Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 17 Αυγούστου

Η επανάσταση του Ουρανού και το απόλυτο του Πλούτωνα σε όλο τους το μεγαλείο!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 17 Αυγούστου

Η Αφροδίτη σε κρίση

Οι γιορτές, γιορτές και η κρίση, κρίση! Η αλήθεια είναι πως διανύουμε ένα δύσκολο τριήμερο αφού όσες φορές κι αν το δει κανείς, τα κιτάπια το γράφουν καθαρά: Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα. Ή αλλιώς Δεκαπενταύγουστος με τ-τετράγωνο!

Όπερ σημαίνει ότι η καλή μας θεά του έρωτα και της ...ξάπλας αυτές τις ημέρες θυμίζει περισσότερο μια τραγική ηρωίδα που μάχεται με θεριά και δαίμονες. Κι επειδή ότι συμβαίνει στους ουρανούς καθρεφτίζεται στη Γη, καλό είναι να πάρουμε μια ιδέα από τους πρώτους διδάξαντες.

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, τα έχει όλα. Μια γυναίκα που εγκαταλείπει την πατρική εστία για να ακολουθήσει έναν ξένο, μέχρι που οι συνθήκες την οδηγούν στην απόγνωση και σε φρικτά εγκλήματα.

Η επανάσταση του Ουρανού και το απόλυτο του Πλούτωνα σε όλο τους το μεγαλείο!

Δωσ' μου τη σύνεση θεά,

όχι όσον έρωτα ποθώ....

μα όσο αντέχω.

Κι ακόμη

Κι αν η Κατάρα πιάνει -

τέτοιο κακό να πάθει

όποιος στο πλάι μου μ' αγάπη δεν εστάθη

(απόδοση, Γιώργος Χειμωνάς)

Όλα αυτά βέβαια παρά τον διαχρονικό τους χαρακτήρα, δεν είναι πια μονόδρομος. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει κι εμείς έχουμε κερδίσει το δικαίωμα μιας διαφορετικής πραγματικότητας. Και γι' αυτό βλέπουμε εκεί που παλιότερα, όταν ψυχικά είμαστε έρμαια της μοίρας μας, υπήρχαν μόνον προσωπικές τραγωδίες, να ανθίζουν σήμερα γάμοι, παιδιά και καταλυτικοί έρωτες που δεν φέρουν πια την σφραγίδα της καταστροφής, παρά μόνον της δημιουργικής ανανέωσης. Κι αυτά με τους ...Ουρανοπλουτωναίους γίνονται!

Δεν είναι ο έρωτας τυφλός, είναι ο έρωτας τρελός

κι είναι δικά του τα τραγούδια

κι όλες του κόσμου οι μουσικές και οι ελπίδες οι κρυφές

καν' τες ό,τι θες, κάνε με ό,τι θες.

Δικός μου ξένος

μαζί κι εχθρός κι αγαπημένος

επομένως πώς να κρυφτώ, να φυλαχτώ απ' το βέλος

θα χτυπηθώ στο τέλος.

Είμαστε οι δυο μας μια χαρά, είμαστε οι δυο μας χωριστά

συναντηθήκαμε και άνοιξε το ρήγμα

και πέσαμε κι οι δυο μαζί στου ονείρου την καταπακτή

κορμιά, φιλιά κι ουράνια γεύση, όλα παιχτήκανε εκεί.

Δεν είναι ο έρωτας πιστός, είναι αλήτης και σοφός

ξέρει γιατί και πού στοχεύει κι όταν μοιράζει τα χαρτιά

τα πιο κρυφά τα φανερώνει, πέφτει κι εκείνο το σεντόνι

πώς να κρυφτούμε τώρα πια.

("Δικός μου ξένος" σε στίχους και μουσική Μελίνας Τανάγρη)

Μπορεί λοιπόν τα πράγματα να είναι δύσκολα, έντονα αλλά συνάμα είναι και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Συναισθήματα, σχέσεις, βιώματα και επιθυμίες μας καθορίζουν και αλλάζουν το είναι μας, αποκαλύπτοντας τα «τέρατα» αλλά και την δημιουργική δύναμη του εσωτερικού μας κόσμου. Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και πίσω από την απεικόνιση μιας απώλειας υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια. Πίσω από τον πόνο, υπάρχουν πάντα οι πολύ ιδιαίτερες απολαύσεις.

Μερικές φορές βέβαια, το «στοίχημα» μας δείχνει εκ προοιμίου χαμένο ή πάλι η αφετηρία μας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Αλλά όπως έχω ξαναγράψει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις σημασία δεν έχουν τόσο τα γεγονότα, όσο ο τρόπος που αντιδρούμε σε αυτά. Γιατί εμείς αναπαράγουμε το «καλό» και το «κακό»

Ο κακός Πλούτωνας θέλει να μας κατασπαράξει ψυχή τε σώματι, ενώ ο καλός να μας αναγεννήσει.

Ο καλός Ουρανός απελευθερώνει, ενώ ο κακός προκαλεί για να προκαλέσει.

Κι εμείς είμαστε ο αστάθμητος παράγοντας που αποφασίζουμε το προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα.

Όσον αφορά τα πιο πρακτικά θέματα και δη τα οικονομικά, έχουμε να κάνουμε με μια κίνηση κεφαλαίων, η οποία αλλάζει τα δεδομένα ανάλογα με τις προδιαγραφές του καθενός.

Οι άτυχοι της υπόθεσης βέβαια, μπορεί να δουν τις οικονομίες τους να κάνουν φτερά, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν αλλά υπάρχουν και οι τυχεροί που θα βρουν αυτά που ...έχασαν οι προηγούμενοι!

Εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι στην χρήση καλλυντικών και γενικότερα στα αλλοιωμένα προϊόντα.

Κριοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Ζυγοί -περισσότερο απ' όλους οι τελευταίοι- καλούνται να βουτήξουν στα βαθιά με την ελπίδα πως θα βρουν τελικά το μαργαριτάρι που αναζητούν. Μαζί τους και μια μερίδα των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και πιο συγκεκριμένα όσες και όσοι έχουν γεννηθεί στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου του κύκλου τους.

Και βέβαια, αυτή η «λίστα» μπορεί να μεγαλώσει ακόμη αν προστεθούν όλοι εκείνοι που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό που ορίζουμε ως παντοτινό έρωτα. Τον ανίκητο φτερωτό θεό, που ξέρει πως να μας απογειώνει αλλά και να μας βυθίζει.

Με το ζόρι παντρειά

Παράλληλα βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη σύνοδο του Άρη με τον Κρόνο, μια όψη που φέρνει απέναντι δύο από τις βασικότερες κοσμικές αρχές. Από τη μια ή αναγκαιότητα και οι περιορισμοί κι από την άλλη η ενστικτώδης ενέργεια ή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Το παλιό συναντά το νέο, η πείρα την τόλμη και ο δυναμισμός την προσαρμογή.

Δεν υπάρχει όμως λόγος να θρέψουμε τη σύγκρουση, που κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολύ εύκολο να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Τα ζητούμενα είναι η εξισορρόπηση των τάσεων και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις, με τρόπο που να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

Όχι «μαγκιές» δηλαδή κι όχι στείροι δογματισμοί, αυτό είναι το μήνυμα της όψης, που μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλά επίπεδα.

Τα ατυχήματα και η λύση συνεργασιών είναι τα απευκτέα. Αντίθετα όλοι μπορούμε να πασχίσουμε για την διεκπεραίωση ενός σημαντικού έργου ή να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει».

Ακόμη κι αν με δεδομένη την θέση των δύο πλανητών στο Ζυγό, η υπόθεση θυμίζει το γνωστό «με το ζόρι παντρειά», θα πρέπει να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά και να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Εξ άλλου ένα «διαζύγιο» μπορεί να είναι και βελούδινο...

Παρότι η όψη μπορεί να «πιάσει» τον καθένα μας ανάλογα με τον γενέθλιο χάρτη του, τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) είναι -και πάλι- οι πρωτόκλητοι διαχειριστές της ενέργειας αυτής της συνόδου, που σε μια απλή εκδοχή μπορεί να δώσει ένα ενεργειακό έλλειμμα, την αίσθηση δηλαδή πως δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας. Κι αν τυχόν νοιώσουμε κουρασμένοι, ας μείνουμε εκεί αδρανείς, μέχρι να επανέλθει το σύστημα...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved