Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου

Μια φούντωση, μια φλόγα...

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου

Όψεις για κάθε, γούστο έχουν οι ημέρες που ακολουθούν αλλά σίγουρα η μεγάλη πρωταγωνίστρια είναι η Αφροδίτη. Το υπό σχηματισμό τετράγωνο της με τον Άρη αναμένεται να βάλει φωτιά στο θυμικό και τις καρδιές μας, αλλάζοντας πολλά στην καθημερινότητα μας και βέβαια στις σχέσεις μας. Η όψη της «Ωραίας» με τον μυθικό εραστή της θα εξακολουθήσει να βρέχει έρωτες, πάθη, ζήλειες και... κρεβάτια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα και είναι μάλλον απίθανο να μην υποκύψουμε στους γλυκόπικρους πειρασμούς της. Γιατί όπως λέει κι ο λαϊκός βάρδος «μια ματιά σου μόνον φτάνει, αεροπλάνο να με κάνει», ενίοτε και... βαπόρι, θα συμπληρώσω εγώ.

Βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει η libido μπορεί να ξεστρατίσει και το γνωστό «κάνε έρωτα, όχι πόλεμο» δεν έχει ειπωθεί τυχαία. Όλοι διατηρούν το δικαίωμα τους να μην ενδώσουν στην φούντωση των ημερών, καταφεύγοντας ακόμη και σε παραδοσιακές τεχνικές που αρέσκονταν να χρησιμοποιούν οι καλόγεροι τον Μεσαίωνα για να αποτάξουν τον πειρασμό (αυτομαστίγωση, ευχέλαιο, εξορκισμός κλπ). Επειδή όμως ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, η ερωτική έξαψη μπορεί πολύ εύκολα να μεταστοιχειωθεί σε μια φανατική προσήλωση-υποστήριξη λεπτομερειών που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες κανείς δεν θα έπαιρνε σοβαρά υπόψη του. Έτσι για παράδειγμα, το αν μαγειρεύει καλύτερα σουτζουκάκια η νύφη ή η πεθερά, ενδέχεται να εξελιχθεί σε Μεσανατολικό ζήτημα, με τους εκατέρωθεν πιστούς να εξασκούνται με φωνές, βρισιές, τηγάνια και ιπτάμενα σταχτοδοχεία, στον «ιερό πόλεμο» κατά των αντιφρονούντων.

Ανάλογες μπορεί να είναι οι εξελίξεις και σε φαινομενικά αβλαβείς διελεύσεις από δημόσιες υπηρεσίες, καφενεία, φούρνους και μανάβικα, αφού όλο και κάποιος μουτζαχεντίν θα βρεθεί για να διεκδικήσει την θέση στην ουρά που του έφαγε μια «τσαπερδόνα» ή τις κόκκινες ντομάτες που δόλια ο μανάβης πάσαρε στην ευνοούμενη του, αφήνοντας τις σάπιες μπακατέλες για τους άλλους. Οι νοικοκυρές και οι νοικοκύρηδες στα όρια της υστερίας είναι μια από τις «παράπλευρες απώλειες» της όψης, για να μην πάμε στα γήπεδα, όπου η λεκτική αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων δίνει και παίρνει ή το τζόγο με τις ντάμες και τους βαλέδες να αναπληρώνουν επάξια κάθε είδους ερωτική μέθεξη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι ψυχολόγοι παραπέμπουν ευθέως στην αγαμία, κάτι όμως που για τους αστρολόγους έχει ονοματεπώνυμο: Άρης Απρακτίδης!

Οι περιπέτειες της Αφροδίτης θα μας απασχολήσουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες και είναι σκόπιμο να δούμε ποιά ζώδια είναι περισσότερο εκτεθειμένα στις... πομπές της.

Λέοντες και Σκορπιοί έχουν σίγουρα τα πρωτεία, με τους δεύτερους να είναι πρόθυμοι να... καταπιούν όποια ή όποιον τολμήσει να μπει εμπόδιο στις ορέξεις τους. Παράλληλα όμως είναι το ίδιο έτοιμοι να πέσουν και στη φωτιά ακόμη, για να υπερασπιστούν τον δικό τους άνθρωπο.

Ταύροι και Υδροχόοι ακολουθούν καταϊδρωμένοι, όχι βέβαια από την προσπάθεια αλλά από τις απανωτές διεκδικήσεις και την έξαψη που δεν λέει να περάσει. Ειδικά οι πρώτοι ετοιμάζονται να ζήσουν ένα ερωτικό έπος ανάλογο με τον Τρωικό πόλεμο, ξεκινώντας μάλιστα από τα πρώτα του κεφάλαια, την αρπαγή της ωραίας Ελένης και την θυσία της Ιφιγένειας.

Οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι έχουν επίσης πάρει θέση στην hotline της περιόδου, όχι όμως όλοι.

Μένοντας προς το παρόν στις τρεις επόμενες ημέρες, το συναισθηματικό μπουρίνι απειλεί να πλήξει όσες και όσους εκπροσώπους των παρορμητικών έχουν τον Ήλιο τους από την 16η έως την 23η μοίρα του ζωδίου τους (οι επόμενοι με τη σειρά τους).

Από την άλλη πλευρά, μέσα στην αντάρα και τα... φουσκώματα αναμένεται να υπάρξουν και κάποιες πολύ τρυφερές στιγμές, με τον έρωτα να αναρωτιέται αν τα χάδια και οι αγκαλιές φτάνουν για να δικαιολογήσουν την φήμη του.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, οι δύο «κρυφές» όψεις του Χείρωνα με τον Ερμή και την Αφροδίτη, αφήνουν χώρο για κάθε ευαίσθητη ψυχή που έχει κορώνα στο κεφάλι της την αγκαλιά. Εδώ βέβαια καιροφυλακτούν και οι γνωστοί συναισθηματικοί εκβιασμοί του τύπου «τι θα απογίνω το τσαμένο», οι οποίοι παρά το αμυντικό τους προφίλ, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον ρου της (ερωτικής) ιστορίας.

Οι Ιχθύες των πρώτων ημερών αναμένεται να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές, αυτού του ερωτικού δράματος, που μπορεί να αναδείξει τα μαντίλια σε πρώτης τάξεως... υδροσυλλέκτες!

Παράλληλα, οι Λέοντες της 12ης-13ης μοίρας και συνολικά οι Καρκίνοι είναι σίγουρα πολύ πιο πρόθυμοι να αναλάβουν το ρόλο του προστάτη ή του παρηγορητή, αντίθετα με τους Παρθένους και τους Υδροχόους που πέφτοντας στο... λάκκο των συναισθημάτων, το πιθανότερο είναι να ανταμείψουν τις πληγωμένες καρδιές με άφθονη θεωρία, ψυχανάλυση και κριτική.

Από εκεί και ύστερα κάθε «Χειρώνειος» τύπος ας αναζητήσει το λιμάνι του.

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό...

Την Δευτέρα και την Τρίτη αναλαμβάνει δράση ο Ποσειδώνας, ο οποίος σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Ήλιο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική διάσταση των ημερών.

Μια καλή πράξη μπορεί να μας ανεβάσει το ηθικό ή να μας κάνει να βιώσουμε εκείνην την σπάνια πληρότητα που έχουν υμνήσει φιλόσοφοι, ψυχολόγοι και θεολόγοι. Την πληρότητα που αναβλύζει από την θετική ενέργεια του εσωτερικού εαυτού μας.

Χαράς ευαγγέλια και για τους απανταχού καλλιτέχνες και δημιουργούς, που βουτώντας στα αρχέτυπα μπορούν να αλιεύσουν ενστικτωδώς σύμβολα και νοήματα που μιλάνε στις ψυχές όλων.

Για δε τους ερωτευμένους, δεν είναι παρά ακόμη ένα μπόνους ρομαντισμού, σε ένα τριήμερο με πολύ αίσθημα και συναίσθημα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, κάποιες πρακτικές λεπτομέρειες μπορεί να πάνε πίσω, ενώ καλό είναι να μην γίνουν «συμβατικές» η «λογικές» κινήσεις στον οικονομικό τομέα. Εκεί ο Ποσειδώνας μπορεί να μας χαρίσει πολλά, ως μάνα εξ ουρανού, χωρίς να καταβάλλουμε καμία προσπάθεια. Αυτό είναι το «στυλ» του, όμως κάθε άλλη επιλογή, δεν έχει τύχη.

Ιχθύες και Παρθένοι θα είναι οι πρώτοι που θα σύρουν το χορό του Ποσειδώνα, με τους δεύτερους βέβαια να οδηγούνται νομοτελειακά στην λύση γρίφων και μυστηρίων, που η ίδια η ζωή σπέρνει στο διάβα τους. Διαφορετικά θα καταλήξουν να κουνάνε το κεφάλι τους μπροστά σε αυτό που «φαινόταν αλλά δεν ήταν».

Σε ανάλογη θέση μπορεί να βρεθούν οι Ταύροι και οι Αιγόκεροι, που γενικά δυσκολεύονται να κατανοήσουν την «λογική» του Ποσειδώνα.

Πάμε τώρα στις υπόλοιπες όψεις των ημερών

Η ψείρα που βρυχάται

Η κρυφή αντίθεση του αστρικού Άρη με την Έριδα, δεν είναι βέβαια διόλου ερωτική από τη φύση της, μπορεί όμως να αποκτήσει μια έμμεση σχέση με το θέμα, αφού θέτει επί τάπητος το θέμα των μικροβίων. Μικρόβια και ιοί που κάνουν παρέλαση και πρέπει οσονούπω να εξοντωθούν μέχρις ενός. Μια απολύμανση λοιπόν δεν είναι κακή ιδέα μπας και προλάβουμε τη ζημιά. Εννοείται δε πως ανάλογη τακτική οφείλουμε να ακολουθήσουμε απέναντι σε κάθε ύποπτη εστία μόλυνσης, διαφορετικά αν είμαστε άτυχοι θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε...

Ακόμη, η «εξέγερση» του μικρόκοσμου μπορεί να πλήξει κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές, κινητά, φούρνους μικροκυμάτων κλπ.

Σκορπιοί, Ταύροι, Κριοί και Ζυγοί καλούνται πρώτοι να ανιχνεύσουν τους άτακτους μικρούς δαίμονες αλλά και να αμυνθούν-επιτεθούν στην περίπτωση που κάποιος θίξει τα εργασιακά δικαιώματα τους.

Με θετική αύρα

Άφησα τελευταία την Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου, η οποία όπως σημείωσα και στα «SOS της εβδομάδος», έχει μάλλον θετικά χαρακτηριστικά, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ιδιαίτερα ως προς τα επαγγελματικά και τα οικονομικά θέματα, η ανάπτυξη κάνει δυναμικά την εμφάνιση της, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μπορούμε λοιπόν να ελπίζουμε αλλά είναι βέβαιο πως αν μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες δεν αρπάξουμε άμεσα τις ευκαιρίες, η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη. Παραφράζοντας την γνωστή παροιμία, «δεν είναι κάθε μέρα του Άη Δία»!

Πολύ καλές είναι και οι προοπτικές για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε σχέση με πάσχοντες ή γενικότερα πρόσωπα που υποφέρουν.

Είτε σε συλλογικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο, όλοι θα βρεθούμε μπροστά σε μια πρόκληση για την ανθρωπιά μας.

Εκεί βέβαια που αυτή η Νέα Σελήνη... σηκώνει τα χέρια ψηλά είναι ο τομέας των σχέσεων. Με τις λίγες εξαιρέσεις εκείνων που θα δουν να εκπληρώνεται ένα όνειρο τους, η πλειοψηφία δείχνει πρόθυμη να «παραμυθιαστεί» με υποσχέσεις ή να χαθεί μέσα σε ένα χάος άτακτων επιθυμιών. Και το τελικό προϊόν αυτής της «τυφλής» πορείας, της υπαγορευμένης από απωθημένες φαντασιώσεις, μπορεί να είναι εξαιρετικά ελκυστικό αλλά σίγουρα σε ένα μεγάλο κομμάτι του απατηλό.

Η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια (Παρθένους, Ιχθύες, Τοξότες και Διδύμους) αλλά επιπλέον έχουμε και τις επιλεκτικές στοχεύσεις του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος της (τροπικού κι αστρικού).

Η 29η μοίρα του Λέοντα και οι δύο παράπλευρες της, έχουν την... τιμητική τους και όσες ή όσοι έχετε εκεί κάποιον σημαντικό γενέθλιο δείκτη, μπορείτε να ελπίζετε στο καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για την 29η του Υδροχόου.

Ανάλογα προωθητικές σύμφωνα με το γενικό πνεύμα της Νέας Σελήνης είναι και η 5η μοίρα του Λέοντα και του Υδροχόου, όπως επίσης και η 24η του Ταύρου και του Σκορπιού, υπολογίζοντας πάντα συν-πλην μια μοίρα ανοχή.

Τέλος, για τα παιδιά που θα γεννηθούν μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται γενικά μια κοινωνικά επιτυχημένη ζωή, χωρίς όμως να λείπουν και τα «ήξεις-αφήξεις» σε δύο τουλάχιστον τομείς της ζωής τους.

Ο ένας είναι αυτός των συνεργασιών (και του γάμου), όπου τίθεται με σαφήνεια ένα θέμα εμπιστοσύνης, με την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον «πλανευτή» και τον «πλανεμένο» να μην είναι διόλου ευδιάκριτη.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης, τις αισθήσεις, τις σπουδές και τα ταξίδια, όπου τα όποια αρχικά μειονεκτήματα της παρουσίας του Άρη και του Κρόνου στον 3ο οίκο μπορεί να αντισταθμιστούν από τις ιδιαίτερες επινοήσεις και το αέναο κυνήγι της γνώσης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved