Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: 1 έως 4 Φεβρουαρίου

Φουλ της φαντασίας με ρηγάδες

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: 1 έως 4 Φεβρουαρίου

Ο Αρούκος έχει κέφια


Για «κουτσό» μήνα καλά ξεκινάμε, εδώ όμως είναι που δεν ισχύει το γνωστό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Με το Δία και τον Ουρανό να φουσκώνουν τα πανιά μας, η Παρασκευή και το Σάββατο διεκδικούν τον τίτλο της πιο ενδιαφέρουσας ημέρας της χρονιάς, από τα επαγγελματικά μέχρι τα αισθηματικά. Σε αυτό το τελευταίο βέβαια, βάζει και την ουρά της η Αφροδίτη που πάντα αρέσκεται να υποβάλλει τους θνητούς σε γλυκά βασανιστήρια, αναγκάζοντας τους να ομολογήσουν το «έρως ανίκατε μάχαν».
Όλα αυτά όμως δεν είναι παρά το παραπλανητικό προοίμιο ενός προαναγγελθέντος χρονικού... ίντριγκας, σεξ και κατασκοπείας, διανθισμένου με ποικίλα εφέ φυσικών καταστροφών. Ο κοσμικός τζόγος θα ανάψει για τα καλά τις επόμενες ημέρες και δυστυχώς δεν πρόκειται (μόνον) για σενάρια μιας Χολιγουντιανής παραγωγής.

Φουλ της φαντασίας με ρηγάδες

Το Σάββατο ο Άρης στρογγυλοκάθεται στην αιθέρια τσόχα των οίκου των Ιχθύων, σπάζοντας το τετ α τετ του Χείρωνα και του Ποσειδώνα.

Πάνε μήνες από τότε που οι δυό τους κλείστηκαν στον έσχατο οίκο του ζωδιακού, γνωρίζοντας πως η παρέα τους θα κρατήσει για χρόνια. Και σαν αξιωματούχοι σε απομονωμένο μεθοριακό φυλάκιο επιστρατευμένοι σε ειδική αποστολή, εξασκούν τα καθήκοντα τους, παίζοντας τη μοίρα των ακολούθων τους στα χαρτιά.
Ντάμες, ρηγάδες και άσσοι αλλάζουν διαρκώς χέρια σε αυτό το κοσμικό τραπέζι, όπου νικητές και χαμένοι είμαστε... Εμείς!

Οι δύο πλανήτες που είναι επιφορτισμένοι να ορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων, παίζουν πάντα για λογαριασμό μας αλλά και σύμφωνα με τα απαράβατα ήθη του οίκου: Όποιος δεν κλέψει ή δεν μπλοφάρει, χάνει...

Ο Ποσειδώνας έχει μπροστά του μια στοίβα από μάρκες δικής του κοπής, που στη μια τους όψη φέρουν την τρίαινα και στην άλλη μια μαγική σφαίρα. Οι γαλάζιες είναι τα όνειρα και οι φαντασιώσεις, οι ροζ τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, οι πράσινες τα θαύματα, οι διαφανείς είναι οι προφητείες, ενώ οι γκρι και οι μαύρες αντιστοιχούν σε απάτες, αυταπάτες και δολιότητες κάθε είδους.
Αντίστοιχα ο Χείρωνας, γνωστός στην πιάτσα και ως «Αρχαίος», έχει βγάλει από το σακούλι του τις δικές του μάρκες που είναι σκαλισμένες με μυθολογικές παραστάσεις και στην όψη θυμίζουν αρχαία νομίσματα. Μωβ μάρκες για τα συναισθήματα, πράσινες για την οικογένεια και τα σπίτια, μπορντό για την κληρονομικότητα, καφέ για τις ανασκαφές, γαλάζιες για τις αναδρομές και τα reunions, ενώ οι γκρι και οι μαύρες αναλογούν στις εξαρτήσεις και τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Οι δύο παίκτες δεν δείχνουν να βιάζονται, αφού διαγωνίζονται επιμελώς στο «πάσο» και το «ντούκου». Όμως η είσοδος του Άρη αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

-Γεια χαρά νταν μόρτες! Τώρα αρχίζουν όλα, λέει ο Άρης και με μια επιτακτική κίνηση αραδιάζει στο τραπέζι μαχαίρια πιστόλια, μια ντουζίνα χειροβομβίδες, μια καλοθρεμμένη βόμβα από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και χατζάρια Νο 1, 2 και 3, συμπληρώνοντας εμφατικά: «Τα ρέστα μου»!

Χλομιάζει ο Χείρωνας και μπαίνει στο καβούκι του, ο Ποσειδώνας όμως δεν μασάει και με μελιστάλακτη φωνή λέει στον Άρη:

-Χαλάρωσε γλυκό μου αγόρι, στα μέρη μας οι δουλειές δεν γίνονται πια με αυτόν τον τρόπο.
Και προς επίρρωση των λόγων του... φρουπ με ένα μαγικό τυλίγει τη χατζάρα Νο 2 με ένα μεταξωτό τουρμπάνι και την κάνει να φαίνεται σαν έμπνευση του Yves Saint Laurent.

-Άσε που στην άκρη της έχει και δηλητήριο για να γλυτώσουμε τις βαρβαρότητες... Ένα απλό γρατζούνισμα αρκεί.

Αν λοιπόν συμφωνείς, μπορούμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε θαύματα. Εσύ θα συμπεριφέρεσαι όπως αρμόζει σε έναν ευγενή και σε αντάλλαγμα θα σου παραχωρήσω το δικαίωμα να δρας ανενόχλητος στον κόσμο μου. Όπου δεις υγρά, αέρια και ιούς, χάρισμα σου να τα κάνεις άγρια σαν τα μούτρα σου. Πάρε και δύο σμάρια σφήκες-τεφαρίκια με high tec κεντριά, χαρίζω λέμε σήμερα... Και για επιπλέον μπόνους σου έχω στημένα παιχνίδια, προδοσίες, σαμποτάζ, απαγωγές, κατασκοπευτικά θρίλερ και ορδές φανατικών σταυροφόρων. Από την άλλη όμως να ξέρεις ότι δεν πειράζεις καλλιτέχνες θεραπευτές και φιλοσόφους γιατί με αυτούς υπάρχει μορατόριουμ. Τι λες λοιπόν;

Γοητευμένος ο Άρης από το μαγικό και την αύρα του συνομιλητή του, δεν διστάζει να πει το ναι και η συμφωνία σφραγίζεται με ένα μπουκάλι ρούμι, από αυτά που σε κάνουν πύραυλο μέσα σε χρόνο dt.

-Και με τούτον εδώ -χικ- τι θα γίνει, ρωτάει ο Άρης, δείχνοντας το Χείρωνα. Να του κάψω το σπίτι για πλάκα, να βγουν έξω πανικόβλητα τα Χειρωνάκια;

-Α, δεν ξέρω, σε αυτό βρες τα με το Χοντρό που ξέρεις ότι είναι μανούλα στις φωτιές ολκής και τώρα τελευταία έχει ανοίξει παρτίδες με τον Αρχαίο. Αν του τάξεις περισσότερα, όλα γίνονται, σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, τσουνάμια, ότι πάρεις ένα τάλιρο...

Το μάτι του Άρη γυάλισε..

-Είναι εδώ ο Δίας;

-Περίπου... Μας τηρά από το Διδυμέικο, στο διπλανό τετράγωνο κι απ' ότι ξέρω ετοιμάζεται να ανοίξει μεγάλες δουλειές. Γι' αυτό σου λέω βιάσου πριν πουλήσει τα φλογοβόλα και τα εκρηκτικά σε κάποιον αθώο ειρηνοποιό. Δεν έχει μπέσα σου λέω...

Έτσι φίλοι μου αγαπημένοι έχουν τα πράγματα. Κι αν αναρωτιέστε ποιοί είναι οι πρώτοι κληρωτοί στις «δουλειές» των τεσσάρων, έχουμε και λέμε: Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες με συμπλήρωμα κάποιος ταλαίπωρους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που τυχαίνει να έχουν τον Ήλιο τους από την 6η έως την 14η μοίρα του ζωδίου τους.

Όσο για τα «κόλπα» του δίδυμου Άρη-Ποσειδώνα, το όλο σκηνικό μου θυμίζει ένα περιστατικό από τα νιάτα μου, όταν έπαιζα Stratego με τον τότε κολλητό μου. Ξέρετε, εκείνο το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, όπου ο σκοπός είναι να πάρεις τη σημαία του αντιπάλου και τα πιόνια-στρατιωτικοί είναι ορατά μόνον στον παίκτη που τα ορίζει. Παίζεις δηλαδή, στα τυφλά κατά το ήμισυ, κτίζοντας τις πληροφορίες σου βήμα-βήμα και προσπαθώντας να μαντέψεις τι κρύβεται πίσω από κάθε πιόνι του αντιπάλου. Αν είναι δηλαδή ανώτερο στην ιεραρχία από το δικό σου -οπότε αντίο ζωή- ή αν πρόκειται για κάποια έντεχνα στημένη παγίδα-βόμβα.

Ως καλός Αιγόκερως ο Μήτσος, ήθελε να δέσει την νίκη του με κάθε μέσον και ένα μεσημέρι με έβαλε έντεχνα να καθίσω μπροστά από τον μεγάλο καθρέπτη της ντουλάπας. Και όλοι ξέρουμε τις ιδιότητες ενός καθρέπτη... Μέσα σε χρόνο ρεκόρ είχε εξαρθρώσει τα σχέδια και τις άμυνες μου, αφήνοντας με σύξυλο και εμβρόντητο με τις 100% εύστοχες κινήσεις του. Διψασμένος για ρεβάνς και πεισμωμένος μετά την πρώτη ήττα ρίχτηκα και πάλι στη μάχη, με τα αποτελέσματα να είναι βέβαια το ίδιο τραγικά.
Ύστερα από την τρίτη κατά σειρά επαίσχυντη ήττα μου και τις αναπόφευκτες θριαμβολογίες του Μήτσου, βλέποντας με απελπισμένο και καταρρακωμένο, με λυπήθηκε και μου αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας αυτού του «αστραπιαίου πολέμου».

Μακάρι βέβαια να ήταν τόσο αθώες όλες οι εξαπατήσεις. Και μέσα στον επόμενο μήνα τα μάτια μας έχουν να δουν (αλλά και να... μην δουν) πολλά.
Φυσικά, όπως τονίζω συχνά, κάθε πλανητική όψη μαζί με το πρόβλημα φέρνει και τη λύση του, ενώ δεν θα λείψουν και οι εύστοχες ή δημιουργικές εφαρμογές της «κολλεγιάς» των τεσσάρων.
Για περισσότερες και πιο πρακτικές λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στα «SOS της εβδομάδος».

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσειςεδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved