Ερμής στον Τοξότη: Οτιδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, για κανέναν απολύτως λόγο!

Στις 10 Νοεμβρίου ο Ερμής μπαίνει στον Τοξότη. Θα παραμείνει εκεί έως την 1η Δεκεμβρίου που θα μπει στον Αιγόκερω

Θανάσης Ματσώτας
Ερμής στον Τοξότη: Οτιδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, για κανέναν απολύτως λόγο!

Ο Ερμής περνά στον Τοξότη στις 10/11 και θα παραμείνει εκεί έως την 1η Δεκεμβρίου που θα μπει στον Αιγόκερω. Ωστόσο δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, αφού στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ κινείται ανάδρομα, ξαναμπαίνει στον Τοξότη. Εκεί συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του μέχρι τις 2 Ιανουαρίου που ξαναγυρίζει σε ορθή τροχιά και παραμένει έτσι έως τις 14 Ιανουαρίου που θα αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα για να μπει ξανά στον Αιγόκερω.

Θα επηρεάσει περισσότερο αυτούς που ανήκουν στα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύς.

Στην πραγματικότητα, μετά τις 24 Νοεμβρίου θα αρχίσει να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό και πιο ελεύθερο πεδίο έκφρασης, δηλαδή, όταν του επιτρέψουν οι εξοχότατοι, Ήλιος και Άρης που θα έχουν μπει και αυτοί στον Τοξότη. Γιατί μέσα στο περιβάλλον αυτής της δύσκολης Νέας Σελήνης στον Σκορπιό της 13ης Νοεμβρίου, ζορίζεται. Ωστόσο ακριβώς γι αυτό, αυτός ο Ερμής αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας και θετικής σκέψης. Τουλάχιστον μέσα από το «κλουβί», θα σκέφτεσαι ελεύθερα!

Να λοιπόν και μια νότα αισιοδοξίας στη ζωή σου, έστω και μικρή. Με τον Ερμή σ’ αυτήν τη θέση, μπορείς να ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία, ακόμη και αν όλα γύρω σου τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά!

Γιατί μπορεί να σου μεταδώσει την αίσθηση του χιούμορ και όσο είναι και η Αφροδίτη στον Ζυγό, να σε συγκρατεί ώστε να μην ενδώσεις στις πολύ «λαϊκές» εκδοχές του, στις οποίες συχνά αυτός ο Ερμής παρασύρεται.

Έχεις τη δυνατότητα να διευρύνεις την οπτική και να δεις τον τρόπο ζωής σου από «απόσταση». Κάθε στιγμή έχεις τον νου σου στο κοντινό μέλλον, σε βραχυχρόνιους στόχους και στις καθημερινές εξελίξεις. Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος, δηλαδή το πραγματικό νόημα. Αυτό μπορείς να το αλλάξεις!

Τώρα, μέσα από νέα ενδιαφέροντα και πεδία που ανοίγονται μπροστά σου, βρίσκεις το νόημα και δημιουργείς το όραμα!

Αυτός ο Ερμής σε κάνει να θέλεις να μάθεις τα πάντα για τα πάντα. Όμως, πληθωρικός, ταχύτατος, υπερκινητικός, βιαστικός και χαοτικός όπως είναι, μπορεί να σου στοιχίσει στο αποτέλεσμα.

Ναι, ξέρω. Θα μου πεις πως μεθοδικοί είναι οι μέτριοι και πως οι πολύ ευφυείς δεν μπαίνουν σε καλούπια. Ωραίες οι μαγικές ντρίπλες και τα τακουνάκια για να σου μιλήσω σε ποδοσφαιρική γλώσσα, ωστόσο το αποτέλεσμα μετράει… Θα παίξεις λοιπόν για το θέαμα ή για την ουσία;

Παρασύρεσαι όμως και από το γενικό κλίμα: όλοι μιλάνε με όλους, εκφραστικά, δυνατά και ταυτόχρονα, σαν γκρουπ με Ιταλούς τουρίστες στο μετρό της Ακρόπολης. Είναι τραγούδι ή θόρυβος; Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις.

Και δεν μπορείς να πεις και «όχι». Όλους θέλεις να τους ικανοποιήσεις, λες και πρόκειται να κατέβεις υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Και δεν θα τηρήσεις τις υποσχέσεις σου. Όπως, όταν εκλεγείς δηλαδή.

Ωστόσο, πρόσεχε τι λες, πόσα λες και σε ποιους τα λες. Πάνω στην πρεμούρα σου να συνθέσεις πληροφορίες και να τα μάθεις όλα, μπορεί να «ξεράσεις» όλα όσα ξέρεις και χωρίς βασανιστήρια!

Τελικά, με τον Ερμή στον Τοξότη μπορείς να διαλέξεις την κατηγορία που θέλεις να ανήκεις, αν αναλογιστείς τη ρήση του Αρκά: Οι σοφοί δεν γνωρίζουν τίποτα, οι έξυπνοι αναρωτιούνται για όλα, οι ηλίθιοι ξέρουν τα πάντα!

Το πιο εύστοχο όμως ποιος θα το έλεγε; Ένας Τοξότης! Ο τεράστιος Frank Zappa: Η σκέψη είναι σαν το αλεξίπτωτο. Δεν δουλεύει αν δεν είναι ανοιχτό!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved