Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 5 έως 7 Αυγούστου

Γιατί τελικά, τι νόημα έχει να δώσεις σε κάποιον μια πληροφορία -έστω καλοπροαίρετα- όταν δεν μπορεί να την αντέξει;

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 5 έως 7 Αυγούστου

Η σιωπή είναι χρυσός;

Φαινομενικά -από μια συμβατική σκοπιά- το τρέχον τριήμερο στους ουρανούς υπάρχει ...άκρα του τάφου σιωπή και η μόνη που αλλάζει θέσεις, όψεις και ζώδια είναι η Σελήνη. Όμως κρίνοντας από τις «κρυφές» όψεις, εκείνες δηλαδή ανάμεσα στις αστρικές και τις τροπικές πλανητικές θέσεις, αυτή η «σιωπή» δείχνει τελικά να είναι εξαιρετικά αντιπροσωπευτική της κατάστασης, ιδιαίτερα σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Και αναφέρομαι κυρίως στην αντίθεση του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Πλούτωνα, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα μπαράζ πραγματικά κρυφών ενεργειών και δραστηριοτήτων. Κάποιες από αυτές θα παραμείνουν στην σφαίρα του αγνώστου αλλά κάποιες άλλες θα περάσουν στην καθημερινότητα μας, αποκαλύπτοντας προθέσεις και σχέδια, που ούτε καν είχαμε φανταστεί.

Και οι πληροφορίες βέβαια που θα μας γνωστοποιηθούν, είτε θα μας βάλουν σε σκέψεις για το ποιόν ανθρώπων που εμπιστευόμαστε, είτε δεν θα είναι αντικειμενικά ευχάριστες, έστω κι αν ο «σκιερός» εαυτός μας χαρεί γιατί «ψόφησε ο γάιδαρος του γείτονα»!

Η όψη των δύο πλανητών θα μας επηρεάσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, αφού εξ αιτίας της πολύ χαμηλής ταχύτητας του, ο αστρικός Ερμής είναι «κολλημένος» στην 7η μοίρα του Καρκίνου -ακριβώς απέναντι από τον Πλούτωνα- και στο μενού της περιέχονται επίσης κάθε είδους ξεκαθαρίσματα υλικού και διαγραφές (πέταγμα αντικειμένων, εγγράφων, φωτογραφιών αλλά και σβήσιμο αρχείων) ευελπιστώντας βέβαια πως κάτι τέτοιο θα γίνει οικειοθελώς και όχι ως ...ατύχημα!

Τα ξεκαθαρίσματα προϋποθέτουν συνήθως και ψάξιμο ή έρευνα κι εδώ είναι που φτάνουμε σε μια ουσιαστική πλευρά της όψης.

Κανονικά ο Πλούτωνας θα ήθελε να ασχολούμαστε μόνον με τα μυστήρια του σύμπαντος και τις άγνωστες αρχές που διέπουν την ύπαρξη μας. Αυτά όμως είναι για τους λίγους και τελικά οι κάθε είδους «ανασκαφές» επεκτείνονται πέρα από τα αντικείμενα και στα πρόσωπα. Μάλιστα, η ατελής ανθρώπινη φύση βάζει τον Mister Deep να ψαχουλεύει διαρκώς τι είπε, ποιός και πως το είπε, τι μήνυμα πήρε ο έρωτας μας στο κινητό, γιατί χαριεντιζόταν στα καλά καθούμενα και γενικά όλα αυτά που πατώντας πάνω στις αδυναμίες και τη ζήλεια μας, κάνουν την ψυχή και τη ζωή μας λίγο πιο ...μαύρη.

Υπάρχουν φυσικά και οι απανταχού «καλοθελητές», οι οποίοι ακόμη κι αν εμείς δεν το θέλουμε μας βάζουν κατ' ευθείαν στο «ψητό». Εμπιστευτικές πληροφορίες που διαχέονται εντέχνως, βασισμένες στο γνωστό «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», κλονίζουν την πίστη και την αθωότητα μας. Και είναι γνωστό ότι οι υποψίες πως «κάτι τρέχει», γίνονται γρήγορα μια αποδεδειγμένη βεβαιότητα του μυαλού μας, όταν το σενάριο ταιριάζει γάντι με τους φόβους μας.

Η σιωπή λοιπόν είναι χρυσός, όταν συμβάλλει στην προστασία από τον κακό εαυτό, τον δικό μας ή των άλλων. Γιατί τελικά, τι νόημα έχει να δώσεις σε κάποιον μια πληροφορία -έστω καλοπροαίρετα- όταν δεν μπορεί να την αντέξει;

Θα μου πείτε κι αν οι φόβοι μας βγουν αληθινοί; Κι αν πράγματι το πρόσωπο που εμπιστευόμαστε -φίλιο ή αγαπημένο- παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας;

Εδώ είναι που χρειάζεται η σοφία. Γιατί αυτό είναι μεν αποκαρδιωτικό αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να αναλογιστούμε τι έχουμε εμείς μέσα μας για να έλκουμε τέτοιες καταστάσεις. Κάθε γεγονός που μας συμβαίνει δεν είναι παρά ο καθρέπτης της ψυχής μας κι από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε αν θέλουμε πραγματικά να διώξουμε μακριά την υπαρξιακή μας αγωνία και το σκοτάδι της άγνοιας.

Ο Πλούτωνας έρχεται να φωτίσει αυτήν την ξεχασμένη γωνιά του εαυτού μας κι ας μην μετατρέψουμε την φώτιση σε μια εκδικητική ή αυτοκαταστροφική συγχορδία.

Τα ανάλογα ισχύουν και στην περίπτωση που βρεθούμε καταμεσίς σε μια ...λαίλαπα κακολογιών. Η συμμετοχή μας σε αυτές θα σημάνει αυτομάτως και την ενοχή μας μπροστά στο κοσμικό δικαστήριο, πληρώνοντας το τίμημα της αμαρτίας μας, αφού όπως λέει ο λαός «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες».

Αν απλά πέσουμε θύμα τους, τότε ανεξάρτητα με τα μέτρα αποστασιοποίησης που ενδεχομένως θα χρειαστεί να πάρουμε, το καλύτερο για μας τους ίδιους είναι το επίσης λαϊκό και γνωστό «κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό». Όσο κι αν προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τον Dirty Harry, οι «μαυρόψυχοι» ούτε πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν γύρω μας, ούτε να τρέφονται από τέτοιες πρακτικές, από τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι τους «τραβάμε».

Εδώ, ο υπερβατικός δρόμος του Ποσειδώνα είναι ίσως ο πλέον ενδεδειγμένος.

«Δεν ήμουν εκεί, κτύπαε τον αέρα», όπως έγραψε κι ο ποιητής...

Υπάρχουν βέβαια και τα πιο πρακτικά θέματα, τα οποία υπό το καθεστώς Ερμή-Πλούτωνα, ενδέχεται να ...υποφέρουν!

Κατ' αρχάς, οι διάφορες συσκευές που ο σκοπός τους είναι να μας εξυπηρετούν, αποκαλύπτουν τον ...δαίμονα που κρύβεται μέσα τους. Κι αν πρόκειται για το κινητό ή το pc μας, η σιωπή τους μπορεί να σημαίνει πως απλά ...παρέδωσαν το πνεύμα, αν όχι ολοκληρωτικά, τουλάχιστον κάποια τμήματα τους.

Επιπλέον χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις επαφές και τις συναλλαγές μας μέσω διαδικτύου, αφού τα Trojan Horses ή το μάτι κάποιου «Μεγάλου Αδελφού» παραμονεύει...

Ένα ίδιο μάτι μπορεί να παρακολουθεί άγρυπνα τις κινήσεις μας κι όχι βέβαια γιατί είμαστε ωραίοι και διάσημοι. Αν και όντως οι παπαράτσι κάνουν χρυσές δουλειές με Ερμή-Πλούτωνα, αναφέρομαι περισσότερο στους «ματάκηδες» της καθημερινότητας μας που θέλουν κάτι από εμάς, κάτι που δεν μπορούν να το ζητήσουν «στα ίσια».

Και επιπλέον, καλό είναι να θυμόμαστε πως αυτές τις μέρες, πίσω από μια φαινομενικά αθώα κίνηση «καλής θέλησης» μπορεί να υπάρχει μια σκοπιμότητα, συνήθως όχι και τόσο αγαθή.

Ο Πλούτωνας φέρνει στην επιφάνεια άτομα με κακόβουλες προθέσεις που εγκαταλείπουν το ορμητήριο τους στο περιθώριο, στοχεύοντας σε αθώα θύματα.

Το ευχάριστο θα ήταν να αποκαλυφθεί η δράση τους πριν πετύχουν τους σκοπούς τους αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Μερικές φορές βέβαια πάμε κι εμείς γυρεύοντας, όταν αναζητούμε νέες εμπειρίες σε κατατόπια που δεν γνωρίζουμε. Γι αυτό αν τύχει και βρεθούμε σε άγνωστα μονοπάτια, της «πραγματικής» ζωής ή του διαδικτύου, ας περιορίσουμε την αθωότητα μας. Curiosity cilled the cat!

Δυσάρεστα συναπαντήματα ή θλιβερές εικόνες μπορεί να συνοδεύσουν τα ταξίδια και γενικότερα τις μετακινήσεις μας, ενώ δεν θα λείψουν και οι στενόχωρες ειδήσεις, είτε για πρόσωπα που μας ενδιαφέρουν, είτε ως «ραβασάκι» από κάποια οικονομική υπηρεσία.

Κλείνοντας, να τονίσω την δημιουργική πλευρά της όψης που έχει να κάνει με την έρευνα και την κατάδυση στα μυστικά του σύμπαντος ή του εαυτού μας. Αυτή μπορεί να είναι η πολυτιμότερη συνεισφορά του Πλούτωνα στο ταξίδι της ζωής μας και σε αυτήν οφείλουμε να επιμείνουμε.

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι:

-Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι των τριών πρώτων ημερών

-Οι Καρκίνοι, οι Αιγόκεροι, οι Ζυγοί οι Κριοί, που έχουν γεννηθεί στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου

-Οι Δίδυμοι συνολικά, αφού έχουν τον Ερμή ως κυβερνήτη τους

- Και φυσικά οι Σκορπιοί, που κάτι τέτοιες ημέρες ...βρίσκουν τον εαυτό τους!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved