Αμοιβαία υποδοχή Κρόνου - Πλούτωνα: Η αλληλεπίδραση των δύο πλανητών

Κρόνος στο Σκορπιό σε Αμοιβαία Υποδοχή με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω επί του Πρακτέου...

Αμοιβαία υποδοχή Κρόνου - Πλούτωνα: Η αλληλεπίδραση των δύο πλανητών

Ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού. Αυτή είναι μία ξεχωριστή και σημαντική θέση του Κρόνου γιατί συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο πλανητικό σχήμα που ονομάζεται «αμοιβαία υποδοχή». Ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει ο Πλούτωνας, το Σκορπιό. Την ίδια στιγμή, ο Πλούτωνας βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει ο Κρόνος, στον Αιγόκερω δηλαδή ο ένας βρίσκεται στη θέση του άλλου (αμοιβαία υποδοχή).

Ο Κρόνος στο Σκορπιό γίνεται αρκετά σκληρός καθώς εκτονώνει τις πιο μελαγχολικές και δυσάρεστες σκέψεις και, προκειμένου να επιτύχει κάτι τέτοιο, προκαλεί τα ανάλογα γεγονότα.

Κατ' αρχάς ο Κρόνος θα αυξήσει τα προβλήματα της οικονομίας. Δηλώνει ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, θα εκμεταλλευτούν τους οφειλέτες τους, αυξάνοντας τα επιτόκια των δανείων ενώ, ταυτόχρονα, δεν θα δίνουν εύκολα δάνεια για να βοηθήσουν τον κόσμο να αντεπεξέλθει στα προβλήματά του.

Η αμοιβαία υποδοχή των δύο υπερδυνάμεων Κρόνου - Πλούτωνα δείχνει μία προδιάθεση «περίεργη» εκ μέρους των κρατούντων, τους οποίους σαν πλανήτης αντιπροσωπεύει. Όπως από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, έτσι και από τον Κρόνο στο Σκορπιό, φαίνεται ότι οδεύουμε σε πιο αστυνομοκρατούμενες εποχές ενώ, με τέτοιους συνδυασμούς, αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρει τα ηνία ο στρατός. Με αυτούς τους δύο πλανήτες να βρίσκονται στα πιο απαιτητικά (και άρα «σκληρά» για την ανθρώπινη συνειδητότητα) ζώδια και μάλιστα σε αμοιβαία υποδοχή, στη σφαίρα του πιθανού (με δεδομένο το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα που είναι πολύ ισχυρή όψη) υπεισέρχεται και ο πόλεμος. Άλλωστε με τόση μεγάλη έκταση της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως κάπου θα ξεσπάσει το κακό.

Η επίδραση της αμοιβαίας υποδοχής Κρόνου στο Σκορπιό με Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα εντείνει το κλίμα της αδιαλλαξίας και της καχυποψίας ενώ σε αρκετούς -κόντρα στις επιταγές της εποχής που είναι η αδελφοσύνη και η αγάπη- θα προκαλέσει την τάση να θεοποιήσουν το χρήμα και να είναι έτοιμοι ακόμη και για τις πιο σκληρές πράξεις προκειμένου να το αποκτήσουν. Γενικότερα, η βία θα επιδεινωθεί γι' αυτό και θα υπάρχουν διάχυτα τα στοιχεία του φόβου και της καχυποψίας. (Ωστόσο, και πάλι οφείλω να σας επισημάνω ότι η αλόγιστη βία σχετίζεται με το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα. Η καχυποψία, η ανάγκη ελέγχου μέσω του χρήματος και της εξουσίας και οι σκοτεινές σκέψεις σχετίζονται με την αμοιβαία υποδοχή Κρόνου – Πλούτωνα αλλά το ένα ενισχύει το άλλο).

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο Κρόνος στο Σκορπιό συνδέονται με τα γεωφυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα με τους σεισμούς και τις εκρήξεις ηφαιστείων. Ειδικά τώρα που ο Πλούτωνας σχηματίζει το παντοδύναμο τετράγωνό του με τον Ουρανό είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν ασυνήθιστα μεγάλοι σεισμοί ή να γίνουμε μάρτυρες της έκρηξης κάποιου μεγάλου ηφαιστείου.

Το πιο δυσάρεστο με τον Κρόνο στο Σκορπιό και την όψη του με τον Πλούτωνα, είναι ότι ο κόσμος θα διακατέχεται από μία έντονη απαισιοδοξία και μια τάση να παραιτηθεί από κάθε αξία. Αυτό θα αποβεί οδυνηρό καθώς, όπως είπαμε, ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε περισσότερα, να εξελιχθούμε και να βιώσουμε την αναγέννηση της νέας εποχής και των δυσκολιών που αναμένονται, είναι η αγάπη, η καλοσύνη, η πνευματικότητα, η επίγνωση. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να εκτονώσουμε τόσο θετικές και εκλεπτυσμένες ενέργειες πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, να βλέπουμε μπροστά και να μην αφήνουμε το παρελθόν να καταστρέφει το μέλλον μας.

Για να αντιμετωπιστεί η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου - Πλούτωνα χρειάζεται ψυχραιμία, ώριμες αντιδράσεις και πολύ θετική τοποθέτηση, η οποία να πηγάζει από την Ηλιακή βάση της ύπαρξής μας.

Ίσως συμβεί στα επόμενα χρόνια μία ριζική ανανέωση του πολιτικού μας σκηνικού και του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας μας ή γενικότερα των κρατών. Παρόλη την καταστροφική δύναμη της όψης, τελικά ο Πλούτωνας είναι η μόνη ικανή δύναμη αυτή τη στιγμή να μας βγάλει από αυτή τη «χαράδρα» στην οποία έχουμε πέσει, η μόνη ικανή δύναμη να μας μεταμορφώσει εκ βαθέων και να μας οδηγήσει σε μία καινούργια, λαμπρή εποχή. Κι ο Κρόνος η μόνη δύναμη που θα μας επιτρέψει να ανοικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία. Δεν πρόκειται όμως να το κάνουν αυτό ούτε εύκολα ούτε ανώδυνα. Θα μας φέρουν πρώτα αντιμέτωπους με τους χειρότερους μας φόβους, θα προκαλέσουν αναστατώσεις στη συλλογική ψυχή κι αυτό γιατί –δυστυχώς- μόνο σε τέτοιες περιστάσεις η ανθρωπότητα «αφυπνίζεται».


*Για να δείτε που έχετε τον Κρόνο σας στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved