Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 4 έως 8 Οκτωβρίου

O σοφός «παππούς» αντιτείνει το «κάθε εμπόδιο για καλό» κι εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο...

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 4 έως 8 Οκτωβρίου

Ώρα για μελέτη

Αν κάνουμε μια στατιστική ρωτώντας ποιός είναι ο πιο αχώνευτος πλανήτης, είναι βέβαιο πως ο Κρόνος θα... σαρώσει! Γι’ αυτό και η προαναγγελία της ενεργοποίησης του, μόνον χαμόγελα δεν φέρνει, ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με την συνήθη πρακτική του, προτίθεται να μας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή να υψώσει στο διάβα μας εμπόδια και λεπτομέρειες που ουδέποτε είχαμε αξιολογήσει ως πρωτεύουσες ή απλά τις ξεχάσαμε θεωρώντας πως δεν χρειάζονται.

Σύνοδο με τον Ερμή κάνει ο «παππούς» του ζωδιακού, επιβάλλοντας μια καθ’ όλα ρεαλιστική καθημερινότητα, με τις αποδείξεις να κερδίζουν και το παιχνίδι και τις εντυπώσεις.

Η «απόδειξη» βέβαια δεν είναι κάτι άγνωστο, ούτε μυθικό, απλά πολύς κόσμος έχει συνηθίσει στην ιδέα πως δεν την χρειάζεται. Ειδικά στην χώρα μας, είσαι ότι δηλώσεις, έλα όμως που αυτές τις μέρες ο συγκεκριμένος λόγος δεν περνάει.

Και βέβαια για τα δεινά που ενδεχομένως θα σωρευθούν στην καθημερινότητα μας δεν φταίει μόνον ο Κρόνος αλλά κι εμείς, που δεν φροντίσαμε να ανταποκριθούμε στις προϋποθέσεις του.

Γιατί την ίδια στιγμή που θα κολλήσουμε στην κίνηση ή την έλλειψη κάποιων αναγκαίων εγγράφων, ακριβώς δίπλα μας ο προνοητικός Κρόνιος τύπος θα ξεπερνά κάθε εμπόδιο με ευκολία, είτε επειδή είναι συνηθισμένος και εκπαιδευμένος στα δύσκολα, είτε επειδή προνόησε να ενημερωθεί για τις κακοτοπιές. Και πριν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της ζωής, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία που θέλει την αξιοκρατία και την εμπειρία φαβορί, θα γυρίσει δικαίως να μας πει, «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες»;

Η σωστή και πλήρης ενημέρωση μας είναι λοιπόν εκείνη που θα μας προστατεύσει από τις αναποδιές, ενώ ένα ανάλογο καλό χαρτί μας είναι η εμπειρία του εξελιγμένου Κρόνου μας, που έχει πάψει πια να πέφτει θύμα της γνώμης των άλλων και υποστηρίζει σθεναρά την άποψη του. Όχι να μας βγάζουν γλώσσα και τα μικρά...

Σε γενικές γραμμές πάντως, μια σύνοδος Ερμή-Κρόνου ευνοεί άμεσα τις «εσωστρεφείς» ή λεπτομερείς δραστηριότητες (γραπτά, μελέτες, ταξινόμηση, αρχειοθέτηση κλπ), παρά τις «εξωστρεφείς» (μετακινήσεις, επαφές κλπ) που καταλήγουν να γίνονται κουραστικές ή αγχώδεις. Μόνο και μόνο οι -πιθανές- ζημιές ή δυσλειτουργίες των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιούμε, αρκούν για να δείξουμε... ανυπακοή μπροστά στην βασική Κρόνια οδηγία: Υπομονή, υπομονή, υπομονή!

Σκεφτείτε να πέσουμε και πάνω σε «αγύριστο κεφάλι» τραπεζικού υπαλλήλου, που επιμένει πως η πανάρχαια φωτογραφία στην ταυτότητα μας δεν απεικονίζει εμάς, άρα ανάληψη γιοκ. Θυμάμαι επίσης μια περίπτωση τα παλιά τα χρόνια, όπου κάποιος δυστυχής είχε χάσει την ταυτότητα του και περίμενε το πιστοποιητικό γέννησης του για να βγάλει καινούρια. Έλα όμως που ο δήμος το έστειλε συστημένο και για να το πάρει έπρεπε να επιδείξει την ταυτότητα που δεν είχε... Μάταια προσπαθούσε να πείσει την υπάλληλο του ταχυδρομείου για το αυτονόητο, εισπράττοντας το τυπικό «χωρίς ταυτότητα, συστημένο δεν έχει»!

Κάτι τέτοιες μέρες όμως περιμένουν πως και πως τα απανταχού όργανα της τάξης, που ως φυσικοί εκπρόσωποι του Κρόνου είναι βέβαιο πως θα πάρουν την εντολή «ψάξτε για να βρείτε τους ενόχους».

Άδεια και δίπλωμα είναι αναγκαία λοιπόν, αφού χωρίς χαρτιά δεν πάμε πουθενά και δεν αναφέρομαι μόνον στα ταξίδια αλλά και σε κάθε μας συναλλαγή. Εδώ μάλιστα είναι που δικαιωνόμαστε για την απόδειξη που κρατήσαμε όταν οι άλλοι κρυφογελούσαν για την τυπικότητα μας. Και επιπλέον χαμόγελα μπορεί να σκορπίσει, η «σαβούρα» που φυλάμε με σπουδή στην αποθήκη μας και σήμερα αποδεικνύεται πολύτιμη, μπαλώνοντας ελλείψεις και καλύπτοντας κενά.

Ωστόσο, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο έλεγχος από τον επιτηρητή που φωλιάζει μέσα μας και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: «Το έκανα καλά», «το είπα σωστά»: Αυτή η φωνή της συνείδησης μας είναι που μας κάνει «επαγγελματίες» σε κάθε δραστηριότητα μας, με αντίτιμο την εύλογη καθυστέρηση. Όμως ο Κρόνος ήταν είναι και θα είναι θιασώτης της άποψης ότι «το καλό πράγμα αργεί να γίνει».

Συχνά ο ίδιος επιτηρητής είναι που μας κάνει υπέρ του δέοντος αυστηρούς και επικριτικούς απέναντι σε πρόσωπα που απλά... βρίσκονται αλλού. Ξέρω πως το να παριστάνουμε τους δικαστές είναι εξαιρετικά δελεαστικό, δεν έχουμε ωστόσο παρά να θυμηθούμε και τα δικά μας πρώτα βήματα σε ένα πρωτόγνωρο για μας πεδίο. Καθοδήγηση χρειάζεται και όχι εξοντωτική τιμωρία.

Εκείνο που επίσης δεν θέλουμε είναι να μας κυριεύσει η μελαγχολία και η απαισιοδοξία, ύστερα από μια αποτυχία, εμείς θα κρίνουμε ως καθοριστική. Εδώ ο σοφός «παππούς» αντιτείνει το «κάθε εμπόδιο για καλό» κι εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο...

Όσον αφορά στα ζώδια, οι Αιγόκεροι, οι Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Σκορπιοί και οι Ζυγοί είναι πολύ πιο κοντά στην δημιουργική αξιοποίηση της όψης, αν και οι τελευταίοι μπορεί εύκολα να «κολλήσουν» σε διλήμματα, περιπλέκοντας τα πράγματα από μόνοι τους.

Αντίθετα, Κριοί, Τοξότες και Δίδυμοι είναι βέβαιο πως θα δυσκολευτούν να βρουν πλεονεκτήματα σε μια πραγματικότητα όπου επικροτείται το «σπεύδε βραδέως», ενώ για τους Καρκίνους και τους Ιχθύες, η μελαγχολία του Κρόνου μπορεί να τους πέσει κάπως βαριά.

Με μάτια και στην πλάτη...

Αν όμως ο Κρόνος είναι σχετικά προβλέψιμος, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Ποσειδώνα, ο οποίος έχοντας τον Άρη να τον πολιορκεί στενά, δείχνει αποφασισμένος να μας... χορέψει στο ταψί!

Το τετράγωνο που σχηματίζουν οι δύο πλανήτες, απαιτεί την προσοχή μας απέναντι σε ένα πλήθος κινδύνων, που όμως κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι... αόρατοι!

Πώς δηλαδή να αντιμετωπίσεις τα φαρμακερά (εξ οικείων) βέλη ή ένα οργιαστικό παρασκήνιο; Αν φαινόταν σε πρώτο πλάνο δεν θα λεγόταν παρασκήνιο, αυτό που μας απομένει λοιπόν είναι να έχουμε απλά το νου μας, ιδιαίτερα αν όλα δείχνουν παραδόξως ήσυχα. Ο «κι εσύ τέκνον Βρούτε» που φωλιάζει μέσα σε κάθε άνθρωπο, μπορεί να κτυπήσει ανά πάσα στιγμή.

Προδοσίες, απιστίες, ακόμη και... βουντού, μπορεί να επιστρατεύσει αυτό το πλανητικό δίδυμο για να μας αναγκάσει να προσκυνήσουμε τη χάρη του. Χώρια, οι τοξικές προσβολές, οι αλλεργίες, τα ναυάγια, οι σπασμένοι σωλήνες, οι σταυροφορίες στο πουθενά και τα λάθη που μπορεί να αποβούν μοιραία.

Μια φορά θυμάμαι με Άρη-Ποσειδώνα λίγο έλειψε να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος, αφού τα «γεράκια» του Πενταγώνου βλέποντας στο ραντάρ ένα σμήνος πουλιών, το εξέλαβαν ως σμήνος σοβιετικών πυραύλων. Τα αντίμετρα ακυρώθηκαν στο «και πέντε», διαφορετικά δεν θα είμαστε σήμερα εδώ να τα λέμε...

Πολύ κακό χούι των δύο πλανητών είναι και τα ξαφνικά μπουρίνια, που μπορούν να μετατρέψουν ένα ήσυχο λιμανάκι σε ένα ακόμη πιο ήσυχο νεκροταφείο σκαφών. Δεν συζητώ δε για περιπέτειες εν μέσω του ωκεανού, χωρίς μηχανή, νερό και προμήθειες.

Εκτός βέβαια από τα ανταριασμένο υγρό στοιχείο, υπάρχουν και τα αέρια που εξεγείρονται. Ας μην παίζουμε λοιπόν με το γκάζι κι αν η μύτη μας «πιάσει» κάτι παράξενο, δεν χρειάζεται να ανάψουμε τσιγάρο για να σκεφτούμε τι είναι...

Αλλά και κάθε αθώα συσκευή που λειτουργεί με αέρια και χημικές ύλες, όπως για παράδειγμα ένα ψυγείο ή ένα κλιματιστικό, είναι ύποπτη διαφυγής και κατ‘ επέκταση ένα πιθανό πρόβλημα μας.

Όμως όχι, δεν σκοπεύω να προδώσω την αισιόδοξη οπτική μου, πολύ περισσότερο που υπάρχουν τρόποι για να αντλήσουμε τα θετικά στοιχεία της όψης.

Ο χορός είναι μια από τις βασικές συστηνόμενες «θεραπείες», ενώ για τους πιο... τεμπέληδες υπάρχει πάντα ο ύπνος, που κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί να εξελιχθεί σε Χολιγουντιανή παραγωγή! Και τι να την κάνεις την πραγματικότητα όταν η ονειρική ζωή σου την ξεπερνάει;

Ένα σημαντικό πεδίο εφαρμογής της ενέργειας των δύο πλανητών μπορεί να γίνει και το σεξ. Ο αισθησιασμός περισσεύει και δεν είναι κακό να προνοήσετε για λάδια, αρώματα και πάσης φύσεως διεγερτικά.

Επίσης, οι υψηλές αξίες ή τα ιδανικά μπορούν να γεμίσουν το κενό μιας αναζήτησης που διαφορετικά θα σπεύσει προς την κατεύθυνση των τεχνητών παραδείσων.

Έτσι κι αλλιώς με Άρη-Ποσειδώνα δεν είναι να πίνεις, αφού το προϊόν ενδέχεται να είναι νοθευμένο ή απλά να μην το σηκώσει ο οργανισμός μας και να βρεθούμε εκτός ελέγχου, με άγνωστες συνέπειες.

Θυμάμαι μικρός που με νουθετούσαν με ιστορίες, όπου κάποια πονηρή ψυχή αποπλανούσε μια άλλη αθώα, χρησιμοποιώντας ένα θεσπέσιο δόλωμα. Κι εσείς όμως θα έχετε ακούσει ιστορίες για «ουσίες» μέσα σε ποτά, ικανές να σπάσουν ακόμη και τις πιο σκληρές αντιστάσεις. Υπερβολές ή όχι, το θέμα είναι πως πράγματι αυτές τις μέρες οι πονηριές έχουν την τιμητική τους και δεν είναι σκόπιμο να πάμε γυρεύοντας.

Ο ψεκασμός είναι μια ακόμη συμβατή με το ύφος και το ήθος των δύο πλανητών λειτουργία, η οποία μπορεί να μας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη μπροστά στις ορδές εντόμων ή ζωυφίων που απειλούν να μας πιουν το αίμα, μεταδίδοντας μας ενδεχομένως και κάποιον απίστευτο ιό. Με ανάλογο τρόπο μπορούμε να «ψεκάζουμε» με μπλόφες κάθε ενοχλητικό τύπο-ζωύφιο που μας σπάει τα νεύρα, αφήνοντας τον να αναρωτιέται τι πήγε στραβά και δεν του «έκατσε η φάση».

Όσο δε για τις ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα, που κάτι τέτοιες μέρες είναι πολύ trendy, η μια λύση είναι να αποπροσανατολίσουμε τους συνωμότες, χρησιμοποιώντας τα μέγιστα όπλα του Ποσειδώνα, την απόκρυψη και την παραλλαγή. Οι σωσίες και οι αυτοκρατορικοί δοκιμαστές φαγητών δείχνουν το δρόμο αλλά ίσως δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε τόσο προχωρημένες πρακτικές. Αρκεί να αλλάξουμε σιωπηλά και μυστικά το πρόγραμμα μας ή τη θέση μας κι έτσι οι οχτροί θα κτυπάνε στο κενό....

Εκτός από τις μπλόφες και εν γένει τα στημένα παιχνίδια, ένα αγαπημένο σπορ των δύο πλανητών είναι η κατασκοπεία και το «ψάρεμα», που ενίοτε νοείται και ως απλό... ψάρεμα. Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια λέει η γνωστή παροιμία κι εδώ έχουμε παρόντα τουλάχιστον τον δεύτερο...

Τα ζώδια που καλούνται πρώτα να διαχειριστούν εντέχνως την ενέργεια της όψης, ώστε να μην πνιγούν από τις αναθυμιάσεις της, είναι οι Παρθένοι, οι Σκορπιοί, οι Τοξότες, οι Δίδυμοι και οι Ιχθύες, με τους τελευταίους να παίζουν «εντός έδρας» και τους πρώτους εκτός και με κόντρα διαιτησία. Πολύ δύσκολο το «διπλό», έτσι όμως το θαύμα θα γίνει μεγαλύτερο.

Μαζί τους και μια μερίδα των υπόλοιπων σταθερών (Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι) και πιο συγκεκριμένα όσες και όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 7η μοίρα του ζωδίου τους (με ανοχή συν-πλην δύο μοίρες).

Από εκεί και ύστερα είναι δεδομένο πως οι Αιγόκεροι και το σύνολο των Ταύρων, έχουν ως μόνη εναλλακτική τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και την εσωτερική αναζήτηση-φιλοσοφία, αφού αν... τολμήσουν να κουνηθούν στον έξω κόσμο, τους περιμένουν παγίδες, ανομίες ή μια ακύρωση των ενεργειών τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved