίνησα να γράφω, έχοντας νωπές τις εικόνες από την ουράνια φωτιά που έβρεξε στα Ουράλια. Ένα γεγονός εξαιρετικά σπάνιο αλλά και αντάξιο της φήμης του δίδυμου Άρη-Ουρανού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε μια καταιγιστική επίδειξη δύναμης, με την παράπλευρη συνδρομή του Δία. Αυτά είναι πυροτεχνήματα!

Το ενδιαφέρον είναι πως οι δύο πλανήτες είναι από τους πρωταγωνιστές του τριημέρου, αφού την Κυριακή σχηματίζουν μια «κρυφή» σύνοδο, ικανή να δημιουργήσει κι άλλα παράδοξα ή πρωτοφανή φαινόμενα. Κι επειδή ο Ποσειδώνας λάμπει δια της απουσίας του -το ίδιο και οι υπερβάσεις του- αν τυχόν δούμε κάτι που μοιάζει με εξωγήινο, σίγουρα... θα είναι! «Μάτια ψηλά» απαιτούν οι καιροί, μήπως και τσακώσουμε εγκαίρως το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που κατευθύνεται ολοταχώς καταπάνω μας.

Το απόγευμα της Παρασκευής ήρθε κι ένα σεισμικό 4,7 εδώ στα δικά μας τα μέρη (στην Ιερισσό της Χαλκιδικής) και είναι αλήθεια πως αυτή η επίσκεψη του Εγκέλαδου στις παρυφές του Αγίου Όρους μου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία. Κι αυτό γιατί όσον αφορά τις δυνάμεις της Φύσης, εξ αιτίας της εμπλοκής πολλών ουράνιων «παικτών», συμπεριλαμβανομένου του Χείρωνα, οι ημέρες είναι πολύ «πονηρές», ιδιαίτερα για μια περιοχή που το 1932, στο προηγούμενο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα είχε κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από έναν σεισμό 7 Ρίχτερ.

Περνώντας πια έξω από τη σφαίρα της Κοσμικής Αστρολογίας, σε αυτήν της καθημερινότητας μας, ανάλογοι μπορεί να είναι και οι «μετεωρίτες» ή οι «σεισμοί» σε προσωπικό επίπεδο, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε κι εμείς δικαίωμα στο να τους προκαλέσουμε. Ο Δίας έχει μεν το ISO των κεραυνών αλλά το μονοπώλιο του έχει λήξει προ πολλού.

Βλέπετε ο άνθρωπος λειτουργεί συχνά «κατ' εικόνα και ομοίωσιν» της Φύσης, προσπαθώντας να αφομοιώσει όλα αυτά που αρχικά γίνονται ερήμην του. Πρακτικά λοιπόν το μήνυμα των ημερών είναι «αιφνιδιάστε πριν σας αιφνιδιάσουν» κι αν τυχόν δεν έχουμε τις δυνάμεις ή τη διάθεση να το πράξουμε, ας «ταΐσουμε» τα πλανητάκια μας με κάθε τι το δημιουργικό που θα μπορούσε να κατευνάσει την φούρια τους.

Κάποιες από τις λέξεις-κλειδιά για τους δύο αντάρτες του ζωδιακού είναι έρευνα, πρωτοπορία, αλλαγή κι ανατροπή. Αν λοιπόν δρομολογήσουμε τη ζωή μας κάτω από αυτό το πνεύμα, τότε όντας συγχρονισμένοι με τα σημεία των καιρών, θα έχουμε το σύμπαν σύμμαχο μας, του Κρόνου φυσικά εξαιρουμένου. Αυτός έχει ταμπουρωθεί υπέρ βωμών και εστιών και μόλις δει αναθεωρητή τον μπουζουριάζει...
Ωστόσο, ο Ουρανός του έχει πολλά μαζεμένα και τώρα που έκανε κολεγιά με τον Άρη, δεν το' χει σε τίποτα αν «τα πάρει», να διαλύσει το κάστρο του «Παππού» στα εξ ων συνετέθη και σε χρόνο dt.

Το συμπέρασμα είναι ότι εμείς, ως καλοί οπορτουνιστές των άστρων, οφείλουμε να πάμε με τους δυνατούς των ημερών, που τα έχουν όλα και συμφέρουν. Διαφορετικά, αν υψώσουμε το λάβαρο της σιγουριάς που προσφέρει το «έτσι κάνουν όλοι», το πιθανότερο είναι να πέσουμε θύματα του απροσδόκητου, που ως έντιμο απέναντι στον εαυτό του, απλά δεν προβλέπεται, όσες υποθέσεις κι όσους υπολογισμούς κι αν κάνουμε. Και είναι πραγματικά πολύ βασανιστικό να μετράς τις ώρες και τα δευτερόλεπτα, περιμένοντας κάτι που δεν ξέρεις ούτε τι είναι, ούτε από που θα σου έρθει.
Όπως είδαμε όλοι μας, στα καλά καθούμενα μπορεί να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, οπότε δεν θέλω να ακούσω τίποτε για «σίγουρα» και «ασφαλή».

Εδώ ας μην βαρυγκωμούν και διαμαρτύρονται οι τάχα μου βολεμένοι-εφησυχασμένοι, έχοντας έτοιμη τη γνωστή δικαιολογία «σιγά μην τύχει σε μας».
Σε αυτή τη φάση, είναι αλήθεια ότι τα εννιά από τα δώδεκα ζώδια (μόνον Ταύροι Σκορπιοί και Λέοντες έχουν τη διακριτική ευχέρεια να απέχουν) είναι ευπρόσβλητα στις αναπάντεχες τρέλες του Άρη και του Ουρανού, οπότε δεν συμφέρει να ποντάρουμε στις εξαιρέσεις.

Ο Άρης βέβαια δεν αρκείται στους... βομβαρδισμούς αλλά ο άτιμος το' χει δίπορτο! Παράλληλα σχηματίζει κι ένα «πονηρό» τρίγωνο με τον Κρόνο και το χαρακτηρίζω έτσι γιατί υποψιάζομαι πως θα διαβάσετε πολλά για την «αρμονική» φύση της όψης «που θα μας βοηθήσει να διεκπεραιώσουμε τις υποθέσεις μας». Σωστό είναι αυτό αλλά εν μέρει. Φανταστείτε έναν Κριό κι έναν Αιγόκερω να προσπαθούν να συνεννοηθούν, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις πεποιθήσεις τους. Ο πρώτος θα λέει «άντρα θέλω τώρα τόνε θέλω» κι ο δεύτερος «αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι».
Ο ένας θα προτάσσει την ορμή και τον ενθουσιασμό κι ο άλλος τις οργανωτικές δομές και την επιφυλακτικότητα. Ωραία συνεννόηση θα γίνει, πολύ περισσότερο που την ίδια στιγμή ο Αρούκος γλυκοκοιτάζει προς τον Ουρανό!

Το κλειδί εδώ είναι η αμοιβαία υποχώρηση και η χάραξη μιας στρατηγικής (ποιός τις έχασε για να τις βρούμε;) διαφορετικά η «αρμονία» πάει περίπατο. Το ίδιο θα συμβεί κι αν ξεπεράσουμε τα όρια μας, απλώνοντας εκεί που δεν φτάνουμε. Αν δηλαδή νοιώσουμε κουρασμένοι ας μην το ζορίσουμε. Καλύτερα ανενεργοί σήμερα, παρά στραπατσαρισμένοι αύριο... Και επειδή σίγουρα ανάμεσα μας κυκλοφορούν πολλοί που αδυνατούν να διαχειριστούν κομψά την ενέργεια των δύο πλανητών, δρώντας όπου και όταν δεν πρέπει, τελικά δεν θα λείψουν ούτε οι εντάσεις, ούτε τα ατυχήματα. Θυμίζω μάλιστα, ότι κάτι τέτοιες ημέρες οφείλουμε να προσέχουμε εκτός από τις δικές μας κινήσεις και αυτές των άλλων, αφού τι να το κάνεις το δίκιο σου όταν η ζημιά έχει γίνει;

Τα τρία ζώδια του Νερού (Ιχθύες, Καρκίνοι και Σκορπιοί) καλούνται πρώτα να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στα «πρέπει» και τα «θέλω» τους αντιμετωπίζοντας παράλληλα και το λάθος timing των άλλων. Μαζί τους και μια σημαντική μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) που με τον μπάρμπα Κρόνο στο κεφάλι τους δίνουν διαρκώς εξετάσεις μαζεύοντας αποδείξεις της επάρκειας τους σε όλα τα μέτωπα. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο στην εκδρομή, παντού υπάρχει ένας... Κρόνος!

Τα μεθεόρτια του Αγίου Βαλεντίνου
Μέσα βέβαια στην αντάρα, οι ημέρες έχουν και τα καλά τους. Το σκηνικό θυμίζει κάπως την Κούβα την περίοδο της επανάστασης του Φιντέλ, όταν οι μισοί ήταν στους δρόμους κι οι άλλοι μισοί προλάβαιναν-δεν προλάβαιναν να απολαύσουν τις κοσμοπολίτικες αρετές της. Από τη μια τα όπλα κι από την άλλη τα κοκτέιλ κι οι χοροί, με κοινό παρονομαστή τα πούρα...
Το τρίγωνο που σχηματίζεται τη Δευτέρα ανάμεσα στην Αφροδίτη και τη Δήμητρα, είναι ουσιαστικά συνέχεια του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον Ήλιο και τη Δήμητρα που σχηματίστηκε με ακρίβεια την Παρασκευή και είχε μια σαφώς πιο «πολιτική» διάσταση. Ξέρετε τώρα, συμβούλια επί συσκέψεων, νομικές πράξεις, διαπραγματεύσεις ω δημοκρατία, τι σου έκανα και με βασανίζεις! Όμως μετά τις διαβουλεύσεις έρχεται η ώρα για ένα γλυκό διάλειμμα διανθισμένο με εδέσματα και δημόσιες σχέσεις, όπως αρμόζει σε κάθε φαν της dolce vita.
Το τριγωνάκι της «Ωραίας» με την Mis PR, είναι από εκείνες τις όψεις που αναπτύσσουν τις σχέσεις και την κοινωνικότητα μας, ενώ δεν παραλείπουν να βάζουν και ποικίλα «κερασάκια» στην τούρτα των γνωριμιών. «Μάζευε κι ας ειν' και ρώγες» λέει η γνωστή παροιμία και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πέρα για πέρα επίκαιρη, αφού ποτέ δεν ξέρεις σε τι θα σου χρησιμεύσει αύριο μια «ανύποπτη» γνωριμία του σήμερα.
Μακάριοι λοιπόν οι πτωχοί τω... Άρη, που θα βρουν καταφύγιο στην αγκαλιά των δύο κυριών, οι οποίες παρότι κατηγορούνται συχνά ως «ελαφριές» και ματαιόδοξες είναι σίγουρα οι πιο ευγενείς του ζωδιακού.

Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι είναι πιο κοντά στο βάζο με το μέλι της κοινωνικής -και όχι μόνον- δικτύωσης αλλά νομίζω ότι όλοι μας αξίζει να προσπαθήσουμε για έναν πιο αρμονικό κόσμο. Κι αν ξοδέψουμε κάτι παραπάνω στον βωμό της ομορφιάς ή μιας θελκτικής εμφάνισης, δεν πειράζει. Εδώ, η «αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα με τα σκέρτσα της.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved