Τι θα φέρει στην Ελλάδα ο Κρόνος στον Αιγόκερω;

Η επίδρασή του θα επικεντρωθεί σε δύο σημαντικούς τομείς για τη χώρα μας

Τι θα φέρει στην Ελλάδα ο Κρόνος στον Αιγόκερω;

Για την χώρα μας, η διέλευση του Κρόνου από τον Αιγόκερω χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη, που αφορά κυρίως σε οικονομικές εξελίξεις καλύπτει όλο το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019. Η δεύτερη, μέχρι και το 2020 έχει ως κεντρικό θέμα της την δημιουργία ενός νέου «τοπίου» στα media, την Παιδεία και την Δικαιοσύνη.

Τα οικονομικά της Ελλάδος βέβαια είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, λόγω της μεταβατικής περιόδου που διανύει η χώρα στον τομέα αυτόν και το πρώτο θετικό που μπορεί να προκύψει είναι το περαιτέρω «συμμάζεμα», με τον περιορισμό αχρείαστων εξόδων, αλλά και την διερεύνηση ατασθαλιών σε όλο το φάσμα της λεγόμενης διαπλοκής. Εδώ, το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθούν υπόγειες διαδρομές, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να μπουν νέοι κανόνες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Επιπλέον ένα «κλειδί» για τη συνέχεια, είναι η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αφού πέρα από τη μελλοντική εισροή εσόδων στο δημόσιο ταμείο, θα δώσει μια άλλη διάσταση στο γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, που ταλανίζει την Ελλάδα από την γέννησή της ως κρατική οντότητα. Ο διελαύνων Κρόνος θα «πιάσει» τον γενέθλιο Δία «αναγκάζοντάς τον» να γίνει πιο παραγωγικός και να πάψει να αναπαράγει αποκλειστικά και μόνον φαινόμενα «αρπαχτής» και διαπλοκής.



Όσο για την «περιβόητη» ανάπτυξη, είναι σαφές ότι θα περιοριστεί προσωρινά στα… εντελώς απαραίτητα και είναι άτοπο να μιλάμε για «τρελές» επενδύσεις, που θα μεταμορφώσουν την χώρα σε παράδεισο από την μια στιγμή στην άλλη. Δουλειές μεν θα ανοίξουν και η ανεργία θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, ωστόσο το «τρένο» της ανάπτυξης θα πάρει μπρος μετά το 2019, όταν θα βρεθεί ο Δίας στον Αιγόκερω.

Μάλιστα υπάρχει κι ένα «κακό» σενάριο για το 2018, που έχει να κάνει με τις συνέπειες μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης και σε μια τέτοια περίπτωση τα πράγματα σίγουρα θα πάνε πίσω και η έξοδος από το Μνημονιακό πρόγραμμα θα καθυστερήσει. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για κάποιου είδους «καταστροφή», αλλά για αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις.

Η δεύτερη φάση του Κρόνου στον Αιγόκερω είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα, αφού ο πλανήτης των περιορισμών θα κινηθεί σε μια περιοχή όπου «κουμάντο» κάνει ο Ποδειδώνας (βρίσκεται στον 9ο οίκο του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδος), που διαχρονικά έχει βάλει την σφραγίδα του στο «άναρχο» τοπίο που διέπει τα ΜΜΕ, στην (παρά) Παιδεία ή την παρέμβαση της επίσημης Εκκλησίας στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και την «ημέτερη» χρήση της Δικαιοσύνης.

Εδώ ωστόσο και παρά τις αξιόλογες παρεμβάσεις που θα γίνουν, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε ένα βάθος χρόνου και σταδιακά το καθεστώς να διολισθήσει προς τα εκεί που ήταν… πάντα, δηλαδή προς την ασάφεια! Θα μπορούσε να πει κανείς ότι «ένας Κρόνος δεν φέρνει την άνοιξη» και μένει να δούμε, αν ό έτερος επισκέπτης στον Αιγόκερω, ο Πλούτωνας, θα μπορέσει να επιβληθεί του γενέθλιου Ποσειδώνα της Ελλάδος, ορίζοντας μια πραγματικά νέα αφετηρία στους τρεις τομείς, που «αρμενίζουν στραβά» από καταβολής του Ελληνικού κράτους. Κι από αυτήν την άποψη η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που θα γίνει το 2020 είναι αποφασιστικής σημασίας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved