Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 8 έως 11 Οκτωβρίου

Μια «αρμονική» όψη μπορεί να μας «ξεγελάσει» κάνοντας μας να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 8 έως 11 Οκτωβρίου

Αν τα τρίγωνα μπορούσαν να αλλάξουν την τύχη μας, τότε θα ήταν παράνομα! Παραφράζοντας την γνωστή ρήση για τις εκλογές της Έμμα Γκόλντμαν, ατενίζουμε μεν με αισιοδοξία τους ουρανούς, χωρίς ωστόσο να έχουμε και αυταπάτες.

Το τρίγωνο του Ήλιου με το Δία που σχηματίζεται με ακρίβεια την Τρίτη, είναι βέβαια μια καθ’ όλα ενθαρρυντική όψη αλλά όχι για όλους. Ο «χοντρός» συνηθίζει να ευνοεί σκανδαλωδώς τους «δικούς του», που συνήθως έχουν και το μαχαίρι και το (μεγάλο) πεπόνι. Και οι «δικοί του» είναι εκείνοι που έχουν πάντα την τύχη με το μέρος τους ή απλά ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις, πατώντας ενίοτε πάνω στους άλλους. Για τους υπόλοιπους, δηλαδή τους «άλλους», υπάρχουν διαθέσιμα μερικά ψιχία, τόσα που να δικαιολογούν το «μαζί τα φάγαμε».

Ευχόμενος λοιπόν «καλοφάγωτα» σε όσες και όσους αρπάξουν μια ακόμη μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, οφείλω παράλληλα να επισημάνω πως για τους κατά συρροή «εκτός νυμφώνος», ο Δίας έχει το πολύ-πολύ κάποιο γλεντάκι και την αισιόδοξη αίσθηση πως «όλα πάνε καλά», έστω κι αν παραπατάνε στο χείλος του γκρεμού. Κι εδώ πραγματικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, μια άτοπη αισιοδοξία ή το να βλέπεις τους κυνηγούς των εντυπώσεων, plus «δικτυωμένους» να σου παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα;

Το ιστορικό των όψεων του Δία βρίθει από επιπόλαιες, αμετροεπείς ή «φαταούλικες» συμπεριφορές που τελικά... δικαιώνονται! Κατ’ επέκταση, απαγορεύσεις, περιορισμοί και απειλούμενες ποινές δεν έχουν καμία τύχη, αφού οι συμπαθείς παραβάτες θα απαντήσουν με το γνωστό «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια». Ένα τηλεφώνημα στον «μπάρμπα» αρκεί για να αποκατασταθεί η τάξη (τους).

Αντίθετα, οι διαπρύσιοι κήρυκες της αξιοκρατίας, θα πρέπει να περιμένουν τη δική τους σειρά, όταν δηλαδή ο μπάρμπα-Κρόνος έρθει στα πράγματα. Γιατί αν «ανοιχτούν» κάτω από αυτές τις συνθήκες, στην καλύτερη περίπτωση θα διαπιστώσουν πως δουλεύουν για κάποιους άλλους και στην χειρότερη πως φορτώνονται και το φταίξιμο τους. Είπαμε, παρότι τυπικά η όψη ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, η τύχη δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη...

Απευθυνόμενος τώρα στην συμπαθή τάξη των του «κέντρου» αυτών δηλαδή που δεν είναι ούτε «Γκαστόνε», ούτε όμως και... γκαντέμηδες, ούτε «παρτάκηδες», ούτε και λάτρεις των ευθυνών, δεν έχω παρά να τους συμβουλεύσω να ενδώσουν στις λεγόμενες «εύκολες» λύσεις, αρκεί βέβαια να μην ξεφύγουν πολύ από τα όρια τους. Αν αντίθετα επιμείνουν πεισματικά στις όποιες ποιοτικές αναζητήσεις τους ή... ντρέπονται να αξιοποιήσουν το μπόνους μιας καλής γνωριμίας, θα έχουν ως μόνο κέρδος την επιβεβαίωση της πεποίθησης τους πως «οι φελλοί πάντα επιπλέουν». Κάτι είναι κι αυτό βέβαια, αφού σκορπίζει -έστω και πικρά- χαμόγελα.

Οι Ταύροι (all together), οι Ζυγοί, οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Ιχθύες και -αλίμονο- οι Τοξότες του δευτέρου δεκαημέρου πρωτίστως, έχουν ήδη στογγυλοκαθίσει στο τραπέζι, περιμένοντας το μάνα εξ ουρανού. Σίγουρα, όμως «έχει ο Θεός» και για κάποιους άλλους που γεννήθηκαν με το κοκαλάκι της νυχτερίδας στο στόμα!

Το δεύτερο τρίγωνο των ημερών είναι εκείνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, το οποίο σχηματίζεται επίσης την Τρίτη.

Εδώ η κοσμική δικαιοσύνη είναι περισσότερο... ορατή, αφού ανάμεσα στους ευνοημένους είναι κι εκείνοι που δίνουν προτεραιότητα στο βάθος και όχι μόνον την επιφάνεια των πραγμάτων. Και βέβαια για την Αφροδίτη το «βάθος» μπορεί να έχει τόσο συναισθηματική-ερωτική όσο και υλική διάσταση, με την δεύτερη μάλιστα να παίρνει συχνότερα έναν θετικό χαρακτήρα.

Αντίθετα, σε ερωτικά θέματα δεν θα πρέπει να μας ξεγελά ο «αρμονικός» χαρακτήρας της όψης, αφού ο Πλούτωνας είναι πάντα Πλούτωνας και χωρίς μηδενισμούς δεν είναι ποτέ... ικανοποιημένος!

Ακόμη, δεν είναι λίγες οι φορές που κάτω από την επιρροή μιας «Πλουτώνιας» Αφροδίτης, ανακύπτουν κρίσεις ζήλειας και κτητικότητας, ικανές να χαλάσουν κάθε καλή διάθεση ή να οδηγήσουν τα πράγματα στο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα του διλήμματος «ή όλα ή τίποτα».

Και με δεδομένη την ευαισθησία πολλών σε καταστάσεις που τελειώνουν, εκείνο που προέχει ως συμβουλή είναι το να προχωρήσουμε, έστω και «λαβωμένοι», προς την νέα πραγματικότητα που αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες των «τετελεσμένων».

Πάντως, για να μην μένουμε μόνον στα ερωτικά, μια στενοχώρια-αγωνία ενδέχεται να προέλθει και από άλλου τύπου σχέσεις, οικογενειακές ή φιλικές, ακόμη και από τις δραματικές στιγμές που έμελλε να ζήσει ένας οικόσιτος φίλος μας.

Επιστρέφοντας στα θετικά, έχουμε να κάνουμε με μοναδικές ερωτικές στιγμές, που δεν περιέχουν απαραίτητα τον σπόρο της ζήλειας αλλά με όχημα τη σεξουαλικότητα οδηγούν απευθείας στον παράδεισο!

Όσον αφορά τις νέες γνωριμίες, συνήθως έχουν ένα αξιοπρόσεκτο παρελθόν. Και δεν αναφέρομαι μόνον στην περίπτωση όπου επιτέλους ένας απωθημένος έρωτας βρίσκει την ικανοποίηση του αλλά και σε μια μακρά διαδικασία που ήρθε η ώρα να αποδώσει τους καρπούς της.

Η ανεύρεση μιας «αδελφής ψυχής» είναι εν δυνάμει το ιδανικότερο αποτέλεσμα της όψης αλλά αυτό συνήθως απαιτεί και μια εξελιγμένη συνειδητότητα, που όσο να ‘ναι δεν χαρακτηρίζει την πλειοψηφία του ανθρώπινου είδους και είναι μάλλον ζητούμενη. Μια όψη της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα εξυπηρετεί ακριβώς αυτήν την «σκοπιμότητα», αφού στοχεύει στο βάθος των συναισθημάτων μας, με σκοπό την μεταμόρφωση μας. Κι έτσι το ορθότερο θα ήταν να μιλήσουμε για μια πορεία προς τη συνειδητότητα, που «φιλτράρεται» μέσα από τις σχέσεις μας. Με άλλα λόγια, ότι τελειώσει καλώς τελείωσε, αφού μας ανοίγει το δρόμο για κάτι πολύ πιο κοντά στην αλήθεια μας. Μια νέα σχέση είναι συχνά ο καρπός αυτής της διαδικασίας.

Αν και το ποιοί και πώς θα μηδενίσουν είναι περισσότερο θέμα γενέθλιου χάρτη, οι Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου, οι Υδροχόοι του δευτέρου και του τρίτου και οι Λέοντες του τρίτου είναι πολύ κοντά στο να βιώσουν το πέρασμα σε μια νέα πραγματικότητα, όχι απαραίτητα με ευχάριστο τρόπο. Μαζί τους βέβαια και οι Αιγόκεροι, οι Παρθένοι και οι Ταύροι που λόγω ιδιοσυγκρασίας είναι πιο «δύσκολοι» στο να... αλλάξουν δέρμα!

Κλείνοντας και συμπληρώνοντας κατά κάποιο τρόπο την εισαγωγική παράγραφο του άρθρου, να τονίσω την παγίδα που μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα τρίγωνο και στην οποία πέφτουμε συχνά όλοι μας. Μια «αρμονική» όψη μπορεί να μας «ξεγελάσει» κάνοντας μας να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας. Μπορεί να είναι κι έτσι αλλά η εμπειρία έχει δείξει πως σε αρκετές περιπτώσεις ισχύει αυτό που λένε στον στρατό για τα ατυχήματα με όπλα: «Τα άδεια όπλα σκοτώνουν», ο κίνδυνος δηλαδή είναι μεγαλύτερος όταν δεν προσέχουμε, έχοντας την λανθασμένη εντύπωση πως δεν μας απειλεί κάτι σπουδαίο.

Τα δύο τρίγωνα της Τρίτης μπορεί να μας κρατήσουν συντροφιά με την επιρροή τους μέχρι και την Πέμπτη. Από εκεί και ύστερα, αναλαμβάνει δράση ο Άρης, κάνοντας την καθημερινότητα μας πολύ πιο έντονη. Για όλα αυτά όμως θα έχουμε περισσότερα στο επόμενο «Αστρολογικό δελτίο».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved