Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 26 έως 29 Ιανουαρίου

Ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Άρης και ο Χείρωνας ετοιμάζουν με σπουδή τα χορευτικά τους υπό το φως της Πανσελήνου. Και πιστέψτε με δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αποχώρηση...

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 26 έως 29 Ιανουαρίου

Dancing with the Stars

Όχι δεν πρόκειται μόνον για το δημοφιλές show της Κυριακής... Ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Άρης και ο Χείρωνας ετοιμάζουν με σπουδή τα χορευτικά τους υπό το φως της Πανσελήνου. Και πιστέψτε με δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αποχώρηση...

Σε παράσταση για τέσσερις εξελίσσεται λοιπόν το Σ/Κ, με κάθε ουράνια πράξη να είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Κι αν εδώ σας δίνω το πρόγραμμα τακτοποιημένο και ταξινομημένο, κανείς δεν εγγυάται ότι οι πρωταγωνιστές θα τηρήσουν το «ευ αγωνίζεσθαι» και την σειρά της εμφάνισης τους.

Πράξη πρώτη: Δώσε και μένα μπάρμπα

Αρχικά φαίνεται πως ο Δίας είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του Σ/Κ, αφού οι όψεις του με τον Ήλιο (τρίγωνο) και τον Ερμή (κρυφό τετράγωνο) δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιός κάνει κουμάντο στους ουρανούς αυτές τις ημέρες. Και φυσικά, η τύχη και η καλοπέραση που συνοδεύουν κάθε εμφάνιση του Χοντρού στην ουράνια σκηνή, θα ράνουν αρκετούς από τους πιστούς του, σκορπίζοντας θύελλα χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών. Ο «μεγάλος ευεργέτης» ξέρει πως να κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμη κι αν το show του δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Γεννημένος για ατάκες και σκετσάκια επιθεώρησης, τσουβαλιάζει σε χρόνο dt όλη τη μιζέρια μας, ρίχνοντας την στη λήθη κι αυτό είναι κάτι που τον κάνει αγαπητό στο κοινό, ακόμη κι αν πληρώνει τον κούκο αηδόνι. Ανάλογο πλεονέκτημα έχουν και οι απανταχού εκπρόσωποι του επί της γης, παίρνοντας το κάτι παραπάνω από αυτό που αξίζουν στην πραγματικότητα.

Τι κι αν κατηγορούνται για έλλειμμα υπευθυνότητας και ωχαδερφισμό; Κανείς δεν πρόκειται να τους δικάσει κι αν τυχόν τα πράγματα ζορίσουν υπάρχει κάπου ένας προστάτης-Καίσαρας που θα αναλάβει να απονείμει χάρη με ένα του νεύμα. Για τους «κολλητούς» του Δία, που η άσπλαχνη μοίρα, η αμετροέπεια, το θράσος, τα σκάνδαλα, η ανευθυνότητα και... τα άλλα παιδιά τους έριξαν βάρβαρα στο καναβάτσο, ο αντίχειρας του αυτοκράτορα είναι (σχεδόν) πάντα στραμμένος προς τα πάνω.

Όπως θα δούμε όμως, στην προκειμένη περίπτωση, η κατάσταση είναι ιδιάζουσα, αφού εκτός από τον αυτοκράτορα υπάρχει και η... Σύγκλητος, που σκοπεύει να εφαρμόσει άτεγκτα το «σκληρός ο νόμος αλλά νόμος»...

Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι είναι πολύ πιο κοντά στο να δρέψουν τους καρπούς του πλανήτη κι από αυτήν την άποψη ίσως θα έπρεπε να τολμήσουν το κάτι παραπάνω και σε δημιουργικό επίπεδο. Καλά είναι τα γλέντια, ωραίο και το ευ ζην -έστω κι αν είναι δανεικό- το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα ξεκινήματα που χορηγούνται από τον Δία, έχουν σχεδόν εξασφαλισμένη την πρόοδο τους ή στην χειρότερη περίπτωση μια αβλαβή προσγείωση ύστερα από το διαπρεπές φτερούγισμα τους. Γι' αυτό τα τρία ζώδια του αέρα αλλά και όσες ή όσοι φέρουν εκ γενετής την σφραγίδα made by Jupiter αξίζει να θυσιάσουν λίγη από την άνεση τους, τολμώντας εκεί που για τους υπόλοιπους το τοπίο δείχνει αφιλόξενο.

Μαζί και όσοι Ταύροι, Λέοντες ή Σκορπιοί έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 12η μοίρα του ζωδίου τους, εδώ όμως είναι που μπαίνει ένας προειδοποιητικός αστερίσκος, αφού στην επόμενη γωνία καιροφυλακτεί ο... Κρόνος!

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Ήλιος θα σχηματίσει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο, πιέζοντας και κρίνοντας κυρίως τα σταθερά ζώδια, οπότε ας έχουν γνώση οι φύλακες... Κάθε υπερβολή ή κάθε απόπειρα να απλώσουμε εκεί που δεν φτάνουμε, θα βρει το δάσκαλο της, ενώ παράλληλα αυτή η αλλαγή βάρδιας θα φέρει τα πάνω-κάτω σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Εκεί που ήταν ξέφωτο θα σκοτεινιάσει, κλονίζοντας και προδίδοντας την μακαριότητα της ασφάλειας μας. Και βέβαια τότε, οι κατά βάση Κρόνιοι λειτουργοί (Αιγόκεροι και λοιποί συγγενείς) του «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», θα έχουν την ευκαιρία τους για μια θριαμβευτική αντεπίθεση.

Είναι πραγματικά ευλογημένοι εκείνοι που έχουν τον τρόπο να συνδυάζουν τις ενέργειες των δύο πλανητών, τις επεκτατικές τάσεις του ενός και την γνώση των ορίων του δεύτερου, αφού ακολουθώντας μια τέτοια πολιτική, σπανίως πέφτουν στα βράχια ή αν πέσουν έχουν τον τρόπο να μετατρέψουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι λίγοι κι αυτοί που δοκιμάζονται από την εναλλαγή ζεστού-κρύου, μέχρι να βρουν τι φταίει και κάθε φορά η χαρά τους μένει μισή. Γιατί αν ο Δίας δεν πιέζει -γι' αυτό και πολλές από τις υποσχέσεις-προοπτικές του παραμένουν τελικά απραγματοποίητες- ο Κρόνος δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία να μας εξετάσει με τη βέργα παρά πόδα.

Πράξη δεύτερη: Η Πανσέληνος του ονείρου

Ενώ όμως αυτά συμβαίνουν στα φανερά, έχουμε και τους αφανείς πρωταγωνιστές του παρασκηνίου, που δεν το 'χουν σε τίποτα να κλέψουν την παράσταση.

Η «κρυφή» σύνοδος του Ήλιου με τον αστρικό Ποσειδώνα ανοίγει τις πύλες του φανταστικού, εξαπολύοντας ειδικά εφέ εφάμιλλα μιας Χολιγουντιανής παραγωγής. Ομίχλη, όνειρα, αντικατοπτρισμοί, μαγεία και φαντασία, συναγωνίζονται για το χρυσό αγαλματάκι, παρασύροντας μας σε μια διαφορετική πραγματικότητα, όπου ή έμπνευση, ο ρομαντισμός, η εσωτερικότητα, οι υπερβάσεις και οι πνευματικές αξίες κατατροπώνουν κάθε ίχνος άτεγκτης βεβαιότητας και στενής λογικής.

Τα θαύματα είναι εδώ και μας περιμένουν, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτά.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, είναι γνωστό ότι η ζωή δεν διέπεται σώνει και καλά από τους κανόνες ενός happy end και ως αιχμάλωτοι της φαντασίας θα πρέπει να προσέξουμε μήπως αδράζοντας το όχημα της μεγάλης φυγής προς τον εσωτερικό μας εαυτό, αφήσουμε πίσω μας εκτεθειμένα πολλά από αυτά που μας συνδέουν με τον υλικό κόσμο. Μια όψη Ήλιου-Ποσειδώνα δεν είναι και η καλύτερη για πρακτικά θέματα, οπότε πέρα από τις ακυρώσεις και τα λάθη που μπορεί να προκύψουν, ας αποφύγουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με οικονομικές ή επαγγελματικές υποθέσεις. Στην φωτεινή μαρκίζα του θεάτρου «Ποσειδών», η απάτη και η αυταπάτη έχουν σβηστεί ως αντιεμπορικές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν... Εδώ διασώζονται μόνον οι δραστηριότητες που σχετίζονται με κάθε μορφή Τέχνης, την Αστρολογία και τις εναλλακτικές θεραπείες.

Λέοντες, Υδροχόοι και Ιχθύες διεκδικούν επί ίσοις όροις μια θέση στο βασίλειο της δημιουργικής φαντασίας αλλά και την υποψηφιότητα για ένα Χρυσό Βατόμουρο αφέλειας.

Μαζί και οι Παρθένοι, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν για μια ακόμη φορά τις ικανότητες τους στην αποκρυπτογράφηση μυστηρίων και αινιγμάτων.

Πράξη τρίτη: Πώς είμαι (είσαι, είμαστε είναι) έτσι;

Κυριακή προς Δευτέρα έχουμε ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και την αστρική Δήμητρα, όψη που αναμένεται να «πιάσει» περισσότερο τους Ζυγούς, τους Κριούς, τους Διδύμους, τους Τοξότες, τους Ταύρους και τους Υδροχόους, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και κάποιες έκτακτες συμμετοχές από άλλα ζωδιακά μετερίζια.

Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με την πειστική νιρβάνα του Ποσειδώνα, ούτε με τα ευπρόσδεκτα τυχερά του Δία αλλά με μάχες, πρωτοβουλίες και δραστικές παρεμβάσεις που ανακατεύουν πρωτίστως το είναι μας αλλά και τον καθρέπτη τους, δηλαδή τις σχέσεις μας.

Έχω ξαναγράψει για την δυναμική της συγκεκριμένης όψης, η οποία συμβάλλει σε εκνευρισμούς και επιθετικές συμπεριφορές που ξεκινούν από την αίσθηση μας πως κάτι δεν πάει καλά με την εικόνα μας. Όλα μας φταίνε και τίποτα δεν μας κάνει, αν μάλιστα ξεφυτρώσει και κάποιο σπυράκι ή δεν κάθεται καλά το μαλλί, η απελπισία μπορεί να λάβει τη μορφή πανικού. Φυσικά πίσω απ' όλα αυτά κρύβονται σοβαρότερα εσωτερικά αίτια κι είναι μια καλή ευκαιρία να τα ξεμπροστιάσουμε.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι κάτι ανάλογο μπορεί να βασανίζει και τους απέναντι μας, οπότε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το ποιός ή τι φταίει, δεν λείπουν τα παρατράγουδα.

Παράλληλα όμως σε συλλογικό επίπεδο έχουμε συχνά τα συνήθη συμπτώματα του Άρη (ατυχήματα, φωτιές κλπ), ενώ δεν λείπουν και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν μεγάλη αναταραχή.

Πράξη τέταρτη: Μια φορά κι έναν καιρό

Ο τίτλος μπορεί να είναι και (κυριολεκτικά) παρά-πλανητικός, αφού δεν αναφέρεται τόσο στα μυθολογικά και συμβολικά δρώμενα του Ποσειδώνα αλλά κυρίως στην σκηνοθετική δεινότητα του Χείρωνα. Ο «Αρχαίος», με ζεν πρεμιέ τον Ερμή στον Υδροχόο, θα αποπειραθεί να αναβιώσει το παρελθόν μέσα από reunions και ποικίλες ανασκαφές στην ψυχή μας ή τις ανεξερεύνητες γωνιές κάποιας σοφίτας. Η όψη (κρυφή σύνοδος) είναι ιδανική για δουλειές στο σπίτι, για συζητήσεις-συμφωνίες γύρω από περιουσιακά θέματα, όπως επίσης και για αγορές παλαιών ειδών, ωστόσο για τις πιο ευαίσθητες ψυχές, ενδέχεται να αποδειχθεί η τέλεια αφορμή για μια ακόμη εξόχως δραματική παράσταση. Και να το κλάμα, να κι ο Βασιλάκης Καΐλας...

Παιδικά τραύματα, συνυφασμένα με μυρωδάτες αναμνήσεις από την πίτα που έφτιαχνε η γιαγιά, μπορεί να κάνουν τη διάθεση μας να μοιάζει με ελατήριο που τώρα μαζεύει κι ύστερα από λίγο ξεφορτώνει μνήμες και απωθημένα.

Έτσι, με όχημα τη νοσταλγία και αρωγό την Πανσέληνο, ο Ερμής -κι εμείς μαζί του- δεν αποκλείεται να πέσει σε κάποιου είδους γλυκιά μελαγχολία ή να μπλοκάρει πνίγοντας τη λογική του στο συναίσθημα.

Καρκίνοι, Λέοντες, Ιχθύες, Παρθένοι και Υδροχόοι -ειδικά οι τελευταίοι- καλούνται να δώσουν στο παρελθόν μια δημιουργική διάσταση, διορθώνοντας ή αναπλάθοντας τα κακώς κείμενα και φέρνοντας στο προσκήνιο τα πολυτιμότερα κληροδοτήματα της ζωής τους.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved