Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 22/6 έως 24/6

Ο καλός, ο κακός και ο ονειροπόλος

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 22/6 έως 24/6

Ο Κρόνος σου δεν σε ξεχνά,
«Φυλάξου» σε προστάζει.
Μα είναι κι η ανεμελιά,
Που γνέφει όλο νάζι.

Ο Δίας με τύχη και προικιά
Σου λέει να μην σε νοιάζει
Κι ο Ποσειδώνας με καρδιά
Τον ουρανό σου τάζει

Και να που βρίσκεσαι σε δίλημμα: Να κλάψεις ή να γελάσεις; Να διώξεις τη μιζέρια που σε κυκλώνει ή να της παραδοθείς αμαχητί; Να αφεθείς στην γοητεία του τυχαίου ή να εφαρμόσεις τους άτεγκτους κανόνες σου;

Έχεις αποδείξει ότι τα καταφέρνεις σε κάθε δυσκολία, όμως πόσο καλός είσαι στα εύκολα; Πόσο χαίρεσαι τα απλά πράγματα; Πόσο πρόθυμος είσαι να ξαποστάσεις απολαμβάνοντας ένα γενναιόδωρο φίλεμα; Να χαρείς όσα σου προσφέρονται, να ανταποκριθείς στο χαμόγελο της τύχης που ξαφνικά ξεπρόβαλε στο διάβα σου;
Πόσο έτοιμος είσαι να υπερβείς το δυσάρεστο αλλά και να μην ευτελίσεις το ευχάριστο;

Αυτό είναι το στοίχημα σου τούτες τις ημέρες: Να μοιράσεις ακριβοδίκαια τον χρόνο σου ανάμεσα στις δυσκολίες, τις ευκολίες και τα ιδανικά σου. Η ζωή δεν είναι μόνον τα αγκομαχητά σου στον ανήφορο, ούτε βέβαια η κατρακύλα σου σε μια κατηφοριά. Υπάρχει και η θέα του ουρανού που φτιάχνεται από τα όνειρά σου. Γιατί όταν μάθεις να πετάς ψηλά, τότε οι κοιλάδες και τα ψηλά βουνά του κόσμου σου θα ξεχωρίζουν μόνο από το χρώμα τους.

Τα φτερά της Αγάπης θα σε βοηθήσουν να δεις κατάματα την τύχη σου και μην σκεφτείς ότι υποχρεώνεσαι, ότι ξανοίγεσαι, ότι ξεπέφτεις. Η καθημερινότητά σου ασφυκτιά από τους κανόνες και τους όρους σου, από τις άμυνες που έχεις κτίσει κι αν σου πρέπει κάτι, αυτό είναι η χαλάρωση. Η απρόσκοπτη έκφραση των πόθων σου, οι τρέλες σου, οι υπερβολές κι οι θεατρινισμοί σου, το παιχνίδι σου, οι άκακες επιπολαιότητες σου... Όλα αυτά που λες ή σου λένε ότι είναι «χαμένος χρόνος» κι επιπλέον θίγουν την σοβαρότητα σου. Από την άλλη πλευρά όμως είναι οι πειθαναγκασμοί σου που ακυρώνουν το είναι σου, την δημιουργικότητα σου.
Γιατί ποιος είσαι πραγματικά χωρίς τα «λάθη» σου, χωρίς αυτά που σε κάνουν να βγάζεις την μάσκα σου;

Μπορεί να λες ότι στη μάσκα σου χρωστάς την επιβίωση σου, την αποδοχή σου, την επιτυχία σου. Μα το αντίτιμο είναι πολύ σκληρό. Την ίδια στιγμή η ψυχή σου κατατρώγεται από το σαράκι της ανεκδήλωτης αλήθειας σου και κάθε μέρα που περνά η ασθένεια σου επιδεινώνεται. Γίνεσαι ρομπότ χάριν της αποτελεσματικότητας και κινδυνεύεις να πιστέψεις πια ότι η μάσκα σου είσαι εσύ.
Κινδυνεύεις να χάσεις εντελώς την επαφή σου με το σύμπαν κι όπως σου έχω ξαναγράψει, αν πάψεις να «είσαι» εσύ, μην περιμένεις από το σύμπαν να σε αναγνωρίσει, προστρέχοντας προς βοήθεια σου τη δύσκολη στιγμή.
.
Στην πραγματικότητα, ο «χαμένος χρόνος» σου σε βοηθά να απελευθερωθείς από τις αποπνικτικές συμβάσεις σου, να συντονιστείς ξανά με την αλήθεια σου, να ξαναδείς τον εαυτό σου ως μια πηγή ζωής, να ρίξεις γέφυρες στην καλή σου νεράιδα.

Κι αν δεν το έχεις πράξει μέχρι τώρα... να η ευκαιρία!
Οι ουρανοί σε καλούν να ζήσεις έστω και για μια στιγμή χωρίς τους σοφούς κανόνες που θεωρείς ότι σε προστάτεψαν αλλά παράλληλα κλείδωσαν σε βαθύ μπουντρούμι τον αυθορμητισμό σου. Να γελάσεις, να βρεις τον Αριστοφάνη σου.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι εύκολο να ανεβάσεις κωμωδία, όταν για χρόνια έχεις ειδικευθεί στην τραγωδία. Στο δράμα, τα διδάγματα και την κάθαρση της.
Μπορεί να λες ότι έχεις αρχές, ότι προασπίζεσαι την ποιότητα, την αξιοπρέπεια και την αξιοκρατία, σκέψου όμως μήπως τελικά αυτό το «κοστούμι» που φοράς δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις.

Λες κάθε πράγμα στην ώρα του αλλά όταν έρθει η ώρα των εύκολων ή τυχερών λύσεων, τις απαξιώνεις, τις απορρίπτεις. Δεν ανοίγεις μια «χαζή» πόρτα, χάνοντας την ευκαιρία να διαπιστώσεις ότι πίσω της σε περιμένουν άλλες δέκα της αρεσκείας σου. Έχεις απορροφηθεί από τα προαπαιτούμενα σου.

Έφτασες ίσως να υποτιμάς την ανάλαφρη πλευρά της ζωής, να την ξορκίζεις ως «γελοία» γιατί θίγει την σοβαρότητα σου, την κτισμένη με όρους και κώδικες.
Συνοφρυώνεσαι μπροστά σε αυτούς που ξέρουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις χωρίς να διαθέτουν ουσιαστικά προσόντα. Και μπορεί να έχεις ένα δίκιο αλλά η κριτική σου δυναμώνει εξ αιτίας της απροθυμίας σου να πράξεις το ίδιο.

Ο Δίας κι ο Ποσειδώνας σου τείνουν χέρι φιλίας αλλά να θυμάσαι ότι τα σφιγμένα πρόσωπα και οι σφιγμένες καρδιές δεν είναι του γούστου τους.

Από την άλλη πλευρά, αν πρέπει να προσέξεις κάτι με την αφεντιά τους, είναι το να διώξεις τα φαντάσματα του, που μπορεί να είναι και δικά σου.
Μην τους δέσεις στο άρμα των απωθημένων σου κι από γενναιόδωρους πάροχους τους κάνεις κερδοσκόπους-καιροσκόπους.
Μην μπεις στον κόπο να αγοράσεις μια ευτυχία που ποτέ δεν σε χορταίνει.

Κι αν δεις κάποιους συνανθρώπους σου να συνωστίζονται, να ποδοπατούν, να αρπάζουν, να προσκυνούν το χρήμα και την εξουσία, πιστεύοντας ότι έτσι εξασφαλίζουν την ευτυχία τους, θύμισε τους την σοφή απάντηση του Σόλωνα στον Κροίσο: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved