Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16 έως 19 Ιουνίου

Ονειροπαγίδα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16 έως 19 Ιουνίου

Το κοσμικό ρολόι σημαίνει μια ακόμη «ώρα Ποσειδώνα» και για το σύνολο των πραγματιστών, ο συναγερμός είναι πλέον ...κόκκινος, με τις ανάλογες λέξεις και έννοιες να δίνουν το στίγμα του πανικού: Διάψευση, ακύρωση, εξαπάτηση, αυταπάτη, λάθος, φυγή, χάος, ανυπαρξία!

Αντίθετα, για τους απανταχού πιστούς μιας «άλλης» πραγματικότητας πιο εσωτερικής και πιο θαυμαστής -εκεί όπου αυτό που εύχεσαι γίνεται πραγματικότητα- η ενέργεια του πλανήτη είναι καλοδεχούμενη, αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια -έστω και στιγμιαία- ευτυχία ή για μια γόνιμη επαφή με τις «μυστικές» δυνάμεις του σύμπαντος.

Εδώ, οι λέξεις και οι έννοιες δίνουν κουράγιο και εμπνέουν: Θαύμα, έμπνευση, διαίσθηση, ευτυχία, πίστη, όραμα, όνειρο...

Και όταν οι καλλιτέχνες, οι θεραπευτές, οι ρομαντικοί, οι οραματιστές και οι αόρατες δυνάμεις έχουν το «πάνω χέρι» καλό είναι να μην επιμένουμε στις αρνήσεις της λογικής. Όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει πίστη, ενώ στον αντίποδα ακόμη και η μεγαλύτερη «χρυσή» βεβαιότητα μπορεί να αποδειχθεί ...άνθρακας!

Ας δούμε και τα δεδομένα:

Κατ' αρχάς, η ενεργοποίηση της Ηλιακής έκλειψης της 21ης Μαΐου, από την Σελήνη (το πρωί της Κυριακής περνάει από τη μοίρα της) αναπαράγει την «κεντρική ιδέα» της, διαποτισμένη από την ενέργεια του «mister αόρατου». Τετράγωνα ανάμεσα στον Ποσειδώνα και τα Φώτα είχαμε τότε και φαίνεται πως έφτασε η στιγμή για να δούμε στην πράξη μερικές ακόμη λεπτομέρειες από το θολό τοπίο που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Να δούμε δηλαδή τι είναι πραγματικό και τι όχι κι εδώ δεν αναφέρομαι μόνον στην προεκλογική περίοδο -η οποία ενέχει πάντα τον χαρακτήρα μιας θεατρικής παράστασης- αλλά πολύ περισσότερο στην καθημερινότητα μας, τις σχέσεις, τις επιδιώξεις και τους στόχους μας.

Στο «καπάκι», την Δευτέρα, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον πλανήτη της φαντασίας, κλείνοντας ουσιαστικά αυτή τη φάση των ψεμάτων, των παραπλανήσεων αλλά και της μεγάλης ελπίδας.

Ζώντας κατά ...κύριο λόγο σε έναν γήινο κόσμο, με τον οποίο ο Ποσειδώνας δεν έχει και τόσο αγαστές σχέσεις είναι κατανοητό πως αν επιχειρήσουμε να ξεκινήσουμε οτιδήποτε πρακτικό (επαγγελματικό, οικονομικό κλπ) κάτω από αυτές τις συνθήκες, πάμε γυρεύοντας για να βρεθούμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις μας, όπου μια νέα γνωριμία θα χρωματιστεί αναπόφευκτα από το πολύχρωμο όσο και πλανερό περιτύλιγμα της φαντασίας ή των φαντασιώσεων μας.

Και ναι μεν η αίσθηση ευτυχίας μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της αλλά η συνέχεια -εφ' όσον περάσουμε στην πράξη- δεν θα συνάδει με αυτό που σχεδόν όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας ως «καλή σχέση». Μόνον ως «πλατωνικές» ή «εξ' αποστάσεως» έχουν τύχη οι Ποσειδώνιες σχέσεις κι αυτό γιατί δεν υπάρχει η φθορά της καθημερινότητας, παρά μόνον ένα ωραιότατο ..παραμύθι!

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, οι τυχεροί δηλαδή της υπόθεσης που συναντούν πράγματι τον «πρίγκιπα» ή την «βασιλοπούλα» τους αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, όσο και οι άνθρωποι που έχουν κατακτήσει μια φιλική σχέση με τον Ποσειδώνα τους.

Άσε με να κάνω λάθος...

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο πλανήτης πασχίζει συχνά να μας προστατεύσει, μόνον που ο τρόπος του αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ως ευλογία.

Πρόκειται, όπως έχω ξαναγράψει, για διαδοχικά και φαινομενικά «λάθη», που τελικά μας οδηγούν στο σωστό για μας αποτέλεσμα, αρκεί να μην διακόψουμε τη ροή τους με λογικές παρεμβάσεις. Κάτι που δυστυχώς συνηθίζεται και μας κόβει τον ομφάλιο λώρο με τις συμπαντικές πηγές.

Η ουσία για τους πιο φιλοσοφημένους και γνωρίζοντες είναι πως αν ο ...καλός Ποσειδώνας μας ακυρώσει κάποιες από τις επιλογές μας δεν υπάρχει λόγος να σκάμε και να βασανιζόμαστε. Αυτός ξέρει καλύτερα πως ότι θεωρούσαμε αναγκαίο ή κρίσιμο, δεν ήταν παρά ένας αντικατοπτρισμός, μια επιλογή που θα μας έκανε δυστυχισμένους. Όταν με τα «μαγικά» του εξαφανίζει από το διάβα μας φαινομενικά σίγουρες προοπτικές, πρόσωπα ή πράγματα, στην ουσία μας προστατεύει από μια δυσάρεστη συνέχεια. Αυτός είναι ο κοσμικός του ρόλος, να αποφασίζει για μας όταν εγκλωβισμένοι στην λογική και τα σημάδια της εξωτερικής πραγματικότητας, απομακρυνόμαστε ολοένα και πιο μακριά από την καρδιά και τον εαυτό μας, τους πιο καλοπροαίρετους οδηγούς μας.

Οι Δίδυμοι, οι Τοξότες, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες καλούνται πρώτοι να γίνουν κοινωνοί του Ποσειδώνα, είτε βλέποντας ανύπαρκτες οάσεις στην έρημο, είτε πίνοντας από το αθάνατο νερό της «μυστικιστικής συμμετοχής» στο σύμπαν που ζούμε.

Ξέροντας ότι το δεύτερο είναι πιο δύσκολο, οφείλω να προειδοποιήσω για κάθε είδους απάτες, αυταπάτες και δολιότητες.

Μαζί τους οι Ποσειδώνιοι από ...κούνια (όσες και όσοι έχουν τον πλανήτη σε δεσπόζουσα θέση στο ωροσκόπιο τους) αλλά στον αντίποδα και οι Κρόνιοι που σε κάτι τέτοιες φάσεις μάλλον νοιώθουν ντο έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

Όσον αφορά την επιρροή του αστρικού Ποσειδώνα, απευθύνεται σε μια μερίδα των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), όσες και όσους δηλαδή έχουν γεννηθεί στο δεύτερο πενθήμερο του κύκλου τους.

Σε κάθε περίπτωση η χαλάρωση και ο ύπνος συνιστώνται ανεπιφύλακτα, ενώ μην ξεχνάτε να προσέχετε τι εύχεστε γιατί το σύμπαν ...ακούει!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved