Δίας στον Τοξότη: Προβλέψεις για την Ελλάδα

Ο Δίας θα περάσει στον Τοξότη στις 8 Νοεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2019

Δίας στον Τοξότη: Προβλέψεις για την Ελλάδα

Στις 8 Νοεμβρίου ο Δίας εγκατέλειψε τον Σκορπιό, αφήνοντας μας και κάποιες σκληρές αναμνήσεις από τραγωδίες, που σημάδεψαν την καθημερινότητά μας. Όμως… τέρμα όλα αυτά, αφού από το νέο του μετερίζι, ο πλανήτης των πάσης φύσεως υπερβολών θα ασχοληθεί πλέον με θέματα που είναι πιο κοντά στη φύση του.

Γιατί, εξετάζοντας το ιστορικό προηγούμενο των διελεύσεων του Δία από τον Τοξότη, προκύπτει μάλλον αβίαστα η ευεργετική επίδραση του πλανήτη σε μια σειρά από ζητήματα που παραδοσιακά συνδέονται με το ζώδιο -ενίοτε και με τον ίδιο- όπως είναι η Παιδεία, τα μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς, οι εκδόσεις, τα ταξίδια και ο τουρισμός, οι επιστήμες και ο αθλητισμός.

Ο συγκεκριμένος Δίας ευνοεί την Ελλάδα και στις διεθνείς σχέσεις της, σηματοδοτώντας μια επίλυση διαφορών και την άρση των όποιων περιορισμών υφίστανται μεταξύ ημών και των… άλλων! Όποτε, μάλιστα, στο παρελθόν υπήρξε η «ανάγκη» μιας πιο επιθετικής -ή ακόμη και πολεμικής- διεκδίκησης, ο Δίας στον Τοξότη αποδείχθηκε ο… Θεός της Ελλάδος, κάτι που στην σύγχρονη εποχή αποτυπώνεται πλέον στα στάδια και γενικότερα τον αθλητισμό και όχι τόσο στα πεδία των μαχών.

Ας το έχουν πάντως αυτό το τελευταίο υπόψη τους φίλοι και εχθροί…

Υπάρχει βέβαια και η «σκοτεινή» πλευρά του Δία στον Τοξότη, η οποία μόνο… σκοτεινή δεν είναι, αφού συνδέεται με πολύ μεγάλες πυρκαγιές στην επικράτεια, τόσο σε δασικές εκτάσεις, όσο και σε οικοδομικά τετράγωνα. Εδώ όμως θα έχουμε να κάνουμε με υλικές καταστροφές χωρίς πολλά θύματα, όπως αντίθετα συμβαίνει και συνέβη με τον Δία στον Σκορπιό. Και μια τέτοια «φλογερή» στιγμή προμηνύεται άμεσα, καθώς ο Άρης θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία μέσα στον Νοέμβριο.

Ακολουθεί ο Μάιος κι όσο για το καλοκαίρι, ας μην το συζητάμε καλύτερα…

Ό,τι μπορεί να κάνει πάντως ο καθένας μας και κυρίως η Πολιτεία σε επίπεδο πυρασφάλειας, καλό είναι.

Στη συνέχεια, παραθέτω τα αναμενόμενα ευεργετήματα του Δία στους τομείς που «ειδικεύεται» το ζώδιο:

Εντυπωσιακές επενδύσεις στον τουρισμό. Λειτουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και καζίνο.

«Οργασμός» στα media, με το άνοιγμα ή την επέκταση σταθμών και δικτύων.

Να σημειώσω εδώ πως η «δουλειά» του Δία είναι βέβαια το να επεκτείνει ή να πολλαπλασιάζει δράσεις, που δε διακρίνονται απαραίτητα για την ποιότητά τους αλλά όσο να ‘ναι ένα… μπούγιο το κάνουν!

Επεκτάσεις και εκσυγχρονισμός στις συγκοινωνίες, ανάπτυξη δικτύων πληροφορικής.

Άνοιγμα νέων σχολών-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γενική αναβάθμιση της Παιδείας και πλουραλισμός, ως προς τις προσφερόμενες δυνατότητες και εναλλακτικές.

Όσο για την πρόοδο στις επιστήμες και τις εκδόσεις, «μετράει» βέβαια περισσότερο το τι θα συμβεί παγκοσμίως, ιδιαίτερα στον τομέα της πτήσης και του Διαστήματος ή σε σχέση με την κυκλοφορία σημαντικών έργων με διεθνή απήχηση, που -αργά ή γρήγορα- θα παιχτούν και στις οθόνες μας. Αλλά και στον τόπο μας μπορεί να δούμε ανάλογα σημάδια με τους Έλληνες διανοητές και επιστήμονες να ξεχωρίζουν στο εξωτερικό.

Τέλος, αναπτυξιακοί ρυθμοί θα υπάρξουν και στην οικονομία, ενώ στα εργασιακά θα μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και θα γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Επιπλέον, θα «ανοίξουν» όσα επαγγέλματα παραμένουν ακόμη κλειστά, ξεκινώντας, μάλιστα, από εκείνα που παραδοσιακά αποτελούν ένα ανδρικό «οχυρό».

Ελπιδοφόρα είναι λοιπόν η νέα θέση του Δία κι όταν πια τον Δεκέμβριο του 2019 θα περάσει στον Αιγόκερω, θα είναι ίσως μία από τις λίγες φορές που δε θα αναφωνήσουμε το «κάθε πέρυσι και καλύτερα»!

Διάβασε επίσης: Δίας στον Τοξότη: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved