Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 26 έως 29 Οκτωβρίου

Σκάψε βαθιά, δες βαθιά, αυτή είναι η κοσμική εντολή, που μπορεί να μας παρασύρει σε μια σαρωτική ενδοσκόπηση

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 26 έως 29 Οκτωβρίου

Κύκνειο άσμα για τον Άρη, ο οποίος στο τέλος της εβδομάδας συναντά διαδοχικά τον αστρικό Πλούτωνα και τον Δία, συμβάλλοντας σε μια εφ’ όλης της ύλης αναδιάταξη δυνάμεων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Για την αντίθεση του «κόκκινου» πλανήτη με το Δία μπορείτε να διαβάσετε πολλά στο ειδικό άρθρο του astrology.gr με τίτλο -τι άλλο- «Τα ζώδια σε αναμμένα κάρβουνα».

Η προσθήκη του Πλούτωνα στο όλο σχήμα θυμίζει έντονα το έργο του Ιούλιου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», όπου οι πρωταγωνιστές του κάνουν ένα μακρύ υποχθόνιο ταξίδι από το ηφαίστειο Σνέφελς της Ισλανδίας μέχρι το κοντινό μας Στρόμπολι.

Σκάψε βαθιά, δες βαθιά, αυτή είναι η κοσμική εντολή, που μπορεί να μας παρασύρει σε μια σαρωτική ενδοσκόπηση, απαραίτητη για να απαλλαγούμε από κάθε εν δυνάμει επιζήμιο εσωτερικό περιεχόμενο, ανακαλύπτοντας συνάμα κρυμμένους θησαυρούς. Και σε ένα τέτοιο ταξίδι, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι με κάθε τι απαραίτητο, αφήνοντας πίσω μας την αθωότητα και την αφέλεια.

Ανάλογες όμως είναι οι κατευθύνσεις και σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον μας.

«Περπατώντας» σε δύσκολα λημέρια, η γνώση και η συνείδηση της κατάστασης είναι η πρώτη και κύρια ασπίδα μας απέναντι σε έξωθεν επιβουλές. Από εκεί και ύστερα πρέπει να έχουμε το νου μας σε παγίδες και υπονομευτικές πρακτικές ή ακόμη και σε άγνωστους κινδύνους που καιροφυλακτούν για να μας τρομοκρατήσουν.

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να θυμίζουν το σκηνικό της ταινίας «Αρμαγεδδών», αφού οι επιθετικές-διατρητικές μας ικανότητες είναι εκείνες που θα μας βγάλουν από τα δύσκολα, όταν και αν προκύψουν.

Τρίτο σενάριο, που περικλείει τα δύο πρώτα, είναι το αρχετυπικό θέμα του Περσέα και της Μέδουσας. Κάνοντας μια ψυχολογική αναγωγή, τα όπλα του ήρωα στην μάχη με το κακό ήταν η προβολή, η απώθηση και η πνευματική αναπλήρωση (το καθρέφτισμα, το σακούλι και τα φτερωτά πέδιλα), ιδιότητες που μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε αν... τα βρούμε σκούρα!

Εδώ η πρώτη εντολή είναι «μην αντιμετωπίζεις ποτέ κατά πρόσωπο ένα πανίσχυρο σκοτεινό περιεχόμενο γιατί θα ηττηθείς». Κι αν όλα πάνε καλά, η Ανδρομέδα, μια αναβαθμισμένη θηλυκή εικόνα δηλαδή, θα είναι το βραβείο μας.

Η δυναμική μιας όψης ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα στοχεύει στο να βγάλει τα μέσα-έξω και ίσως ένας από τους πλέον θεμιτούς και ακίνδυνους τρόπους είναι το σεξ!

Με το σύνθημα «δωσ ‘τα όλα» μπορούμε να κυριεύσουμε... κάστρα και πολιτείες αλλά -το σημαντικότερο- να βουτήξουμε στον κόσμο των ενστίκτων μας, γνωρίζοντας τον ανθό τους και έχοντας σαν μπόνους της προσπάθειας μας μια πρωτόγνωρη αίσθηση πληρότητας.

Τοξότες, Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες καλούνται πρώτοι να ανιχνεύσουν τα όρια τους αλλά και τα μυστήρια που τους περιβάλλουν.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να βιωθούν από τον καθένα μας εξαντλώντας την ένταση και το βάθος ων κοσμικών επιρροών, αφού τον τελευταίο λόγο έχουν οι γενέθλιες προδιαγραφές μας, που μπορεί να «υποστηρίζουν μια τέτοια εκδοχή, μπορεί όμως και όχι. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν θα γίνουν αντιληπτά παρά μόνον ως κοινωνικοπολιτικά δρώμενα ή ακραία φυσικά φαινόμενα (εκεί μάλλον δεν θα αποφύγουμε τια ζημιές).

Έτσι κατά πλειοψηφία θα αρκεστούμε στις καθ’ όλα γήινες επιρροές του Ήλιου, του Ερμή και της Αφροδίτης, που εμπλέκονται μεταξύ τους σε ένα μάλλον ευχάριστο εναγκαλισμό. Ότι πρέπει για μια ευχάριστη καθημερινότητα, διανθισμένη με γνωριμίες, παιχνίδια αλλά και πρακτικές λύσεις, η πραγματικότητα που συνθέτουν τα τρία συγκεκριμένα ουράνια σώματα είναι σαφώς πιο... απτή και κατανοητή για τον καθένα.

Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ έχουμε μια all together συμμετοχή με αρχικούς πρωταγωνιστές πάντως, τους Σκορπιούς, τους Ταύρους, τους Ιχθύες και τους Παρθένους.

Την Δευτέρα το βράδυ έχουμε την Πανσέληνο του Οκτωβρίου, η οποία έχοντας τον Κρόνο ως γενικό δερβέναγα, ενδέχεται να βγάλει κάποιες καταθλιπτικές τάσεις, εντείνοντας το αίσθημα απόρριψης στις πιο ευαίσθητες ψυχές.

Ωστόσο, πίσω από τις κουρτίνες του ρεαλισμού καιροφυλακτεί ο αστρικός Ποσειδώνας, σε «κρυφό» τ-τετράγωνο με τα Φώτα, πανέτοιμος να αποδείξει πως οι βεβαιότητες μας έχουν τελικά και ένα κρυφό, αόρατο αντίβαρο, ικανό να τις αναιρέσει ή να τις ακυρώσει στην πράξη.

Η επιρροή του Κρόνου, του δίνει το δικαίωμα-τσίγκλισμα να το πράξει, αφού εκεί ψηλά οι πλανήτες δεν παύουν να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον.

Το θέμα μας όμως δεν είναι ούτε η ακύρωση μιας πραγματικότητας, ούτε η αναγωγή της σε ένα παραπλανητικό ταξίδι φυγής.

Η πιο συνηθισμένη συμφωνία ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ποσειδώνα είναι του τύπου «ότι δεν πρέπει να φαίνεται, καλό είναι να εμφανίζεται διαφορετικά», κάτι βέβαια που έχει διπλή ανάγνωση. Ο Ποσειδώνας μπορεί με την ίδια ευκολία να γίνει συνεταιράκι σε πλεκτάνες, όσο και να τις υπερπηδήσει με έναν τυχαίο «μαγικό» τρόπο, προστατεύοντας τους απανταχού πιστούς του.

Μπορεί να θεραπεύσει την απογοήτευση και τη διάψευση με νέα όνειρα, ελπίδες και... placebo αλλά και να «πιστοποιήσει» την κατάθλιψη με μια ισχυρή δόση φαρμάκων.

Ο ρόλος που θα του αποδώσει ο καθένας μας απορρέει από την δική μας σχέση με αυτόν, καλό είναι όμως να προωθήσουμε και να υιοθετήσουμε την πιο γόνιμη εκδοχή του.

Εδώ τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι) είναι που καλούνται πρώτα να ξετυλίξουν το κουβάρι που συνδέει την φαντασία με την πραγματικότητα, τις χίμαιρες με το ρεαλισμό ή το «φαίνεσθαι» με την πραγματική σύσταση ανθρώπων και καταστάσεων.

Υπάρχουν πάντα και τα περιθώρια μιας καθ’ όλα δημιουργικής επιλογής, της ενασχόλησης μας δηλαδή με την Φιλοσοφία, τις Τέχνες ή την Μεταφυσική, μέσα όμως από ένα επιλεκτικό πνεύμα, ικανό να διαχωρίσει την ήρα από το σιτάρι.

Εδώ είναι που αγγίζουμε την πεμπτουσία της συνεργασίας Κρόνου-Ποσειδώνα, που δεν είναι άλλη από την μέθεξη συνειδητών και ασυνείδητων περιεχομένων ή απλά την ερμηνεία-αποτύπωση του αγνώστου, χωρίς αυτό να χάνει τον γοητευτικό του χαρακτήρα.

Όσον αφορά στις γενικές τάσεις της Πανσελήνου για όλα τα ζώδια, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ειδική αρθρογραφία του astrology.gr.

Από την δική μου πλευρά δεν έχω παρά να επισημάνω τις αστρικές θέσεις των Φώτων, οι οποίες «δείχνουν» και μια ακόμη ζωδιακή περιοχή που τη Δευτέρα θα βρίσκεται υπό την επιρροή της. Όσες ή όσοι λοιπόν έχουν στην 12η-13η μοίρα του Ζυγού ή του Κριού κάποιον σημαντικό προσωπικό δείκτη ας ετοιμαστούν να... προϋπαντήσουν αι να διαχειριστούν την ενέργεια του, στοχεύοντας πάντα στην δημιουργικότητα που αναδύεται ακόμη κι από τις πλέον... ζοφερές στιγμές (ανοχή 1 έως 2 μοίρες).

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved