Ο Άρης στο Σκορπιό - Τι θα φέρει στα ζώδια;

Για τις επόμενες 45 ημέρες, οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι καλούνται να ενεργοποιηθούν, να αρπάξουν ευκαιρίες, να ρισκάρουν αλλά και να είναι πιο προσεκτικοί

Ο Άρης στο Σκορπιό - Τι θα φέρει στα ζώδια;

Το ραντεβού είναι κλεισμένο εδώ και... αιώνες. Στις 18:24 ώρα Ελλάδος, της 23ης Αυγούστου, ο Άρης διαβαίνει το κατώφλι του Σκορπιού, αλλάζοντας ταχύτητα στην καθημερινότητα όλων των ζωδίων και θέτοντας νέες προτεραιότητες.

Η σκυτάλη των πρωτοβουλιών δίνεται στα τέσσερα ζώδια του «σταθερού σταυρού», που αναλαμβάνουν την ευθύνη να διαχειριστούν την ενέργεια του πλανήτη, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τις επόμενες 45 ημέρες, οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι καλούνται να ενεργοποιηθούν, να αρπάξουν ευκαιρίες, να ρισκάρουν αλλά και να είναι πιο προσεκτικοί, είτε στην συμπεριφορά τους, είτε στον χειρισμό εργαλείων ή μηχανημάτων, που θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά. Γιατί μπορεί το ταρακούνημα του Άρη να φέρει στη ζωή τους πλείστες δημιουργικές εφαρμογές αλλά δεν θα λείψουν και οι στιγμές, όπου η εντατικοποίηση των ρυθμών θα συμβάλλει σε εντάσεις, ατυχήματα ή ...καθηλώσεις, ακολουθώντας τελικά την ενεργειακή καμπύλη του Άρη, που πηγαίνει από τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο πλανήτης ξεκινά με το... αριστερό το ταξίδι του στον Σκορπιό, αφού οι «κρυφές» όψεις που σχηματίζει με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στο τριήμερο 25 έως 27 Αυγούστου, προσφέρονται περισσότερο για γκρεμίσματα, παρά για ελπιδοφόρες αφετηρίες.

Ας είναι όμως, όλοι μας έχουμε κάτι σάπιο που πρέπει να φύγει για να αντικατασταθεί από το υγιές και ίσως δεν υπάρχουν καλύτεροι «γιατροί» για μια τέτοια δουλειά.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να έχουμε τον νου μας απέναντι στην δράση ατόμων που δεν ξέρουν παρά να δρουν σύμφωνα με τον «νόμο της ζούγκλας». Η αθωότητα απαγορεύεται διά ροπάλου, το ίδιο και η άγνοια-μη τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας, ιδιαίτερα αν (μεταφορικά) κινούμαστε σε... ναρκοπέδιο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου έχουμε ακόμη ένα κρίσιμο τριήμερο, όπου η επίσης «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Άρη με τον τροπικό Κρόνο στο Ζυγό, παραπέμπει σε σκληρές διαπραγματεύσεις για οικονομικά θέματα, ενώ το ενεργειακό «στοπ» του Κρόνου ενδέχεται να «πιάσει» από την γενική διάθεση μέχρι την σεξουαλικότητα και τις σχέσεις μας.

Μένοντας στα ερωτικά, το πράγμα γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο εξ αιτίας του τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και την Αφροδίτη στον Λέοντα, που κι αυτό θα «κλείσει» την ίδια ακριβώς περίοδο, στις 27/9.

Από την μια έχουμε δηλαδή το πάθος και τις ασυγκράτητες επιθυμίες να σκαρφαλώνουν στην κορυφή της «κλίμακας Βαλεντίνου» και από την άλλη τον Κρόνο να θέτει τα δικά του βασανιστικά ως επί το πλείστον διλήμματα, που συνήθως έχουν ως κεντρική τους ιδέα, τις ενοχές ή την απογοήτευση.

Η υπόθεση θυμίζει χωρισμούς και ...ντράβαλα, ενώ αμιγώς σεξουαλικά παραπέμπει σε «σκληρές» εμπειρίες, από αυτές που συμπεριλαμβάνονται στον «οδηγό του καλού σαδομαζοχιστή»!

Όπως κι αν έχει πάντως, το να ξεκινήσει κανείς μια σχέση την συγκεκριμένη περίοδο μοιάζει με το μαρτύριο του Σίσυφου, που ήταν καταδικασμένος να κυλά αιωνίως έναν βράχο μέχρι την κορυφή ενός βουνού.

Ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα (πρακτικά μέχρι τις 26/9) το κλίμα είναι όλως διόλου διαφορετικό, αφού το δίπολο Αφροδίτης-Άρη «κολλάει» πάνω στον αστρικό Δία που βρίσκεται στον Ταύρο.

Εδώ. αν και πάλι οι απιστίες, τα σκάνδαλα και οι χωρισμοί είναι στο ...πρόγραμμα, έχουμε τουλάχιστον κάποιες από τις προδιαγραφές μιας γνήσιας απόλαυσης. Τα επί μέρους προβλήματα, έχουν να κάνουν κυρίως με μια ελευθεριότητα που δεν μπορεί να «χωρέσει» εύκολα σε μια συμβατική σχέση. Γι' αυτό και μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά μόνον για θεαματικές υποσχέσεις, πληθωρικές εμπειρίες και ...αρπαχτές!

Όσο για την γνωστή επιπολαιότητα του Δία, αν συνδυαστεί με την «άγνοια κινδύνου» του Άρη, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά όταν απέναντι μας έχουμε θιγόμενους που «δεν σηκώνουν και πολλά-πολλά».

Συνολικά πάντως, η «κολεγιά» του Άρη με την Αφροδίτη μέσα στον Σεπτέμβριο, αναμένεται να ανεβάσει το ερωτικό θερμόμετρο στα ύψη αλλά και να συμβάλλει σε ακρότητες ή φανατισμούς. Όταν η libido «λοξοδρομεί» και ασκείται όχι στο κρεβάτι αλλά στους δρόμους ή την καθημερινότητα μας, τότε είναι εύκολο να βρούμε στο διάβα μας κάποιο «μάτι που γυαλίζει», έτοιμο να κατασπαράξει όποιον πηγαίνει κόντρα. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να μην πρόκειται για το δικό μας...

Πάμε τώρα να δούμε ποιοί τομείς θα επηρεαστούν για κάθε ζώδιο, με την υποσημείωση πως τελικά είμαστε εμείς εκείνοι που θα κρίνουμε το αποτέλεσμα, ανάλογα με την πρακτική που θα ακολουθήσουμε απέναντι στις όποιες προκλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όταν έχουμε να κάνουμε με πρόσωπα, το ζητούμενο δεν είναι να «την βγούμε» αλλά να αξιοποιήσουμε τα καλά του συναγωνισμού. Εμείς ως σοφότεροι οφείλουμε να δείξουμε το δρόμο.

Οι λέξεις κλειδιά που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε κατάσταση ή τομέα είναι διεκδίκηση, ρίσκο, ένταση, αντιπαράθεση αλλά και νέα αρχή.

Και τα «μυστικά» για μια συμφέρουσα ή δημιουργική χρήση της ενέργειας του Άρη, είναι λίγα και καλά:

1) Θυμόμαστε πως η επιρροή του μπορεί να είναι μεν οξύτατη αλλά τα όσα φέρνει κρατάνε σχετικά λίγο. Άρα πρώτον δεν αναβάλουμε μια δημιουργική «φούρια» γιατί αύριο μπορεί να μας έχει φύγει η διάθεση και δεύτερον αν προκύψει κάποιο πρόβλημα από την αφεντιά του, απλά κάνουμε υπομονή μέχρι να περάσει. Δεν ρίχνουμε δηλαδή λάδι στη φωτιά (ειδικά αν πρόκειται για θέματα σχέσεων ή συνεργασιών), ούτε μας πιάνει πανικός μπροστά στην ένταση του προβλήματος. Για παράδειγμα ένας πυρετός που οφείλεται στον Άρη, μπορεί να «κτυπήσει» σαραντάρια κι ύστερα να ...εξαφανιστεί.

2) Προσπαθούμε να αποφορτίσουμε την πλεονάζουσα ενέργεια μέσα από δραστηριότητες (εργασία, σπορ κλπ), ώστε να μην μας «πλακώσει», επιφέροντας μια ...ακατανίκητη νευρικότητα, ικανή να προξενήσει μεγαλύτερους μπελάδες.

Παράλληλα όμως προσέχουμε να μην υπερβάλλουμε, ιδιαίτερα αν είμαστε κάπως ...σκουριασμένοι. Το καλύτερο είναι να ασχοληθούμε με κάτι στο οποίο έχουμε ήδη μια εμπειρία και πάντα με το ανάλογο «ζέσταμα».

Στην παρούσα φάση, αυτή η υπενθύμιση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους.

Το ίδιο και οι παροιμίες ή τα αποφθέγματα που ακολουθούν:

Παροιμίες

-Σκύλος που γαβγίζει, δεν δαγκώνει.

-Στη βράση κολλάει το σίδερο.

-Μην αναβάλεις για αύριο, ότι μπορείς να κάνεις σήμερα.

-Πέτρα που κυλάει δεν χορταριάζει.

Λόγια επιφανών

-Τίποτε δεν μειώνει την αγωνία πιο γρήγορα από τη δράση (Walter Anderson).

-Καλύτερα να φθείρεσαι παρά να σκουριάζεις (Joseph Chamberlain).

-Άδραξε τη μέρα (Οράτιος).

-Να σχεδιάζεις χωρίς βιασύνη αλλά να εκτελείς γρήγορα (Ισοκράτης).

3) Το σεξ είναι πάντα η ...πολυτιμότερη «τροφή» για τον Άρη. Γι' αυτό όταν δεν την έχει, κάνει ...πόλεμο!

4) Συνήθως, οι φορείς της «άκομψης» ενέργειας του Άρη έχουν ...φιλότιμο! Αντί λοιπόν να τους προγκήξουμε, είναι προτιμότερο να τους αιφνιδιάσουμε, απευθυνόμενοι στον καλώς εννοούμενο εγωισμό τους.

Οι τομείς ανά ζώδιο

Κριός: Οικονομικά, ιδιαίτερα σε σχέση με ασφάλειες, φορολογικά και αποζημιώσεις. Σεξουαλικότητα. Έρευνες, αναζητήσεις.

Ταύρος: Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.

Δίδυμοι: Εργασιακές σχέσεις, υφιστάμενοι. Εργαλεία δουλειάς αλλά και οικοσκευές. Υγεία. Ζώα.

Καρκίνος: Αγαπημένα πρόσωπα, ερωτική διάθεση. Τρόπος ζωής, διασκεδάσεις.

Λέων: Οικογένεια, σπίτι, περιουσιακά.

Παρθένος: Συγγενείς και γνωστοί. Γραπτά, μετακινήσεις, μεταφορικά μέσα, κινητά υπολογιστές.

Ζυγός: Οικονομικά (ίδιοι πόροι, κεκτημένα).

Σκορπιός: Φυσική κατάσταση, γενική διάθεση.

Τοξότης: Μυστικά, ίντριγκες, κρυφοί εχθροί. Ψυχικός κόσμος, απωθημένα. Εσωτερική αναζήτηση. Ύπνος, όνειρα.

Αιγόκερως: Φίλοι, συλλογικές δραστηριότητες.

Υδροχόος: Καριέρα, πρωτεύοντες στόχοι. Σχέσεις με ισχυρούς και διοικούντες.

Ιχθύες: Ταξίδια, νομικές υποθέσεις, μακρινοί ή εξ αγχιστείας συγγενείς. Σπουδές, γνώσεις.

Η παραπάνω αξιολόγηση έγινε βέβαια με βάση τον τροπικό Άρη. Ο αστρικός θα βρίσκεται στο Ζυγό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας ακόμη τους Ζυγούς, τους Κριούς, τους Καρκίνους και τους Αιγόκερους που έχουν τον Ήλιο τους πάνω από την 6η μοίρα των ζωδίων τους. Από τις 28/9 και μετά θα έχουμε έναν δεύτερο γύρο επιρροών, με τους Σκορπιούς τους Ταύρους και τους Καρκίνους να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του «θείου δράματος» των σχέσεων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved