Τι θα φέρει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ο Δίας στο Λέοντα;

Τα γεγονότα που προκαλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Δία στο Λέοντα

Τι θα φέρει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ο Δίας στο Λέοντα;

Ο μέγας ταραχοποιός

Από τις 16 Ιουλίου του 2014 έως τις 11/8 του 2015 ο πλανήτης της επέκτασης θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα και τα όσα προδιαγράφονται για το συγκεκριμένο διάστημα δεν είναι δα και για να... υπερηφανευόμαστε!

Σύμφωνα με το ιστορικό προηγούμενο των διελεύσεων του πλανήτη από το ζώδιο, φαίνεται ότι τα πλέον ενθαρρυντικά στοιχεία έχουν να κάνουν με ενδιαφέρουσες όσο και μοναδικές καλλιτεχνικές παραγωγές-παρουσιάσεις, με σημαντικά ευρήματα αρχαιολογικής αξίας, όπως επίσης και με την ανάδειξη των γυναικών σε δημόσια αξιώματα.
Όσον αφορά ειδικά τις τέχνες, η (φυσική) απώλεια σημαντικών προσωπικοτήτων θα προσφέρει την ευκαιρία για πλούσια αφιερώματα στο έργο τους.

Κατά τα άλλα, φαίνεται πως παγκοσμίως θα κορυφωθεί η δράση ακραίων στοιχείων αλλά και φορέων με πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα, κάτι που θυμίζει περισσότερο τις ιδιότητες του πολικού ως προς τον Λέοντα ζωδίου, του Υδροχόου.
Και βέβαια η ενεργοποίηση των απανταχού αντιστασιακών δεν θα κινείται στο πνεύμα των νόμων, αντίθετα θα στοχεύει στην κατάργηση πολλών από αυτούς.
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους θιασώτες των κοινωνικών συγκρούσεων, από την άλλη πλευρά όμως, η αναπόφευκτη αντίδραση των εκάστοτε δυνάμεων καταστολής, θα δημιουργήσει ένα μάλλον βίαιο σκηνικό σε όλο το φάσμα των Δυτικών χωρών, ξεκινώντας από την ίδια την «μητρόπολη» των ΗΠΑ.

Τα ανάλογα προβλέπονται και για την Ελλάδα, όπου οι εξεγέρσεις κοινωνικών ομάδων θα συνδυαστούν με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις αλλά και αρκετές μεμονωμένες ενέργειες από αυτές που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές.
Ως αποτέλεσμα ενδέχεται να υπάρξουν πολιτικές διώξεις σε σχετικά μεγάλη κλίμακα, όπως τον... παλιό καλό καιρό.
Δεν θα λείψουν επίσης και οι σχετικές δίκες, που σίγουρα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Παράλληλα για την χώρα μας, ο Δίας στον Λέοντα φαίνεται πως επιφυλάσσει νέες «αναφλέξεις» στα εθνικά θέματα, με την Θράκη, την Μακεδονία και την Κύπρο να αποτελούν τα κύρια μέτωπα. Γενικότερα, η κατάσταση στην Βαλκανική δείχνει να παίρνει φωτιά, σε όλο το μήκος και το πλάτος της κι ας ευχηθούμε η αποσταθεροποίηση να μην λάβει έναν πολύ δυσάρεστο χαρακτήρα για τους λαούς της. Εμείς πάντως ξεκινάμε με κόντρα τους «συμμάχους» μας, που για μια ακόμη φορά δείχνουν πρόθυμοι να υπερασπιστούν τα Τουρκικά συμφέροντα.

Μια ακόμη «έκπληξη» του Δία στον Λέοντα μπορεί να είναι η νομισματική και χρηματιστηριακή αποσταθεροποίηση κι εδώ βέβαια το «καμπανάκι» κτυπά κυρίως για τις δυτικές οικονομίες. Εννοείται πως σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση, αντιμετωπίζοντας το φάσμα μιας ακόμη χρεοκοπίας.

Τα «ευχάριστα» παγκοσμίως περιλαμβάνουν και μια σειρά ακραίων πράξεων εναντίον γνωστών ηγετών (επιθέσεις, δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας), ενώ η επικαιρότητα θα έχει συχνά ως αρνητικούς πρωταγωνιστές και θύματα τα παιδιά.

Ξέρω ότι σας έκανα την... καρδιά περιβόλι αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο κόσμος μας.

Σε συλλογικό επίπεδο είναι δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα αφού απαιτείται μια μακρά περίοδος διαρκούς προσωπικής εξέλιξης του καθενός μας. Ας συνεχίσουμε τουλάχιστον να προσπαθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, μήπως και η επόμενη διέλευση του Δία από τον Λέοντα αποδειχθεί λιγότερο βίαιη και περισσότερο δημιουργική.

Σχετικά άρθρα

Ο γενναιόδωρος Δίας στο Λέοντα και πόσο θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved