Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 11 έως 13 Ιουλίου

Party time, δηλαδή για όσες και όσους ήθελαν να ερωτευθούν και δεν έβρισκαν κάτι καλό στην «πιάτσα»

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 11 έως 13 Ιουλίου

Άρχισαν τα όργανα!

Ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας υφαίνουν τα δικά τους σενάρια στους ουρανούς, απαιτώντας να αφήσουμε πίσω μας κάθε τι που μας ακινητοποιεί ή επιβραδύνει το βήμα μας στο μονοπάτι της ζωής. Μάλιστα το τ-τετράγωνο που σχηματίζουν σταδιακά, στην αστρική του εκδοχή έχει ως ...guest star την τροπική Αφροδίτη στους Διδύμους, δίνοντας έτσι στις εξελίξεις ένα ειδικό συναισθηματικό βάρος. Party time, δηλαδή για όσες και όσους ήθελαν να ερωτευθούν και δεν έβρισκαν κάτι καλό στην «πιάτσα».

Θα μου πείτε, τι καλό μπορεί να περιμένει κανείς, όταν η θεά του έρωτα είναι τόσο extreme και σέρνει μαζί της κάθε είδους... πλανητοκτυπημένους. Ουδείς λόγος να γίνεται δηλαδή για σταθερότητα και ομαλότητα...

Εδώ όμως οφείλω να θυμίσω δύο από τα πολύ γνωστά αρχαία ελληνικά ρητά:

1. Τα καλά κόποις κτώνται

2. Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση «καλό» μπορεί να θεωρηθεί η απογείωσή μας μέσα από πρωτόγνωρες εμπειρίες ή ένας μεγάλος σφοδρός έρωτας που βγάζει στην επιφάνεια τις αλήθειες που τόσο καιρό κρύβονταν μέσα μας ή απλά... ξαραχνιάζει τις αισθήσεις μας. Και ας μην ντρεπόμαστε, μεγάλα παιδιά είμαστε. Ακόμη και το «καθαρό σεξ» μπορεί να κρύβει ευχάριστες κι απρόσμενες εκπλήξεις, απελευθερώνοντας ένα δυναμικό που ούτε καν φανταζόμαστε.

Εκείνο που δεν θέλουμε, ούτε με σφαίρες είναι το να δοκιμαστούμε από συμπεριφορές ατόμων που κυριευμένα από τη ζήλεια, τον φθόνο ή τα σκοτεινά τους ένστικτα, περνούν αβίαστα τις «κόκκινες γραμμές» που χωρίζουν τον άνθρωπο από ένα εφιαλτικό αντίγραφο του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε τα μέσα και τα όπλα για να αντεπεξέλθουμε και υπ' αυτήν την έννοια εκείνο που θα πρέπει να μην έχουμε στις αποσκευές μας είναι η αθωότητα μας.

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο «αστρολογικό δελτίο», ο αστρικός Άρης στην Παρθένο θα «πλαγιοκοπεί» την τροπική Αφροδίτη για περίπου 10 ημέρες και στο μενού αυτής της «κρυφής» όψης δεν είναι μόνον οι ερωτικές περιπέτειες αλλά κάθε δραστηριότητα στην οποία μπορούμε να συμμετέχουμε με πάθος. Από την πολιτική, μέχρι το ποιός φτιάχνει τα καλύτερα γεμιστά! Κι εδώ βέβαια ισχύει απόλυτα το «κάνε έρωτα, όχι πόλεμο».

Υπό κανονικές συνθήκες όλα αυτά είναι πράγματα που ο καθένας μας τα έχει δει ή τα έχει βιώσει αρκετές φορές στη ζωή του. Και αγωνίες και έξαψη και αμαρτίες. Με την προσθήκη όμως στο όλο σχήμα και των δύο «μεγάλων» έχουμε πλέον να κάνουμε με κάποιες πολύ σπάνιες και ιδιαίτερες καταστάσεις που αναμένεται να φτάσουν στην κορύφωση τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα ζώδια που σέρνουν τον χορό αυτής της extreme περιπέτειας είναι βέβαια τα τέσσερα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) που θα δουν -τουλάχιστον- την ψυχολογία τους να ακολουθεί την κυματοειδή ενεργειακή καμπύλη του Άρη: Από τα ουράνια στα πατώματα και αντιστρόφως. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με εξωτερικά γεγονότα, μένοντας ενίοτε στα πλαίσια ενός άκρατου υποκειμενισμού.

Αντίθετα, για μια μερίδα των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), οι συγκινήσεις και οι προκλήσεις θα είναι απόλυτα ...χειροπιαστές και ανεξάρτητες από τις όποιες επιθυμίες τους, με τα δρώμενα να προσεγγίζουν συχνά το κατώφλι του απίστευτου.

Και αναφέρομαι σε όσες και όσους έχουν γεννηθεί στα όρια του πρώτου-δεύτερου δεκαήμερου του κύκλου τους, έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους από την 9η ως την 13η μοίρα.

Για όλους μας πάντως, το κλίμα θα είναι σχετικά «καυτό», ενώ υπάρχει και μια σειρά από ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες (συναυλίες, μπαράκια, σκυλάδικα, ταβερνεία κλπ) στις οποίες μπορεί να ξεδώσουμε, υποκαθιστώντας το όποιο ερωτικό αντικείμενο του πόθου μας με χορούς, τραγούδια και ...ξεσαλώματα!

Ωραίος ο έρωτας με τα παρελκόμενα του, ακόμη κι όταν μας βασανίζει, καλές και οι περιπέτειες που μας ξυπνάνε από τον λήθαργο της μίζερης πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Μακάρι όμως να μιλούσαμε μόνον για θετικές εξελίξεις. Το γενικό κλίμα απαιτεί και θυσίες, πολλές φορές παρά την θέληση μας.

Γκρέμιστα όλα πια...

Διανύουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο, όπου μπροστά στα αδιέξοδα ακόμη και μια καταστροφή-αποδόμηση μπορεί να φαντάζει ως λύση. Και είναι αλήθεια πως με τους τρεις ταραξίες του ζωδιακού να βρίσκονται στις επάλξεις, το μήνυμα είναι σαφές: Πριν αρχίσουμε να κτίζουμε μια νέα πορεία είναι απαραίτητο να γκρεμίσουμε μέρος του παλιού μας κόσμου.

Το επιθυμητό βέβαια θα ήταν να πάρουμε εμείς τις αποφάσεις και να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων. Είναι γνωστό πως εξαιτίας της εγωιστικής ανθρώπινης φύσης, ένα γεγονός ή μια κατάσταση που διαμορφώνεται φαντάζει όλως διόλου διαφορετικά αν έχουμε πάρει εμείς την πρωτοβουλία. Η πρόθεση λειτουργεί εξαγνιστικά, για να μην πω ότι το ...ευχαριστιόμαστε κιόλας!

Αντίθετα, κάθε πίεση που μας έρχεται «απ' έξω», λογίζεται ως επίθεση και μας βάζει αυτομάτως σε θέση άμυνας, με συνοδευτικά τον πόνο, την αίσθηση απώλειας και πάρα πολλά «γιατί».

Όμως, ακόμη κι αν η μοίρα θελήσει ώστε η παραβίαση των «ιερών και οσίων» μας να γίνει με σχετικά βίαιες ή βάρβαρες μεθόδους, τα οφέλη μας μπορεί να είναι αξιοπρόσεκτα και σε αυτά οφείλουμε να σταθούμε. Δεν χρειάζονται ούτε «κολλήματα», ούτε θρήνοι για την κατάρρευση ισορροπιών, στις οποίες είχαμε βολευτεί.

Όταν το σύμπαν αποφασίζει για μας σε μια τέτοια κατεύθυνση, ουσιαστικά υλοποιεί κάποιες από τις ενδόμυχες επιθυμίες μας που διστάζουμε να κάνουμε πράξη, είτε γιατί φοβόμαστε, είτε γιατί δεν έχουμε τον τρόπο. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάποιο είδος τιμωρίας αλλά για μια -έστω και με το ζόρι- προσαρμογή στην εσωτερική μας αλήθεια.

Γι' αυτό, τιμούμε μεν τα απολεσθέντα αλλά κοιτάζουμε πάντα ...εμπρός!

Για το σχήμα Άρη, Ουρανού, Πλούτωνα, που δυστυχώς σε συλλογικό επίπεδο συνδέεται με μάλλον δυσάρεστα γεγονότα (φυσικές καταστροφές, εγκλήματα, τρομοκρατία κλπ) και το ποίο θυμίζω πως «κλείνει» το τριήμερο 17-19 Ιουλίου, θα ακολουθήσει και επόμενος γύρος αναφοράς.

Για την ώρα θα συνεχίσω με τα καλά των ουρανών, που ευτυχώς δεν λείπουν.

Κοσμοσυρροή!

Κατ' αρχάς, την Τετάρτη και την Πέμπτη, η καθημερινότητα μας αποκτά ένα επικοινωνιακό χαρακτήρα, εξ αιτίας της «κρυφής» συνόδου του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Ήλιο. Συναντήσεις, μετακινήσεις, διαβουλεύσεις και συμφωνίες μπορεί να συμβάλλουν είτε στην ρύθμιση λεπτομερειών, είτε σε ένα γενικό φρεσκάρισμα της διάθεσης μας.

Τα πολύ καλά νέα όμως, έρχονται από την σύνοδο της Δήμητρας με τον Δία στους Διδύμους, μια όψη που πρωτίστως ενισχύει, όσο δεν ...πάει, οτιδήποτε σχετίζεται με το κοινό και την εξωτερίκευση των σχεδίων μας. Η επαφή με αξιοσημείωτους ανθρώπους (ως προς το κοινωνικό τους status) αλλά και το δικό μας κοινωνικό άνοιγμα -του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένου- μπορεί να φέρουν έναν άνεμο ανανέωσης στην ζωή μας, παρέχοντας πλούσιες δυνατότητες για να αναδειχθούμε ως πρόσωπα. «Παίζουν» ακόμη οι τεχνολογικές ενισχύσεις σε επικοινωνιακές απόπειρες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι δημόσιες σχέσεις είναι το κλειδί της επιτυχίας, ενώ οι πιο ...τυχεροί θα δουν κάποιες πόρτες να ανοίγουν διάπλατα, έτσι με το ...τίποτα!

Σε καλό δρόμο θα βρεθούν και οι ταξιδιώτες, αρκεί βέβαια να μην πέσουν πάνω στο «ντουβάρι» των Ουρανοπλουτωναίων, ήτοι σε απεργίες, αποκλεισμούς, σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς!

Εκτός από τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια, που μπορούν να καρπωθούν άμεσα τα καλά της όψης, δικαίωμα στην ανάπτυξη έχει και μια μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), όσες και όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου του κύκλου τους (έχουν τον Ήλιο τους στις 11-14 μοίρες).

Σε συλλογικό επίπεδο, το «πάντρεμα» των δύο πλανητών, κρίνεται ως εξαιρετικά θετικό για δραστηριότητες σχετικές με τα media, την show biz ή την πολιτική αλλά και εξαιρετικά... διεγερτικό για τον κόσμο, που λίγο θέλει για να βγει στα μπαλκόνια και τους δρόμους, είτε γιορτάζοντας, είτε διεκδικώντας και ελπίζω όχι πανικόβλητος...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved