Δήμητρα στο Σκορπιό: Όλα τ’ άπλυτα στη φόρα!

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Δήμητρα μπαίνει στον Σκορπιό και θα παραμείνει εκεί έως τις 25 Νοεμβρίου

Θανάσης Ματσώτας
Δήμητρα στο Σκορπιό: Όλα τ’ άπλυτα στη φόρα!

Η Δήμητρα (Ceres) έως τις 25 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στον Σκορπιό επηρεάζοντας τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρους Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ στην αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει όσους έχουν γεννηθεί μετά τα μέσα του πρώτου δεκαημέρου του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω.

Η Δήμητρα είναι πολύ σημαντική για τα πολιτικά τεκταινόμενα και τη διπλωματία όπου αποτελεί βασικότατο παράγοντα εξελίξεων, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μέσα από την επιρροή της σε σχέσεις, φιλίες, συνεργασίες, δικαστικές διαμάχες, γάμους ή διαζύγια.

Στην κίνησή της στον Σκορπιό, θα βγάλει στην επικαιρότητα θέματα που σχετίζονται με το σεξ, την πορνογραφία, τα υπόγεια κυκλώματα, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, μυστικές υπηρεσίες, οικονομικά σκάνδαλα και φυσικά έντονο πολιτικό παρασκήνιο, ίσως μάλιστα και με σύνδεση γνωστών προσώπων της δημόσιας ζωής με όλα τα παραπάνω.

Κάποια σημαντική δίκη ή σκάνδαλο θα πάρει νέα τροπή μέσα από αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας. Άλλωστε η δημοσιότητα είναι η «ειδικότητα» της Δήμητρας.

Η είσοδός της στον Σκορπιό, γίνεται την ίδια μέρα με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ο τελευταίος θα περιπλέξει την ειδησεογραφία με περισσότερα fake news.

Όμως σε όλη την πορεία της στον Σκορπιό, η Δήμητρα βρίσκεται σε κομβικά σημεία σημαντικών φαινομένων, όπως στις εκλείψεις του Οκτωβρίου, αλλά και στην ιδιαίτερα δύσκολη Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου και αυτό κάνει ακόμα πιο ισχυρή την παρουσία της εκεί.

Ελλάδα, Κύπρος, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ισραήλ και Ινδονησία είναι πρώτες στη λίστα για όλα τα παραπάνω σε όλη τη διάρκεια αυτής της κίνησης και ειδικά τον Νοέμβριο.

Για την Ελλάδα σημαντικό είναι και το διάστημα μεταξύ 7 και 21 Οκτωβρίου. Να σημειώσω εδώ πως και η γενέθλια Δήμητρα της χώρας είναι σε δυσαρμονικό σχηματισμό στον Σκορπιό!

Η Δήμητρα δεν σχετίζεται με πυρηνικά χτυπήματα, αλλά δίνει τη μεγάλη διάσταση στην κοινωνία ενός τέτοιου γεγονότος. Γι' αυτό η παρουσία της πάλι στον Σκορπιό, ήταν έντονη στην ατομική βόμβα της Χιροσίμα όπως και σε άλλα γεγονότα μαζικής κλίμακας όπως το τσουνάμι της Ινδονησίας το 2004, που έγινε πάλι με τη Δήμητρα στον Σκορπιό και μάλιστα πολύ κοντά στη γενέθλια θέση της στον χάρτη της χώρας! Αυτό δεν σημαίνει πως τώρα θα γίνει κάτι ανάλογο. Μπορεί όμως να γίνει κάτι σε μικρότερη κλίμακα ή να αναζωπυρωθεί η πυρηνική απειλή και να πάρει μεγάλες διαστάσεις αυτό το θέμα.

Ας δούμε τις σημαντικότερες από τις όψεις που θα σχηματίσει όσο θα βρίσκεται στον Σκορπιό:

  • Στις 20 Σεπτεμβρίου, σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο και αυτό μπορεί να δώσει προσπάθειες συνεννόησης σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο ιδιαίτερα με την μεσολάβηση ανθρώπων ή ομάδων που είναι ισχυρές ή με κάποιον τρόπο καταξιωμένες.
  • Στις 16 Οκτωβρίου, η αντίθεση με τον Δία επίσης μπορεί να δώσει ώθηση στις προσπάθειες για συμβιβαστικές λύσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή σε προτάσεις που φαίνονται πολλά υποσχόμενες. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»!
  • Στις 5 Νοεμβρίου, η αντίθεση με τον Ουρανό φέρνει απρόβλεπτες γνωριμίες, αλλά και χωρισμούς και τα γεγονότα ξαφνιάζουν! «Ανίερες» συμμαχίες κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και απόψεις που εκφράζουν αντίδραση προς κάθε τι παραδοσιακό ή «κατεστημένο».
  • Στις 13 Νοεμβρίου, το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα δίνει μια νότα ενσυναίσθησης, ίσως και κάποιο βοήθημα σε ευπαθείς ομάδες.
  • Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα, στις 21 Νοεμβρίου, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες «win-win».
  • Στις 23 Νοεμβρίου, η σύνοδος με τον Άρη στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί ανοίγει έναν νέο συνοδικό κύκλο Άρη-Δήμητρας, που θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2026. Σχετίζεται με νέους τρόπους και συστήματα ελέγχου της δημόσιας ζωής και των μέσων επικοινωνίας, ενώ κάθε είδους σχέσεις καθορίζονται από την επικράτηση της πλευράς που έχει προφανή ισχύ αλλά και τον παρασκηνιακό έλεγχο!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved