Ερμής στους Διδύμους: Αυτοί που νομίζουν πως ξέρουν τα πάντα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε!

Ο Ερμής μπαίνει στους Διδύμους, δηλαδή το ζώδιο που κυβερνά, στις 11 Ιουνίου και θα μείνει εκεί μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Θανάσης Ματσώτας
Ερμής στους Διδύμους: Αυτοί που νομίζουν πως ξέρουν τα πάντα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε!

Βρίσκεται στο «γήπεδό» του και αυτό δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται, γιατί θα βγάλει στον μέγιστο βαθμό όλες του τις ιδιότητες, θετικές και αρνητικές!

Η γενική εικόνα είναι η αγορά, η πιάτσα. Οποιαδήποτε αγορά. Μην πάει ο νους σου όμως κατευθείαν στο κυριλέ ομώνυμο brand. Μάλλον προς παζάρι το πάει, άντε bazaar για να μην χαλαστεί και η Αφροδίτη που κάνει βόλτες στον Λέοντα.
Άλλωστε αυτός ο Ερμής σε αγοράζει και σε πουλάει για πλάκα. Μέχρι πάγο σε Εσκιμώους μπορεί να πουλήσει!
Είναι βέβαια δημοκρατικός. Συζητάει, ακούει την αντίθετη άποψη χωρίς να παθιάζεται υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Είναι ψυχρός. Δεν έχει ούτε εγωισμό ούτε συναισθηματική φόρτιση για να υπερασπιστεί οτιδήποτε.
Οτιδήποτε; Όχι ακριβώς. Ξέρει το συμφέρον του και εύκολα σε ντριμπλάρει για πετύχει αυτό που θέλει χωρίς ηθικούς φραγμούς.
Από επιχειρήματα; Άπειρα! Μπορεί να σου αποδείξει, επιστημονικά πάντα, πως στις δώδεκα το μεσημέρι είναι νύχτα!
Ωστόσο αυτή η ψυχρή αντικειμενικότητα και η αναλυτική σκέψη, είναι χρήσιμες τούτη τη χρονική στιγμή όπου η Αφροδίτη και ο Άρης στον Λέοντα σε παρασύρουν συναισθηματικά και με υλικές προεκτάσεις, που σημαίνει πως τελικά πάνω στην καψούρα, θα το σκάσεις το δεκαχίλιαρο στο γνωστό Ερμητικό brand και μετά θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα!
Όμως η διεξοδική διερεύνηση κάθε πλευράς ενός ζητήματος, είναι το δεύτερο στάδιο της «μαιευτικής» μεθόδου του Σωκράτη. Το πρώτο είναι να αποβάλλεις τις υφιστάμενες προκαταλήψεις για το ζήτημα. Και τα δύο είναι χαρακτηριστικά αυτού του Ερμή.
Έχει λοιπόν την αντικειμενικότητα και σε αυτό πλεονεκτεί και αποτελεί δυνατό «εργαλείο».
Μειονεκτεί κάπου; Ναι. Έχει την αντικειμενικότητα αλλά δεν μπορεί να βιώσει το βασικότερο της μεθόδου: αυτό που ο Σωκράτης χαρακτήριζε ως «οδύνη του τοκετού».
Είναι επιφανειακός και δεν αντιλαμβάνεται πως η πληροφορία δεν είναι γνώση!

Πάντως η μετάδοση αυτής καθαυτής της πληροφορίας υπερβαίνει την ταχύτητα του φωτός. Ειδικά αν είναι για κουτσομπολιό, αγγίζει την ταχύτητα μετάδοσης τσεμπεροφορούσας γιαγιάς στο χωριό, που σε σκανάρει ακαριαία από τα διακόσια μέτρα και έχει κάνει στην καταγραφή των cookies της αύρας σου, τις μεγάλες εταιρείες digital marketing να τρώνε τη σκόνη της!
Επικοινωνιακά λοιπόν θα ξεσαλώσεις! Θα πάρουν φωτιά τα κινητά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ΜΜΕ και σε βλέπω από απλός talker ή blogger, να γίνεσαι όψιμος ΤikΤoker και ας είσαι και παλιός rocker. Δεν μπορείς να μείνεις πίσω. Εδώ έχει γίνει απαραίτητο και στο πολιτικό πόκερ…

Στις 15 Ιουνίου ο Ερμής «βλέπει» τον Κρόνο σε τετράγωνο. Ακούγεται ζόρικο αλλά δεν είναι. Κάποιος πρέπει να σε συμμαζέψει. Να μην σπαταλάς άδικα φαιά ουσία. Να σκεφτείς πιο σοβαρά, πιο προσεκτικά, πιο στοχευμένα.
Στις 17 Ιουνίου σχηματίζει εξάγωνο με την Αφροδίτη. Αχ τι ωραία που τα λέτε καλέ κύριε. Και είμαστε και μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε. Δεν μπορώ να σας αρνηθώ τίποτα!
Στις 21 ο Ερμής κάνει το ίδιο και με τον Άρη. Σε παίρνει να πεις το κάτι παραπάνω, να προκαλέσεις και να κάνεις τη διαφορά. Έχεις το τέμπο, έχεις και την ατάκα!
Και τέλος στις 26 Ιουνίου σχηματίζει τετράγωνο Ποσειδώνα. Ναι ξέρω: έχεις ένα μυστικό που όλα τα ομορφαίνει. Πρόσεξε να το κρατήσεις όμως και να μην το κάνεις βούκινο! Μπορείς επίσης να καπνίζεις, ενώ ταυτόχρονα διαβάζεις, τρως ένα σάουντιτς, ακούς μουσική και μιλάς στο κινητό. Τα καταφέρνεις τέλεια! Ξέχασες μια λεπτομέρεια όμως: το τιμόνι δεν κρατιέται με τα μάτια! Γενικά πρόσεχε τι λες και τι ακούς. Η ασάφεια φέρνει το χάος. Ή μήπως αυτό θέλεις τελικά, οπότε μάλλον είναι «δημιουργική»;

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved