Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 17 έως 20 Ιουλίου

H όλη υπόθεση θυμίζει ηλεκτρομαγνητική θύελλα, ανάλογη με εκείνη που οι επιστήμονες φοβούνται πως μπορεί «να κόψει το ρεύμα» στη Γη!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 17 έως 20 Ιουλίου

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο

Όχι, ο τίτλος δεν αναφέρεται στον Κρόνο που σίγουρα εκπροσωπείται σε κάθε αυστηρό δάσκαλο ή καθηγητή και επιμένει «να μας κάνει ανθρώπους» κατά τα ειωθότα του αλλά σε αυτά που κατ' ανάγκη θα συζητήσουμε παρέα σαν να είμαστε σε μια τάξη αστρολογικού σχολείου. Γιατί κάποιες εκτιμήσεις που περιέχουν τεχνικές λεπτομέρειες είναι καλό να συνοδεύονται και από μια στοιχειώδη επεξήγηση.

Μάθημα πρώτον

Ταυ-τετράγωνο εστί ένας σχηματισμός έντονων όψεων –από αυτές που αποκαλούνται δυσαρμονικές- μεταξύ τουλάχιστον τριών πλανητών ή/και σημείων τα οποία μέσα σε ένα κύκλο σχηματίζουν κάτι σαν «Τ», δηλαδή μια όψη αντίθεσης (180 μοίρες), η οποία «σπάει» σε δύο τετράγωνα (90 μοίρες) από το ουράνιο σώμα ή σημείο που βρίσκεται στο μέσον του τόξου.

Όπως καλή/κακή ώρα συμβαίνει στις μέρες μας με την αντίθεση Άρη-Ουρανού στον άξονα Κριού-Ζυγού, στην οποία μπαίνει «σφήνα» ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω.

Ουσιαστικά, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από την τελευταία φορά που τα ξαναείπαμε και ίσως να γίνω κουραστικός, επαναλαμβάνοντας τα όσα μπορεί να μας σερβίρουν οι Ουρανοπλουτωναίοι με τον Άρη αγκαζέ. Ήδη στα μέρη μας τις τελευταίες ημέρες η λίστα των ειδήσεων έχει «μαυρίσει» επαρκώς με δυστυχήματα, ληστείες αλλά και το έσχατο των «σπορ», τις αυτοκτονίες, αφού είναι δεδομένο πως η συνδυασμένη ενέργεια των τριών πλανητών φέρνουν πολλούς στα άκρα. Κι εμείς οι αστρολόγοι, ξέροντας με τι έχουμε να κάνουμε, όσο κι αν μια «μικρή» τραγωδία παραμένει τραγωδία, παρακαλάμε να μείνουν τα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο και να μην έχουμε κάποιο γενικότερο «πατιρντί».

Γιατί ανά τον κόσμο, εκτός από τις διακεκριμένες προσωπικές τραγωδίες, έχουν συμβεί αρκετές καταστροφές που πλήρωσε ο απλός κόσμος, με τις πλημμύρες να είναι μέχρι στιγμής το πιο αγαπημένο «πιάτο» στο μενού των συμφορών. Αν μη τι άλλο θεωρητικά είμαστε καλυμμένοι, αφού σε ένα τ-τετράγωνο, το πρόβλημα εκφράζεται συχνά σε θέματα της περιοχής του «απόντος» τέταρτου «ποδιού», που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Καρκίνος. Όπερ σημαίνει ότι είμαστε εντός των πλαισίω,ν αν σκεφτούμε πως το ίδιο σχήμα μπορεί να ευθύνεται για κάποιες εθνικές-εθνικιστικές επαναστατικές εξάρσεις με τις συνέπειες τους, ένα μεγάλο ναυάγιο ή ακόμη και για ευδιάκριτες ανατροπές στην αγορά γης και ακινήτων.

Εννοείται βέβαια πως και οι συμπαθείς εκπρόσωποι του Καρκίνου επί της γης, καλούνται περισσότερο από όλους τους άλλους «παρορμητικούς» (Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους) να θυμηθούν τα νιάτα τους, όταν έπαιζαν τους θαλασσόλυκους στη μπανιέρα, ή όταν με τα lego ή τα «ξυλάκια» έχτιζαν και γκρέμιζαν μεγαθήρια, μέσα σε χρόνο dt. Για κάτι τέτοιες ώρες έγινε η... προπόνηση!

Υπάρχει ωστόσο και το αστρικό «τέταρτο πόδι», το οποίο σημαδεύει την 13η-14η μοίρα των Διδύμων κάτι που μας βάζει σε σκέψη για δύο τινά.

Όσον αφορά τις επί προσωπικού εξελίξεις, αν και πρόκειται για πολύ μικρό πληθυσμιακό δείγμα, θα ήταν αμέλεια να μην κτυπήσουμε το καμπανάκι για τους εκπροσώπους των Διδύμων που έχουν τα γενέθλια τους γύρω στις 5 Ιουνίου (συν πλην δύο ημέρες) και οι οποίοι περιχαρέστατοι χτενίζονται και καλλωπίζονται για τα... μάτια της Αφροδίτης που περιφέρεται στα μέρη τους.

Η υπόθεση θυμίζει λίγο την Κοκκινοσκουφίτσα, γι αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση. Καλό το δάσος με τις μυρωδιές του αλλά πολύ κακός κι ο λύκος!

Ανάλογη διάσταση μπορεί να πάρουν τα πράγματα και για τους έτερους «μεταβλητούς», τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύες δηλαδή, που έχουν τον Ήλιο τους σε άμεση... ανταπόκριση (τετράγωνο ή αντίθεση) με την «καυτή» περιοχή της 13ης-14ης μοίρας.

Δεν είναι όμως μόνον αυτοί οι «στόχοι» αλλά και όσοι από εμάς είμαστε επιρρεπείς σε συναισθηματικές «περιπέτειες», με την καλή και την κακή έννοια του όρου.

Στα δύο προηγούμενα «δελτία» αλλά και στα «SOS της εβδομάδας» τόνισα ιδιαίτερα τις θεαματικές συνέπειες που μπορεί να έχει για όλους μας αυτός ο «κρυφός σταυρός» με την συμμετοχή της Αφροδίτης

Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να θυμίσω πως ένα τόσο δυναμικό ενεργειακό μπαράζ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα μας για να ξεμπλέξει μια και καλή με κάποιους από τους μπελάδες που τον βασανίζουν. Στα πλαίσια του «συν Αθηνά και χείρα κίνει», η θεά βάζει τα γεγονότα κι εμείς τις δραστικές αποφάσεις ή τις... αποφασιστικές δράσεις, διαλέγουμε και παίρνουμε.

Ως προς τις γενικότερες εξελίξεις τώρα, τα θέματα που «κυβερνούν» οι Δίδυμοι, όπως για παράδειγμα οι επικοινωνίες, τα μεταφορικά μέσα, η γλώσσα-εκπαίδευση αλλά και οι πολιτικοί ή οι νομικοί με τα κατορθώματα τους, βρίσκονται επίσης εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Και πριν βιαστούν κάποιοι να... σηκώσουν το χέρι τους, η παρουσία του Δία στο ζώδιο, στην συγκεκριμένη φάση μάλλον επιζήμια θα είναι, αφού ο «χοντρός» μπορεί άνετα να μετατρέψει μια υπόθεση για λίγους σε κεντρικό ζήτημα όλων ή να κάνει μια «μικρή επιπολαιότητα» αιτία μιας μεγάλης καταστροφής.

Το καλό με το Δία είναι πως όταν είναι στις κακές του, συνήθως προκαλεί υλικές κυρίως ζημιές αλλά στην προκειμένη περίπτωση –ατυχώς- δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Κι εδώ είναι που μπαίνουμε στο κεφάλαιο «μάθημα δεύτερον».

Η «διευκολυνόμενη αντίθεση» είναι ένας άλλος πλανητικός σχηματισμός στον οποίο συμμετέχουν τρία τουλάχιστον ουράνια σώματα ή/και σημεία, με την διαφορά πως ο τρίτος παράγοντας που μπαίνει «σφήνα», δεν σχηματίζει με τα άκρα της αντίθεσης δύο τετράγωνα αλλά ένα τρίγωνο (120 μοίρες) και ένα εξάγωνο (60 μοίρες). Καλύτερο ακούγεται αυτό, θα μπορούσε να πει κανείς, αφού έχουμε δύο από τις όψεις που η αστρολογική παράδοση κατατάσσει στις «αρμονικές», Η ουσία όμως είναι πως πολλά –αν όχι όλα- εξαρτώνται από τους πλανήτες που συμμετέχουν (το ύφος και την ποιότητα της ενέργειας τους).

Και στην παρούσα φάση, έχουμε το Δία να «διευκολύνει», να παίρνει πάνω του δηλαδή, την αντίθεση-κόντρα ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό. Είναι σαν να μαλώνουν μεταξύ τους δύο τρελοί οπλισμένοι μέχρι τα μπούνια και να έρχεται ένας τρίτος να τους φουντώσει για να ...παίξει! Και μόνον «αρμονικά» δεν θα είναι τα πράγματα για τον περισσότερο κόσμο, αφού το μίγμα που σχηματίζεται είναι εξαιρετικά εκρηκτικό, ιδιαίτερα για ότι ...πετάει. Μάλιστα σε ανάλογες συμπράξεις αυτών των τριών πλανητών, τα αεροπορικά δυστυχήματα, γίνονται από εξαιρέσεις, κανόνες.

Για τους επίγειους θνητούς πάντως, η προειδοποίηση αναφέρεται άμεσα σε πυρκαγιές και εκρήξεις η σε θεαματικές ανατροπές στη ζωή τους, από μια «ασήμαντη» αφορμή.

Κι εδώ τα καλά είναι μάλλον για τους λίγους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επιστημών και της τεχνολογίας. Το μυαλό μπορεί να πάρει φωτιά κάτω από τέτοιες συνθήκες, συμβάλλοντας στην επίτευξη σπουδαίων εφαρμογών, πρακτικών ή θεωρητικών.

Για την ολοκλήρωση του θέματος να αναφέρω πως ο αστρικός Δίας βρίσκεται στην 12η μοίρα του Ταύρου, επηρεάζοντας άμεσα τους εκπροσώπους του ζωδίου που έχουν γεννηθεί στις αρχές Μαΐου, έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους κοντά στην 12η μοίρα. Μαζί βέβαια και τους υπόλοιπους τρεις «σταθερούς» (Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) με τις ανάλογες Ηλιακές προδιαγραφές.

Αν και σε κάθε περίπτωση το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εξαρτάται από το τι «παίζεται» στον κάθε γενέθλιο χάρτη, η όλη υπόθεση θυμίζει ηλεκτρομαγνητική θύελλα, ανάλογη με εκείνη που οι επιστήμονες φοβούνται πως μπορεί «να κόψει το ρεύμα» στη Γη!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved