Τι φέρνει στην Ελλάδα και τον καθένα προσωπικά ο Άρης στον Σκορπιό;

Η επίδρασή του σε προσωπικό, οικονομικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο θα είναι μεγάλη κι ενίοτε αρνητική!

Τι φέρνει στην Ελλάδα και τον καθένα προσωπικά ο Άρης στον Σκορπιό;

Ο πλανήτης Άρης κάνει πρεμιέρα στο ζώδιο του Σκορπιού στις 30 Οκτωβρίου και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, βάζοντας στην... πρίζα Σκορπιούς, Ταύρους αλλά και τους εκπροσώπους των δύο έτερων σταθερών ζωδίων, δηλαδή Λέοντες και Υδροχόους. Οι λόγοι της κινητοποίησης μπορεί να συνδέονται είτε με μια κατάκτηση και την επίτευξη ενός στόχου, είτε με την αντιμετώπιση εξωτερικών επιβουλών, ίσως και με τα δύο, αφού ο πλανήτης των εντάσεων δεν κάνει διακρίσεις σε αυτά. Τρέξιμο να 'ναι κι ό,τι να 'ναι! Από την στιγμή όμως που ανήκεις σε κάποιο από τα τέσσερα ζώδια, έχεις δικαίωμα να επιλέξεις το δικό σου πεδίο μάχης και να μην περιμένεις να δεις το τι θα σου... ξημερώσει! Αν τώρα θες να... αράξεις, μάλλον διάλεξες την λάθος εποχή!

Ο Άρης βέβαια δεν θα είναι μόνος του σε αυτό το ταξίδι στον Σκορπιό. Θα έχει και τα... φιλαράκια του από δίπλα με πρώτον και καλύτερο τον Κρόνο, με τον οποίο σχηματίζει ένα τετράγωνο στις 10-11 Νοεμβρίου. Μια όψη που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις αρχές του μήνα και παραπέμπει στην ανάγκη συμβιβασμών αλλά έχοντας και τον Ερμή από κοντά, σε σύνοδο με τον Άρη, για το συγκεκριμένο διήμερο αυξάνεται κι ο κίνδυνος ατυχημάτων, οπότε μην κάνεις... μαγκιές και να είσαι πολύ προσεκτικός στους χειρισμούς σου.

Ακολουθεί η αντίθεση Άρη-Ουρανού στις 17, που κι αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα. Η αστρολογική θεωρία και πράξη συνδέει την όψη με ανατροπές και εκπλήξεις πρώτου μεγέθους αλλά και κινδύνους από ό,τι πετάει ή πτώσεις αντικειμένων που θα μπορούσαν να σου κάνουν μεγάλη ζημιά. Ας έχεις, λοιπόν, τα μάτια σου ψηλά και να αποφεύγεις τις... πιρουέτες σε ύψη ή/και κοντά σε γκρεμούς!

Επιπλέον όμως, να ξέρεις ότι μπορεί να υπάρξουν και ακρότητες στις ανθρώπινες δραστηριότητες και από όπου κι αν προέρχονται, αν τύχει και βρεθείς μπροστά σε κάποιον/α που έχει πάθει... αμόκ, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξαφανιστείς πάραυτα!

Στις 29, παίρνει την σκυτάλη ο Ποσειδώνας, που σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Άρη, αλλά μην σε ξεγελά ο αρμονικός χαρακτήρας της όψης, αφού στον... κακό κόσμο που σε περιβάλλει, σηματοδοτεί συνήθως μουλωχτές επιθέσεις ή/και προδοτικές ενέργειες, ενεργοποίησε λοιπόν την αντικατασκοπία σου κι όταν έχει πολύ ησυχία να... ανησυχείς! Επιπλέον, αυξάνονται οι πιθανότητες για πλημμύρες ή κινδύνους που συνδέονται με το υγρό στοιχείο, ενώ το... μενού έχει ακόμη ιώσεις κι όλα τα στραβά που μπορεί να προκύψουν από κάποιον/α που έχει πιει κι έχει χάσει τον έλεγχο των πράξεων του ή αν προτιμάς βγάζει τα απωθημένα του χωρίς αναστολές. Και παρότι κινδυνεύω να γίνω βαρετός, θα σου γράψω ότι και αυτή η όψη θα δείξει επτά με οκτώ ημέρες, πριν κλείσει με ακρίβεια.

Η λίστα των όψεων που σχηματίζει ο Άρης με τους αργούς πλανήτες ολοκληρώνεται με δύο ακόμη στις αρχές Δεκεμβρίου:

Στις 6, το εξάγωνο του με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω βγάζει στον αφρό άτομα και καταστάσεις που συνήθως κινούνται υπόγεια ή συμβαίνουν στον... κάτω κόσμο, με την μεταφορική έννοια κι αυτό βέβαια έχει διπλή ανάγνωση, αφού όσο πιθανό είναι να εξαρθρωθεί ένα παράνομο δίκτυο ή να καθαρίσει η... κόπρος του Αυγεία, άλλο τόσο είναι το να βγει μια βρωμιά στην επιφάνεια, με τρόπο που δεν θα σου αρέσει. Να προσέχεις ακόμη τις τρύπες και τα σαθρά εδάφη.

Στις 8, το τετράγωνο του με τον Δία κλείνει με... φαντεζί τρόπο την παρουσία του πλανήτη στον Σκορπιό και τα κατορθώματα του μπορεί να μεγεθυνθούν όσο... δεν πάει! Κι εδώ τα καλά νέα είναι ότι μια αναπτυξιακή διαδικασία ή μια επένδυση μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα, από την άλλη πλευρά όμως μπορεί να γίνει και μια θεαματική μετατόπιση κεφαλαίων από τις... τσέπες των μεν σε εκείνες των δε, με τα χρηματιστήρια να... φλέγονται!

Επιπλέον και εφ' όσον συμβεί, το μέγεθος μιας φυσικής καταστροφής θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και παρότι ο Άρης στον Σκορπιό δίνει από μόνος του μεγέθη σεισμών κοντά στα 5 Ρίχτερ, στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να γράψει περισσότερα. Και... ναι, όπως το υπόθεσες, η όψη μπορεί να δώσει το στίγμα της, με το που θα μπει ο Δεκέμβριος.

Όσον αφορά τώρα στις λοιπές κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, με βάση τις ιδιότητες και το περιεχόμενο του ζωδίου του Σκορπιού, κείνο που θα περίμενε κανείς από την διέλευση του Άρη, θα ήταν κάτι σχετικό με τα οικονομικά και πράγματι, σε ανάλογες φάσεις έχουν παρατηρηθεί ρυθμίσεις τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, φορολογικά, μισθολογικά ή συνταξιοδοτικά θέματα αλλά και νέα δεδομένα στις ΔΕΚΟ. Το αν η επικαιροποίηση τους θα είναι υπέρ ή κατά των εργαζομένων, ή συνταξιούχων, έχει να κάνει με την γενικότερη πολιτική που ασκείται, αφού ο Άρης το μόνο που κάνει αφ’ εαυτού είναι το να ανεβοκατεβάζει τις τιμές και να δίνει ή να κόβει παροχές, ανάλογα με τις κατευθύνσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στα εργασιακά αναμένονται σημαντικές αναταράξεις κινητοποιήσεις και απεργίες, ενώ στο σύστημα Υγείας θα απαιτηθούν επείγοντα μέτρα, αφού στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδος, στον Σκορπιό φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος του 6ου οίκου που σχετίζεται με Υγεία κι Εργασία.

Η πιο κρίσιμη περίοδος αναμένεται να είναι κοντά στην αντίθεση Άρη-Ουρανού, αφού στην 12η μοίρα του Σκορπιού βρίσκεται και η γενέθλια Δήμητρα της Ελλάδος. Αναμένονται μάλιστα και πολιτικές-νομικές αντιπαραθέσεις ή/και πρακτικές, που μπορεί να ξεφύγουν από τα συνήθη πλαίσια.

Ωστόσο, στο Ελληνικό ωροσκόπιο στην 25η μοίρα του Σκορπιού βρίσκεται και η ακμή του 7ου οίκου (διπλωματία και συγκρούσεις), οπότε τον Δεκέμβριο περιμένουμε και κάτι πολύ δραστικό και φασαριόζικο, σε αυτούς τους τομείς αφού, όπως διάβασες παραπάνω, είναι κι ο Δίας στο... κόλπο!

Διάβασε επίσης: Αυτά τα ζώδια θα έχουν έναν ζόρικο Νοέμβριο

Μηνιαίες Προβλέψεις από 23/10 έως 22/11: Μήνας γεμάτος προκλήσεις, συγκρούσεις κι ανατροπές

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved