Ελλάδα 2014: Μια χρονιά ορόσημο

Τι προβλέπεται για την Ελλάδα το 2014 με βάση το Ετήσιο Ωροσκόπιο;

Ελλάδα 2014: Μια χρονιά ορόσημο

«Αναζητώντας την Ανάσταση, χωρίς Σταύρωση; Αδύνατον.»

Αγαπητοί φίλοι, αστρολογικοί συνοδοιπόροι και λοιποί καλώς ήρθατε στο β' μέρος των ετήσιων προβλέψεων 2014 για την Ελλάδα. Στο μέρος αυτό θα αναλύσουμε τις τάσεις και τα γεγονότα μέσω της μεθόδου του Annual, δηλαδή με βάση τον αστρολογικό χάρτη που καταστρώνεται με την είσοδο του Ηλίου στη μηδενική μοίρα του Αιγόκερω, της 21ης Δεκεμβρίου.
Σας εύχομαι καλή ανάγνωση και μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ψυχική ηρεμία και οικονομική ευημερία.

Πρόλογος, Τι σκέφτεται ο ποιητής; «Έτος ανατροπής ή απλά έτος ντροπής;»

Το έτος 2013 ήταν μια χρονιά όπου ο ιστορικός του μέλλοντος θα τη διδάσκει στην ιστορία ως μια «μαύρη χρονιά». Συγχρόνως, ήταν μια περίοδος που συνέβησαν πρωτόγνωρα πράγματα όπως φυλακίσεις επωνύμων και πολιτικών, δολοφονίες με ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και ένα κόμμα του κοινοβουλίου να κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Το 2014 θεωρώ πως είναι μια χρονιά ορόσημο, αφού στην χώρα θα συμβούν μεγάλα γεγονότα που θα αλλάξουν την Ελλάδα και το κράτος. Η νυν κυβέρνηση προσπαθεί να «κρατηθεί» στη ζωή αφού τα greekeconomics δεν περνάνε πλέον. Έτσι το καλάθι της νοικοκυράς είναι άδειο, οι τράπεζες δεν «ρίχνουν» χρήμα στην αγορά και το δημόσιο εμφανίζει πλεόνασμα, αφού έχει κάνει «άτυπη» στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας. Ως εκ τούτου, η πείνα φέρνει αναταραχές...
Αν η οικονομία βασίζεται σ' ένα μεγάλο βαθμό στην καλή ψυχολογία και στην ισότιμη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη τότε και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα αποτυγχάνει. Ο Ουρανός στον Κριό φέρνει την άνοδο των άκρων και γενικά νεωτεριστικών καταστάσεων. Σε συνδυασμό με τον Άδη να προμηνύει ένταση και τον Κρόνο τον Υποθετικό να μιλά για ένα ύπουλο παιχνίδι το 2014, οι αναταραχές θα κάνουν την Ελλάδα breaking news.

Πολιτικό σκηνικό: «Όλα από χέρι χαμένα... και τα σπίρτα μας βρεγμένα»

Το σκηνικό έχει ήδη αλλάξει, ωστόσο αναμένονται και άλλες αλλαγές. Ο Ήλιος δείχνει ότι πρόσωπα του δημοσίου βίου θα βρεθούν σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση ενώ ο ελληνικός λαός εξαγριωμένος θα φτάσει τα πράγματα στα άκρα. Θα δείξει εμπιστοσύνη σε νέα πρόσωπα ωστόσο τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία.
Μέρος της εξίσωσης του Κρόνου Υποθετικού μιλά για συγκυβέρνηση ή πιο σωστά για παράλληλη κυβέρνηση. Όμως για να συμβεί αυτό ο Κρόνος Υποθετικός υποδεικνύει απώλεια θέσης, απώλεια της πρωτιάς. Η κυβέρνηση όπως δείχνει ο Κρόνος Υποθετικός θα έχει να αντιμετωπίσει και σοβαρά κλιματολογικά προβλήματα.
Επικοινωνία μεταξύ κομμάτων δύσκολα θα υπάρξει. Οι πόλοι θα είναι τρεις, οι μνημονιακοί, οι αντιμνημονιακοί και η Χρυσή Αυγή. Όσον αφορά στη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ οι εξισώσεις του Βουλκάνους δείχνουν σατανική προπαγάνδα και παρασκηνιακές λύσεις.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα κάνει ακόμα πιο επιθετική πολιτική αλλά πολλά πράγματα σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις του δεν θα γίνουν κατανοητά. Ίσως να βρεθεί αντιμέτωπος με ζητήματα αποχώρησης κάποιου στελέχους, που ωστόσο δεν θα τον βλάψει.

Οι ΑΝ.ΕΛ θα τα λένε καλά αλλά ίσως χρειαστεί να γίνουν πιο ουσιαστικοί και να ανοιχτούν στην περιφέρεια. Ο κόσμος θα αναζητά κάτι διαφορετικό και αυτό θα είναι ένα συν για το κόμμα τους. Ο Ποσειδώνας μπορεί να κάνει θαύματα ενώ θα πρέπει να μελετηθεί το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη δεν θα μπορεί να πείσει γιατί από ό, τι φαίνεται έχει στοκ από κιβώτια με... αδιάθετες «κόκκινες γραμμές» ενώ ο Ποσειδώνας κάνει υπόγεια και αθόρυβη ζημιά στον Φώτη Κουβέλη που ελπίζει σε συνεργασίες με old fashion ΠΑΣΟΚους.

Η Ν.Δ μαζί με τον ΠΑΣΟΚ θα έχουν τρελό πρόβλημα από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2014 αφού ο διελαύνων Ποσειδώνας τετραγωνίζει τον γενέθλιο Ποσειδώνα των δύο κομμάτων. Και τα δύο κόμματα θα έρθουν αντιμέτωπα με κύμα φυγής στελεχών που θα αποτάσσουν από πάνω τους το μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θα καταρρεύσει.

Το ΚΚΕ θα παραμείνει σταθερό και ελαφρώς ενισχυμένο ενώ η Χρυσή Αυγή, αν και θα δειχθεί σοβαρά πλήγματα, κάποια εκ των οποίων πολύ πιθανόν να σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες, είναι πολύ σκληρή για να τελειώσει.

Κοινωνία: Η Ελλάδα στα κάρβουνα

Ο κόσμος το 2014 θα ζοριστεί κι άλλο. Ο ετήσιος Άδμητος δείχνει έκρηξη σε δημόσιο ή κρατικό κτίριο ενώ ο Βουλκάνους μιλά για θάνατο επιφανούς ατόμου εντός της φυλακής, πόλεμο ανακοινώσεων και θερμό επεισόδιο.
Προβλήματα στον τομέα της υγείας και της παιδείας θα προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές. Με την κοινωνία να έχει φτάσει στα όριά της το 2014 σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να θεωρηθεί έτος του καναπέ. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορεί να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους.
Πολλοί θα κατανοήσουν ότι «μαγικές συνταγές» δεν υπάρχουν ενώ όσοι πιστέψουν τη σίγουρη επιτυχία ενός εγχειρήματος ο ετήσιος Ζευς δείχνει ότι θα αποδειχθεί «φούσκα» και θα φέρει προβλήματα. Επίσης, δείχνει ότι η οικονομική κατάσταση τόσο της χώρας όσο και των ασφαλιστικών ταμείων θα αποδειχτεί μη αναστρέψιμη. Ωστόσο διαφαίνεται κάποια άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής.

Η ετήσια Σελήνη μιλά για μια κυβέρνηση που παρά το ότι θα αναγνωρίσει τα σφάλματά της εκ των υστέρων, θα ελεγχθεί για τα πεπραγμένα της. Το 2014 θα βρίθει από εξεταστικές και νέες ποινικές διώξεις πολιτικών προσώπων.
Ο ετήσιος Άδης μέλλει να σημαδέψει το 2014 για την Ελλάδα. Θρήνος, δυσάρεστες ειδήσεις και μια απίστευτη δολοφονία ή αυτοκτονία που θα προκαλέσει πανδαιμόνιο. Παρ' όλα αυτά ο λαός θα στείλει ξεκάθαρα μηνύματα. Αν το συνταγματικό τόξο τα κάνει μαντάρα δεν το 'χει σε τίποτα να δώσει τρελά ποσοστά σε κάποια... «εγκληματική οργάνωση» και να τρελάνει την Ευρώπη. Θυμάστε τι είχαμε γράψει στις εκλογές του 2012 και στις προβλέψεις για το ηλιακό έτος του 2013; Υπενθυμίζω την έκφραση «Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε».
Στα θετικά της χρονιά συγκαταλέγονται καλλιτεχνικές, αθλητικές και αστρολογικές επιτυχίες.

Γενικές Διαπιστώσεις: Κλείσαμε – Κλειστό λόγω απογραφής
Μπαίνουμε σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη αφού θα πρέπει να επιλέξουμε τι θα κάνουμε. Μέσα από γεγονότα που θα λαμβάνουν χώρα πέριξ της Ευρωζώνης η Ελλάδα φαίνεται ότι θα την πατήσει. Πάσης φύσεως διακρατικές συμφωνίες θα είναι επισφαλείς, ξένοι αξιωματούχοι θα βγάλουν λάθος αποφάσεις, η Ελλάδα πιθανόν να δεχθεί νομικές κυρώσεις ενώ ζημίες θα υποστούμε από συνεργασίες ισχυρών ξένων κρατών ή προσωπικοτήτων με εχθρικές ή ανταγωνίστριες χώρες. Απογοητευτικά θα είναι τα αποτελέσματα τόσο από την εξωτερική όσο και τη διπλωματική πολιτική της χώρας. Πολλά πράγματα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις θα ξεκαθαρίσουν μετά τα μέσα Μαρτίου περίοδος που πιστεύω ότι θα αρχίσει ένα ανεπανάληπτο Βατερλό για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι τραπεζικές καταθέσεις θα βρίσκονται σε κίνδυνο και για Greecovery θα μπορούμε να μιλάμε μετά τα τέλη του 2015.

Α' μέρος: Ελλάδα: Το 2014 θα μπουν οι βάσεις για να αλλάξει η χώρα!

Διαβάστε επίσης:

2014: Όλες οι Ετήσιες προβλέψεις του Astrology.gr!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved