Αστρολογική επικαιρότητα, 23/10

Σχολιάζοντας αστρολογικά την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αστρολογική επικαιρότητα, 23/10


Πέλεκυς για τους συνταξιούχους

Με τον διελαύνοντα Ουρανό, κυβερνήτη του 8ου οίκου της Ελλάδας (ασφαλιστικά ταμεία, ταμείο ανεργίας, τράπεζες, εφορίες, κτλ), σε δυσμενείς όψεις οι συνεχόμενες απώλειες χρημάτων θα έχουν ξαφνικό χαρακτήρα. Έτσι, την ώρα που η κυβέρνηση εφησυχάζει τους πολίτες ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα, έρχονται επώδυνες εκπλήξεις για συνταξιούχους και εργαζομένους. Ο Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων προανήγγειλε παρεμβάσεις τόσο στο ασφαλιστικό όσο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με στελέχη στο χώρο των κοινωνικών ασφαλίσεων από τους πρώτους που θα δουν διαφορά στη σύνταξή τους είναι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που θα υποστούν μείωση έως 20%. Ο Γιάννης Στουρνάρας δικαιολογεί τις περικοπές ως μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή για να μην νιώθει ο συνταξιούχος του ΙΚΑ πληβείος θα πρέπει και ο συνταξιούχος του ΟΑΕΕ να παίρνει περίπου τα ίδια. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι υπάρχει δέσμευση στο μνημόνιο για τη σχετική προσαρμογή ως το Δεκέμβριο.

Προειδοποιητικές βολές «στάσης πληρωμών»

Μετά τις Η.Π.Α που βρέθηκαν ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών, η Κομισιόν προειδοποιεί την Ευρωβουλή ότι εάν το Ευρωκοινοβούλιο δεν εγκρίνει ξεχωριστό πακέτο 2,7 δις ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεών της, δεν αποκλείεται να κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός του επόμενου 20ήμερου. Το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα σε κοσμικό επίπεδο που θα κορυφωθεί την 1η Νοεμβρίου δείχνει ρήξεις σε συνεργασίες, αποσχίσεις και έντονες διχογνωμίες. Ταυτόχρονα, η παρουσία του διελαύνοντα Κρόνου στο Σκορπιό, το ζώδιο έξαρσης του Ουρανού και κατοικίας του Πλούτωνα, δείχνει ότι οι συνέπειες από τις οξείες συγκρούσεις ή διασπάσεις πολύ πιθανόν να είναι τόσο παύσεις πληρωμών όσο και σημαντικές καθυστερήσεις ή εξάντληση των χρονικών ορίων σχετικά με την αποπληρωμή και τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων. Υπό την επιρροή αυτών των όψεων θα βρίσκονται τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε χώρα της χωριστά όσο βεβαίως και η Αμερική η οποία δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο στάσης πληρωμών.
Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.*Θέλετε να μάθετε τι λένε τα ταρό για τα αισθηματικά σας;

Στείλτε ΤΑΡΑ στο 54911

*Αναρωτιέστε για επαγγελματικά ζητήματα και θέματα καριέρας;

Στείλτε ΤΑΡΕ στο 54911

2S A.E. Χρέωση: 1,23€/SMS (Με ΦΠΑ)

Γραμμή υποστήριξης SMS: 2117700020


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved