Κάνε τα αδύνατα, δυνατά

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20/11 έως 26/11

Κάνε τα αδύνατα, δυνατά

Ο Άρης είναι κι αυτός ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στον κήπο σου και τον έμαθες από την καλή μα και από την ανάποδη. Φωνακλάδικο και φασαριόζικο αγρίμι, έχει τον τρόπο του να παρασύρει και άλλα βλαστάρια σου στον σαματά ή όπως λέει ο ίδιος «στον αγώνα».

Και το παρεάκι που έχει στηθεί στους ουρανούς αυτές τις μέρες δεν είναι για να το αγνοείς, μα ούτε και να το φοβάσαι.

Η μαντάμ Δήμητρα τρέφει τις αντιπαραθέσεις του και αλλάζει πρόσωπα, από κατήγορος σε κατηγορούμενη. Οι άλλοι κι εσύ, εσύ και οι άλλοι. Τους βλέπεις και σε βλέπουν αναζητώντας τα προειδοποιητικά σημάδια μιας επίθεσης. Τα κανόνια ξεπροβάλλουν, οι θώρακες απλώνουν.

Πόλεμος ή μήπως επιθετική διπλωματία;

Ο μπάρμπα Χείρωνας, πάλι, θυμάται ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και σηκώνει κι αυτός την δική του παντιέρα. «Υπέρ βωμών και εστιών». Το έθνος και η πατρίδα απειλούνται για μια ακόμη φορά και οι αυτόκλητοι θεματοφύλακες αναλαμβάνουν δράση, μα εσένα ποιος θα σε φυλάξει από τους φύλακες;

Λένε πως δεν θα αφήσουν τους ξένους να σου κλέψουν την ζωή, μα ήδη στην έχουν αρπάξει εκείνοι, πατώντας πάνω σε ευαισθησίες, που έντεχνα συντηρούν. Το σπίτι, η οικογένειά, η πατρίδα αδειάζουν από αγάπη και γίνονται μπαρουτοκαπνισμένοι προμαχώνες.

Κι ο μεσιέ Δίας δε χάνει την ευκαιρία για μια ακόμη υπερπαραγωγή. Η πόλη σου αστράφτει από τις φλόγες κι ο Νέρωνας πανηγυρίζει δικαιωμένος, αγκαλιά με τους καιροσκόπους κερδοσκόπους.

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»

Όμως δεν είναι όλα μοιραία κι έχεις κι εσύ έναν λόγο να πεις κι έναν άλλο δρόμο να δείξεις στον Άρη και την παρέα του, αφού κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Κατ’ αρχάς, δε χρειάζεται να γίνεις βάρβαρος, ούτε να ξεσπάσεις τα απωθημένα σου. Αυτά άφησε τα για εκείνους που ζουν ακόμη στο λυκόφως του πολιτισμού, που δεν διδάχτηκαν ποτέ τον ιπποτισμό και είναι δεμένοι με τις αλυσίδες του αθεράπευτου εγωισμού τους. Ναι, θα τους βρεις κι αυτούς μπροστά σου. Θα συναντήσεις πολλούς που ζητούν «το δίκιο τους» με τέτοιο τρόπο που τελικά το χάνουν. Θα βρεις και πολλούς ψευτόμαγκες, αθυρόστομους και προσβλητικούς, μα εσένα δεν σου πρέπουν τέτοιες συμπεριφορές.

Κι αν τυχόν παρασυρθείς, υπερασπιζόμενος το δίκιο σου, τη φαμίλια σου ή τα αγαπημένα σου πρόσωπα, μη βιαστείς να κτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι ή να τραβήξεις το μαχαίρι σου. Κοιτάξου πρώτα στον καθρέφτη σου, εκεί που πάντα ζει και δρα ο δικός σου Άρης, με τις δικές του ξεχωριστές προτεραιότητες και δώσε του μια κατεύθυνση αντάξια του.

Με αστρολογικούς όρους, μπορεί να είναι πύρινος, γήινος, αέρινος ή υδάτινος. Μπορεί να ειδικεύεται στην άμυνα ή την επίθεση, την διπλωματία ή το ενδιαφέρον, να κυνηγά τρέχοντας ξοπίσω από τον στόχο του ή να του στήνει καρτέρι. Ότι κι αν είναι όμως, άσε τον να λειτουργήσει στο δικό του προνομιακό του πεδίο, στη δική σου σφαίρα εμπειριών.

Εκεί δηλαδή που ξέρεις ότι τα καταφέρνεις καλύτερα, είτε πρόκειται για το πεδίο του λόγου, είτε των έργων, είτε της έκφρασης των συναισθημάτων σου, είτε απλά για μια δημιουργική αφετηρία.

Με αυτόν, τον δικό σου Άρη κι όχι των άλλων, γίνε εκείνος που ανοίγει δρόμους, ένας ήρωας της καθημερινότητας κι όχι ένα φοβισμένο αγρίμι που αλυχτά εναντίον δικαίων και αδίκων. Γίνε ο αρωγός των ανήμπορων και των αδυνάτων, πυροσβέστης κι όχι εμπρηστής. Πέτυχε μέσα σε μια στιγμή όλα εκείνα που μέχρι χθες σου φαίνονταν βουνό, κάνοντας τα αδύνατα, δυνατά.

Και κάτι ακόμη. Να επιβληθείς πρώτα απ’ όλα με την καθαρότητά σου κι όχι μόνο με την δύναμή σου. Να εκφράσεις τα συναισθήματα σου εκεί που δεν τολμούσες, εισπράττοντας στην χειρότερη περίπτωση τον θαυμασμό για την ειλικρίνεια σου. Να πεις την γνώμη σου κι όλα αυτά που κρατούσες μέσα σου ευνουχίζοντας την ύπαρξη σου. Να κάνεις μια νέα αρχή.

Να νιώσεις ζωντανός!

Διάβασε επίσης: Δίας στον Τοξότη: Προβλέψεις για την Ελλάδα



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved