Ο Άρης στον Τοξότη: Μια καταλυτική διέλευση για την Ελλάδα

Ζωτικής σημασίας είναι για την Ελλάδα η τρέχουσα διέλευση του Άρη από τον Τοξότη, αφού προσφέρει μια από τις τελευταίες ίσως ευκαιρίες για μια δυναμική διεκδίκηση της ισοτιμίας της μέσα στην Ε.Ε.

Ο Άρης στον Τοξότη: Μια καταλυτική διέλευση για την Ελλάδα

Ο πλανήτης θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, στις πολιτικές ισορροπίες εντός του κοινοβουλίου αλλά και στην οικονομική πραγματικότητα.

Ήδη, ο κ Σαμαράς (Δίδυμος με τον Άρη να τον... τηράει από απέναντι) βρίσκεται σε έξαψη, περιμένοντας την κ Μέρκελ, ωστόσο φαίνεται πως αυτή δεν θα είναι η μοναδική επαφή του με ξένο ηγέτη και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα υπάρξει στην κυριολεξία ένας «διπλωματικός πυρετός».

Κι εδώ με βάση την δυναμική του πλανήτη κάθε αστρολόγος θα μπορούσε να προτείνει ως άτυπος σύμβουλος μια πιο επιθετική πολιτική, αφού οι διεκδικήσεις έχουν καλές πιθανότητες να «πιάσουν τόπο». Αντίθετα, αν υποχωρήσουμε ως χώρα, οι «φάπες» θα είναι... ηχηρές!

Όπως κι αν έχει όμως ο «πυρετός» του Άρη θα «ζεστάνει» και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, με τις διαγραφές-μεταπηδήσεις βουλευτών ή κομματικών στελεχών, να θεωρούνται δεδομένες.

Ακόμη, «καυτά» δημόσια έγγραφα αλλά και οι αναπόφευκτες εντάσεις με μετανάστες ή ξένους υπηκόους θα δημιουργήσουν σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μια μεγάλη αναστάτωση σε τομείς που παραδοσιακά ελέγχει το ζώδιο, όπως είναι αυτοί των μεταφορών και των media.

Ήδη η είσοδος του Άρη στον Τοξότη, έγινε δυστυχώς αισθητή «με το καλημέρα», καθώς το δυστύχημα σε τουριστικό πλοιάριο στην Κω, όπου έχασε τη ζωή του ο καπετάνιος και τραυματίστηκαν αρκετοί τουρίστες, είναι δικό του έργο.

Εκτός όμως από τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, οι ιθύνοντες θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην Θράκη, όπου αναμένεται ένας νέος γύρος προκλήσεων και έντασης ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Γενικότερα, τα θέματα πίστης και ηθικής θα βρεθούν στο προσκήνιο κι όχι πάντα με τις καλύτερες αφορμές...

Κοντά στις 15 Οκτωβρίου, ο Άρης εμπλέκεται σε όψεις με τον Ουρανό, τον Κρόνο και τον Χείρωνα, διευκολύνοντας ένα οργισμένο «ξέσπασμα» δικαίων και αδίκων. Και το πρόβλημα εδώ είναι πως με την συνδρομή της Νέας Σελήνης του Οκτωβρίου, η «αναμπουμπούλα» παίρνει παράταση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Φυσικά, δεν είναι μόνον τα εσωτερικά θέματα αλλά και μια γενικότερη ανάφλεξη στη «γειτονιά» μας, που μπορεί να επιτείνει τις ανησυχίες.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου είναι επίσης κρίσιμο σε σχέση με όλα τα παραπάνω θέματα, αφού τότε ο διελαύνων Άρης σχηματίζει μια αντίθεση με τον διελαύνοντα Δία, πάνω στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος στον 7ο οίκο. Ο σχηματισμός θα μπορούσε να αποδοθεί με μια λέξη ως «μπουρλότο» και μακάρι να μην επιβεβαιωθεί ο όρος στην κυριολεξία. Γιατί οι δύο... πυρομανείς, δεν το 'χουν σε τίποτα να ανάψουν και πραγματικές φωτιές, σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή κατοικημένες περιοχές.

Όσον αφορά στα οικονομικά θέματα, οι γενικότερες -πέραν του Άρη- αστρολογικές ενδείξεις αυτής της περιόδου δεν είναι αρνητικές για τη χώρα μας, κάτι που σημαίνει πως ο πλανήτης έρχεται να ανάψει το πράσινο φως για δόσεις και «πακέτα». Και μακάρι η συνεισφορά του να είναι άμεση, αφού με τις επερχόμενες εκλείψεις πολλά μπορεί να αλλάξουν στην οικονομική πολιτική της Ε.Ε. Ότι πάρουμε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Μετά το σκηνικό αλλάζει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved