Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 18 έως 21 Αυγούστου

Δύο είναι οι κύριες όψεις που σχηματίζονται στους ουρανούς αυτές τις ημέρες και είναι από αυτές που... αντιπαθούν οι θιασώτες της τάξης σε οποιαδήποτε μορφή της.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 18 έως 21 Αυγούστου

Το παιχνίδι των αντιθέσεων

Δύο είναι οι κύριες όψεις που σχηματίζονται στους ουρανούς αυτές τις ημέρες και είναι από αυτές που... αντιπαθούν οι θιασώτες της τάξης σε οποιαδήποτε μορφή της.

Και επειδή δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στις προκλήσεις, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι «ελαφρώς» πολεμικό ή τουλάχιστον... ζωηρό!

Κατ' αρχάς το τρίγωνο του Ερμή με τον Ουρανό αναμένεται να φρεσκάρει την καθημερινότητα μας με αλλαγές και απρόοπτα, στην πλειοψηφία τους ευχάριστα, αν κρίνουμε από τον «αρμονικό» χαρακτήρα της όψης. Αλλά με τον Ουρανό ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος. Κι αυτό γιατί ο... Mister Alien του ζωδιακού, παίζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι «εσείς εκεί, εγώ απέναντι» μπορεί να γίνει μέγας προβοκάτορας, έτσι... χωρίς πρόγραμμα. Αυτός εξ άλλου είναι και ο λόγος που οι πιο συντηρητικοί χαρακτήρες που βγάζουν σπυριά όταν κάποιος τους χαλάει το πρόγραμμα, ποτέ δεν κατάφεραν να συμπαθήσουν αυτόν τον τύπο, που αρέσκεται στο να καταπατά τις «κόκκινες γραμμές» τους και να διακωμωδεί τις αξίες τους.

Ας μην απορήσουμε λοιπόν αν κάποια ψυχή εντελώς ξαφνικά και απρόκλητα μας κάνει μαλλιά κουβάρια. Για όσες και όσους... δεν ξέρουν, οι αντιδράσεις των απανταχού «Ουράνιων» είναι γενικά «αιρετικές». Στις γιορτές αίφνης, που όλοι είναι μέσα στην καλή χαρά, εκείνοι αρέσκονται να «την σπάνε» στους υπόλοιπους, ενώ πράττουν ανάλογα σε κάθε ομονοούσα συντροφιά. Συνήθως όλα ξεκινάνε με λεκτικούς ακροβατισμούς, που είναι εύκολο να παρεξηγηθούν από τους πιο «καθώς πρέπει».

Αντίθετα, εκεί που κυβερνά το χάος και κανείς δεν ξέρει από που να φυλαχτεί, ένας Ουράνιος θα έρθει ως ισορροπιστής και ευφυής εισηγητής για να δώσει λύσεις και να καλμάρει τα πράγματα. Εκεί γίνεται «ο τρελός που τα 'χει τετρακόσια»!

Ακόμη είναι χαρακτηριστική η ευλαβική προτεραιότητα του στους «ξένους», την ίδια στιγμή που η συμπεριφορά του απέναντι σε δικούς του ανθρώπους, μπορεί να κινείται στα όρια της αχαριστίας. Το ξένο είναι πάντα πιο γλυκό και δεν αναφέρομαι τόσο στα ερωτικά, όσο στις καθημερινές συναλλαγές.

Αυτή η τάση βέβαια, μπορεί να δημιουργεί προβλήματα ή αμηχανία στους «κολλητούς», από την άλλη όμως είναι άμεσα εκμεταλλεύσιμη. Αν δηλαδή θέλουμε να πούμε τον πόνο μας ή να ζητήσουμε μια χάρη, ας μην διστάσουμε να απευθυνθούμε σε κάποιον άγνωστο, που με τις... ευλογίες του Ουρανού μπορεί να ανταποκριθεί με ιδιαίτερη προθυμία. Μάλιστα, όσο πιο απρόσιτος ή βαρύθυμος είναι κάποιος υπό φυσιολογικές συνθήκες, τόσο καλύτερα μπορεί να είναι τα αποτελέσματα, όταν καλή ώρα «κυβερνά» ο Ουρανός.

Αντίστοιχα, αν απευθυνθούμε σε πρόσωπα που «οφείλουν» να μας ακούσουν, τότε το πιθανότερο είναι να... «φάμε πόρτα»!

Επιστρέφοντας στις πιο ήπιες εκδηλώσεις της όψης, πέρα από τα παράξενα και περίεργα που ενδέχεται να συμβούν, μπορούμε να σταθούμε περισσότερο στον δημιουργικό χαρακτήρα των εξαιρέσεων που κάτι τέτοιες ημέρες πασχίζουν να επιβεβαιώσουν όλους τους κανόνες.

Θέματα και δραστηριότητες που γενικά δεν συνηθίζονται γίνονται έστω και πρόσκαιρα main stream κι εμείς δεν έχουμε παρά να «χορέψουμε» σε αυτούς τους κοσμικούς ρυθμούς.

Με βάση τις θέσεις των δύο πλανητών, το τρίπτυχο «αλλαγή -έκπληξη- διαφορετικότητα» μπορεί να βρει εφαρμογές, είτε στις προσωπικές σχέσεις, είτε σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.

Όσον αφορά τα ζώδια, τα λεγόμενα «αρσενικά» είναι λόγω ιδιοσυγκρασίας πολύ πιο κοντά στο να αξιοποιήσουν τις «οδηγίες» του τριγώνου Ερμή-Ουρανού, χωρίς να βαρυγκωμήσουν.

Οι Υδροχόοι και οι Δίδυμοι είναι άμεσα εντός κλίματος, με την πρωτοτυπία, τις «κουφές» επινοήσεις και μια εν γένει αντιδραστική στάση να κάνουν τη διαφορά αλλά και να μοιράζουν... εγκεφαλικά στους απανταχού -κατ' αυτούς- «ξενέρωτους».

Οι Κριοί, οι Λέοντες και οι Τοξότες καλούνται επίσης να ξεχωρίσουν και να υπερβούν τα εσκαμμένα, είτε εντρυφώντας σε αυτά που μέχρι χθeς ήταν terra igognita, είτε απλά... σπάζοντας τους κώδικες συμπεριφοράς.

Όσο για τους Ζυγούς, μάλλον θα έχουν πολύ... δουλειά, αφού η τάση τους να «παντρεύουν» τα αντίθετα, τους χρήζει αναπόφευκτα πρωταγωνιστές. Κι άντε τώρα να ζευγαρώσεις τον βοσκό με την... μαντάμ Σουσού!

Το «ραβασάκι» του Ουρανού απευθύνεται και σε μια μερίδα των ζωδίων του Νερού, (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) και πιο συγκεκριμένα εκείνων που έχουν γεννηθεί περίπου στο μέσον του κύκλου τους, έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους κοντά στην 14η μοίρα (με συν, πλην, δύο μοίρες ανοχή).

Για αυτήν την κατηγορία, αλλά και γενικότερα για τους εκπροσώπους των έξη «θηλυκών» ζώδια τα «μαντάτα» και οι εξελίξεις μπορεί να μην είναι του γούστου τους, αφού είναι πολύ πιο κοντά στο να βιώσουν την ιδιορρυθμία και το απρόοπτο ως ενόχληση.

Τα «θέλω» και τα «πρέπει»

Η δεύτερη όψη των ημερών είναι το εξάγωνο του Ήλιου με τον Άρη, μια επίσης θεωρούμενη «αρμονική» όψη, γεμάτη όμως με ενέργεια, που είναι εύκολο να «ξεχειλίσει», συμβάλλοντας σε προστριβές και διαξιφισμούς.

Το πρώτο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς είναι ότι έχουμε μια λαμπρή ευκαιρία να «περάσουμε το δικό μας», εκμεταλλευόμενοι το ευνοϊκό timing και την απουσία όλων εκείνων των παραγόντων που θα μπορούσαν να μας σταθούν εμπόδιο.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό!

Η «σκιά» του Κρόνου που βρίσκεται ακόμη... αγκαζέ με τον Άρη, δεν προοιωνίζει μια εύκολη επικράτηση, αντίθετα στα πλαίσια μιας πλανητικής διαλεκτικής στέλνει σε όλους μας το μήνυμα του συμβιβασμού, αυτό που για τον Άρη είναι πάντα... πρόβλημα!

Κανονικά, όταν ο mister energy έχει κέφια και κυκλοφορεί «ασέλωτος και δίχως χαλινάρι», πολλά γίνονται άμεσα και γρήγορα, ενίοτε και υπό συνθήκες υψηλού ρίσκου. Στην παρούσα φάση όμως, αν και για τους πιο τυχερούς μια πολιτική του τύπου «στη βράση κολλάει το σίδερο» θα αποδώσει, γενικότερα με την προσθήκη του Κρόνου, ο Άρης χάνει σε ταχύτητα και αμεσότητα, κερδίζοντας όμως σε διάρκεια και προοπτική. Από «κατοστάρης», γίνεται δηλαδή ένας αθλητής δρόμων αντοχής ή αλλιώς από κυνηγός του «σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι», καλείται να δράσει με μια πιο μακροχρόνια προοπτική.

Αυτό είναι και το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλουμε να βάλουμε τις προσπάθειες μας, αν βέβαια δεν θέλουμε να γίνουμε «από δυό χωριά χωριάτες» με όσες ή όσους δεν καλοβλέπουν αρχικά τις πρωτοβουλίες μας, χωρίς να εξετάζουμε το ποιός φταίει γι' αυτό και ποιός όχι.

Κι εδώ είναι βέβαια που ισχύει το «κάθε εμπόδιο για καλό», μια απαραίτητη υπενθύμιση για κάθε... φουριόζο, που τα θέλει όλα «εδώ και τώρα».

Τα ανάλογα ισχύουν και για την ένταση της όποιας προσπάθειας μας. Η συντήρηση δυνάμεων κρίνεται ως απαραίτητη, διαφορετικά μπορούμε να βρεθούμε... ανάσκελα με θεραπευτικά επιθέματα και τσιρότα!

Όσον αφορά την αλήθεια, της οποίας ο Άρης είναι ένας διαπρύσιος κήρυκας, είναι φανερό πως το όποιο «ξεμπρόστιασμα» ή ξέσπασμα ειλικρίνειας δεν θα ωφελήσει κανέναν, αν γίνει χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επιμέρους συνθήκες. Καλή είναι η εκτόνωση αλλά όχι σε βάρος των θεμελιωδών αξιών του άλλου.

Οι Λέοντες, οι Υδροχόοι, οι Ζυγοί και οι Κριοί καλούνται πρώτοι να γίνουν χρήστες της ενέργειας του Άρη, αναλαμβάνοντας εκείνες τις πρωτοβουλίες που μπορούν να προωθήσουν ή να ξεμπλοκάρουν τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η μη τήρηση των κανόνων (ασφαλείας ή συμπεριφοράς) ενδέχεται να αποβεί ζημιογόνα.

Για τους Κριούς δηλαδή αλλά και όλους τους... μπρουτάλ χαρακτήρες ανεξαρτήτως ζωδίου, κτυπάει προειδοποιητικό καμπανάκι, το οποίο καλό είναι να ακούσουν για να μην σκουντουφλήσουν σε... τοίχο.

Στον αντίποδα, τα παιδιά του Κρόνου -οι Αιγόκεροι αλλά και κάθε «Κρόνιος» τύπος με βάση τον γενέθλιο χάρτη του- θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την θέση και τις προοπτικές τους με όχημα τον ανταγωνισμό αλλά και την πείρα τους.

Καλό είναι βέβαια να μην γίνουν ο... τοίχος που θα πέσουν οι άλλοι γιατί ναι μεν αντέχουν, αλλά είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν και... νταλίκες!

Σημείωση: Αρσενικά ή εξωστρεφή ονομάζονται τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα, ενώ θηλυκά ή εσωστρεφή ονομάζονται τα ζώδια της γης και του νερού.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved