Σκορπιός 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Σκορπιέ, διάβασε την ετήσια πρόβλεψη σου για το 2023 από τον Γιάννη Ριζόπουλο!

Σκορπιός 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι δύο Σεληνιακές εκλείψεις που γίνονται μέσα στο 2023 είναι κατά κάποιο τρόπο το κύκνειο άσμα των εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, αφού οι επόμενες πιάνουν λιμάνι σε Κριό και Ζυγό. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά θα πάψεις να είσαι στο κέντρο του συμπαντικού ενδιαφέροντος και θα μπορέσεις να κάνεις τις δουλειές σου διακριτικά, χωρίς να κρέμεται από πάνω σου η δαμόκλειος σπάθη της δημοσιοποίησης. Και τις καλές και τις… κακές δουλειές σου! Μέχρι όμως να εκπνεύσει η προθεσμία επιρροής των εκλείψεων υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος και πιθανότατα ο κύκλος αυτός θα κλείσει την άνοιξη του 2024.

Ας επιστρέψουμε όμως στο σήμερα και το… λιγότερο αύριο. Η Σεληνιακή έκλειψη της 5ης Μαΐου είναι από εκείνες που δεν είναι συμβατές με την πρόθεση σου να ελέγχεις τη ζωή σου, αφού συμμετέχει σε αυτήν ο Ουρανός, που όλο και κάποιο «χουνέρι» θα σου σκαρώσει, ας μην έχεις λοιπόν κατά νου μια αδιατάρακτη πορεία, τόσο στη δική σου ζωή, όσο και στις σχέσεις-συνεργασίες σου. Θα μπορούσες βέβαια να συνταχθείς με τις βουλές του και να προκαλέσεις εσύ την ανατροπή ή μια «επανάσταση», αλλά ξέρω πως δεν σου είναι εύκολο. Εξ άλλου, άμα σου κολλήσει κάτι στο μυαλό, θες να το πας μέχρι τέλους, εθελοτυφλώντας ενίοτε μπροστά στα σημάδια που σου λένε ότι «αυτό δεν βγαίνει». Γι’ αυτό όμως στην τελική και το σύμπαν σου φέρεται απότομα και «άσπλαχνα»…

Μάλιστα, μέχρι την άνοιξη θα βρίσκεσαι ακόμη κάτω από την επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης του περασμένου Νοεμβρίου, που ήταν… σκέτο τρελοκομείο και αν ανήκεις στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου, μπορεί να φανεί ότι η μια έκλειψη είναι συνέχεια της άλλης. Η Πανσέληνος της 5ης Φεβρουαρίου, ως ενδιάμεσος σταθμός, μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καταλυτικά στην κατεύθυνση μιας αποσταθεροποίησης, χωρίς να μπορείς να βγάλεις κάποια άκρη άμεσα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη Σεληνιακή της 28ης Οκτωβρίου, με το Δία «συνεταίρο», που με τη σειρά της «ακουμπάει» πάνω στην «καλόβολη» Ηλιακή έκλειψη του περασμένου Οκτωβρίου, που επίσης σε «ακολουθεί» μέχρι την άνοιξη του 2023. Αν λοιπόν είσαι του πρώτου δεκαημέρου μπορείς να ελπίζεις στα καλύτερα, αρκεί βέβαια να μην έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα και κάνεις κάποια «κουτουράδα», αφού σε μια τέτοια περίπτωση η δημοσιότητά σου θα είναι αρνητική.

Περί δημοσιότητας «ομιλεί» και η Δήμητρα στο ζώδιό σου (15/9 με 25/11), ενώ θα σε βοηθήσει να διαπραγματευθείς και να ρυθμίσεις τις υποθέσεις σου, έχοντας ένα βασικό πλεονέκτημα, τις καλές, δηλαδή, δημόσιες σχέσεις σου. Θα υπάρξουν και οικονομικά οφέλη από αυτό, αν και το πιο δυνατό σημείο της Δήμητρας είναι οι δραστηριότητες που απευθύνονται στο κοινό, από τις τέχνες, μέχρι την πολιτική.

Η αντίθεσή της με το Δία στον Ταύρο, στα μέσα Οκτωβρίου, σηματοδοτεί την πιο «τυχερή» της φάση, αντίθετα όμως η σύνοδός της με τον Άρη, μετά τα μέσα Νοεμβρίου, κάνει τα πράγματα πιο… άγρια, ίσως μάλιστα να δείξει και το κακό της πρόσωπο, μέσα από ακραίες εντάσεις, με νομική διάσταση. Είναι μια από εκείνες τις φάσεις που οι «άλλοι» δεν… ξηγιούνται καλά!

Παράλληλα, η διέλευση του Δία από τον Ταύρο και τον 7ο ηλιακό οίκο σου (μετά τις 17/5) δεν παύει να σου δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση όμως έχει σημασία το πώς θα το διαχειριστείς αυτό το πλεονέκτημα. Αν για παράδειγμα επεκταθείς πέραν των ορίων σου μπορεί στη συνέχεια να εκτεθείς. Επιπλέον, να θυμάσαι ότι ο Δίας μπορεί να φέρει με την ίδια ευκολία ένα γάμο, αλλά κι ένα διαζύγιο, με τα… λεφτά ωστόσο να είναι ο κοινός παρονομαστής, Είτε δηλαδή θα σε χρυσοπληρώσουν είτε θα πληρώσεις εσύ… αδρά το τίμημα της ελευθερίας σου! Αν πάντως είσαι μόνος/η, το πιθανότερο είναι να ανοίξει η τύχη σου, αν και από την άλλη πλευρά ο Δίας δεν υποστηρίζει σχέσεις με συναισθηματικό βάθος και μακάρι να βρεις μια τέτοια από… μόνος/η σου!

Επιπλέον, στις 17/5 κλείνει με ακρίβεια το τετράγωνο του Δία με το… φίλο σου τον Πλούτωνα, που θα κάνει τα πρώτα του βήματα στον Υδροχόο. Αυτή η όψη συνδέεται συχνά με μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων που για κάποιους είναι σωτήρια και για κάποιους άλλους καταστροφική. Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια έχουν ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία, μετοχές, χρηματιστήρια, τα πάντα όλα, βάλε λοιπόν τη διαίσθηση σου να δουλέψει για να βρεθείς κερδισμένος/η κι όχι «μαδημένος/η».

Η ολιγόμηνη παρουσία του Πλούτωνα στον 4ο ηλιακό οίκο σου (από 24/3 ως 10/6) μπορεί πάλι να σου δώσει τα πρώτα σημάδια μιας ριζικής μεταβολής των δεδομένων στη ζωή σου, αλλά μέχρι το 2043 που θα φύγει, υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για να δεις τι θα γίνει και τι θέση θα πάρεις σε αυτόν τον «θαυμαστό νέο κόσμο» που ανοίγεται μπροστά σου. Απλά να θυμάσαι ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, για την ώρα όμως ο Πλούτωνας θα κλείσει υποθέσεις του 3ου οίκου (είναι για σένα ο Αιγόκερως) και ως προς τα πρόσωπα αναφέρεται κυρίως στα συγγενικά σου κι αν είναι να συμβεί κάτι το δυσάρεστο, προς τα… εκεί να κοιτάξεις! Οι σπουδές και τα ταξίδια είναι δύο ακόμη από τα πιο… δημοφιλή αντικείμενα του οίκου, αλλά εδώ ακόμη κι αν κλείσει ένα «κεφάλαιο», απλά θα περάσεις στο… επόμενο. Για παράδειγμα, πολλά ταξίδια-κανένα ταξίδι αλλά και αντίστροφα. Δεν ξεμύτιζες; Ετοιμάσου για να κάνεις το γύρο του κόσμου! Νέοι καιροί, νέα ήθη που έλεγαν κι οι Ρωμαίοι κι η αλήθεια είναι ότι εξ αντανακλάσεως με τον 9ο οίκο μπορεί να καταλήξεις οριστικά σε σχέση με μια φιλοσοφία ζωής. Τίποτα προβλήματα με το νόμο μην έχεις μόνο -κι αυτό βέβαια συνδέεται με την ηθική σου και το τι έχεις ήδη πράξει- γιατί τότε ενδέχεται να πέσει βαρύς ο «πέλεκυς».

Επιστρέφοντας στο Δία, πριν τον Ταύρο θα ολοκληρώσει το πέρασμα του από τον Κριό και τον 6ο ηλιακό σου οίκο, που για σένα σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερη τύχη στις δουλειές σου. Επιπλέον, αν «βγει» κάποιο θέμα υγείας θα είναι για να προλάβεις μια εξέλιξη που αργότερα μπορεί να μην είχε επιστροφή.

Στον Κριό βέβαια γίνεται και η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στις 20/4 και η συμμετοχή του Πλούτωνα σε αυτήν παραπέμπει… ξανά στο κλείσιμο ενός κύκλου και την απαρχή μιας νέας πορείας, στα εργασιακά σου όμως αυτή τη φορά κι αν σου μπουν τίποτα ιδέες για την αξιοποίηση ακινήτων μην τις προσπεράσεις. Το RealEstate και το airbnbσε… περιμένουν και σε αυτό συμφωνεί και επαυξάνει η έτερη ηλιακή έκλειψη που γίνεται στις 14/10 στο Ζυγό. Ίσως μάλιστα να υπάρξει και μια παρασκηνιακή διάσταση στις δουλειές σου, που δεν σε… χαλάει καθόλου, αφού όσο λιγότερα γνωρίζουν οι ανταγωνιστές σου τόσο το καλύτερο. Επιπλέον, όλα θα γίνουν σε στενό «οικογενειακό» κύκλο.

Κατά τα άλλα βέβαια, ουδείς μπορεί να αγνοήσει τον Κρόνο, ούτε κι εσύ, πολύ περισσότερο που στις 7/3 θα περάσει στους Ιχθύς και τον 5ο ηλιακό οίκο σου. Έρωτες, τρόπος ζωής και τα παιδιά σου, εφόσον έχεις θα αρχίσουν να «χορεύουν» στους δικούς του ρυθμούς, ποιος χορός δηλαδή, περί ορέξεως όμως… κολοκυθόπιτα!

Εδώ κάπου θα έχεις δίκιο, αν βρεθείς σε προσωρινή σύγχυση. Αφού ο Δίας ευνοεί τις σχέσεις μου, πως γίνεται την ίδια στιγμή ο Κρόνος να τις «καταποντίζει»;

Όλα γίνονται και το ένα απλό σενάριο είναι να αλλάξεις ταίρι, μπαϊλντισμένος/η από τα προβλήματα ή να παντρευτείς… αναζητώντας τα! Επιπλέον, ο Δίας ασχολείται με την… ποσότητα, τις εντυπώσεις και το «ευ ζην» κι ο Κρόνος με την ποιότητα και τις στερήσεις που την υποστηρίζουν. Σκέτος Λακεδαιμόνιος. Αποφάσισε λοιπόν κι εσύ με ποιον από τους δύο θα συνταχθείς και με ποια σειρά. Πρώτα το γλέντι κι ύστερα τα κεφάλια μέσα ή πρώτα κάνεις τη «θητεία» σου και μετά το ρίχνεις έξω; Και τα δύο μαζί πάντως είναι όντως δύσκολο.

Ο Κρόνος αρέσκεται στις ευθύνες και τα προβλήματα και με αυτά θα πορευθείς για τα επόμενα 2,5 χρόνια περίπου κι αν τυχόν τρέφεις ψευδαισθήσεις, θα σου τις κάνει κομμάτια. Όνειρα τέλος, σου λέει και κοίταξε να δεις το τι θα πράξεις σε μια ρεαλιστική βάση. Εντελώς αντιερωτικό αυτό βέβαια αλλά θα βρεις τον τρόπο να… επιβιώσεις έστω και μέσα από μια σχέση που «θα σου βγάλει το λάδι» και να το δεις όλο αυτό σαν ένα μάθημα, όχι σαν «ατυχία». Μπορείς φυσικά να επιλέξεις και την πλήρη αποχή και να γίνεις κάτι σαν κοσμοκαλόγερος ή… κοσμομοναχή αλλά σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα κι αν είναι να μπει «φρένο», ας μπει.

Αν πάλι έχεις παιδιά, θα χρειαστεί να «σκύψεις» στο πρόβλημά τους, αν όμως δεν έχεις μπορεί και να αποκτήσεις, έτσι για να δεις τη… γλύκα του τι σημαίνει να είσαι γονιός και να αγχώνεσαι καθημερινά για ένα πλάσμα!

Το ιδανικό, πάντως, θα ήταν να ασχοληθείς με παιδιά άλλων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως επίσης και να λειτουργήσεις ως σύμβουλος σχέσεων κι όσο πιο επαγγελματικά ασχοληθείς, τόσο το καλύτερο. Αν είναι να προσφέρεις θα το κάνεις από μόνος/η σου και δεν χρειάζεται να μαζέψεις γύρω σου τον/την κάθε πικραμένο/η να σου λέει τον πόνο του, αμισθί.

Μένοντας στο θέμα των σχέσεων, η Αφροδίτη και ο Άρης θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι από τη στιγμή που θα βρεθούν στον κατάλληλο τομέα (οίκο), ο πρώτος με τη γνωστή δυναμική που τον διακρίνει κι η δεύτερη πιο… γλυκά!

Πρώτα η Αφροδίτη στους Ιχθύς και τον 5ο ηλιακό οίκο σου (27/1 ως 20/2) θα σου δείξει ότι υπάρχουν κι ευτυχισμένες στιγμές, ο Κρόνος θα είναι ακόμη στον Υδροχόο, όλα τέλεια. Ακολουθεί η Αφροδίτη στον Ταύρο (17/3 ως 11/4), ως προπομπός του Δία κι όλο και κάτι θα πάρεις κι από αυτήν.

Με το έμπα της νέας χρονιάς ωστόσο σε περιμένει κι άλλο δωράκι. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο και τον 4ο ηλιακό σου οίκο σου λέει απλά μείνε σπίτι ή… σε σπίτι κι ο έρωτας σου θα ζωντανέψει.

Όσο για την άλλη, την απέναντι, στο Λέοντα κι αυτή καλή είναι για τις ερωτοδουλειές σου και θα μείνει εκεί για τέσσερις περίπου μήνες (5/6 με 9/10), ωστόσο είναι κι αυτό το ανάδρομο που σε προβληματίζει. Μήπως τελικά, η τριπλέτα Δία, Κρόνου κι ανάδρομης Αφροδίτης σου σκαρώσει κάποια ιστορία με πρώην, ενώ είσαι ήδη σε σχέση; Απελθέ απ’ εσού το ποτήριον τούτο αλλά αν είσαι Σκορπιός άλλης κοπής, που «κυνηγάει» τις ηδονές, ένα, δύο, τρία… πολλά μπλεξιματάκια θα τα έχεις!

Όσο για τον Άρη, σε ενδιαφέρει πρωτίστως η διέλευση του από το ζώδιό σου (12/10 με 24/11) που θα σε βάλει να φορτσάρεις και ερωτικά. Το ότι βέβαια θα έχεις ενίοτε τα νεύρα σου είναι ένα θεματάκι, ειδικά αν είσαι ήδη σε μια σχέση, αλλά να έχεις το νου σου και σε εκείνους/ες που σε βλέπουν ως μια «πρόκληση» και μπορεί να σου «την πέσουν» με ένα όχι και τόσο ευγενικό τρόπο. Νωρίτερα, ο Άρης στην Παρθένο (10/7 ως 27/8) θα λειτουργήσει ανάλογα «επιθετικά», με τη διεκδίκηση να δίνει άλλο νόημα στη ζωή σου αλλά κάποια στιγμή θα σου θυμίσει τι εστί προδοσία από κάποιον/α φίλο/η που εμπιστεύεσαι. Στο ίδιο mood, θα βρεθεί και η Δήμητρα στην Παρθένο (23/3 με 21/6), αφού όπου και να κοιτάζει, Ποσειδώνα θα βλέπει αλλά δεν θα έχει να κάνει απαραίτητα με τα προσωπικά σου. Υπάρχουν κι άλλου είδους συνεργασίες για να σε «πουλήσουν».

Τέλος από τις τέσσερις αναδρομές του Ερμή μέσα στο 2023, σε ενδιαφέρει περισσότερο εκείνη στον Ταύρο (21/4 ως 15/5), που θα «πιάσει» τόσο εσένα, όσο και τους άλλους, που σημαίνει ότι ακόμη κι αν εσύ φερθείς προνοητικά κι έχεις εκατό εναλλακτικές στο συρτάρι σου, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις και να καθυστερείς, επειδή κάποιος/α λείπει, αδιαφορεί ή όπως λένε συχνά «κόλλησε το σύστημα». Όσο για τα προσωπικά σου, που και πάλι θα βρουν την ευκαιρία να κλέψουν την παράσταση, τραγούδησε γλυκά το «μια παρένθεση και μόνο, ήσουν στο δικό μου δρόμο».

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved