Ο Ουρανός γυρίζει σε ορθόδρομη τροχιά: Ποιους και πώς θα επηρεάσει!

Στις 27 Ιανουαρίου ο Ουρανός επανέρχεται σε ορθόδρομη πορεία. Αυτή θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτεμβρίου όπου θα ξαναγίνει ανάδρομος

Θανάσης Ματσώτας
Ο Ουρανός γυρίζει σε ορθόδρομη τροχιά: Ποιους και πώς θα επηρεάσει!

Καταρχάς, να τονίσω πως η κίνηση του Ουρανού στον Ταύρο ΔΕΝ επηρεάζει όλους αυτούς που έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο. Επηρεάζει σταδιακά, μόνον αυτούς που έχουν γεννηθεί στις μοίρες που ο πλανήτης θα κινηθεί ή έχουν κάποιο σημαντικό στοιχείο του αστρολογικού τους χάρτη εκεί. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί:

Στις 27 Ιανουαρίου, ο Ουρανός επανέρχεται σε ορθόδρομη πορεία. Αυτή θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτεμβρίου όπου θα ξαναγίνει ανάδρομος. Στο διάστημα αυτό θα κινηθεί από τις 19ο 5΄έως τις 27ο15΄ του Ταύρου.

Θα επηρεάσει αυτούς που έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων του Σταθερού σταυρού, κυρίως Ταύρους και Σκορπιούς και αμέσως μετά Λέοντες και Υδροχόους ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα ανάμεσα στην 20ή και 28η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ωστόσο, υπάρχει και η αστρική εκδοχή του πλανήτη. Σ’ αυτήν θα κινηθεί από τις 24ο53΄του Κριού έως τις 3ο3΄ του Ταύρου. Αυτό σημαίνει πως θα επηρεάσει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί από τα μέσα έως το τέλος του τρίτου δεκαημέρου όπως επίσης και αυτούς που έχουν γεννηθεί μέχρι περίπου τα μέσα του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων του Σταθερού σταυρού.

Ειδικά όσοι από τους τελευταίους είναι γεννημένοι στις τρεις πρώτες ημέρες, δεν είναι μόνο στο στόχαστρο του Αστρικού Ουρανού αλλά και του Τροπικού Πλούτωνα που κινείται στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου.

Ο αστρικός Ουρανός θα σχηματίσει δύο φορές «κρυφό» τετράγωνο με τον Τροπικό Πλούτωνα. Την πρώτη στις 28 Ιουνίου στην 2η μοίρα και μετά στις 5 Δεκεμβρίου στην 1η μοίρα. Δεν θα αναλύσω εδώ την επιρροή αυτής της όψης. Μπορείτε να ανατρέξετε στο αντίστοιχο άρθρο που την έχω αναλύσει. Συνοπτικά θα πω πως θα φέρει σαρωτικές αλλαγές σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο που θα έχουν απόλυτο και ολοκληρωτικό χαρακτήρα.

Μια δεύτερη «κρυφή» όψη είναι το τετράγωνο του αστρικού Κρόνου με τον Τροπικό Ουρανό που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στην 23η μοίρα Υδροχόου-Ταύρου και λόγω της στάσης του Κρόνου στο τέλος Ιουνίου, η όψη θα είναι σε ισχύ συνεχόμενα, για τουλάχιστον 3 μήνες. Αυτή η όψη, στην Τροπική της εκδοχή, ήταν καθοριστική το 2021 και 2022 για τα προβλήματα στην οικονομία και στις πρώτες ύλες, όπως επίσης για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ακόμη πιο σημαντικές είναι οι ζωδιακές μοίρες πάνω στις οποίες πραγματοποιείται καθώς αυτές φαίνονται ιδιαίτερα τονισμένες στα ωροσκόπια του Κιέβου, της Ουκρανίας, του Ζελένσκι, του Πούτιν, της Συρίας και της Κύπρου.

Οπότε η πολυαναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο, σύνοδος Δία-Ουρανού στις 21 Απριλίου στην 22η μοίρα του Ταύρου, δεν λειτουργεί από μόνη της και ανεξέλεγκτα αλλά υπό την… επιτήρηση του Αστρικού Κρόνου.

Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πλανητική συγκυρία, καλό είναι «να πηγαίνουμε με τα νερά της» και να της δίνουμε πεδίο έκφρασης και εκτόνωσης. Γιατί αλλιώς θα το δημιουργήσει μόνη της και πιθανότατα με δυσάρεστο τρόπο.

Αν, λοιπόν, ανήκεις σε κάποια από τις προαναφερόμενες ζωδιακές περιοχές, φρόντισε να προχωρήσεις σε δραστικές, βαθιές και ριζικές αλλαγές χωρίς δισταγμό. Χρειάζεσαι τόλμη, φαντασία και εφευρετικότητα. Τίποτα δεν είναι στο απυρόβλητο. Τίποτα δεν είναι χωρίς αμφισβήτηση και όλα κάποια στιγμή τελειώνουν για να αρχίσει κάτι εντελώς καινούριο.

Όλο αυτό και μέχρι να επέλθουν οι νέες ισορροπίες δεν γίνεται «αναίμακτα». Είναι απαραίτητο λοιπόν να εγκαταλείψεις κάθε προσκόλληση! Γιατί το μυστικό δεν είναι να καταφέρεις να αιφνιδιάσεις τους άλλους. Είναι να αιφνιδιάσεις τον εαυτό σου!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved