Πίστεψε στο θαύμα!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 13/11 έως 19/11

Πίστεψε στο θαύμα!

Ο Ερμής κοντοστέκεται πιάνοντας στασίδι για την ανάδρομη πορεία του κι ο πρώτος συνοδός του σε αυτήν την «ανάποδη» τελετουργία είναι ο Ποσειδώνας. Το τετράγωνό τους βέβαια δε θα σφραγιστεί για την ώρα με το φιλί της εξαιρετικής ακρίβειας, που τόσο αγαπούν οι τυπολάτρες, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως εσύ θα διαβάσεις και θα ακούσεις ξανά για δολιότητες, απάτες κι αυταπάτες που βγήκαν στο σεργιάνι για να σε συναντήσουν. Θα διαβάσεις για τον αφελή εαυτό σου, που είναι πρόθυμος να πιστέψει το οτιδήποτε και να θυσιάσει τις κατακτήσεις του στον βωμό της πλάνης.

Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά θα σου ζητήσω να θυμάσαι ότι όλα αυτά απευθύνονται στον άπτερο εαυτό σου, σε εκείνον που δεν πιστεύει και δεν δημιουργεί θαύματα.

Σε εκείνον που δεν υπερβαίνει τους γήινους περιορισμούς σου.

Όμως, η πίστη σου στο ανέφικτο μπορεί και να είναι ένα ψέμα που σε βοηθάνα ζήσεις.

Να ξεφύγεις από τα δεσμά μιας δυσάρεστης πραγματικότητας, όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά επειδή ο νους και η καρδιά σου πετάνε ψηλότερα από οποιονδήποτε «αντικειμενικό» περιορισμό. Τον αγνοούν, τον ακυρώνουν στην πράξη.

Φαντάσου: Όλα πάνε καλά, παρότι ζεις κάτω από αφόρητη πίεση. Γύρω σου σκάνε βόμβες αλλά εσύ τραγουδάς για την ειρήνη και την ανάπτυξη. Γεγονότα και άνθρωποι σε πιλατεύουν αλλά εσύ είσαι αλλού. Σου μιλάνε, σε τραντάζουν για να επανέλθεις στην κοινή πραγματικότητα που σου ορίζουν αλλά εσύ προτιμάς το ασφαλές καταφύγιο σου.

Μέσα στην αθωότητά σου διατηρείς ακέραιο το δικαίωμά σου να πιάσεις τον «ανεμόμυλο» σου, να ψαρέψεις σε θολά νερά και να βγάλεις το «λαυράκι» που πάντα ονειρευόσουν.

Σου λένε ότι ξεγελιέσαι, ότι εθελοτυφλείς, ότι στηρίζεσαι σε ένα ψέμα. Όμως εσύ νοιώθεις σαν το παιδί, που λαχταρά έναν καλό λόγο από τον Θεό του, την μητέρα του, για να μείνει ευτυχισμένο κι ας γίνεται γύρω του χαλασμός. Το παιδί που επινοεί φανταστικούς φίλους και βυθίζεται στα παραμύθια για να επιβιώνει στον άτεγκτο και ανελαστικό κόσμο των μεγάλων.

Ένα αστείο, ένα παιχνίδι, μια φαντασίωση, ένα ψέμα το προστατεύει από μια πραγματικότητα που δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει, που δεν τη θέλει..

Αυτό το ψέμα είναι που το βοηθά να κρατήσει μακριά από την ψυχούλα του την αγριότητα και την απελπισία. Να μην καταγραφούν στην συνείδηση του. Να μη σφραγιστεί για πάντα από τον φόβο.

Κι αυτός ο «παιδικός» δρόμος είναι ο δρόμος σου αυτές τις ημέρες.

«Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με, τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν»

Σου εύχομαι να βαδίζεις ήδη τους δρόμους των παραμυθιών με το ευτυχισμένο τέλος τους, αρνούμενος να υποκύψεις στο άγχος ή τον τρόμο του σήμερα.

Σου εύχομαι να πετάξεις με τα φτερά της φαντασίας σου, πιστεύοντας βαθιά ότι το ταξίδι σου δεν είναι μόνο διαφυγή, αλλά και δημιουργία. Είναι το θαύμα, που υπάρχει στα όνειρά σου και μόνο εσύ μπορείς να υλοποιήσεις, να κάνεις το υποτιθέμενο ψέμα σου μια χειροπιαστή αλήθεια.

Σου εύχομαι να εύχεσαι, για να το ζήσεις.

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»

Αλλά είναι εξ ίσου σημαντικό να προσφέρεις αυτήν την ευκαιρία και σε εκείνους που την χρειάζονται.

Να εμψυχώσεις τους απεγνωσμένους, όχι βέβαια για να θερίσεις κάποιους υλικούς καρπούς των ψεμάτων σου, αλλά για να τους προστατέψεις από αυτό που δεν μπορούν να αντέξουν. Να τους δώσεις την ελπίδα και την προοπτική που θα απαλύνει το τώρα τους, θρέφοντας ένα πιο ευτυχισμένο παρόν.

Δε σου γράφω για απάτες και δολοπλοκίες, αυτές είναι οι επιλογές μιας συνείδησης που δεν μπορεί να πετάξει, ούτε μιλάει με τον Θεό της, απλά σέρνεται στη λάσπη. Σίγουρα θα τις βρεις μπροστά σου, προσπέρασε τις όμως με την αγάπη σου. Αν κάποιος νομίζει ότι θα λύσει το πρόβλημα του κλέβοντας ή παραπλανώντας τους άλλους, είναι τόσο δυστυχής, τόσο εγκλωβισμένος στο εφήμερο τίποτα, που αξίζει τη συμπόνια σου, ακόμη κι αν πρόκειται για σένα τον ίδιο. .

Δεν σου γράφω για τον θησαυρό του Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, ούτε για φρούδες ελπίδες πλουτισμού. Έμαθες να πιστεύεις ότι η σωτηρία σου βρίσκεται σε ένα καλό κομπόδεμα, έμαθες ότι το χρήμα είναι που κάνει τον κόσμο να γυρίζει.

Όμως στην πραγματικότητα αυτός γύριζε πολύ πριν εμφανιστεί το χρήμα. Είναι η αγάπη του Θεού που τον περιστρέφει, είναι η αγάπη σου που τον εξελίσσει. Είναι τα όνειρα σου που του αλλάζουν επίπεδο. Είναι η φαντασία σου που τον κάνει ένα ειρηνικό παράδεισο κι ας μην υπήρξε ποτέ.

Είσαι κι εσύ που τον εμψυχώνεις, όχι επειδή απλά υπάρχεις, αλλά γιατί ο ρόλος σου είναι ξεχωριστός. Πατάς στη Γη αλλά θωρείς στους ουρανούς, επιβιώνεις με τις αισθήσεις σου αλλά ζεις με το πνεύμα σου. Το μεγαλύτερο προσόν του πολιτισμού σου είναι οι πνευματικές αξίες, πραγματικά άφθαρτες κι αιώνιες.

Η συνείδησή σου είναι αθάνατη, όχι το σώμα σου, όχι τα υλικά πλούτη, όχι η κυριαρχία σου.

Γι’ αυτό σου γράφω, μη διστάσεις να αφεθείς στη μαγεία της φαντασίας σου, μην αρνηθείς να πιστέψεις στο θαύμα σου.

Διάβασε επίσης: Δίας στον Τοξότη: Προβλέψεις για την Ελλάδα



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved