Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου

Αντικατοπτρισμοί, αφηρημάδες, παρερμηνείες, πονηριές, ψέματα και λάθη -αθώα, επιτηδευμένα, καταστροφικά ή σωτήρια- είναι εδώ

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου

Ο Σεπτέμβριος μας έφτασε και με την επικείμενη έναρξη της νέας σεζόν ανασκουμπώθηκαν κι οι πλανήτες, επιχειρώντας να μας πείσουν για να ψωνίσουμε από την πραμάτεια τους, που όπως συμβαίνει και στον γήινο κόσμο άλλες φορές είναι ποιότητος «τρία άλφα» κι άλλες... μπακατέλα!

Μάλιστα η έκφραση «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ταιριάζει γάντι στο Σ/Κ, αφού η αντίθεση του Ερμή με τον Ποσειδώνα είναι από τις όψεις που παρότι προασπίζονται και προωθούν το ασαφές, δεν σηκώνουν παρερμηνείες!

Αντικατοπτρισμοί, αφηρημάδες, παρερμηνείες, πονηριές, ψέματα και λάθη -αθώα, επιτηδευμένα, καταστροφικά ή σωτήρια- είναι εδώ για να μας θυμίσουν πως το φάντασμα στη μηχανή του ορθολογικού κόσμου μας μπορεί ακόμη να μας βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα, κατεδαφίζοντας κανόνες, ασφαλιστικές δικλείδες και βεβαιότητες.

Κάσπερ, το φαντασματάκι

Κακά μαντάτα, θα έλεγε κανείς, για την «ξύλινη» και πεζή πραγματικότητα μας, που καλείται να συμπεριλάβει στις τάξεις της και τον «άγνωστο Χ», με κίνδυνο να απολέσει την διατυμπανιζόμενη αξιοπιστία της.

«Αυτό το μηχάνημα, ποτέ δεν κάνει λάθος», λέει με περηφάνια ο εμπορικός αντιπρόσωπος ενός GPS τελευταίας τεχνολογίας.

Πριτς! Αναφωνεί ο Κάσπερ κι εκεί που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται η οδός Σιγουριάς και οι λοιποί σύνεδροι του meeting, εμφανίζεται η τελευταία συλλογή εσωρούχων της Victoria Secret, Αισθησιασμού και Φαντασίας γωνία!

Κι επειδή το σύμπαν γνωρίζει καλύτερα, ορίζει και την αλλαγή σχεδίου πορείας. Στο κάτω-κάτω τι γυρεύουμε σε επαγγελματικό ραντεβού «μέρα μ’ ήλιο σαν κι αυτόν», που λέει κι ο ποιητής; Κάλιο ροζ δαντέλα, παρά φρούδο πήγαινε-έλα. Το μήνυμα ελήφθη, όβερ...

Μια από τις «ναυαρχίδες» του Ποσειδώνα, είναι οι «συμπτώσεις με νόημα», που δεν υπακούουν στον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος αλλά τον επιβεβαιώνουν μέσα από μυστικές και αδιόρατες διαδρομές.

Και τα μάτια μας γεμάτα από παιδική απορία, παρακολουθούν τα σκέρτσα του μικρού Κάσπερ, ο οποίος ασκείται επιμελώς στην σκανδαλιάρικη συγχρονικότητα:

Να σκέφτεσαι δηλαδή τον Κώστα και να σε καλεί πάραυτα στο τηλέφωνο ή πάλι, εκεί που σκέφτεσαι την Κική με καρδούλες και ροζ συννεφάκια να παίρνεις ένα ξεστρατισμένο SMS από την αγαπημένη σου μούσα, με άκρως διαφωτιστικό περιεχόμενο: «Δεν τον αντέχω άλλο το σάχλα, θα του πω πως μου έτυχε κάτι οικογενειακό για να τον ξεφορτωθώ...».

Γι’ αυτό ο σοφός λαός διακηρύσσει πως «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, μα αγαπά και τον νοικοκύρη». Ο Ποσειδώνας είναι και με τους δύο αλλά πολύ περισσότερο με αυτόν που πιστεύει στα θαύματα και εναποθέτει με εμπιστοσύνη την τύχη του στην αιθέρια αγκαλιά του.

Κι ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και κάποιες σωτήριες παρεμβάσεις του, που ποτέ ή σπάνια μαθαίνουμε. Το να πάρεις αίφνης λάθος δρόμο, μπορεί να σε προστατέψει από όσα θα σου συνέβαιναν, αν θα πήγαινες από τον σωστό. Για να μην θυμηθούμε αυτούς που χάνουν ένα αεροπλάνο, που πρόκειται να προσγειωθεί ανώμαλα (από λάθος του πιλότου ή των οργάνων, προφανώς...).

Όσο για τα απολεσθέντα (αντικείμενα ή ...πρόσωπα), ο Ποσειδώνας έχει κι εδώ τον τρόπο του. Μια λαϊκή δοξασία συμβουλεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τα χαμένα σου κλειδιά είναι να πετάξεις τυχαία στο χώρο κάποιο άλλο κλειδί, που κατά ένα μυστήριο τρόπο, θα πάει να... συναντήσει τα χαμένα! Μια πιο πρακτική εκδοχή, όπως έχω ξαναγράψει, είναι να ξεχάσεις το συμβάν και να αρχίσεις να περιφέρεσαι στο χώρο, κάνοντας διάφορες άσχετες δουλειές. Η ανεύρεση των κλειδιών είναι θέμα 5-10 λεπτών...

Περίπου ανάλογη είναι και η κατάσταση με τις διάφορες συσκευές, pc, κινητά και τέτοια. Σε κάθε περίπτωση δυσλειτουργίας η συνταγή είναι απλή: Πριν κάνουμε μεγαλύτερη ζημιά με πιθανότατα άστοχους χειρισμούς, κλείνουμε και ξανανοίγουμε.

Εκεί όμως που σίγουρα χρειάζεται προσοχή είναι τα μετρητά, τιμαλφή κλπ, για τα οποία ο Mister Fhandom έχει την άποψη πως μας παγιδεύουν στις υλικές αξίες, γι’ αυτό και ως αχρείαστα και εργαλεία του κακού, δεν διστάζει να τα εξαφανίσει, με την συνδρομή βεβαίως κάποιου εξέχοντος «προφήτη» του. Οι μπαγαποντιές συναγωνίζονται τα δόλια ταξίματα-δολώματα που αποσκοπούν να μας ελαφρύνουν το πορτοφόλι.

Φταίμε κι εμείς όμως, αν γουρλώνουμε τα μάτια μας μπροστά στην προοπτική ενός -δήθεν- κολοσσιαίου κέρδους.

Προσέχουμε επίσης και τις γνωριμίες μας, ειδικά στο διαδίκτυο και το Facebook, όπου κάτι τέτοιες ημέρες τα ψεύτικα προφίλ γίνονται μόδα.

Μπορούμε βέβαια κι εμείς να εκμεταλλευτούμε τις περιστάσεις, αποκρύπτοντας ενοχλητικές λεπτομέρειες από την εμφάνιση ή τα πεπραγμένα μας.

Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες καλούνται πρώτοι να συμμετάσχουν σε αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα, με τους πρώτους φυσικά να έχουν το σαφές προβάδισμα στις κατά λάθος επιτυχίες και τους δεύτερους να ...ξύνουν το κεφάλι τους αναζητώντας τα αδιόρατα νήματα που συνδέουν το ένα ...μυστήριο με το άλλο!

Μαζί τους και μια μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι), πιο συγκεκριμένα όσες και όσοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 7η ημέρα του κύκλου τους, έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους από την 6η έως την 8η μοίρα του ζωδίου τους.

Παραδοσιακά, τα ζώδια της Γης (Παρθένοι, Ταύροι και Αιγόκεροι) αναμένεται να έχουν τις περισσότερες δυσκολίες κατανόησης ενός πλαισίου που δεν είναι διόλου του γούστου τους, ενώ αντίθετα τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες) μπορούν να ποντάρουν πολλά στην διαίσθηση τους και να ...κερδίσουν!

Το καλύτερο για όλους βέβαια, θα ήταν το να εντρυφήσουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες (μουσική, ζωγραφική, φωτογραφία κ.α), είτε ως δημιουργοί, είτε ως απλοί συμμετέχοντες.

Το χάσαμε το κορμί...

Πάμε τώρα σε μια άλλη όψη που κινείται μεν σε μια εντελώς αντίθετη κατεύθυνση αλλά έχει επίσης την τάση να μας «σερβίρει» ...μπακατέλες, συχνά με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

«Μπακατέλα ή και μπακαντέλα, αλλά και μπαχαντέλα:

Το αναξιόλογο, το ασήμαντο, το τιποτένιο. Το παλιό ή άχρηστο αντικείμενο. Το σαράβαλο μηχάνημα ή όχημα. Μεταφορικά και η γυναίκα-σαράβαλο.»

Και ο άνδρας θα συμπλήρωνα, αφού το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου δεν κάνει διακρίσεις στα φύλα...

Κατ’ αρχήν, ως προς τις οικονομικές συναλλαγές και τα πρακτικά θέματα, αντικείμενα τα οποία ο Κρόνος τα έχει περί πολλού, είναι φανερό πως θα πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και το πνεύμα λιτότητας. Μακριά δηλαδή από αγορές, αχρείαστες δαπάνες και κερδοσκοπικές δραστηριότητες, αφού τόσο η ποιότητα των αγορών μας, όσο και η τύχη μας αγγίζουν το ναδίρ, χώρια οι έξτρα καταστάσεις που θα μας αναγκάσουν να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, όπερ σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε για να δώσουμε.

Διότι ο Κρόνος, έχοντας αυτό το ...καταραμένο αίσθημα ευθύνης και του χρέους ή μια αυστηρή αίσθηση του comme il faut, δεν διστάζει να ...διατάξει την κάλυψη υποχρεώσεων που δεν είναι άμεσα ή απαραίτητα δικές μας. Στάθηκε άτυχη η θεία Μέλπω και της έκλεψαν το πορτοφόλι; Don’t worry θεία, ο μπάρμπα Κρόνος θα φροντίσει για όλα κι ας έχει η θεία τρία παιδιά με συνολικές μηνιαίες αποδοχές τον ετήσιο προϋπολογισμό σου. Σου φορτώθηκαν ακάλεστοι στο σπίτι σου δέκα νοματαίοι που τρώνε τον αγλέουρα, πίνουνε τον άμπακο και θέλουν και παγωτό; Ποιός θα πληρώσει, αν όχι ο φιλόξενος Κρόνος;

Εδώ, είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική η κλασική εικόνα των πέντε νταγλαράδων που τσακώνονται σαν τα μικρά παιδιά για το ποιός θα πληρώσει τον λογαριασμό κι ας χρωστάνε όλοι της Μιχαλούς. Κι ο νικητής φοράει με περηφάνια το θριαμβευτικό χαμόγελο του Κρόνου. Όχι και να φανεί πως δεν έχουμε... Άλλωστε μετά θα έχει άλλος την υποχρέωση (έτσι τουλάχιστον, νομίζει...)

Ως προς τα συναισθηματικά τώρα, κόντρα στις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, ο Κρόνος που είναι αναφανδόν υπέρ της «ψύχρας», έχει ήδη αποστείλει το φιρμάνι του: «Μη δω αυθόρμητη χαρά γιατί την βάψατε!».

Οι απογοητεύσεις, οι πίκρες και οι χωρισμοί, είναι σίγουρα η αιχμή του δόρατος αλλά ακόμη κι αν ...σκάσουμε, η διαμόρφωση μιας δυσάρεστης μεν, πραγματικότητας δε, μας δίνει το δικαίωμα να πορευτούμε πια πάνω σε συγκεκριμένα δεδομένα, αποτυπωμένα μάλιστα στην σύγχρονη κουλτούρα: «Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη», «σφύριξε κι έληξες» κλπ. Επίσης, πολύτιμοι πνευματικοί αρωγοί σε αυτήν την νέα πορεία μπορεί να είναι τόσο η γνωστή παροιμία «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» αλλά και η πάνσοφη ατάκα «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;»

Από την άλλη πλευρά, μια κρίση δεν σημαίνει απαραίτητα και την λύση των δεσμών. Αν υπάρχουν ισχυρά ερείσματα ή πολύ καλοί λόγοι για έναν «ιστορικό συμβιβασμό», τότε η δοκιμασία απλά τους ενδυναμώνει. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στο ερώτημα χωρίζουμε ή παντρευόμαστε, κάνουμε παιδιά κλπ, η απάντηση που υπαγορεύεται είτε από την ανασφάλεια, είτε από τα θετικά αποτελέσματα των «εξετάσεων», βαραίνει προς την δεύτερη εκδοχή. Εξ άλλου, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, όταν μας συνδέουν κοινά συμφέροντα, ακίνητα κι ένα κοινωνικό πρεστίζ; Ο καθένας μπορεί να κάνει τη ζωή του, αρκεί να μη φαίνεται...

Τα εν οίκω, μη εν δήμω

Στον τομέα των συναναστροφών ο Κρόνος είναι σαφής. Επιτρέπονται μόνον τα προσποιητά χαμόγελα, οι χαιρετούρες, οι υποκλίσεις και όλα αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο πρωτόκολλο και δείχνουν πως όλα είναι OK κι ας καίγεται το… σύμπαν (μας).

Πρωτίστως, να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας και να μην φορτώσουμε στους άλλους τον καημό μας, αυτό επιτάσσουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς. Και βέβαια, να ξεχάσουμε τις ρομαντικές και τρυφερές στιγμές με το αγαπημένο μας πρόσωπο. «Έχουμε σύσκεψη, τώρα», που θα έλεγε κι ένας Αιγόκερως...

Όμως ο Κρόνος δεν είναι (μόνον) βασανιστής, θέλει να μας προστατέψει από τα χειρότερα γι’ αυτό μας βάζει να χασμουριόμαστε σε ανιαρές κοινωνικές συναθροίσεις, που όμως «έχουν καλό σκοπό».

Γιατί, εκτός από τις σχέσεις, σε κρίση, έχουμε κι αυτές που ...πρόκειται να βρεθούν εκεί ή να δημιουργήσουν μια κρίση κι ας ξεκινούν μετά βαΐων και κλάδων.

«Παιδί μου», σου λέει πατρικά ο… παππούς, «έξω παραμονεύουν οι αμαρτωλοί πειρασμοί και η γυναίκα του Καίσαρα οφείλει να δείχνει τίμια». Ένα κατά λάθος πιάσιμο χεριού μπορεί να γίνει οκτάστηλο στην «Πιπίτσα voice» κι άντε μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.

Εξάλλου κι ελεύθερο κορίτσι αν είσαι, χωρίς υποχρεώσεις, τι την θες τη γνωριμία με το ζαβό που θα σε ανακηρύξει με το ζόρι μητέρα Τερέζα; Ή τον γοητευτικό επιχειρηματία που όμως είναι… ολίγον παντρεμένος; Πάλι στα κρυφά θα βγαίνεις, όπως τότε που έκανες κοπάνα από το λύκειο;

Όχι τίποτε άλλο αλλά έχεις πατέρα κι αδελφό που «αν σε πάρει κανένα μάτι», όπως έλεγαν οι παλιοί, θα πρέπει ύστερα να ξεπλύνουν την ντροπή.

Κι αν πάλι είσαι ένας σεβαστός και καθώς πρέπει ταγός, τι θα πει ο κόσμος, αν σε δει να χαριεντίζεσαι δημόσια με μια «σουρλουλού»; Κάλεσε την σπίτι σου να γίνει ανάσταση κι ας είναι συνομήλικη με την κόρη σου...

Αυτό το τελευταίο ήταν μια καλή πάσα για να αναφερθούμε στην ειδική κατηγορία «oldies but goodies», που πάντα κάτι τέτοιες ημέρες, αντίθετα με τους υπόλοιπους, έχει ρέντα σε όλα, αφού ο Κρόνος τιμά πάντα τους... αξιωματούχους του.

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας; Παιχνιδάκι!

Τρελό κέφι στα ΚΑΠΗ; Απόδοση 10 προς 1.

Λαχείο στο λήγοντα; Αυτονόητο!

Όσον αφορά τώρα στα ζώδια, τα τέσσερα παρορμητικά καλούνται πρώτα να διαχειριστούν ευσχήμως και όπως πρέπει την ενέργεια της όψης. Οι Κριοί βέβαια θα έχουν μια δυσκολία να υποκύψουν στις Κρόνιες επιταγές και το μάδημα της μαργαρίτας θα καταλήξει μάλλον στο «δεν με αγαπά» (η ζωή, η Ζωή και σίγουρα ο Κρόνος).

Οι Καρκίνοι μπορεί να πληγωθούν αλλά ξέρουν να πουλάνε ακριβά την πίκρα τους, ενώ οι Ζυγοί θα βρουν πάλι τον τρόπο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Οι Αιγόκεροι όμως είναι εκείνοι που έχουν αναμφισβήτητα το πάνω χέρι, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου ή το μαστίγιο με το καρότο.

Κάπου εδώ, ένα ακόμη «Αστρολογικό δελτίο» έφτασε στο τέλος του. Το εξάγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα έμεινε αμανάτι για την Τρίτη, αφού η εμπλοκή του Ερμή, του δίνει «αέρα» μερικές ημέρες παραπάνω. Γι’ αυτές τις όψεις όμως, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στα «SOS της εβδομάδος», όπου επίσης θα βρείτε, μια σχετικά πλήρη λίστα με τα υπέρ και τα κατά της αντίθεσης Ερμή-Ποσειδώνα και του τετραγώνου Αφροδίτης-Κρόνου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved