Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 2 έως 4 Ιουνίου

Θα είναι δύσκολο να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε όσα συμβαίνουν

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 2 έως 4 Ιουνίου

Άρης uber alles!

Από όποια... μεριά κι αν κοιτάξει κανείς τον ουρανό αυτές τις μέρες, δεν θα δει παρά μόνον τον Άρη, που φουριόζος ετοιμάζεται να ανάψει φωτιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Και βέβαια η θέση του στην Παρθένο, θέτει κατ' αρχήν σε κατάσταση συναγερμού όλους τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) που καλούνται είτε να φορτσάρουν για να προλάβουν τις εξελίξεις, είτε να διαχειριστούν δημιουργικά την ενέργεια του πλανήτη μέσω σπορ, κατασκευών κλπ, πριν αρχίσουν τα ...αχ και βαχ! Γιατί ο «κόκκινος πλανήτης» έχει το ...κουσούρι να μας σωριάζει ξάπλα, εφαρμόζοντας την δική του θεραπεία προς μια «επαναδιαπραγμάτευση» της ενέργειας μας. Αφού, σου λέει, μάζεψες απωθημένα και δεν τα «έχωσες» όπου και όταν έπρεπε, εγώ θα τα σωματοποιήσω, μέχρι να μετανοήσεις...

Μαζί με τους «μεταβλητούς» μπορεί να... πονέσουν και ολίγοι εκ των «σταθερών» (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), εξ αιτίας της αστρικής θέσης του Άρη στις 21-22 μοίρες του Λέοντα. Όσες και όσοι έχουν στην συγκεκριμένη ζώνη των σταθερών ζωδίων τον Ήλιο τους ή κάποιον άλλον σημαντικό προσωπικό δείκτη (Σελήνη, Ωροσκόπο κλπ), θα δουν το ...θεριό να πλησιάζει και σίγουρα τα καλά αντανακλαστικά είναι το πρώτο προαπαιτούμενο για μια επιτυχημένη διεκπεραίωση κάθε υπόθεσης, είτε οικονομικής, είτε συναισθηματικής φύσεως. Το δεύτερο είναι η γνώση των ορίων και των ικανοτήτων μας.

Τα περιθώρια γίνονται ακόμη πιο στενά εξ αιτίας του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον τροπικό Άρη και τον αστρικό Πλούτωνα, μια όψη που παραπέμπει σε ξεκαθαρίσματα -ενίοτε και ...άγρια- στέλνοντας στο πυρ το εξώτερον κάθε μορφή αφέλειας ή αθωότητας. Το κακό πρέπει να κτυπηθεί στη ρίζα του, αλλιώς θα ενσκήψει εναντίον μας ως Λερναία Ύδρα του 2012: Κάθε ...κεφάλι και καημός κάθε καημός και δάκρυ!

Φυσικά για τον καθένα μας το «κακό» έχει μια διαφορετική διάσταση. Για κάποιους μπορεί να είναι ο κακός τους εαυτός ή τα παραστρατημένα ένστικτα τους, ενώ για άλλους ένας πραγματικός εξωτερικός κίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολο να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε όσα συμβαίνουν, με το δίλημμα να είναι πολύ συγκεκριμένο: Ή μένω και μάχομαι μέχρις εσχάτων ή διαφεύγω πάνω στο μαγικό χαλί του Ποσειδώνα (δηλαδή, την κάνω διαισθανόμενος την «στραβή»).

Φαίνεται πως η ειρήνη πήγε διακοπές μαζί με τους εκδρομείς του τριημέρου, χωρίς μάλιστα να δείχνει διατεθειμένη να επιστρέψει μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος. Και μπορεί μεν ως άνθρωποι να έχουμε μια ατομικότητα εξοπλισμένη με ελεύθερη βούληση και ικανή να δώσει στην κοσμική ενέργεια μια επιθυμητή απόδοση-μορφή, όπως είναι για παράδειγμα το γκρέμισμα των εμποδίων ή το ...ανυπέρβλητο και ακαταπόνητο σεξ, ωστόσο η (συγχωρέστε με) γνωστή φράση «μας πήδηξε», ενδέχεται να λάβει κι άλλο περιεχόμενο, το κοινώς εννοούμενο. Ακόμη κι ο Εγκέλαδος μπορεί να είναι ...ορεξάτος, μαζί του και οι απανταχού θιασώτες των υπονομευτικών πρακτικών, οι βομβιστές -εντός και εκτός εισαγωγικών- της καθημερινότητας μας.

Την Δευτέρα έχουμε και μια ακόμη ...εκλειψούλα, αβάπτιστη προς το παρόν, αφού οι εκλείψεις δεν ονοματίζονται σαν τους τυφώνες. Θα μπορούσαμε όμως εμείς παίρνοντας την πρωτοβουλία να την ονοματίσουμε: Με δεδομένο το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη που κλείνει με ακρίβεια την Τρίτη, το «Μαινάδα» της πάει μούρλια! Μαινάδες ξέρετε ήταν εκείνες οι κυρίες που εκστασιασμένες κομμάτιαζαν τα θύματα τους ύστερα από την ερωτική-μεθυστική πράξη στα πλαίσια οργιαστικών τελετών. Και κάνοντας την ψυχολογική μεταφορά, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας μια τέτοια που περιμένει να ξεσκίσει λογικές, συναισθήματα και -πάλι- την όποια αθωότητα μας απέμεινε.

Στο ήδη φουντωμένο συναίσθημα -δώρο των δύο πλανητών- η Σεληνιακή έκλειψη έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι, κάνοντας την ζήλεια και τον φανατισμό main stream.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες ακόμη και ο έρωτας μοιάζει με επικίνδυνο σπορ αλλά προσωπικά θα επιμείνω στην θεραπευτική και αναγεννησιακή του δύναμη.

Όσο για την ίδια την έκλειψη και την επιρροή της θα σας παραπέμψω στα πολλά και ενδιαφέροντα που έχουν γράψει στο astrology.gr οι εκλεκτοί συνάδελφοι με το αναγκαίο δικό μου συμπλήρωμα, έτσι όπως υπάρχει στα «SOS της εβδομάδος»:

«Αυτό που επιβάλλεται να συμπληρώσω είναι η αστρική της διάσταση στην 20η μοίρα του «σταθερού σταυρού». Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι γεννημένοι περίπου στην αρχή του τρίτου δεκαημέρου, ας το έχουν ...υπόψη τους!

Σε κοινωνικό επίπεδο, η αστρική θέση της έκλειψης παραπέμπει σε μια ανησυχία για τα κεκτημένα αλλά και τα πάσης φύσεως αγαθά, συνδυασμένη με μάλλον σπασμωδικές ή υπερβολικές αντιδράσεις του κοινού. Συνάμα, η θέση της αστρικής Σελήνης στο Σκορπιό κτυπάει το καμπανάκι για μια κατά συρροή εμφάνιση των περιεχομένων του ζωδίου. Ήτοι, υψηλόβαθμη σεξουαλικότητα -συχνά εκτός ορίων- απόλυτα βιώματα του τύπου «ελευθερία ή θάνατος» και -φευ- κρούσματα εγκληματικότητας ή παραβατικότητας. Στην «γωνία» περιμένουν και οι φυσικές δυνάμεις, πρόθυμες να μας ταρακουνήσουν για τα καλά.

Τέλος, η συνδυασμένη επιρροή της αστρικής και της τροπικής θέσης, υποδηλώνει ένα πλαίσιο οικονομικών μεγεθών και δράσεων σε σχέση με τα καθαυτό αντικείμενα του άξονα Διδύμων-Τοξότη (ΜΜΕ, πολιτικοί, νομικοί). Αν πρόκειται για ένα καταλυτικό πάρε-δώσε, για αποκαλύψεις χρηματισμού ή απλά το τέλος ενός κύκλου, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.»

Και βέβαια να θυμίσω πως η επιρροή μιας έκλειψης μπορεί να απλώνεται χρονικά για μήνες, με τα γεγονότα να έρχονται κάθε φορά που ενεργοποιείται από τις διελεύσεις-όψεις του Ήλιου και της Σελήνης κυρίως, από την ευαίσθητη μοίρα της. Και ο πρώτος προσεχής «σταθμός», σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, είναι από τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved