Αφροδίτη στον Ζυγό: Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε!

Στις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη γίνεται «Ουράνια»! Μπαίνει στο οικείο γι αυτήν περιβάλλον του Ζυγού και θα παραμείνει εκεί έως τις 4 Δεκεμβρίου

Θανάσης Ματσώτας
Αφροδίτη στον Ζυγό: Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε!

Η Αφροδίτη περνά στο Ζυγό κι αν είσαι Ζυγός ή Κριός, θα γευτείς περισσότερο από όλους τη γοητεία της σε σημαντική σχέση, φιλία ή συνεργασία και μάλιστα αμφίδρομα.

Αλλά και Καρκίνος ή Αιγόκερως αν είσαι, δεν θα μείνεις με το παράπονο. «You got the look» που λέει και το τραγούδι και αυτό σου ανοίγει επαγγελματικά μονοπάτια, ίσως και λεωφόρους. Αν δεν έχεις τέτοια πρόθεση, μπορείς να μεταμορφωθείς σε interior designer, δηλαδή να γίνεις ένας μικρός Καλατράβα εσωτερικών χώρων και να κάνεις όλους στο σπίτι να σε λατρέψουν και να θέλουν να σκίσουν το manual!

Τι ζητά και τι προσφέρει αυτή η Αφροδίτη

Καταρχάς, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το alter ego της που της χαλάει το image. Την Πάνδημο. Αυτήν την… εξώλης και προώλης του Ταύρου. Φτάνει πια! Τούτη εδώ είναι λεπτεπίλεπτη, φινετσάτη, ανάλαφρη, αέρινη, εύθραυστη, πολιτισμένη!

Αυτό το τελευταίο είναι και το ευαίσθητο σημείο της. Η ευγένεια ανακατεμένη με γοητεία. Οι καλοί τρόποι, το ωραίο χαμόγελο, η φιλική ματιά, ίσως με μια βελούδινη φωνή να τα συνοδεύει και πάνω απ’ όλα, έναν κοσμοπολίτικο αέρα που αφήνει ένα υπονοούμενο δημιουργικής αριστοκρατικής ασάφειας, αυτά είναι τα όπλα της σαγήνης. Κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε!

Αυτήν τη γοητεία εκπέμπει και αναζητά. Και που δεν περιορίζεται στην εμφάνιση ή την ομορφιά που όμως είναι σκληρά προαπαιτούμενα και όποιος δεν τα πληροί, ασφαλώς δεν απορρίπτεται στα πλαίσια των κοινωνικών επαφών και των καλών προθέσεων, αλλά μένει μετεξεταστέος με συνοπτικές διαδικασίες αισθητικών κριτηρίων.

Ωστόσο, παρασυρμένη από τη γοητεία, κάπου ξέχασε την τόλμη! Και εκεί μπορεί να αρχίσουν οι υποχωρήσεις που ακολουθούνται από παραχωρήσεις. Για χάρη της ενότητας και της ειρήνης, με κάθε τρόπο!

Έχει τον ενοποιητικό παράγοντα της ενσυναίσθησης, αλλά τίποτα δεν εκτιμά περισσότερο από την εγκεφαλική επικοινωνία. Ακόμη και αν η ίδια δεν μπορεί να την προσεγγίσει, έχει μοναδική αίσθηση της ποιότητας σε κάθε τι και ιδίως αυτής των ανθρώπων.

Όπως είπε και ο απόλυτα ειδικός Oscar Wilde, αφού είχε Ήλιο και Αφροδίτη στον Ζυγό, «οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται σε καλούς και κακούς. Οι άνθρωποι είναι είτε γοητευτικοί είτε βαρετοί»!

Και όλα αυτά γίνονται στο όνομα της αρμονίας. Η Αφροδίτη στον Ζυγό εκφράζει την έννοια του «Λόγου» με τη σημασία που της έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες: αυτήν της αναλογίας που στην ύψιστη έκφρασή της αποτυπώθηκε στο θεώρημα της Χρυσής Τομής! Αυτό σημαίνει ειρηνική συνύπαρξη αντίθετων δυνάμεων, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να παντρέψει. Αυτήν την αρμονία αναζητά σε κάθε επίπεδο. Από τον Παρθενώνα και τη Μόνα Λίζα έως ένα βίπερ Νόρα αφημένο στο τραπεζάκι αναμονής ενός γραφείου συνοικεσίων.

Σε αυτά τα πλαίσια, λοιπόν, θα πορευτείς κι εσύ αν θέλεις να οικειοποιηθείς αυτό το πέρασμα της Αφροδίτης από τον Ζυγό. Είναι ευκαιρία να δημιουργήσεις σχέσεις κάθε είδους και να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Αν προβληματίζεσαι σε κάποιο θέμα και δεν θέλεις να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη, μπορείς εύκολα να γίνεις αντικείμενο ενδιαφέροντος και να αφήσεις τις δύσκολες αποφάσεις να τις πάρουν οι άλλοι για σένα.

Σε κοινωνικό επίπεδο, οι προσπάθειες για ειρήνη θα μονοπωλήσουν διαπραγματεύσεις και συζητήσεις. Το γενικότερο αστρολογικό σκηνικό, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο και έτσι οι προσπάθειες θα μείνουν στις συζητήσεις…

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved