Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 11 έως 14 Ιανουαρίου

Μην πέσουμε με ένα «φου»!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 11 έως 14 Ιανουαρίου

Ένα παραμύθι που ταιριάζει απόλυτα στον ουρανό των ημερών είναι «Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια». Θυμάστε φαντάζομαι ότι στην happy end εκδοχή της ιστορίας, τα δύο πρώτα γουρουνάκια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αχυρένιο και ξύλινο καλύβι τους που έγιναν εύκολα έρμαιο στις σκοτεινές ορέξεις του εχθρού τους και κατέφυγαν στο ασφαλές πέτρινο καταφύγιο του τρίτου. Εκεί τσουρούφλισαν το λύκο που με τα «φου» να αποδεικνύονται άκαρπα, μην έχοντας άλλη πρόσβαση πήγε να μπει από την καμινάδα.

Το δίδαγμα του παραμυθιού είναι να κτίζουμε πάνω σε στέρεες και ασφαλείς βάσεις, όχι για να αποφύγουμε την επίθεση των βαρβάρων -αυτοί θα εμφανιστούν αργά ή γρήγορα- αλλά κυρίως τον κίνδυνο μιας κατάρρευσης του οικοδομήματος μας.

Κι εδώ ως οικοδόμημα νοούνται από το φυσικό σπίτι μας, μέχρι κάθε κατάσταση που έχουμε κτίσει στη ζωή μας. Έχει γερά θεμέλια ή κινδυνεύει με το πρώτο φύσημα του ανέμου, την πρώτη νεροποντή και την πρώτη προσβολή από τους... κακούς;

Η Νέα Σελήνη της οργής

Κρίνω την παραπάνω εισαγωγή ως απαραίτητη, αφού η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς... δεν μας τα λέει καλά! Όπως σημείωσα και στο προηγούμενο αστρολογικό δελτίο, αυτό το «περίεργο» σχήμα ανάμεσα στον Άρη, τον Κρόνο, τον Χείρωνα και τον αστρικό Δία, προμηνύει μπελάδες, όχι απαραίτητα σε προσωπικό επίπεδο -αφού εκεί συμβάλλουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες- αλλά κυρίως σε συλλογικό. Όταν όμως οι γενικότερες εξελίξεις ανήκουν στη σφαίρα του «άκρως ανεπιθύμητου» δεν είναι δυνατόν να πετάμε κι εμείς από τη χαρά μας.

Κι εδώ επαναλαμβάνοντας την «προειδοποίηση», θα επισημάνω παράλληλα ότι μπαίνουμε σε ένα «πολεμικό» μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να αναζωπυρωθούν πολλές από τις διεθνείς εντάσεις που ταλαιπωρούν τον πλανήτη μας, με 1-2 από αυτές να «κλέβουν την παράσταση». Σε αυτήν την αντάρα όμως, ούτε οι δυνάμεις της Φύσης θα είναι αμέτοχες.

Ας θυμηθούμε μαζί κάποιες πολύ χαρακτηριστικές σεναριακές εκδοχές του επίκαιρου πλανητικού σήριαλ.

1) Παλινδρομήσεις και χρωστούμενα

«Έχουμε την αυξημένη πιθανότητα μιας φορτικής επανεισόδου δεδομένων που ξύπνησαν από το λήθαργο τους και απαιτούν το μερίδιο τους στο σήμερα.»

2) Τα του οίκου μας

«Ο δε Άρης στοχεύει στην επίλυση κάθε διαφοράς «εδώ και τώρα» ή γενικότερα στο να μας ταρακουνήσει με κάθε τρόπο, αφήνοντας μας την αίσθηση ότι πουθενά δεν είμαστε ασφαλείς, ούτε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Κάι ο πλανήτης του πολέμου έχει πολλούς τρόπους να ανάψει «φωτιά στα μπατζάκια μας», ξεκινώντας από... το ίδιο το πυρ!»

3) Οι βάρβαροι

«Τα κακά νέα είναι ότι τρεις από τους κοινούς φίλους του Άρη και του Χείρωνα είναι ο... Εγκέλαδος, ο «ρατσιστής/εθνικιστής της διπλανής πόρτας» και ο «πνίχτης» Ποσειδώνας! Μάλιστα, η «παλιοπαρέα» έχει και άλλα εκλεκτά μέλη, που όλα τους έχουν ως κοινό σημείο την διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης μας αλλά και κάθε χώρου που υπό κανονικές συνθήκες αποτελεί ένα είδος σταθερού καταφύγιου.

Όλα αυτά όμως δεν αναφέρονται κατ’ ανάγκη στην Ελλάδα -τουλάχιστον στις ακραίες διαστάσεις τους- έτσι για να προλάβω τους... πανικούς! Αστρολογικά, το θέμα των φυσικών καταστροφών και ειδικότερα των σεισμών που πλήττουν κατοικημένες περιοχές είναι πολυσύνθετο και το βέβαιο είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να προσδιορίζεται το μέγεθος τους και πολύ περισσότερο το επίκεντρο τους. Ωστόσο, οφείλω να σημειώσω αυτά τα ενδεχόμενα, που πιθανότατα θα «παίξουν» ως κεντρικό θέμα στις παγκόσμιες ειδήσεις μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.»

4) Η σύγκρουση δύο κόσμων

Στο «κόλπο» συμμετέχουν τόσο ο Κρόνος από το Σκορπιό, όσο και ο αστρικός Δίας από τον Ταύρο, συγκροτώντας έτσι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διελκυστίνδα, που αν «σπάσει» και οι δύο πλευρές της θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση. Σημειωτέον ότι η «κρυφή» αντίθεση του Κρόνου με τον αστρικό Δία είναι τυπική της δημιουργίας δύο στρατοπέδων, κάτι που τις επόμενες ημέρες μπορεί να συμβεί εύκολα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.»

Έτσι λοιπόν, η «τιτανομαχία» ανάμεσα στον Χοντρό, τον Παππού, τον Αρχαίο και το... Τζόβενο τον Άρη, μπορεί να βάλει κι εμάς τους πτωχούς θνητούς σε μπελάδες, αναγκάζοντας μας, είτε να πάρουμε θέση ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, είτε να παλέψουμε με τα θηρία της ζωής μας. Και για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα, σε αυτό το τελευταίο σίγουρα έχουμε «δικαίωμα» νίκης.

Ο έρωτας

Επί προσωπικού, ένα πολύ πιθανό «πεδίο μάχης» για όλους μας είναι οι σχέσεις μας, κάθε είδους, ξεκινώντας από τις οικογενειακές και φθάνοντας μέχρι τις ερωτικές ή γενικότερα τις συνεργασίες. Εδώ οι διαδοχικές όψεις της Αφροδίτης με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Όσο θελκτικές μπορεί να δείχνουν οι προοπτικές για τους ανεξάρτητους-μεμονωμένους, άλλο τόσο καταλυτικές μπορεί να είναι για τους δεσμευμένους, που πολλοί από αυτούς καθισμένοι στην αποβάθρα των συναισθημάτων τους, ετοιμάζονται να κουνήσουν το μαντήλι στο πλοίο που φεύγει.

Παρελθόν, παρόν και μέλλον εμπλέκονται σε ένα συναισθηματικό χαρμάνι, που το αν θα καταλήξει σε έναν δραματικό αχταρμά αβεβαιότητας και παλινδρομήσεων ή θα αποδειχθεί η ευκαιρία μιας ζωτικής ανάκαμψης, εξαρτάται άμεσα από τις προδιαγραφές του κάθε γενέθλιου χάρτη.

Ζωδιακά πάντως, τα τέσσερα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) μαζί με τινές εκπροσώπους των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 12η μοίρα), έχουν ήδη κόψει εισιτήριο για την παράσταση «Σ’ αγαπώ, δεν σ’ αγαπώ».

Όσο για τους «σταθερούς», δηλαδή τους Ταύρους, τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους, τα συναισθηματικά και ψυχικά βάρη φαίνεται να συνδυάζονται περισσότερο με συνολικότερες εξελίξεις στα οικονομικά, τα επαγγελματικά ή τα οικογενειακά τους. Εδώ το «πακέτο» είναι μεγάλο και βαρύ, όπως εκείνο του μυθικού Άτλαντα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Ίσα-ίσα που τα δύσκολα ταιριάζουν στους ικανούς και αν δεν κτίσουν αυτοί μια νέα πραγματικότητα, ποιός θα το κάνει καλύτερα;

Το θέμα με τα σταθερά ζώδια είναι η επιμονή-εμμονή τους σε ένα συγκεκριμένο στυλ ή project. Αυτό ορίζει και τον ρόλο τους στην κοινωνία, να υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων αρχές και αξίες. Δύσκολα αλλάζουν ρότα κι αυτό συνεπάγεται είτε μεγάλους θριάμβους είτε μεγάλες ήττες, αφού ναι μεν αντέχουν κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά αν τυχόν «σπάσουν», τότε... κλάψτα Χαράλαμπε! Νομίζω λοιπόν ότι στην συγκεκριμένη φάση μια κάποια ευελιξία θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη...

Στο ωροσκόπιο μας

Πέρα από τα ζώδια όμως, έχει μεγάλη σπουδαιότητα να ξέρει ο καθένας μας τα σημεία που «δείχνει» η Νέα Σελήνη στο ζωδιακό, αφού η εκεί παρουσία κάποιου γενέθλιου πλανήτη ή σημείου μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική. Ερμηνευτικά, το θέμα χρήζει τη συνδρομή ενός ειδικού, όσοι/ες όμως έχετε μια ιδέα για την φύση των πλανητών αλλά και για τον οίκο που ενεργοποιείται, θα ξέρετε και το σε ποιά κατηγορία ανήκετε. Αν δηλαδή το σύμπαν σας θέλει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ή απλά κοσμείτε το σκηνικό... βλέποντας τα τρένα να περνούν!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα Φώτα βρίσκονται στις 21 και 45΄ του Αιγόκερω στον τροπικό ζωδιακό και στις 27 και 43΄ του Τοξότη στον αστρικό ζωδιακό.

Οι αντίστοιχες τιμές για τον Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης είναι η 14η μοίρα της Παρθένου και η 20η του Λέοντα, ενώ για το Μεσουράνημα της η 12η των Διδύμων και η 18η του Ταύρου, όλα αυτά όμως για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών. Αν διαμένετε σε άλλη πόλη οι τιμές θα είναι λίγο διαφορετικές, ενώ αν είστε σε άλλη χώρα χρειάζεστε σίγουρα αστρολόγο που θα σας διαφωτίσει για τις λεπτομέρειες.

new_moon_jan_2013

Η Νέα Σελήνη έχει βέβαια και θετικά στοιχεία, ιδίως στον τομέα της οργάνωσης. Από αυτήν την άποψη οι Παρθένοι οι Αιγόκεροι αλλά και κάθε... high tec τύπος ξεκινούν με πλεονέκτημα κι έχουν μπροστά τους ένα μήνα για να το αξιοποιήσουν.

Όσο για τις συλλογικές διαστάσεις των τετραγώνων ανάμεσα στα Φώτα και την Έριδα, έχουν να κάνουν με επιστημονικές εφαρμογές-ανακαλύψεις, σχετικές με τον μικρόκοσμο, την ψηφιακή τεχνολογία και την Ιατρική.

Κλείνοντας και θέλοντας να δώσω έμφαση στο δημιουργικό στοιχείο, που πάντα είναι για όλους μας ένα καίριο στοίχημα, παραθέτω το απόσπασμα για την «κρυφή» σύνοδο Άρη-Χείρωνα, που είναι και το σημείο αναφοράς των ημερών, η πηγή δηλαδή όλων των... δαιμονίων!

Όποιος ψάχνει βρίσκει

Ο Άρης βέβαια έχει κι αυτός τις δημιουργικές εκφάνσεις του, που εδώ εντοπίζονται στην ευκαιρία που μας δίνει να αναμοχλεύσουμε το παρελθόν, αναζητώντας αιτίες και θεραπείες ή απλά να ανακαλύψουμε αντικείμενα ή αξίες που έχουν θαφτεί στο πέρασμα του χρόνου. Εδώ μάλιστα καλούμαστε να κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία, αφού αν δεν τα βρούμε εμείς, τότε -τουλάχιστον τα πιο «ζωηρά» από αυτά- θα βγουν από μόνα τους στην επιφάνεια.

Όσο για το πνευματικό επίπεδο, που είναι καθαρά δική μας αρμοδιότητα, ο «Χειρώνιος» Άρης ειδικεύεται σε αυτό που λέμε «κτύπησε φλέβα χρυσού» και μάλιστα διατείνεται πως «αν δεν υπάρχει μια παράδοση, τότε θα πρέπει να την εφεύρουμε».


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved